Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 10/11 έως 14/11

Ημέρες απελευθέρωσης

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 10/11 έως 14/11

Η Αφροδίτη αγκαλιασμένη με τον Δία χορεύουν στον τρύγο των απολαύσεων.

Μα δεν είναι μόνοι τους. Ο Άρης χτυπά τα τύμπανα κι ο Διόνυσος ξεπροβάλλει με την ακολουθία του. Σάτυροι, Μαινάδες και Σειληνοί περνούν με ευκολία από το δράμα στο παιχνίδι.

Και πλάι τους ο Ουρανός να παίζει με το απρόβλεπτο…

Οι εκπρόσωποι της ελευθερίας σου κάνουν «το κομμάτι τους» κι εσύ έχεις μια λαμπρή ευκαιρία να ξεκολλήσεις από τα ίδια και τα όμοια. Να πάρεις πρωτοβουλίες, αυτό σου πρέπει, ειδ’ άλλως θα γίνεις κοινωνός της πρωτοβουλίας των άλλων, σου αρέσει δεν σου αρέσει...

Σου έχω ξαναγράψει ότι όσο αφήνεις τα πράγματα στην τύχη τους, διακινδυνεύεις μια «μοιραία» αποτυχία, που τελικά δεν είναι και τόσο… μοιραία! Γίνεται, εξ αιτίας της αδράνειας, της αναβλητικότητας ή του φόβου σου. Κι αν στην παρούσα φάση οι ουρανοί δείχνουν πρόθυμοι να σου προσφέρουν βοήθειες ή εύκολες λύσεις, αυτός είναι ένας λόγος παραπάνω για να προσπαθήσεις, ώστε να έχεις το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα. Βάλε λοιπόν μπροστά τις μηχανές σου, δίνοντας μια διέξοδο στην δημιουργικότητα σου και μην αρκεστείς στο να «τραγανίσεις» την τύχη σου με… λούσα και διασκεδάσεις.

Θα μου πεις ότι στους δύσκολους καιρούς που ζούμε έχεις ανάγκη να σταθείς και να ξαποστάσεις σε μια όαση, να απολαύσεις αυτά που θα σου δοθούν ως μάνα εξ ουρανού. Και δεν έχεις άδικο… Όμως πίστεψε με, ο ενεργός Άρης δεν θα σε αφήσει να ησυχάσεις και να χαλαρώσεις. Σου φωνάζει ότι ήρθε η ώρα να κάνεις πράγματα, να «τρέξεις» μια υπόθεση τώρα που το σύμπαν «σε πάει». Κι αν δεν τον ακούσεις, τότε δεν θέλει και πολύ έτσι όπως θα κάθεσαι κάτω από τη φοινικιά, να σου ρίξει μια… καρύδα στο κεφάλι! «Ξύπνα» θα σου πει με τον δικό του απαράμιλλο τρόπο..

Η ζωή σε σπρώχνει μπροστά, σου δίνει αφορμές για να κάνεις τις μικρές ή μεγαλύτερες επαναστάσεις σου, να χειραφετηθείς από όλα αυτά που σε κρατάνε δέσμιο της μιζέριας. Όχι τόσο της οικονομικής, όσο της ψυχικής.

Ίσως έχεις «μαγκωθεί», έχεις πάψει να ελπίζεις στο καλύτερο για σένα και για τους ανθρώπους που αγαπάς. Έχεις υποκύψει στην ανάγκη, χάνοντας μεγάλο μέρος της μεγαλοψυχίας σου. Έχεις πάψει να πιστεύεις γιατί ολοένα σε προδίδουν. Με σφιγμένο πρόσωπο, μετράς και ξαναμετράς αυτά που σου λείπουν και βλέπεις ότι ολοένα αυξάνονται. Στον ορίζοντα σου δεν βλέπεις παρά μόνον μαύρα σύννεφα και πλακώνεται η ψυχή σου. Ζόφος παντού… Τα χρέη και η δυστυχία σε σκιάζουν. Έχασες τον αυθορμητισμό σου, έσβησες την δημιουργική σου φλόγα και ταμπουρώθηκες, κλείστηκες στην φυλακή σου.

Όμως η ευτυχία σου κι η χαρά σου δεν εξαρτώνται μόνον από τις παροχές ή τις ευκολίες σου. Ξέρεις ότι υπάρχουν συνάνθρωποι σου που έχουν τα πάντα χωρίς να χαίρονται πραγματικά. Τους βλέπεις γύρω σου, ίσως μάλιστα να έχεις βρεθεί κι εσύ στη θέση τους για ένα φεγγάρι. Όμως, ξέρεις ακόμη ότι τα παιδιά μπορούν και χαίρονται με «μικροπράγματα». Το πέταγμα μιας πεταλούδας, ένας καλός λόγος, ένα παιχνίδι, μια αγκαλιά, φέρνουν πάλι το γέλιο στο πρόσωπο τους κι ας ήταν πριν από μια στιγμή συννεφιασμένο.



Η δική σου παιδικότητα που πήγε; Που καταχωνιάστηκαν η χαρά, το παιχνίδι, η δημιουργικότητα σου; Αυτό είναι που σου λείπει.

Λες ότι τα παιδιά δεν ξέρουν, γι’ αυτό μπορούν και είναι ευτυχισμένα. Δεν έχουν σκοτούρες παρά μόνον αυτές που τους βάζουν οι μεγάλοι. Σωστό αλλά ταυτόχρονα και λάθος όταν γίνεται το άλλοθι για την δυσθυμία σου. Το μεγαλύτερο δίδαγμα της παιδικής ψυχολογίας είναι ότι τελικά όλα εξαρτώνται από το πώς παίρνεις τα πράγματα κι από το πόσο έτοιμος είσαι να τρυγήσεις τις μικρές καθημερινές ευτυχισμένες στιγμές σου. Όχι λες… έχω πρόβλημα, δεν είναι η ώρα για παιχνίδια, ξεχνώντας ότι μέσα από το παιχνίδι μπορεί να βρεις τις λύσεις που αναζητάς.

Οι βαριές σκέψεις είναι αυτές που δηλητηριάζουν την ευτυχία σου κι αντίθετα απ’ ότι πιστεύεις αντί για λύσεις σου προσθέτουν νέες σκοτούρες. Μένεις αγκιστρωμένος στο πρόβλημα σου, όσες πεταλούδες κι αν φτερουγήσουν μπροστά σου. Θεωρείς τον εαυτό σου πολύ σοφό και ώριμο για να παρασύρεσαι από κάποια εφήμερα ή ανούσια «μαγικά».

Μα τι να την κάνεις την σοφία σου, αν σου στερεί την χαρά; Τι νόημα έχει η ωριμότητά σου αν δεν την συνοδεύει η απόδρασή σου από τα στερεότυπα;

Σκέψου ότι ακολουθώντας «τυχαία» μια πεταλούδα μπορεί να σκοντάψεις στην τύχη σου. Να σου ανοιχτεί ένας νέος θαυμαστός κόσμος, που ποτέ δεν θα γνώριζες αν έμενες συνοφρυωμένος στη θέση σου. Αν θεωρούσες ότι η τύχη και η ευτυχία θα έρθουν να σε βρουν χωρίς να κουνήσεις το δαχτυλάκι σου και χωρίς να αλλάξεις τις σταθερές σου.

Λες «Θεέ μου βοήθησε με» αλλά το εννοείς εγκλωβισμένος στις πεποιθήσεις σου. Θέλεις να σε βοηθήσει μόνον με τον τρόπο που εσύ αντιλαμβάνεσαι. Κι αν το σύμπαν σου δείξει την εύνοια του με ένα διαφορετικό τρόπο, τα μάτια σου παραμένουν ερμητικά κλειστά. Η καρδιά σου δεν ανοίγει, δεν νοιώθεις, δεν αφουγκράζεσαι. Ασεβείς απέναντι στην τύχη σου κι ύστερα την καταριέσαι...

Δες την πεταλούδα σου λοιπόν και ακολούθησε την. Παίξε με τη ζωή, χωρίς ταμπού και προκαταλήψεις, για να βρεις την χαρά σου, την τύχη σου, τον εαυτό σου.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved