Αστρολογική Εφημερία, από 31/8 έως 3/9

Δίας εν όψει
Παπασταύρου Λίντα
Αστρολογική Εφημερία, από 31/8 έως 3/9

από τον Γιάννη Ριζόπουλο



20100627_John Rizopoulos02JPEG


Μετά από μια σχετικά δύσκολη αλλά και ενδιαφέρουσα Τρίτη, όπου οι «κρυφές» όψεις της Αφροδίτης με τον Ουρανό και τον Πλούτωνα έστρωσαν τον δρόμο σε οριακές συναισθηματικές ή ερωτικές καταστάσεις, η φύσις ...ησυχάζει και ήδη έχουν αρχίσει οι προετοιμασίες για την υποδοχή του Δία.

Ο ευπρόσδεκτος επισκέπτης, ενδεδυμένος με το κουστούμι των ευκαιριών και της διασκέδασης, βαδίζει προς το προκαθορισμένο Σαββατιάτικο ραντεβού του με τον Ήλιο, τάζοντας εύκολες λύσεις, γόνιμα ξεκινήματα και βοήθειες σε κάθε δύσκολο πρόβλημα.

Ειδικά τα τρία ζώδια της Γης -Ταύροι, Παρθένοι και Αιγόκεροι- παρέα με τους Λέοντες, τους Υδροχόους και τους Σκορπιούς περιμένουν με ανυπομονησία τις δωρεές του «μεγάλου ευεργέτη», ο οποίος ωστόσο είναι πρόθυμος να εξυπηρετήσει πρωτίστως όλους τους «κολλητούς» του, δηλαδή τον καθένα από εμάς που δεν περιορίζεται από αυστηρούς κανόνες, κώδικες ηθικής και πεποιθήσεις του τύπου «ο μη εργαζόμενος, μηδέ εσθιέτω»... Η τύχη δεν χρωματίζεται από κάποιο αίσθημα δικαίου, ούτε ζητά πιστοποιητικά αξιοκρατίας.

Κι αν κάποιοι προσπαθήσουν να «διορθώσουν» την κατά την κρίση τους αδικία, επιβάλλοντας απαγορεύσεις και περιορισμούς στους τυχερούς -ενίοτε και ανίκανους- προστατευόμενους του Δία, ο εν λόγω κύριος έχει πάντα έτοιμη την απάντηση του: Υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια!

Είναι γνωστό επίσης πως ο πλανήτης σχετίζεται περισσότερο με την ποσότητα και λιγότερο με την ποιότητα, με αποτέλεσμα οι αναζητητές της δεύτερης να βρίσκονται μάλλον στα πρόθυρα της δυσαρέσκειας, βλέποντας μεταξύ άλλων πλήθος «φελλών» να επιπλέουν ...τρισευτυχισμένοι.

Σε αρκετές περιπτώσεις η ενόχληση θα έχει ουσιαστικά ερείσματα, εξ αιτίας της μεγάλης «φασαρίας» που θα δημιουργήσουν οι ακραιφνείς ...Δίιοι τύποι, για ψύλλου πήδημα. Ένα σπασμένο νύχι ή μια τρύπα στο καλσόν, όπως και κάθε απαίτηση των κακομαθημένων που υπαγορεύεται από το βόλεμα, είναι πολύ εύκολο να τραβήξουν τα φώτα επάνω τους, σκιάζοντας τις περιοχές των πραγματικών προβλημάτων.

Και βέβαια το «σκανδαλώδες» σε όλη αυτήν την υπόθεση είναι πως στην αντίπερα όχθη, οι αναμένοντες την δικαίωση τους, κρατώντας πάντα «τον σταυρό στο χέρι», το μόνο που θα αποκομίσουν τελικά είναι ένας ...βαρύτερος σταυρός. Ατυχώς, και στα πλαίσια μιας διαχρονικής συμπαντικής συνωμοσίας κάποιοι τα παίρνουν όλα, την ίδια στιγμή που άλλοι μένουν μόνιμα στον άσσο. Τα λεφτά πάνε στα λεφτά υποστηρίζει η λαϊκή σοφία, κάτι που δεν πρέπει να ξεχνάμε όταν ο Δίας είναι στα ...ντουζένια του. Κι επειδή στην Ρωμαϊκών προδιαγραφών εποχή μας ο άρτος σπανίζει ολοένα και περισσότερο, σε μια φάση Δία όπως αυτή που βρίσκεται προ των πυλών, σε περίπτωση γκίνιας τα θεάματα προσφέρουν ίσως την καλύτερη εναλλακτική... Τουλάχιστον ας μην τα χάσουμε κι αυτά!

2_sept
©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved