Ερμής ανάδρομος-Οι καλές συνεννοήσεις γίνανε παρανοήσεις

Για μια ακόμη φορά, ο Ερμής ήρθε τα ...ανάσκελα και έβαλε να τρελάνει αστρολόγους-ηλεκτρολόγους και λοιπά ανοικτά, αλλά με τάσεις «λουκέτου», επαγγέλματα.
Ερμής ανάδρομος-Οι καλές συνεννοήσεις γίνανε παρανοήσεις

Αναδρομεί η Χριστίνα Δημοπούλου

Xristina_Foto_copy

Έτσι από τις 3 μέχρι τις 27 του Αυγούστου ο Ερμής «παίρνει» καλοκαιρινή άδεια και την κάνει για παραλίες αφήνοντας τους θνητούς να ταλαιπωρούνται με τους ταξιτζήδες, τους δοσατζήδες και με κάθε λογής παπατζήδες.

Ξεκινάς με την καλύτερη διάθεση να πας μια βόλτα να τονώσεις και λίγο την αγορά με το υστέρημα σου. Μπαίνεις στο μαγαζί κτυπάς την μπλούζα που θέλεις και γυρίζεις στο σπιτάκι σου καμαρώνοντας αφού η υπάλληλος σας διαβεβαίωσε πως «είναι τρέλα επάνω σας» σαν να την έραψε ο Tommy Hillifinger για εσάς. Όμως, ενώ όταν την φόρεσες στο δοκιμαστήριο ήταν όλα οκ, τώρα κάτι σε στενεύει. Εδώ πέφτει το ερώτημα:

Α) Ο Hillfinger είναι ξάδελφος του Copperfield και κάνει μαγικά;

Β) Έχεις πάρει τρία κιλά μέσα σε μια ώρα;

Γ) Η δόλια υπάλληλος δεν σας χωνεύει και άλλαξε το L σε M για να φανούν οι δίπλες;

Τίποτε από όλα αυτά... Ο Ερμής έκανε την βρωμοδουλειά!

Διότι ο Ερμής, είναι μεγάλο λαμόγιο όταν είναι στις «καλές» του δεν θα είναι στα ανάδρομα του; Οι Θεοί του Όλυμπου τον είχαν το «παιδί για όλες τις δουλειές» -πήγαινε Κάτω κόσμο, πέρα κόσμο, υδάτινο κόσμο- ήταν μπαγαπόντης, ψυχοπομπός, αγγελιοφόρος κι ότι άλλο βάζει ανθρώπου νους. Μπορείς να εμπιστευτείς άτομο που «το πάει το γράμμα»;

Και όσο παραμένει στην Παρθένο, ΟΚ. Το να θες να κάνεις δουλειές, όταν όλοι κυνηγάνε τις παχιές μύγες στις παραλίες είναι από μόνο του κουλό και δεν φταίει κανένας ανάδρομος. Εξ άλλου, η αντίθεση με τον Ποσειδώνα φτάνει και περισσεύει για να πει ο θεός «γενηθήτω ...χάος»! Αλλά μετά μπαίνει στον Λέοντα και εκεί έχει να κάνει με χαρές, ψυχαγωγίες κλπ. Καλοκαιράκι, λίγο το αεράκι και το Αυγουστιάτικο φεγγάρι που λέει και ο Ρόκκος δεν θέλει και πολύ να στείλεις το sms στην γυναίκα σου «θα σε περιμένω σαν κερί αναμμένο», όταν την έχεις διαβεβαιώσει πως θα είσαι με κάτι Γάλλους αντιπροσώπους για μια μεγάλη συνεργασία! Και γυρνάς σπίτι και σε περιμένει με το ύφος του Πάγκαλου όταν του πήραν την πιατέλα με τον ροφό.

Είναι θεμελιώδης κανόνας της αστρολογίας πως συμβόλαια δεν υπογράφουμε γιατί θα τρέχουμε σαν τον αείμνηστο Θανάση Βέγγο. Επίσης δεν ξεκινάμε διαδικασίες δίκης. Δηλαδή σε έβρισε ο άλλος; Κάνεις τον Αλέκο γιατί έχει πάει και 100€ το παράβολο για τις μηνύσεις.

Τώρα εάν πας και κλείσεις αυτοκίνητο με Ερμή ανάδρομο να φροντίσεις να έχει η αντιπροσωπεία κανένα όμορφο εκπρόσωπο του άλλου φύλλου, μιας και τα πήγαινε-έλα δεν θα είναι και λίγα.

Τι μπορείς να περιμένεις με ανάδρομο Ερμή:

·Μια επανασύνδεση από κάποιο χωρισμό

·Να ξεκινήσεις για Ν. Σμύρνη να πας στη φίλη σου στην οδό Πλαστήρα και να βρεθείς στην ομώνυμη λίμνη.

·Αν πας για αλλαγές στο look τότε να είσαι σαν το ανθρωπάκι της Michelin ή σαν τον κλώνο του Πίκατσου.

·Να στείλεις ερωτικό email στην καλή σου από το Facebook αλλά να πάει σε άνδρα παραλήπτη και να λάβεις την απάντηση: «Sorry φίλε αλλά την όπισθεν την έχω μόνο για το αυτοκίνητο»

·Να σου καεί το τροφοδοτικό στο pc

Τι πρέπει να προσέχουμε με Ερμή ανάδρομο:

·Ότι έχουμε πάρει μεν τα κλειδιά του σπιτιού αλλά δεν έχουμε αφήσει το άλλο ζευγάρι πίσω από την πόρτα.

·Να μην ξεχάσουμε αναμμένο το μάτι της κουζίνας, έχοντας επάνω το ταπεράκι με τα γεμιστά της θείας Νικολέτας. Μετά δεν θα μας φταίνε οι «Πυρήνες της φωτιάς», χώρια που θα μείνουμε νηστικοί αφού το ντελίβερι της γειτονιάς θα έχει κι αυτό ανάδρομο Ερμή.

·Τον δείκτη βενζίνης μιας και επειδή παντρεύεται η κόρη του βενζινά κι αυτός έχει κατεβάσει ρολά, το «με φτάνει για το άλλο βενζινάδικο» θα βγει κακόγουστο αστείο.

·Το τι λέμε και κυρίως πως το λέμε για αποφυγή παρεξηγήσεων γιατί μπορεί να γλωσσευθεί η μπέρδα μας (μπερδευτεί η γλώσσα μας) και στην κρίσιμη στιγμή αντί να πούμε Κώστα μου ή Ελένη μου, να μνημονεύσουμε τον Γιώργο ή την Μαρία. Γι αυτό είναι σκόπιμο να προτιμούνται οι απρόσωποι χαρακτηρισμοί, όπως «μωρό μου», «αγάπη μου», ζαργάνα μου κλπ.

-Ότι το δωμάτιο που κλείσαμε για τις διακοπές μας και με το όνομα μας υπάρχει πράγματι και δεν έχει μεταπηδήσει στην «Ζώνη του λυκόφωτος».

Τέλος αν έχουμε στον σταθερό σταυρό πλανήτες και ξεκινάμε ταξίδι ας κάνουμε ένα διπλοτσεκάρισμα για το αν έχουμε στην διάθεση μας όχι μόνον τα αναγκαία εργαλεία ή έγγραφα αλλά και τις πατροπαράδοτες εναλλακτικές λύσεις που θα μας ξελασπώσουν από τις αστοχίες της μοντέρνας τεχνολογίας. Όπως και να έχει όμως ας απολαύσουμε την περιπλάνηση, γιατί δεν μπορεί, όλο και κάτι περίεργο θα συμβεί.

Δείτε στο βιντεάκι μια ακραία περίπτωση... ανάδρομης επικοινωνίας.

{youtube}gh5xu35bAxA{/youtube}

Ακόμα μην ξεχνάμε πως μπορεί να υπάρχουν και καλά πράγματα, όπως το να βρούμε αίφνης το πενηντάρικο που ψάχναμε μετά μανίας, τότε που μας κυνηγούσε η διαχειρίστρια για τα κοινόχρηστα. Σε μια ακραία περίπτωση μπορεί να βρούμε και τον κουμπαρά με τις δραχμές -αχρείαστες να ’ναι- που μαζεύαμε μικροί.

Γενικά παίζει πολύ το γνωστό «ο ευρών αμειφθήσεται», ενώ κάθε πικραμένος προνοητικός που φύλαξε όλα τα πειστήρια μιας συναλλαγής -συγκεντρώνοντας επιπλέον τα σκωπτικά σχόλια των αδαών- θα βρει επιτέλους την δικαίωση του.

Τελικά, όπως αναφέρει και η παράδοση του καλού ελληνικού κινηματογράφου «είναι φίλος μας ο ανάδρομος Ερμής»! Κι αφού αντέξαμε ΓΑΠ και ΔΝΤ στον Ερμή θα κολλήσουμε;

Καλό σας καλοκαίρι

Δείτε το video με το all time classic "Κάπου θα συναντηθούμε" :

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved