Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 09/01 έως 12/01

Η Μπάρμπι κι ο Κεν

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 09/01 έως 12/01

Η Αφροδίτη με τον Άρη διαλαλούν τον έρωτά τους με παραστάτες τον Πλούτωνα, τον Δία και τον Ουρανό. Και ο πόλεμος παίρνει τη θέση του έρωτα.

Βουτάς στον αγριεμένο ωκεανό των συναισθημάτων σου, χωρίς «σωσίβιο». Κόντρα στο κύμα…

Όμως, τι μπορείς να πετύχεις, όταν πίσω από την αστραφτερή βιτρίνα οι δικοί σου άνθρωποι τσαλαπατούν το συναίσθημά σου ή όταν εκείνοι που ζητούν να μπουν στη ζωή σου φέρουν την σφραγίδα του προβληματικού ή ακόμη χειρότερα του «ψυχάκια»;

Τι μπορείς να πετύχεις, όταν άγεσαι και φέρεσαι από στερεότυπα κι απωθημένα;

Η αρσενική αρχή σε προστάζει να επιβεβαιώσεις την υπεροχή σου, να την «αποδείξεις» αυξάνοντας τα «κομμάτια» της συλλογής σου. Μια μάλλον μάταιη επιβεβαίωση, όταν οι ρίζες της ανασφάλειάς σου είναι βαθιά βυθισμένες στην ύπαρξή σου κι αν δεν σταθείς να συλλογιστείς και να «σκάψεις», θα σε κρατούν πάντα δέσμιο των συμπλεγμάτων σου. Η επιθυμία σου να ελέγξεις απόλυτα το παιχνίδι μπορεί να σε οδηγήσει και σε επιλογές για τις οποίες θα μπορείς να καυχιέσαι στους φίλους σου. Ναι… την κατάφερες την μικρούλα γερομπισμπίκη, αλλά πόσο πλήρης μπορείς να νοιώθεις, όταν η υποτιθέμενη αγάπη σου δεν είναι παρά ένα τρόπαιο; Γιατί σύντομα θα βρεθεί κάποιος ικανότερος «πρωταθλητής» που θα σου το αρπάξει, όπως εξ άλλου έπραξες κι εσύ... Κεν.

Αν όμως βρεθείς στο άλλο άκρο και πέσεις θύμα της πρωτόγονης θηλυκής φύσης σου, μιας αδηφάγου anima, θα καταλήξεις σε hangover να καταριέσαι συλλήβδην το γυναικείο φύλο. Εκτός από την μάνα σου φυσικά, που ίσως να έχει και την μεγαλύτερη ευθύνη για την κατάστασή σου.



Η θηλυκή αρχή πάλι, «κουνάει την ουρά της» αναζητώντας ένα καλύτερο αφεντικό

Ναι Μπάρμπι, η σχέση σου βρίσκεται σε κρίση, ίσως πια να σε καταδυναστεύει, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι το να αλλάξεις εξουσιαστή.

Κινδυνεύεις να διαιωνίσεις την απώλεια του αυτεξούσιού σου, υποκύπτοντας σε έναν ακόμη εραστή, με σύνδρομο «πατέρα-αφέντη», που δεν καθρεφτίζει παρά τη δική σου μειωμένη αυτοεκτίμηση.

Οι υψηλές προσδοκίες σου θα ξαναγίνουν βορά ενός ωμού ρεαλισμού.

Μπορείς φυσικά να υιοθετήσεις κι εσύ έναν «αρσενικό» ρόλο, επιλέγοντας έναν σύντροφο που είναι «του χεριού σου», ίσως έναν μικρότερο που σε βλέπει σαν ερωμένη αλλά και σαν μάνα.

Και στην πρώτη ευκαιρία θα τον «ξεσκίσεις», θα τον ευνουχίσεις ψυχικά, αν δεν είναι ήδη ευνουχισμένος. Ο animus σου θα τον κάνει μια χαψιά.

Όμως ο πόλεμος των δύο φύλων δεν στερεί μόνον την ειρήνη από το περιβάλλον σου αλλά κυρίως πιστοποιεί ότι η ειρήνη δεν υπάρχει μέσα σου.

Έτσι λοιπόν, σε όποιο φύλο κι αν ανήκεις, αν πραγματικά θέλεις να μην κυριαρχείσαι από φαντάσματα και πεποιθήσεις εδραιωμένες σε βάσεις κυριαρχίας κι όχι αγάπης, οφείλεις να ξεκινήσεις από τον εαυτό σου. Με αφορμή κι αιτία το πρόβλημά σου, να κοντοσταθείς εξετάζοντας τα αίτια που σε οδήγησαν μέχρι εδώ. Όχι τους «κακούς» άλλους, που ουσιαστικά εσύ τους προσκαλείς. Η στασιμότητα και τα κολλήματα σου είναι που τρέφουν την ύπαρξή τους. Τα απωθημένα, οι φοβίες και οι εμμονές σου. Πέταξε τα λοιπόν και χαμογέλα μπροστά στη νέα σου ζωή.

Ακόμα κι αν μου πεις ότι έχεις ένα σκληρό παρελθόν που σε κυνηγά, θα σου απαντήσω ότι έχεις την ευκαιρία να σταθείς απέναντί του, οπλισμένος/η με τις αρετές που κατέκτησες, μέσα από την εμπειρία σου αλλά και την πνευματική σου διαδρομή.

Μπορεί να πόνεσες, να ηττήθηκες, να φυγομάχησες, αλλά τώρα ήρθε η στιγμή να πετάξεις τα βαρίδια σου και να οριοθετήσεις την χειραφέτησή σου από όλα αυτά που σε καταδυναστεύουν και δεν σε αφήνουν να αναπνεύσεις.

Ο εξελιγμένος Ποσειδώνας, που γαλουχήθηκε με τα υψηλά ιδανικά σου και συντηρείται από την πίστη σου, είναι εκείνος που πρώτα απ’ όλα σε απελευθερώνει από την μέγγενη της ασφυκτικής σοβαρότητάς σου. Χωρίς αυτόν λες «έχω πρόβλημα» και το παίρνεις τόσο σοβαρά, που το γιγαντώνεις, γίνεται ζήτημα ζωής και θανάτου. Με την πρώτη βαριά απώλεια-αποτυχία, το Εγώ σου συνθλίβεται, η ύπαρξή σου μηδενίζεται και είσαι πλέον ικανός για την πιο ακραία πράξη απελπισίας.

Με αυτόν παρόντα όμως, η «βρώμικη» ενέργεια δεν σε αγγίζει, όχι γιατί ζεις στην νιρβάνα σου, αλλά γιατί έχεις συνείδηση του ανώτερου εαυτού σου. Εκείνου που χορεύει μέσα στην συμπαντική ενότητα, έχοντας γύρω του τους φύλακες-αγγέλους που εσύ προσκάλεσες. Ζεις μέσα στην ύλη, αλλά ξέρεις να πετάς πάνω από τους περιορισμούς της. Ζεις με την ψυχή σου.

Ο εξελιγμένος Ποσειδώνας μπορεί να σε οδηγήσει στην σωστή επιλογή -μια ανάμεσα σε εκατό- ακυρώνοντας κάθε κακόβουλη ενέργεια. Ζήτα το θαύμα λοιπόν και θα το έχεις, αρκεί η ευχή σου να είναι αληθινή και να μην περιστοιχίζεται από υλικές αξίες και την προσδοκία μιας «αιώνιας» σχέσης. Αγάπη ζήτησε, για να λάβεις αγάπη.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved