Ο «τρομερός σταυρός» του Απριλίου: Μύθος και πραγματικότητα

Σταύρωση μετά την... Ανάσταση;

Ο «τρομερός σταυρός» του Απριλίου: Μύθος και πραγματικότητα


Η φετινή Λαμπρή πέφτει στις 20 Απριλίου, μόλις 2-3 ημέρες πριν το «κλείδωμα» του περιβόητου «σταυρού» στα παρορμητικά ζώδια, ανάμεσα στον Ουρανό, τον Δία, τον ανάδρομο Άρη και τον Πλούτωνα. Οι περισσότεροι αστρολόγοι αναφέρονται στον συγκεκριμένο σχηματισμό, επικεντρωμένοι στον Άρη που «πρόκειται να πυροδοτήσει» όλα τα δεινά της «τρόικας» των αργών πλανητών, με πιθανό αποτέλεσμα... αναταραχές, συγκρούσεις, πολέμους κι ακόμη όσα δεν βάζει ο νους κι η φαντασία μας!
Για να δούμε όμως, είναι πράγματι έτσι ή μήπως μας τα παραλένε;

Κατ' αρχήν έχετε αναρωτηθεί αν κάποιες μεγάλες καταστροφές στην ανθρώπινη Ιστορία συνδέονται όντως με ανάλογους «σταυρούς»;
Η απάντηση είναι ένα μεγαλοπρεπέστατο... OXI!

Οι δύο Παγκόσμιοι πόλεμοι του 20ου αιώνα, η ρίψη της πρώτης ατομική βόμβας στη Χιροσίμα, η έκρηξη στον αντιδραστήρα του Τσερνομπίλ αλλά και φυσικά φαινόμενα με τραγικές συνέπειες όπως το τσουνάμι του 2004, το επόμενο τσουνάμι του 2011 και ένας από τους φονικότερους σεισμούς ever (στην Κίνα, στις 27/7/76) δεν έγιναν υπό το βάρος κάποιου «τρομερού σταυρού» αλλά με... απλές όψεις μεταξύ αργών πλανητών (είτε αρμονικές, είτε δυσαρμονικές) ή ακόμη και χωρίς όψεις!
Κι ακόμη, μένοντας στην Ελληνική Ιστορία, ούτε η Μικρασιατική καταστροφή, ούτε ο Εμφύλιος, ούτε η Χούντα του 1967, ούτε η Κυπριακή τραγωδία συνδυάστηκαν με κάποιον «σταυρό».
Κι αντίστροφα, τι –πάντα συγκριτικά- τρομερό έγινε τον Ιανουάριο του 1910 ή τον Αύγουστο του 1931, όταν είχαμε αντίστοιχους «σταυρούς» στα παρορμητικά ζώδια, με την συμμετοχή αργών πλανητών και του Άρη;

Ας πάψει λοιπόν η τερατολογία περί του «σταυρού» του Απριλίου, αφού στην πραγματικότητα τα όποια δεινά έχουν διαφορετική αστρολογική αφετηρία.

Και φυσικά, υπάρχει αιτία που ένας τέτοιος «σταυρός» παρά τον... τρόμο που τον συνοδεύει, μπορεί να αποδειχτεί τελικά «τζούφιος» ακόμη και στο επίπεδο, όπου κυριαρχούν τα αγελαία ένστικτα μας.

Φανταστείτε όχι μια και δύο αλλά τέσσερις υπερδυνάμεις, που η μια υπολογίζει ή φοβάται πολύ την άλλη. Μπορεί λοιπόν να τα «τσουγκρίζουν» μεταξύ τους αλλά ποτέ δεν θα κάνουν το βήμα μιας γενικευμένης σύγκρουσης γιατί ξέρουν ότι αυτό θα είναι το τέλος για όλες και για όλους. Πρακτικά η τέταρτη υπερδύναμη βάζει τέλος σε έναν διπολικό κόσμο, αφού αν μείνουμε μόνον στις τρεις, η τάση είναι να συμπτύσσονται σε δύο.
Ενεργειακά, οι πλανήτες συμπεριφέρονται με ανάλογο τρόπο ή αν προτιμάτε οι άνθρωποι συμπεριφερόμαστε έτσι, έχοντας την αίσθηση ή την διαίσθηση ότι «δεν μας παίρνει». Ο φόβος φυλάει τα έρμα... Αυτή είναι η «μεταφρασμένη» συμπαντική λογική ενός κοσμικού σταυρού.

Υπάρχουν όμως και πιο δημιουργικές εκφάνσεις, ιδιαίτερα όταν φεύγουμε από το αγελαίο επίπεδο και την ψυχολογία της μάζας.

Σε έναν «σταυρό» οι πλανητικές ενέργειες μπορεί να «κουμπώνουν», όπως ένας μηχανισμός κουμπώνει στη βάση του σε τέσσερις υποδοχές. Μεγαλύτερη σταθερότητα θυμίζει αυτό κι όχι χάος.

Και τελικά, ένα «σκέτο» τετράγωνο, μια «σκέτη» αντίθεση ή ένα ταυ-τετράγωνο μπορεί να είναι πολύ πιο επικίνδυνο, αφού σε κάθε περίπτωση το σχήμα είναι ατελές και δημιουργείται ενεργειακό κενό.

Από εκεί και ύστερα, θα συμφωνήσω ότι ο Απρίλιος είναι έντονος μήνας, εξ αιτίας όμως, πρώτα και κύρια, της Νέας Σελήνης που έγινε στις 30 Μαρτίου και φέρει πολλά ανατρεπτικά χαρακτηριστικά. Ανάλογη είναι και η επιρροή της Σεληνιακής έκλειψης της 15ης Απριλίου αλλά τα... καλύτερα μας τα επιφυλάσσει η Ηλιακή έκλειψη της 29ης!
Εδώ «εδρεύουν» οι μεγαλύτερες ανατροπές, αφού η έκλειψη γίνεται στον Ταύρο, ένα ζώδιο ισορροπιών (οικονομικών και πολιτικών), με τα Φώτα να πέφτουν ως αστρικά επάνω στον τροπικό Ουρανό και κατ' επέκταση να συμμετέχουν στον κοσμικό «σταυρό», μεταφέροντας τις Ταυρικές ιδιότητες τους.
Η επιρροή της συγκεκριμένης έκλειψης απλώνεται χρονικά μέχρι τις 28/5 και κατά την γνώμη μου, ο Μάιος είναι πολύ πιο ανατρεπτικός και εν δυνάμει καταστροφικός για κάθε σύστημα ή καθεστώς κι ας μην του... φαίνεται!

Ακόμη όμως κι αν όλα αυτά επιφέρουν κοινωνικοπολιτικούς κραδασμούς και ακραία φαινόμενα σε συλλογικό επίπεδο, δεν είναι κατ' ανάγκην αρνητικό για τον καθένα μας προσωπικά.
Μάλιστα ο «σταυρός» του Απριλίου μπορεί να συμβάλει καταλυτικά στην εκπλήρωση της ικανής και αναγκαίας συνθήκης που απαιτείται για να βαδίσουμε στον δρόμο της ολοκλήρωσης μας.

Το πρόβλημα του τετάρτου

Ο Καρλ Γιουγκ αναφέρθηκε πολλές φορές στο «πρόβλημα του τετάρτου», υπάρχει μάλιστα και ξεχωριστό βιβλίο για αυτό το θέμα, σε μετάφραση της αείμνηστης Σοφίας Άντζακα.
Όπως σημειώνει κι η ίδια στον πρόλογο του βιβλίου, το «πρόβλημα του τετάρτου», εννοώντας την απουσία ενός συνειδητού τέταρτου πόλου, ευθύνεται για τον εσωτερικό διχασμό και την δυστυχία του ανθρώπου.
Ουσιαστικά ο άνθρωπος αρέσκεται στην τριαδική ενότητα, καθρεφτίζοντας την αρχική δυνατότητα του να χρησιμοποιεί τις τρεις από τις τέσσερις ψυχικές λειτουργίες (αίσθηση, διαίσθηση, νόηση και συναίσθημα). Ή αλλιώς, καθρεφτίζοντας την αδυναμία του να εντάξει στο συνειδητό «σύστημα» του μια τέταρτη αρχή. Έτσι αυτή η τέταρτη αρχή-λειτουργία, ζει στη Σκιά και δρα μονίμως ανταγωνιστικά, σαν... καλικάντζαρος που πριονίζει το δένδρο της ζωής-προσωπικότητας.

Ο Γιουγκ θεωρεί ότι αν αυτή η «τέταρτη εξουσία» δεν αναγνωριστεί και δεν περάσει στο συνειδητό, τότε δεν μπορεί να εκπληρωθεί καμία ισορροπία και καμία ολοκλήρωση. Λείπει η τέταρτη «υπερδύναμη» και επικρατεί μια ψυχική διχόνοια, που δεν έχει τέλος και βέβαια εκφράζεται σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων-επιλογών μας.

Από αυτήν την άποψη λοιπόν ένας κοσμικός «σταυρός» με τα τέσσερα άκρα του μας παρέχει την σπάνια ευκαιρία να «δούμε» πιο καθαρά την ατέλεια μας και να συμπληρώσουμε το κενό. Να συνειδητοποιήσουμε δηλαδή ότι αυτό που θεωρούσαμε ως εχθρό μας, είναι τελικά ο «καλικάντζαρος», που εμείς περιθωριοποιήσαμε γιατί δεν ξέραμε τι να τον κάνουμε. Είναι ο «άσωτος υιός» που λείπει από την ψυχική οικογένεια μας. Είναι η σκοτεινή πλευρά μας, που σπρώχνει βίαια να βγει στο φως γιατί εμείς την πνίγουμε.
Κι όταν το συνειδητοποιήσουμε αυτό, τότε σταδιακά θα απελευθερωθούμε από κάθε αρνητικό συναίσθημα, κάθε τύψη, κάθε εμμονή. Τότε θα διώξουμε τις Σκιές που μας βασανίζουν.

Να γνωρίσουμε τα «φαντάσματα» μας, αυτό μας ζητά ο «σταυρός» του Απριλίου κι αν μπούμε στη διαδικασία, τότε θα δικαιούμαστε πλέον να αποκαλούμαστε πνευματικά όντα.
Αυτό μπορεί να συμβεί, είτε μέσα από αντικειμενικά, είτε μέσα από υποκειμενικά βιώματα.

Και, πέρα από τα αστρολογικά, δεν πρέπει ποτέ να ξεχάσουμε ότι η βούληση μας νικά κατά κράτος την όποια «μοίρα», όταν είναι πραγματικά δική μας κι όχι κάποια απαίτηση των άλλων.

Αυτό το γράφω ειδικά για τους εκπροσώπους των παρορμητικών ζωδίων (Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους), που με τόσο και τόσα που λέγονται και γράφονται είναι λογικό να τους έχουν ζώσει τα φίδια. Στην πράξη όμως λίγο ως πολύ ήδη «τα έχουν δει όλα» κι εκείνο που μπορούν να έχουν στο μυαλό και την καρδιά τους είναι το πώς θα δρομολογήσουν μια νέα πορεία, αφήνοντας πίσω εκείνα που ενδεχομένως τους «έκαψαν». Τις επιλογές δηλαδή που το σύμπαν ακύρωσε στην πράξη, ζυγίζοντας τα πεπραγμένα του καθενός. Τις επιλογές που τους έφραζαν τον δρόμο προς αυτό που πραγματικά ήθελαν να είναι.

Τα ανάλογα ισχύουν για όσες και όσους εκπροσώπους των μεταβλητών (Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθύες) έχουν τον Ήλιο τους κοντά στην 19η μοίρα του ζωδίου τους και τελούν υπό την επιρροή του αστρικού Ουρανού και του αστρικού Πλούτωνα. Λαμπρή ευκαιρία για να κάνουν ένα μεγάλο άλμα προς την αλήθεια τους, αν δεν το έχουν κάνει ήδη.

Επί του πρακτέου, έχω ξαναγράψει αρκετές φορές ότι οι πλανήτες είναι φίλοι μας (όχι βέβαια σαν τους Γερμανούς) και μαζί με το πρόβλημα (τις πιέσεις δηλαδή που ασκούν) κουβαλάνε και μια ντουζίνα λύσεις, που είναι στο χέρι μας να εφαρμόσουμε. Οι πιέσεις αναδεικνύουν λύσεις και εφαρμογές, που ποτέ δεν θα επινοούσαμε αν μέναμε στο ραχάτι μας.

Πρακτικά λοιπόν, οι «δύσκολες» όψεις μπορεί να είναι εκείνες που θα μας ωθήσουν να πάρουμε αποφάσεις και να να ξεπεράσουμε τα όποια προβλήματα, εφαρμόζοντας κάποιες νέες «πατέντες» που θα αντλήσουμε από το ψυχικό οπλοστάσιο μας.

*Θέλεις να μάθεις τι προβλέπουν για εσένα τα άστρα για τον επόμενο χρόνο; Το astrology.gr έχει τις απαντήσεις εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved