Η Δήμητρα στον Καρκίνο και η επιρροή της στα 12 ζώδια

Ποιοί φοβούνται τη δημοσιότητα;

Η Δήμητρα στον Καρκίνο και η επιρροή της στα 12 ζώδια

Η Δήμητρα ανήκει στην κατηγορία των «προσωπικών» πλανητών και οι ιδιότητες της μοιάζουν με αυτές του Ζυγού, σχετίζεται δηλαδή με τους άλλους, τη δημόσια εικόνα μας, τη δημοσιοποίηση καταστάσεων, τις συνεργασίες-διαπραγματεύσεις αλλά και το αστικό δίκαιο. Ουσιαστικά, φέρει την «ευθύνη» για μια σειρά επιλογών που είναι καρπός της προσωπικής μας στρατηγικής απέναντι στους άλλους και κατ' επέκταση μπορεί να αποτελούν βασικές προτεραιότητες μας.

Ως συμπληρωματική του Ήλιου, ο οποίος αναφέρεται στο Εγώ, συγκροτεί με αυτόν ένα καταλυτικό δίπολο ως προς τον τρόπο που επιλέγουμε να φανούμε προς τα έξω και γι' αυτό μπορεί να μας κατευθύνει (ανάλογα με το ζώδιο και τον οίκο που βρίσκεται στο ωροσκόπιο μας αλλά και τις όψεις που σχηματίζει) ακόμη και σε επαγγελματικές επιλογές. Το λεγόμενο lifestyle είναι δική της αρμοδιότητα, όπως επίσης τα media, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η δημοσιογραφία και η πολιτική.

Όσο για την Αφροδίτη, με την οποία μοιράζεται τις ιδιότητες του Ζυγού, η διαφορά είναι πως η Δήμητρα δεν είναι φορέας συναισθημάτων, κάτι που την κατατάσσει στην ίδια κατηγορία με τον Ερμή, με τον οποίο εξάλλου «συγγενεύουν» αρκετά σε θέματα επικοινωνίας (Ζυγός και Δίδυμοι είναι «ξαδέρφια» σε αυτόν τον τομέα).

Η Δήμητρα βρίσκεται στον Καρκίνο από τις 5 Απριλίου και θα παραμείνει σε αυτόν μέχρι τις 22 Ιουνίου, επηρεάζοντας τα 12 ζώδια ανάλογα με τον ηλιακό «οίκο» που διεγείρει για το καθένα από αυτά.

Έτσι λοιπόν, με λέξεις-κλειδιά τη δημοσιοποίηση, το κοινωνικό άνοιγμα αλλά και όσα αναφέρθηκαν στην αρχή του άρθρου και απαρτίζουν τις βασικές ιδιότητες και κατευθύνσεις της, η Δήμητρα αναμένεται να συμβάλλει κατά περίπτωση στους εξής τομείς:

Κριός

Δημοσιοποίηση οικογενειακών υποθέσεων. Συμφωνίες για ακίνητα. «Άνοιγμα» του σπιτιού σε κόσμο, γιορτές, δεξιώσεις. Φιλοξενία. Ένας γονιός γίνεται το επίκεντρο της προσοχής. Αναπόφευκτη παραβίαση της προτροπής «Τα εν οίκω, μη εν δήμω».

Ταύρος

Επικοινωνιακή έξαρση, συμβόλαιο για ένα επικοινωνιακό αγαθό ή μια σχετική υπηρεσία. Δημοσιοποίηση γραπτών, διαφήμιση. Συνομιλίες κι επαφές με συγγενικά πρόσωπα. Ένας συγγενής «κλέβει την παράσταση», είτε θετικά, είτε αρνητικά.

Δίδυμοι

Δημοσιοποίηση οικονομικών στοιχείων. Οικονομική διαπραγμάτευση ή συμφωνία. Οικονομικός συνεταιρισμός. Στην θετική εκδοχή, μια βοήθεια από συνεργάτη, στην αρνητική μια ζημιά εξ αιτίας του.

Καρκίνος

Πρωταγωνιστικός ρόλος. Προσωπική ανάδειξη, αυξημένη επιρροή στους άλλους. Ο «ήρωας της ημέρας». Στον αντίποδα όμως, μπορεί να έχουμε και τον αρνητικό πρωταγωνιστή, ανάλογα με το τι δημοσιοποιείται.

Λέων

Αποκαλύψεις μυστικών ή παρανομιών. Μια κρυφή συνεργασία αλλά ίσως και μια συνομωσία. Εσωτερική αναζήτηση, ψυχοθεραπεία. Αυξημένες επαφές με καλλιτεχνικό κόσμο. Επισκέψεις σε χώρους θεραπείας ή απομόνωσης.

Παρθένος

«Μπαράζ» γνωριμιών και κοινωνικότητας. Συμμετοχή σε μια συλλογική προσπάθεια. Ένας φίλος ή μια φίλη, γίνεται σημείο αναφοράς.

Ζυγός

Επαφές με κρατούντες και πρόσωπα-κλειδιά. Υψηλές γνωριμίες. Ανάδειξη στόχων, συνεργασίες με σκοπό την επίτευξη τους. Στην αρνητική εκδοχή, ενδέχεται να γίνει... μέγα σούσουρο για το άτομο και τις επιδιώξεις του.

Σκορπιός

Σπουδές, ταξίδια και νομικές υποθέσεις (κυρίως έγγραφα και νομικές πράξεις) έχουν την μερίδα του λέοντος στις εξελίξεις. Ταξίδι με συντροφιά ή σημαντική γνωριμία σε ταξίδι. Παρακολούθηση σεμιναρίων, επιμόρφωση. Ένας συγγενής εξ αγχιστείας μπορεί να παίξει καταλυτικό ρόλο.

Τοξότης

Ρυθμίσεις-διαπραγματεύσεις για φορολογικά θέματα, δάνεια, κληρονομιές ή αποζημιώσεις. Αποκαλύψεις οικονομικών στοιχείων και διεργασιών. Επαφές με μυστηριώδη ή περιθωριακά άτομα (εδώ χρειάζεται μια κάποια προσοχή στις... χειραψίες). Η σεξουαλική δραστηριότητα μπορεί να είναι έντονη (αναμένεται αύξηση των... προτάσεων) αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα θετικό, αφού ενδέχεται να συνδυαστεί με μια αρνητική δημοσιότητα.

Αιγόκερως

Φουλ της συνεργασίας και των... συσκέψεων! Γενικά αναμένεται μια βελτίωση-ρύθμιση των σχέσεων (προσωπικών και κοινωνικών) αλλά όταν πολλά εξαρτώνται πλέον από τους άλλους, υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος. Ένας συνεργάτης ή ο σύντροφος θα παίξει καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις, είτε με τα προσόντα του, είτε με τα «κατορθώματα» του. Ακόμη, αναμένονται αποκαλύψεις αναφορικά σε σχέσεις και συνεργασίες κι... αλίμονο σε όσες ή όσους «έχουν λερωμένη τη φωλιά τους»!

Υδροχόος

Συζητήσεις και διαπραγματεύσεις για εργασιακά θέματα. Διάκριση μέσω της εργασίας. Μια επαγγελματική συνεργασία. Προώθηση, διαφήμιση, επαγγελματική επαφή με τα media. Αποκαλύψεις (θετικές ή αρνητικές) για τις εργασιακές σχέσεις.

Ιχθύες

Οι ερωτικές υποθέσεις περνούν σε πρώτο πλάνο. «Γύρω -γύρω όλοι, στη μέση ο Μανώλης...» Μια διακεκριμένη γνωριμία. Αποκαλύψεις αλλά και... κουτσομπολιά για μια αισθηματική υπόθεση. Ένα αγαπημένο πρόσωπο κερδίζει ή χάνει τις εντυπώσεις με τη συμπεριφορά και τις επιλογές του. Τα παιδιά στο επίκεντρο της προσοχής.

Τέλος, σε συλλογικό επίπεδο, η διέλευση της Δήμητρας από τον Καρκίνο αναμένεται να φέρει στο προσκήνιο όλα τα θέματα που σχετίζονται με το ζώδιο, όπως είναι τα ακίνητα, η πατρίδα, η οικογένεια και η τοπική αυτοδιοίκηση. Κατ' επέκταση, τα εθνικά θέματα έχουν την τιμητική τους, ενώ οφείλω να επισημάνω ότι στην ακραία εκδοχή της η συγκεκριμένη Δήμητρα έχει την τάση να αναδεικνύει πολιτικές πρακτικές που άπτονται του ρατσισμού.

*Θέλετε να μάθετε τι προβλέπουν για εσάς τα άστρα για τον επόμενο χρόνο; Το astrology.gr έχει τις απαντήσεις εδώ.



©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved