Δευτέρα 23 Μαίου 2022
ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ:
ΗΛΙΟΣ - 01° 51' 34" ΔΙΔΥΜΟΙ
ΣΕΛΗΝΗ - 04° 32' 11" ΙΧΘΥΕΣ
ΕΡΜΗΣ - 00° 02' 07" ΔΙΔΥΜΟΙ R
ΑΦΡΟΔΙΤΗ - 23° 25' 43" ΚΡΙΟΣ
ΑΡΗΣ - 28° 31' 20" ΙΧΘΥΕΣ
ΔΙΑΣ - 02° 13' 47" ΚΡΙΟΣ
ΚΡΟΝΟΣ - 25° 06' 57" ΥΔΡΟΧΟΟΣ
ΟΥΡΑΝΟΣ - 15° 48' 26" ΤΑΥΡΟΣ
ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ - 25° 05' 20" ΙΧΘΥΕΣ
ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ - 28° 28' 28" ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ R
ΒΟΡΕΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ - 22° 28' 45" ΤΑΥΡΟΣ

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 10/10 έως 13/10

Ο κληρονόμος

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 10/10 έως 13/10

Ξέρω πως αυτές τις μέρες το ενδιαφέρον σου είναι στραμμένο στον Δία, που τσεκάρει το διαβατήριό του για τον Σκορπιό. Όμως για τον φίλο σου τον «Χοντρό» και τα καμώματά του θα έχουμε την ευκαιρία να τα πούμε, όταν σε λίγες ημέρες θα συμπορευτεί με τον Ερμή.

Για την ώρα, βρίσκεσαι στο τέλος μιας περιόδου εντάσεων, που με τις ευλογίες του Άρη στην Παρθένο έκαναν συχνά την καρδιά σου να σφιχτεί.

Και ναι μεν έχεις «φάει τον γάιδαρο» αλλά σου μένει και η… ουρά του!

Σου γράφω για την αντίθεση του Άρη με τον Χείρωνα κι αυτά που θα διαβάσεις κράτησε τα, γιατί σίγουρα θα σου χρειαστούν.

Ξέρεις ότι κάθε όψη μπορεί να εκδηλωθεί το ίδιο δραστικά, είτε γύρω σου ως μια αλληλουχία εξωτερικών γεγονότων, είτε μέσα σου. Σε κάθε περίπτωση με τον Άρη παρόντα καλείσαι να προβείς σε μικρές αλλά θαυματουργές ηρωικές πράξεις, αφού μόνον έτσι θα καταφέρεις να αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά τα κάθε είδους θεριά.

Είσαι ακόμη σε πόλεμο, αυτό να θυμάσαι.

Είσαι ένας κληρονόμος, που η κληρονομιά του τον βαραίνει, μα τον εμπνέει κιόλας.

Ο πρώτος κοινός παρονομαστής που βάζει ο Χείρωνας είναι το παρελθόν κι από εκεί θα ξεκινήσω. Οι πράξεις των προγόνων σου, η παράδοση σου, οι θρύλοι και οι μύθοι που σε γαλούχησαν, οι οικογενειακές καταβολές, τα τραύματα και οι χαρές σου, τα λάθη και τα επιτεύγματα σου, μια δυνατή σχέση που σε σφράγισε, όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν σου. Και μπορεί να πιστεύεις ότι το παρελθόν σου πάει, θάφτηκε μέσα στη λήθη. Να λες ότι εσύ είσαι άνθρωπος του σήμερα και βλέπεις μόνον μπροστά.

Όμως στην πραγματικότητα κουβαλάς ακόμη τα προικιά του. Το παρελθόν σου είναι ενσωματωμένο σε αυτό που είσαι σήμερα, τα μονοπάτια που περπάτησες είναι βαθιά χαραγμένα στην ψυχή σου. Όπως και καταστάσεις που δεν πέρασαν ποτέ στο συνειδητό σου, δεν έγιναν κτήμα σου αλλά μπορεί να σε στοιχειώνουν να σε εγκλωβίζουν, να σε κρατάνε πίσω, δέσμιο μιας «κατάρας». Ως πότε;

Ως πότε θα αφήνεις τις καλύτερες πλευρές σου να γίνονται βορά του «δράκου» που σε καταδιώκει;

Αυτό είναι το πρώτο πεδίο δράσης σου κι ο σκοπός σου: Να πολεμήσεις και να νικήσεις τον εσωτερικό σου εχθρό, που κάτι τέτοιες ημέρες ξυπνά και ζητά το μερτικό του.

Μπορεί να χρειαστεί να ανατρέξεις πολύ πίσω και να ψαχουλέψεις το οικογενειακό ιστορικό σου, γιατί εκεί κρύβονται τα αίτια της εμφύλιας διαμάχης σου.

Και μην ψάχνεις μόνον τα δικά σου. Ένας πρόγονός σου μπορεί να έχει σφραγίσει την μοίρα σου με τις πράξεις του. Με ένα αδίκημα που σε κατατρέχει μέχρι να βρει την λύτρωσή του.

Θα μου πεις ότι ψάχνεις βελόνα στα άχυρα, όμως η ίδια η ζωή θα σε οδηγήσει στην αρένα, έχει πάντα τον τρόπο της να σου θυμίζει τις ανολοκλήρωτες υποθέσεις, να ξύνει πληγές.

Μπορεί να κατακλυστείς από δραστικές μνήμες, πάθη και έξεις που θαμμένες στο οικογενειακό σου ασυνείδητο ξυπνούν κι έρχονται σήμερα σαν αγριεμένοι βάρβαροι να αμφισβητήσουν την σιγουριά σου, την συγκρότηση σου.

Είναι τα ψυχικά ζόμπι σου αλλά μην δειλιάσεις, βγάλε από το θηκάρι το πνευματικό σπαθί σου…

Κι αν νοιώθεις κυριευμένος από την «κατάρα της μούμιας», εκεί δίπλα της θα βρεις και το «Εξκάλιμπερ» της νίκης σου.

Γιατί σίγουρα το παρελθόν σου δεν κρύβει μόνον φαντάσματα και σκελετούς, τραύματα κι απωθημένα αλλά και ανεκπλήρωτους ευγενείς πόθους, δημιουργικά ταλέντα που κάποτε εγκαταλείφθηκαν ή συντρίφτηκαν κάτω από την μπότα των συμφερόντων. Κληροδοτήματα που προσμένουν χρόνια την αξιοποίηση τους, θαμμένοι θησαυροί, που υπάρχουν μέσα σου αλλά τους αγνοείς.

Μόνο να σκάψεις προσεκτικά, όπως θα έκανες με ένα αρχαίο μνημείο, που σκόνταψε στην σκαπάνη σου.

Ο δεύτερος κοινός παρονομαστής που βάζει ο Χείρωνας είναι το λιμάνι σου, το σπίτι σου, η οικογένεια σου, το καταφύγιο σου. Ή σε ένα ευρύτερο πλαίσιο, το χωριό σου, η πατρίδα σου.

Κι εδώ θα πρέπει να καταλάβεις ότι υπό τις παρούσες συνθήκες δεν είσαι και τόσο ασφαλής. Η ειρήνη σου απειλείται είτε από εσωτερικούς, είτε από εξωτερικούς εισβολείς.

Πριν όμως σε βρουν άνθρωποι, στοιχεία της φύσης ή… στοιχειά που βάλθηκαν να σε ξεσπιτώσουν, μπορείς να προλάβεις να φτιάξεις μια τεράστια όσο και δυνατή αγκαλιά, μια φωλιά μέσα στη φωλιά, που μέσα της θα προστατευτεί ότι πολυτιμότερο έχεις.

Το κάστρο σου πολιορκείται και πρέπει να ενισχύσεις την άμυνα σου με οχυρωματικά έργα και τάφρους. Μα το κυριότερο να εμψυχώσεις τους πολιορκημένους, ξεκινώντας από τον εαυτό σου. Να νικήσεις τους φόβους σου και να σπάσεις την «κατάρα».

Όχι πως θα είναι εύκολο.

Ένα από τα χειρότερα σενάρια είναι να έχεις να αντιμετωπίσεις έναν «εχθρό» που ζει κάτω από την ίδια στέγη, που είναι «αίμα σου» αλλά φαίνεται να έχει χάσει τα λογικά του.

Υπάρχει ακόμη και μια παγίδα, στην οποία πέφτεις συχνά. Να ξεχωρίζεις δηλαδή τους ανθρώπους. Από την μια οι «ξένοι», που ευθύνονται για κάθε δυστυχία σου κι από την άλλη οι «δικοί σου», που τα έχουν όλα καλώς καμωμένα. Η θρησκεία σου, η κουλτούρα σου, τα ήθη σου επιστρατεύονται για να στηρίξουν αυτόν τον διχασμό.

Θες να εξορίσεις, όπως σε εξόρισαν και σένα κάποτε.

Αν όμως η αγάπη σου και η συγχώρεσή σου νικήσουν, τότε θα κληροδοτήσεις σε αυτούς που έρχονται μετά από σένα, μια καινούρια παράδοση, απαλλαγμένη από τις σκιές του μίσους και αντάξια του ανώτερου εαυτού σου.

Οι αρχαίοι πολεμιστές θα βρουν την θέση τους στο προσωπικό μουσείο σου και μόνο εκεί, αποδυναμωμένοι πια από την δύναμη που τους έδινε ο θρύλος τους και οι δεισιδαιμονίες ή τα στερεότυπά σου. Και οι ακτίνες του δικού σου ήλιου, της συνείδησής σου, θα καθαγιάσουν οριστικά το σκοτεινό παρελθόν σου.

Σου φύλαξα όμως το καλύτερο για το τέλος.

Το δίπολο Άρη-Χείρωνα μπορεί να έχει μια υπέροχη εφαρμογή στην ερωτική σου ζωή, πολύ περισσότερο που δίπλα τους κοντοστέκεται η Αφροδίτη. Ο συνδυασμός σεξουαλικότητας και τρυφερότητας είναι ίσως ο πιο αγαπημένος τους και κάτω από την καθοδήγηση τους μπορεί να ζήσεις πραγματικά μοναδικές στιγμές. Άνοιξε την αγκαλιά σου λοιπόν, άνοιξε και την ψυχή σου για να τις απολαύσεις!

ΤΑΙΡΙΑΖΕΤΕ;

ΚΡΙΟΣ
ΚΡΙΟΣ
©2011-2022 Astrology.gr - All rights reserved