Ο Άρης στον Ταύρο-Τι θα φέρει στα ζώδια

Διεκδικήσεις, η κατάληξη των οποίων εξαρτάται κατά πολύ από εμάς
Ο Άρης στον Ταύρο-Τι θα φέρει στα ζώδια

από τον Γιάννη Ριζόπουλο 

Κάθε αλλαγή ζωδίου του Άρη σηματοδοτεί και μια αλλαγή ρυθμού στις πιέσεις, τις εντάσεις και τους ανταγωνισμούς. Και η δράση του θυμίζει κύμα, που τη μια κορυφώνεται και μας «τσιτώνει», ενώ την άλλη μας ρίχνει στην ...ύφεση της «κοιλιάς». Η επιρροή του δεν μπορεί να θεωρηθεί ούτε θετική, ούτε αρνητική, εξ ορισμού. Η «δουλειά» του είναι να μας τροφοδοτεί με ενέργεια (ακόμη κι αν δεν το θέλουμε) ή να δημιουργεί τις αφορμές για διεκδικήσεις, η κατάληξη των οποίων εξαρτάται κατά πολύ από εμάς και τις ικανότητες μας.

Θυμίζω ότι, όπως συμβαίνει με όλα τα ουράνια σώματα, οι ιδιότητες του Άρη μπορούν να λειτουργήσουν και ως «προβαλλόμενες». Να βιώσουμε δηλαδή την ένταση από εξωτερικούς παράγοντες, ακριβώς την ίδια στιγμή που εμείς θα έχουμε αποφασίσει να αποστασιοποιηθούμε από αυτήν.

Ο mister energy θα παραμείνει στο ζώδιο μέχρι τις 21 Ιουνίου, επηρεάζοντας άμεσα τόσο τους Ταύρους, όσο και τα άλλα τρία σταθερά, δηλαδή τους Λέοντες, τους Σκορπιούς και τους Υδροχόους σε βασικούς τομείς της ζωής (σχέσεις, καριέρα, οικογένεια). Όμως ο ...μπαχτσές έχει και για τα υπόλοιπα οκτώ ζώδια και το «πλάνο εργασιών» έχει ως εξής:

Κριός

Ο Άρης βέβαια είναι ο δικός σας πλανήτης και οι κινήσεις του στον ζωδιακό σας επηρεάζουν άμεσα, ορίζοντας σε ένα μεγάλο βαθμό τις ...σφυριές που τρώτε κατά περιόδους. Η διέλευση του από τον Ταύρο σας ωθεί λοιπόν να πέσετε με τα μούτρα στην κάλυψη των αναγκών σας, πραγματικών και πλαστών. Και όσον αφορά τις πρώτες, είναι γεγονός πως τα οικονομικά θέματα μπαίνουν σε μια νέα φάση και σε αρκετές περιπτώσεις οι διεκδικήσεις σας μπορούν να έχουν θετικά και εντυπωσιακά αποτελέσματα. Αν δεν τσακώσετε το λαγό δεν θα ησυχάσετε κι αυτό θεωρητικά είναι υπέρ σας, αρκεί ο λαγός να τρώγεται. Φυσικά υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος, αφού με τα μυαλά που κουβαλάτε μια ξαφνική «έμπνευση» μπορεί να σας αδειάσει εντελώς τις τσέπες. Εδώ είναι που φτάσαμε στις πλαστές ανάγκες. Ή αλλιώς «ότι του φανεί του λωλό-Στεφανή»! Καλό είναι λοιπόν να τηρήσετε την βασική αρχή του καταναλωτή που είναι το να μην παίρνετε μαζί σας πολλά χρήματα, ούτε βέβαια και τις πιστωτικές -αν σας έχει απομείνει καμία.

Γενικά μέχρι τα τέλη Ιουνίου θα υπάρξουν διαδοχικά καλές και κακές στιγμές στα οικονομικά σας, γι’ αυτό μην βιαστείτε να καταλήξετε σε συμπεράσματα από ένα και μόνον γεγονός. Καλού-κακού πάντως, λάβετε τα αναγκαία μέτρα ασφαλείας γιατί στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, οι κλοπές και οι ληστείες περισσεύουν...

 

Ταύρος

Τα υαλοπωλεία άνοιξαν και σας περιμένουν! Μέχρι τα τέλη Ιουνίου θα έχετε τη δυνατότητα να πετύχετε άμεσα και γρήγορα στόχους και σχέδια, που παρέμεναν επί μακρόν στο συρτάρι. Αποφασίζετε και διατάζετε! Μόνο μην γκαρίζετε πολύ γιατί ως γνωστόν μια ευαισθησία στο λαιμό την έχετε. Κι όπως είστε ξεκούραστοι και φρέσκοι από την κούρα διαρκείας των προηγούμενων μηνών δεν σας πιάνει κανείς. Στη βράση κολλάει το σίδερο κι αν χρειαστεί θα το μασήσετε κιόλας. Τανκ και βλέπουμε, με τον Εθνικό ύμνο στο mp3: Σε γνωρίζω από την κόψη του σπαθιού την τρομερή! Τι να σας πουν οι ατζαμήδες Κριοτοξότες, που τα φτύνουν μετά τα πρώτα εκατό χιλιόμετρα...

Βέβαια η φούρια σας ενδέχεται να αποτελέσει πηγή κινδύνων, τόσο για όσες και όσους θα βρεθούν στο διάβα σας, όσο και για σας τους ίδιους που εξαιτίας της βιασύνης ή της απροσεξίας σας μπορεί να βρεθείτε ξάπλα με τις κομπρέσες να σας ...τυλίγουν. Πιασίματα, πρηξίματα και άλλες έντονες αλλά περαστικές ενοχλήσεις είναι ίσως η πιο ενοχλητική πλευρά της διέλευσης του Άρη από το ζώδιο σας, μπορείτε όμως να αντιστρέψετε την κατάσταση κοπανώντας ανελέητα όσες ή όσους δεν ενδίδουν στις προτάσεις και τις επιθυμίες σας. Κόναν ο βάρβαρος και τα μυαλά στα κάγκελα! Και βέβαια στις ώρες της ανάπαυσης του πολεμιστή μπορείτε να απολαύσετε τα ουρί του παραδείσου, αφού η δράση σας δεν θα περάσει απαρατήρητη ούτε από θεούς, ούτε από τους δαίμονες. Καλοφάγωτα...

 

Δίδυμοι

Τα καλά νέα είναι πως μπορείτε να ξεκινήσετε μια δίαιτα, πετυχαίνοντας μάλιστα να χάσετε περισσότερα κιλά από το αρχικό σας πλάνο. Ο συνδυασμός με γυμναστική είναι μάλλον επιβεβλημένος αλλά μπορείτε να έχετε ανάλογα αποτελέσματα δουλεύοντας σκληρά και εντατικά, πλήρως συντονισμένοι με τους ρυθμούς του Άρη. Μια εβδομάδα, δηλαδή στο φουλ και μια στο ...απόλυτο ρελαντί.

Γενικότερα, οι εντάσεις οι προστριβές και οι διαξιφισμοί στην εργασία σας θα σας σπρώξουν να αποδείξετε εμπράκτως τις ικανότητες σας. Στα πλην της διέλευσης είναι οι παρασκηνιακές ενέργειες τύπου ...Βρούτου ή Εφιάλτη! Λάκκοι ανοίγουν δεξιά κι αριστερά, να δούμε όμως ποιός θα πέσει τελικά μέσα.

Όσον αφορά τον ύπνο σας, θα είναι μάλλον ταραγμένος -ελπίζω όχι από φρικτές τύψεις για τα μυστικά που εκούσια ή ακούσια «καρφώσατε» εκεί που δεν έπρεπε. Στο κάτω-κάτω «έξις δευτέρα φύσις» και από αυτήν την άποψη έχετε ένα βασικό επιχείρημα, απέναντι στους καλοθελητές ηθικολόγους. Η καλή ψυχική υγεία στηρίζεται πρωτίστως στο πολύ γνωστό «να μην γνωρίζει η δεξιά τι ποιεί η αριστερά» και δεν υπάρχει ουδείς λόγος να απολέσετε το πλεονέκτημα σας.

Κι αν σας μπει η ιδέα για ψυχαναλύσεις και τέτοια, οφείλω να σας προειδοποιήσω ότι συνήθως οι θεράποντες ιατροί θεωρούν την διπλή προσωπικότητα ως ασθένεια, πολλώ δε μάλλω την τετραπλή. Προσέξτε λοιπόν μην σας παραμυθιάσουν και σας ταράξουν στις φαρμακευτικές αγωγές, γιατί στο τέλος θα καταλήξετε μονοί και πληκτικοί!

Καρκίνος

Επιτέλους αυτός ο αχώνευτος ξεκουμπίστηκε από τον Κριό και πέρασε στον 11ο Ηλιακό σας οίκο. Τον οίκο της φιλίας και των υψηλών ιδανικών. Έτσι έλεγαν οι αστρολόγοι της ...δεκαετίας του 50, μέχρι που πλάκωσαν οι χούλιγκανς, οι συμμορίες οι καλοφαγάδες συνδικαλιστές και οι -όλα σε ένα- πολιτικοί για να δείξουν στην πράξη τι εστί βερίκοκο. Διότι ο 11ος δεν είναι μόνον «ισότητα αδελφοσύνη και δικαιοσύνη» αλλά και η αγέλη των λύκων, που επιτίθεται στις κοτούλες και τα προβατάκια σας. Η συμμετοχή σας λοιπόν σε μια συλλογική προσπάθεια θα σας δείξει τα καλά και τα ...ανάποδα της υπόθεσης. Δυνατές φιλίες αλλά και ισχυρές αντιπάθειες θα δημιουργήσουν ένα κλίμα, ανάλογο με τον ...τελικό κυπέλλου ΑΕΚ-Ατρόμητος! Το αν θα παραμείνετε αγνός φίλαθλος ή θα μπουκάρετε στο γήπεδο για να κόψετε τα δίχτυα, τον τσαμπουκά του «εχθρού» και ότι άλλο σας γυαλίσει, είναι ένα καθαρά δικό σας θέμα.

Σε προσωπικό επίπεδο καλείστε κυρίως να ορίσετε ένα νέο πλαίσιο στις φιλίες σας, αφού «ο φίλος τον φίλον, εν κινδύνοις γιγνώσκει». Δεν αποκλείεται καθόλου κάποιο γοητευτικό «μήλον της Έριδος» να δώσει την αφορμή για να τραγουδήσετε μαζί με τον Νότη «παρ’ τον δρόμο που σου πρέπει τον αγύριστο». Παράλληλα βέβαια μέσα από την έξαψη δυνατών καταστάσεων τύπου ...Τζέημς Μποντ, θα σμίξετε με πρόσωπα που θα σας υποστηρίξουν φανατικά. Και δώσ ‘του οι αγκαλιές, να και τα φιλιά!

Λέων

Όσα φέρνει η ώρα δεν τα φέρνει ο χρόνος λέει η παροιμία και για τον επόμενο ένα μήνα (περίπου) θα σας δημιουργηθεί η πεποίθηση πως είναι ...ολόσωστη! Οι καταστάσεις σας πιέζουν να «τρέξετε» γρήγορα τα πλάνα και τους στόχους σας, ωστόσο οι απροσμέτρητοι αστάθμητοι παράγοντες δεν θα σας βοηθήσουν να τηρήσετε κάποιο συγκεκριμένο και σταθερό πρόγραμμα. Χρειάζεστε δηλαδή ευελιξία και αμεσότητα, αφού οι σημερινοί ανταγωνιστές μπορεί να είναι αυριανοί συνοδοιπόροι. Οι συγκρούσεις βέβαια δεν θα λείψουν, ιδιαίτερα με υψηλά ιστάμενα πρόσωπα και είναι στο χέρι σας να «γυρίσετε» την κόντρα σε εύνοια.

Συμπεριφορές του τύπου «ξέρεις ποιός είμαι εγώ, ρε» δεν αναμένεται να συμβάλλουν στην ομαλή διεκπεραίωση της όποιας κρίσης, ενώ από την άλλη πλευρά το σήκωμα της μύτης, απλά θα κλείσει πόρτες, χωρίς να επιτευχθεί ο στόχος. Συνιστάται λοιπόν η έμπρακτη απόδειξη της υπεροχής σας, ακόμη κι αν χρειαστεί να δημιουργήσετε τετελεσμένα όπως ο Θεμιστοκλής στη ναυμαχία της Σαλαμίνας. Φέρνετε δηλαδή τον εχθρό στα νερά σας κι αν δεν παραδοθεί, τότε του αλλάζετε τον αδόξαστο! Πιο δύσκολη αναμένεται να είναι η κατάσταση για τους Λέοντες του Ιουλίου και των πρώτων ημερών του Αυγούστου, όπως κι αν έχει όμως, ο Ηράκλειτος το έχει γράψει εδώ και δυόμισι χιλιάδες χρόνια: «Πόλεμος πατήρ πάντων»

Παρθένος

Το κυνήγι της γνώσης είναι μάλλον η πιο δημιουργική και συνάμα αβλαβής εφαρμογή της πιεστικής ενέργειας του Άρη. Μέσα σε ένα μήνα, μια εβδομάδα ή μια ...ώρα μπορείτε να μάθετε πράγματα που πριν σας φάνταζαν βουνό. Σε τυχόν εξετάσεις -μέρες που είναι- όλα εξαρτώνται από το αν θα ...ξυπνήσετε στραβά! Γιατί όσο εντυπωσιακά μπορεί να είναι τα αποτελέσματα σε θέματα-αντικείμενα που σας ενδιαφέρουν, άλλο τόσο αποκαρδιωτικά θα είναι όταν νιώσετε πως σας πιέζουν να ενδώσετε σε βαρετά, πλην όμως αναγκαία διαβάσματα. Ιδιαίτερα αν πρόκειται για δικόγραφα -μια άλλη πονεμένη ιστορία του διελαύνοντα Άρη από τον 9ο Ηλιακό οίκο. Ειδικά σε αυτήν την τελευταία περίπτωση, καλό είναι να μην φτάσετε στο «δεν ήξερες, δεν ρώταγες;»

Όσον αφορά τα ταξίδια που επίσης περιέχονται στην δική σας «λίστα του Άρη» αρκετοί θα επιχειρήσετε να ...ξεκουνήσετε, θα πρέπει όμως να έχετε υπόψη σας πως στο ενδεχόμενο σαφάρι οι εμπειρίες σας θα είναι πολύ δυνατές αλλά όχι απαραίτητα ευχάριστες. Φακός, πυξίδα και παγούρι κρίνονται ως απαραίτητα...

Το τελευταίο μέτωπο έχει να κάνει με συγγενείς και δη πεθερικά κουνιάδια κλπ. Η στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουν κι αν διαπιστώσετε πως σας ...χώνονται υπέρ του δέοντος, το «Πυρ το Εξώτερον» είναι ένα πολύ καλό ξενοδοχείο!

Ζυγός

Αν μέχρι τώρα αποφεύγατε όπως ο διάολος το λιβάνι να ξεστομίσετε λέξεις όπως «εφορία» ή «χρεοκοπία», ήρθε η ώρα να τις ...σπουδάσετε! Και μαζί οτιδήποτε μπορεί να αφορά δάνεια, ασφάλειες και αποζημιώσεις -από και προς την τσέπη σας- αφού αυτό είναι το «μνημόνιο» που υπογράψατε, θέλοντας και μη, με τον φουριόζο Άρη. Αυστηρές περικοπές, πρόστιμα, «καμπάνες» αλλά και (προσοχή) ληστείες, είναι η μια όψη του νομίσματος, ενώ όσον αφορά την άλλη, μάλλον θα πρέπει να ξεχάσετε την συνήθη μονομερή διπλωματική σας τακτική. Για να πάρετε το όποιο «πακέτο» θα χρειαστούν δραστικά μέσα -βάλτε και καμιά φωνή, δηλαδή- εκτός κι αν πείσετε τρεις διμοιρίες ΜΑΤ να πάνε στη θέση σας.

Έσοδα μπορείτε να έχετε και υπό μορφή δανεικών αλλά αν αντιθέτως δανείσετε χρήματα θα χρειαστείτε GPS για να τα ξαναβρείτε. Υπάρχει βέβαια και ο τζόγος. «Κι αν σου κάτσει;» λέει η γνωστή διαφήμιση, όμως όλα τα λεφτά είναι σε αυτό το καταραμένο «αν». Εφ’ όσον πάντως μπείτε στη διαδικασία ακολουθείστε την τακτική του ανταρτοπόλεμου και όχι κάποια μελετημένη στρατηγική. Στην συγκεκριμένη φάση, το «κτυπάω και φεύγω» είναι πολύ αποδοτικότερο του «μένω μέχρι να τα χάσω όλα».

Ανάλογα θα πρέπει να φερθείτε και ως προς το σεξουαλικό σας ένστικτο. Οι «αρπαχτές» επιτρέπονται -για να μην πω επιβάλλονται- σε κάθε περίπτωση όμως έχετε το νου σας μήπως πέσετε στα νύχια βαρβάρων...

Σκορπιός

Και μαζί και μόνος, ίδιος είναι ο πόνος... Φουρτουνιασμένη θάλασσα θυμίζει η μόνιμη σχέση σας και είναι σκόπιμο να βρεθεί έστω μια ...σανίδα σωτηρίας. Όμως, ο απόλυτος τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζετε τις καταστάσεις και γενικότερα την ζωή, δεν εγγυάται την διατήρηση του status quo, αντιθέτως είστε έτοιμοι να τα τινάξετε όλα στον αέρα «δι’ ασήμαντον αφορμήν».

Τα ίδια περίπου συμβαίνουν και στις συνεργασίες σας, ωστόσο εκεί θα έχετε την ευκαιρία να ξεχωρίσετε την ήρα από το στάρι και να πορευτείτε με μεγαλύτερη σιγουριά, κάνοντας παράλληλα με την αυτοκριτική και τον απολογισμό σας: Εκατό χιλιάδες το κεφάλι, χώρια τα εξτρά από το χαρέμι, που τώρα είναι όλο δικό σας.

Ακόμη, δίκες και παρεμφερείς διαδικασίες είναι στο πρόγραμμα, απαιτώντας από εσάς την μεγαλύτερη δυνατή προσοχή για να μην την «πατήσετε» με τα υποτιθέμενα «σίγουρα», αφού οι αντίπαλοι σας θα προτάξουν ισχυρή αντίδραση.

Επιστρέφοντας στα προσωπικά σας, αν είστε μόνοι στο σύμπαν και «ψάχνεστε», ο Άρης θα σας προσφέρει τη δυνατότητα να ζήσετε έναν μεγάλο έρωτα και πολύ δυνατές συγκινήσεις. Σε μια τέτοια περίπτωση απολαύστε τις στιγμές, χωρίς να θέσετε από την αρχή θέματα «αιώνιας πίστης». Είτε συμφωνήσει, είτε διαφωνήσει το έτερον σας ήμισυ, μόλις βγει ο Άρης από τον Ταύρο στις 21 Ιουνίου, όλα θα μοιάζουν πια τόσο ...διαφορετικά! 

Τοξότης

Η διέλευση του Άρη από τον 6ο Ηλιακό σας οίκο -αυτόν δηλαδή της εργασίας- ταιριάζει πολύ με το μοντελάκι που συνηθίζετε να «φοράτε»: Μεγάλα σχέδια που πρέπει να υλοποιηθούν σε σύντομο χρόνο, διαφορετικά -το ξέρετε- μένουν όλα στη μέση. Τσακ μπαμ θέλει ο Άρης, τσακ μπαμ κι εσείς! Από αυτήν την άποψη οι δουλειές «του ποδαριού» σας πηγαίνουν γάντι αυτήν την περίοδο, αφού ακόμη κι αν το θέλετε πολύ, άλλες δεν θα βρείτε... Βέβαια, η επιτακτική σας ανάγκη να γίνετε γρήγορα ...οτιδήποτε, θα σας φέρει αντιμέτωπους με την «άλλη όχθη» που ενδεχομένως να θεωρήσει τις κινήσεις σας ως μια κατάφωρη παραβίαση των δικαιωμάτων ή των κεκτημένων της. Και μερικές από τις φωτιές που θα ανάψουν, μπορεί να κάψουν κι εσάς. Αν πάλι ανήκετε στην μερίδα των ειρηνιστών, μην νομίζετε πως θα την γλιτώσετε. Μεταξύ δύο πυρών θα βρεθείτε, κι άντε να αποδείξετε μετά πως δεν είστε ελέφαντες!

Όσον αφορά τα άλλα θέματα του οίκου, αναμένονται λειτουργικά προβλήματα με τον τεχνικό εξοπλισμό, που τουλάχιστον στην παρούσα φάση δεν δείχνει διατεθειμένος να σας κάνει τα χατίρια και συνήθως κάτι τέτοιο συμβαίνει ακριβώς την στιγμή που δεν θα ‘πρεπε. Από πλυντήρια, μέχρι φωτοτυπικά, βγάζουν ...γλώσσα, αναγκάζοντας σας είτε να πλύνετε στο χέρι, είτε να γράψετε εκατό φορές «δεν θα ξαναψωνίσω από κινέζικο»!

Αιγόκερως

Έρως ανίκατε μάχαν έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι και μάλλον εσάς θα είχαν στο νου τους. Η συναισθηματική θύελλα που απειλεί να εξαπολύσει ο Άρης εναντίον της καρδιάς σας, θα συνοδεύεται πότε από ευχάριστα συναισθήματα και πότε από αγωνία και άγχος ανάλογα αυτών του τερματοφύλακα πριν το πέναλτι. Τα βέλη του έρωτα είτε σας βρουν στο «σταυρό», είτε στο «φτερό» είναι βέβαιο πως θα ανακόψουν την πτήση σας προς τον συνήθη προορισμό της κοινωνικής αποδοχής και καταξίωσης. Από την άλλη, αν αποφασίσετε να είστε «καλά παιδιά» και να κοιτάξετε τη δουλειά σας, θα είναι οι άλλοι που δεν θα σας αφήσουν σε χλωρό κλαρί. Πιεστικά man to woman ή woman to man θα είναι ένας διαρκής πειρασμός. Και αφού δεν είμαστε στις ΗΠΑ για να κερδίζετε δίκες με αντικείμενο την σεξουαλική παρενόχληση, πάρτε το απόφαση και ...βουρ στο ψητό!

Φυσικά υπάρχουν και οι κακοτοπιές που καλό είναι να έχετε κατά νου, ιδιαίτερα αν είστε γυναίκες. Το να κυκλοφορείτε, για παράδειγμα, ημίγυμνες τρεις τα χαράματα στο κέντρο της Αθήνας δεν είναι πια και ότι το ασφαλέστερο.

Επιπλέον, η συναισθηματική έξαψη δεν αναφέρεται μόνον σε ερωτικές ιστορίες. Ο 5ος οίκος -διότι περί αυτού πρόκειται- συνδέεται γενικότερα με τα «αγαπημένα πρόσωπα», κάτι βέβαια που συμπεριλαμβάνει και τα παιδιά. Και με τις ευλογίες του Άρη, οι διαφωνίες, οι συγκρούσεις και οτιδήποτε άλλο μπορεί να ανεβάσει στα ύψη τις ανησυχίες και την αδρεναλίνη σας, βρίσκονται προ των πυλών.

Υδροχόος

Σπίτι μου σπιτάκι μου και φτωχοκαλυβάκι μου λέει ο λαός, για να υπογραμμίσει την ασφάλεια, τα εχέγγυα αλλά και τις ικανοποιήσεις που παρέχει το «δικό μας» μέρος. Και -φευ- είναι αλήθεια πως ύστερα από ένα μήνα η παροιμία μπορεί να σας έρθει αυθόρμητα στο μυαλό, αφού στην παρούσα φάση ούτε ηρεμία, ούτε ασφάλεια θα βρείτε στο τσαρδί σας.

Θέμα πρώτον, περιουσιακά, όπου ισχύει το γνωστό «εξ οικείων τα βέλη». Η γιαγιά σας αποφάσισε να γράψει το μονάκριβο κτηματάκι σας στην Εκκλησία και θα το πράξει αν δεν της κόψετε το βήχα. Θέμα δεύτερον, μπουκαδόροι-σουλατσαδόροι. Μακάρι οι εισβολείς να ήταν εξωγήινοι -θα είχε ένα εξέχον ενδιαφέρον! Όμως, αντί αυτών αναμένεται να σκιάσουν την πατροπαράδοτη ηρεμία σας, είτε οι ίδιοι οι συγκάτοικοι στην τρέλα σας, είτε αλλόφρονες και απρόσκλητοι επισκέπτες με αδιευκρίνιστες προθέσεις. «Βαστάτε Τούρκοι τα άρματα, δεν είναι εδώ το Σούλι» Τι κι αν ενίστασθε; Αυτή η στενή πολιορκία μάλιστα, έχει πολλά ποδάρια και μπορεί να ασκείται και με ποικίλα όπλα, όπως τα κομπρεσέρ κάτω από το παραθύρι σας.

Μια καλή λύση για να προλάβετε το κακό είναι να αρχίσετε να σκάβετε από μόνοι σας, κάτι διόλου απίθανο με τις ζημιές που -αίφνης- μπορεί να ανακαλύψετε. Όπως και να ’χει ένα τρυπανάκι κι έναν κασμά θα τα χρειαστείτε, είτε ως σκαπτικά μέσα, είτε ως αμυντικά όπλα.

Μια καλύτερη και πιο ασφαλής πρακτική θα ήταν πάντως να ξεκινήσετε εκείνες τις ...ρημάδες τις μετατροπές, που έχετε στο μυαλό σας από τότε που η Ελλάδα ήταν ακόμη υπερδύναμη. Αποφύγετε μόνον τις αυθαιρεσίες που αργά η γρήγορα θα σας φέρουν αντιμέτωπους με την Μπιρμπίλη. Και βέβαια μην σηκώσετε μόνοι σας το σκρίνιο, γιατί μπορεί να μείνετε σε ορθή γωνία, ενώ το σπίτι θα είναι ακόμη ...μαντάρα!

Ιχθύες

Μια διέλευση του Άρη από τον τρίτο Ηλιακό οίκο είναι βέβαια προάγγελος εντάσεων με πρόσωπα του καθημερινού σας περιβάλλοντος, συγγενείς αλλά και γνωστούς που -άγνωστο για ποιό λόγο- αποφάσισαν να σας σπάσουν τα νεύρα. Και το κακό είναι πως η συνήθης τακτική της «λούφας και παραλλαγής» δεν θα αποδώσει τα αναμενόμενα, αντίθετα θα θεωρηθεί αδυναμία. «Μη μου τους κύκλους τάρατε» είπε και ο Αρχιμήδης αλλά αυτό δεν τον έσωσε από τους αδαείς βαρβάρους, που τον είχαν άχτι γιατί τους είχε κατακάψει τα πλοία και ποιός ξέρει τι άλλο. Το «πρώτα πυροβολώ και μετά ρωτώ» είναι το ...απόφθεγμα του Άρη και μάλλον οφείλετε να κινηθείτε αναλόγως.

Σε δημιουργικό επίπεδο μπορείτε να αξιοποιήσετε τον Άρη μαθαίνοντας μια νέα τεχνική, με τα δικά του μάλιστα χαρακτηριστικά γνωρίσματα: Ζίου ζίτσου, για να αντιμετωπίσετε τους κακοπροαίρετους και αναρρίχηση επί κάλω για να πιάσετε τη Ριρή του γείτονα που σφηνώθηκε στο δένδρο.

Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται στη χρήση εργαλείων και μηχανημάτων. Ο υπολογιστής σας δεν είναι γάιδαρος με σαμάρι για να τον βαράτε, στην περίπτωση όμως που τα φτύσει την πιο κρίσιμη στιγμή, δικαιούστε να τον πετάξετε στο κεφάλι αυτού που σας τον πούλησε.

Όσον αφορά τις μετακινήσεις και τα ταξίδια, όλο και κάτι θα σας ξημερώσει. Λάστιχο, σπασμένο φανάρι η τρυπημένο ψυγείο απειλούν να σας στείλουν κατευθείαν στον μάστορα αλλά το χειρότερο βέβαια είναι να βρίσκεστε στη μέση του πουθενά. Αν κι εδώ που τα λέμε, με το σπρώξιμο θα κάνετε μπράτσα, χώρια το μαυρισματάκι...

 

Κλείνω, διευκρινίζοντας ότι όλα αυτά αναφέρονται βέβαια στον τροπικό Άρη. Ο αστρικός είναι ακόμη στον Κριό και θα μπει στον Ταύρο το βράδυ της 12ης Ιουνίου. Κρατείστε λοιπόν αυτήν την υποσημείωση, αφού με δεδομένη τη λειτουργικότητα των αστρικών θέσεων, τότε θα αρχίσει ο ...δεύτερος γύρος!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved