Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 7/11 έως 10/11

Η αποκάλυψη της Αφροδίτης στον Σκορπιό

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 7/11 έως 10/11

Η Αστρολογία δεν είναι ούτε ουδέτερη, ούτε αθώα. Υπηρετεί κι αυτή τις επιταγές του συστήματος που την ανέθρεψε.

Οι αστρολογικές ερμηνείες στο σύνολο τους ήταν και είναι προσαρμοσμένες στις αξίες και τις ανάγκες ενός «αρσενικού» κόσμου.

Μαθαίνεις ότι η Αφροδίτη στον Σκορπιό είναι μια «κακή» θέση. Αλλά σε ερωτώ, κακή για ποιόν;

Η πτώση της Μητριαρχίας και η αντικατάσταση της από μια ανδροκρατική κουλτούρα, άφησε τα εμφανή σημάδια της στον αστρολογικό κορμό.
Όλες οι ερμηνείες και τα «αξιώματα», ουσιαστικά καταδικάζουν το κάθε τι που θα μπορούσε να κλονίσει την αρσενική υπεροχή.

Κατ’ αρχάς σκέψου ότι οι γυναίκες στην αρχαιότητα είχαν έναν περιθωριοποιημένο ρόλο και μια αστρολογική πρόβλεψη δεν τις είχε ως σημείο αναφοράς. Στην πραγματικότητα, όλοι οι χρησμοί-ερμηνείες αναφερόντουσαν σε άνδρες, βασιλείς και προύχοντες και για τις γυναίκες απέμενε μόνον οτιδήποτε σχετιζόταν με τα καθήκοντα τους ως σύζυγοι και μητέρες.
 
Και οι σχεδόν «αξιωματικές» θεωρήσεις για θέσεις πλανητών που έχουν φθάσει μέχρι τις μέρες μας (κυριαρχίες, εξάρσεις, πτώσεις κλπ) εμφανίζονται ως κάποιο είδος «κοσμικής αλήθειας», ενώ τελικά το μόνο που κάνουν είναι να στηρίζουν με νύχια και με δόντια αυτήν την κουλτούρα του άρρενος.

Η Αφροδίτη στο Σκορπιό είναι ένα τρανό παράδειγμα αυτής της αρσενικής «προπαγάνδας». Τόμοι έχουν γραφτεί για την καταστρεπτική της διάσταση, θα πρέπει όμως να αναλογιστείς ότι αυτή η τοποθέτηση έγινε πάνω σε ανδρικούς χάρτες ή με σημείο αναφοράς τους άνδρες, που κινδύνευαν να «αλλαξοπιστήσουν» παρασυρμένοι από τα μη ελεγχόμενα πάθη τους.

Γιατί στο ωροσκόπιο μιας γυναίκας η ίδια θέση υποδηλώνει την δυνατότητα της να κυριαρχεί πάνω στο «αρσενικό» ως ιέρεια και μάγισσα με την αρχετυπική έννοια των όρων. Είτε γοητεύοντας το και αποσπώντας το από τον «ίσιο δρόμο» της εξουσίας του, είτε «κατασπαράζοντας το».

Μια γυναίκα με Αφροδίτη στον Σκορπιό γίνεται λοιπόν παντοδύναμη με όπλο την σεξουαλικότητά της και γι’ αυτό άκρως επικίνδυνη για το ίδιο το σύστημα.

Κι από την στιγμή που οι προσδοκίες του συστήματος έγιναν κανόνες, οι καταδικαστέες συμπεριφορές-επιλογές, που κωδικοποιήθηκαν σε συγκεκριμένες πλανητικές θέσεις, ήταν εξοστρακισμένες και από την πραγματική ζωή, με αποτέλεσμα τελικά οι «κακές» θέσεις να δημιουργούν ουσιώδεις παρενέργειες.



Και η συνέχεια ήταν η «θεσμοθέτηση» παραπλανητικών πορισμάτων που εκλαμβάνουν την διαστρεβλωμένη αντίδραση του «ασθενούς» ως αυταπόδεικτο «ελάττωμα».

Για παράδειγμα, οι φοβίες και οι διαταραχές που προσάπτονται στην Αφροδίτη του Σκορπιού δεν είναι παρά η φωτογραφία της ενστικτώδους αντίδρασης της στον ψυχικό βιασμό που συντελείται κατ’ εξακολούθηση σε βάρος της.
 
Έτσι, αν αρέσκεσαι στο μυστήριο και το πάθος μιας Αφροδίτης στο Σκορπιό, εξ αιτίας των επιβεβλημένων κοινωνικών και ηθικών κριτηρίων (σε γενικές γραμμές ότι ορίζεται από την Εκκλησιαστική ηθική ως αμαρτία) καταλήγεις συχνά σε ένα είδος υπαρξιακού ευνουχισμού και ένα αυτοκαταστροφικό αδιέξοδο, αφού αποστερείσαι αυτό για το οποίο είσαι γεννημένος. Το σεξ στην καθαρά ενεργειακή του διάσταση, όπως την όρισε ο Βίλχελμ Ράιχ.

Και αντ’ αυτού τιμάς το «σκιερό σεξ» αυτοτιμωρούμενος μετά από κάθε «αμαρτία» όπως ακριβώς και οι μοναχοί κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα. Και πάλι, αυτή η «σκιερή» πλευρά της Αφροδίτης θεωρείται ως φυσικό χαρακτηριστικό της, ενώ είναι βέβαιο πως αν είναι... τυχερή και βρει έγκαιρα τον εαυτό της, αψηφώντας τους «ιερούς» ηθικούς κανόνες ενός ξένου σε αυτήν κόσμου, τότε όχι μόνον θα έχει την ...υγειά της αλλά θα την χαίρονται και οι δικοί της.
Γιατί αν υπάρχει ένας απαράβατος νόμος στο σύμπαν είναι πως η αποπροσανατολισμένη και εγκλωβισμένη ενέργεια έχει ως επί το πλείστον ανεπιθύμητες παρενέργειες.
 
Ας μην κάνεις το λάθος λοιπόν να θεωρείς την παραλλαγμένη ενέργεια- ένα προϊόν βιασμού και υποτέλειας- ως φυσικό χαρακτηριστικό, χωρίς να αναλογίζεσαι τις αιτίες που μπορεί να δημιούργησαν συμπεριφορές και επιλογές και το κυριότερο χωρίς να σκέφτεσαι ότι κάτω από διαφορετικές συνθήκες και σε ένα άλλο κοινωνικό περιβάλλον η ίδια «κακή» θέση θα ήταν διαβατήριο προς την ευτυχία.
 
Η Αστρολογία σου όπως και ο κόσμος σου χρειάζεται πρωτίστως την από-ενοχοποίηση του σεξ κι όσο η Αφροδίτη στον Σκορπιό θα μένει καλυμμένη με το πέπλο της σεμνοτυφίας, κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved