Ο Ποσειδώνας στους Ιχθείς-Πολιτική, Τέχνη, Φιλοσοφία

Ο Μπαχ γεννήθηκε με τον Ποσειδώνα στους Ιχθύες
Παπασταύρου Λίντα
Ο Ποσειδώνας στους Ιχθείς-Πολιτική, Τέχνη, Φιλοσοφία

Γράφει ο Karl Ηeinz Ottinger

Karl Heinz Ottinger

Oh written in the stars
A million miles away
A message to the main
Ooooh
Seasons come and go
But I will never change
And I’m on my way

Eric Turner feat Tinie Tempah

Ο Ποσειδώνας ανακαλύφθηκε στις 23/09/1846 και η θέση του κατά την ανακάλυψη ήταν στις 26 μοίρες του Υδροχόου. Ήταν η περίοδος που με την συνδρομή του Ουρανού και του Πλούτωνα στον Κριό, ξεκινούσαν οι κοινωνικές αναταραχές που σημάδεψαν τα μέσα του 19ου αιώνα. Ωστόσο ο Ποσειδώνας ήταν που έβαλε το ιδεολογικό κερασάκι στην τούρτα των επαναστάσεων. Το 1847 τέλη αρχές 1848 (ο Ποσειδώνας είναι πλέον στους Ιχθείς) κυκλοφορεί το Κομμουνιστικό μανιφέστο (Das Manifest der Kommunistischen Partei) από τους Karl Marx & Friedrich Engels. Ίδρυσαν μάλιστα την Ένωση των Δικαίων μια οργάνωση που προάσπιζε τα δίκαια μικρών ομάδων που απαρτίζονταν από μετανάστες (κυρίως). Προλετάριοι όλου του κόσμου ενωθείτε.

Ανάλογο ιστορικό προηγούμενο υπήρξε και στην Αγγλία στα τέλη του 17ου αιώνα με την Ένδοξη Επανάσταση, η οποία ουσιαστικά τερμάτισε την απόλυτη εξουσία του Βασιλιά. «Η Χάρτα των Δικαιωμάτων» θεωρείται ακόμη και σήμερα ένα εξαιρετικά σημαντικό έγγραφο που όρισε την απαρχή του σύγχρονου κοινοβουλευτισμού στην γηραιά Αλβιώνα.

Το μεταναστευτικό κύμα αρχίζει τώρα!

Ο Ποσειδώνας είναι ένας πλανήτης που όταν καταλάβεις την ζημιά που σου έχει προκαλέσει ….τότε είναι αργά. Στην προηγούμενη είσοδο και παραμονή στους Ιχθείς η Λιβερία, το κράτος των απελευθερωμένων σκλάβων, γίνεται ανεξάρτητη ενώ ξεκινούν και οι πρώτες κινήσεις για τα δικαιώματα των γυναικών. Ξεκινούν επίσης οι πρώτες μαζικές μετατοπίσεις πληθυσμών.

Ποσειδώνας σημαίνει Τέχνη

Ο Μπαχ γεννήθηκε με τον Ποσειδώνα στους Ιχθύες, ενώ τον 19ο αιώνα την παράσταση έκλεψαν τα έργα του Βέρντι. Ο τεράστιος Βαν Γκογκ δίνει επίσης το μέτρο των δυνατοτήτων του πλανήτη όταν βρίσκεται στο σπίτι του, φαίνεται όμως πως το κέντρο βάρους του δεν πέφτει ούτε στη μουσική, ούτε στη ζωγραφική αλλά στη λογοτεχνία.

Ο Ρεμπώ και ο Όσκαρ Ουάιλντ είναι ίσως οι πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις της ευαισθησίας του Ιχθυακού Ποσειδώνα, ωστόσο μια πληθώρα έργων που έμειναν κλασικά αποδεικνύουν την υπεροχή του συνδυασμού πλανήτη και ζωδίου στον γραπτό λόγο: Η Κυρία με τας Καμελίας, Η Καλύβα του Μπάρμπα-Θωμά, Ανεμοδαρμένα Ύψη, Ντέηβιντ Κόπερφηλντ αλλά και Τα Άνθη του Κακού είναι η front line μιας ιδιαίτερα πλούσιας παραγωγής, που ελπίζουμε πως θα επαναληφθεί και στις μέρες μας.

Ανάλογη ήταν και λάμψη του Ποσειδώνα στην Ελλάδα: Βιζυηνός, Παλαμάς, Παπαδιαμάντης, Καρκαβίτσας, Δροσίνης, Προβελέγγιος, Σουρής, Χαλεπάς, Ψυχάρης, Jean Moreas και πολλοί ακόμη που γεννήθηκαν με τον Ποσειδώνα στους Ιχθείς έφεραν την άνοιξη στα ελληνικά γράμματα.

Την ίδια περίοδο ωστόσο ο θρησκευτικός δογματισμός κάνει το «θαύμα» του. Ο «αιρετικός» φιλόσοφος και διδάσκαλος Θεόφιλος Καΐρης καταδικάζεται για προσηλυτισμό και αφήνει την τελευταία του πνοή στις φυλακές της Σύρου. Φανατισμένοι «πιστοί» κομματιάζουν τη σωρό του και της ρίχνουν ασβέστη.

Και μπροστά σε αυτό, ο αφορισμός του Ανδρέα Λασκαράτου για τα «Μυστήρια της Κεφαλονιάς» ήταν μάλλον πταίσμα...

Ποσειδώνας και θρησκεία

Τον 16ο αιώνα ο Λούθηρος οργάνωσε την Εκκλησία του και ξεκίνησε ο μακρύς και αιματηρός αγώνας με τους Παπικούς. Τον 17ο αιώνα, στην επόμενη επίσκεψη του Ποσειδώνα στους Ιχθείς, ο προτεστάντης Γουλιέλμος της Οράγγης και οι σύμμαχοι του συγκρούστηκαν επανειλημμένα με τον Λουδοβίκο ΙΔ΄.

Ωστόσο τον 19ο αιώνα οι θρησκευτικοί πόλεμοι στην Ευρώπη ήταν πλέον παρελθόν και η ...έκπληξη ήρθε από αλλού.

Ο Πνευματισμός είναι ένα γνήσιο τέκνο του Ιχθυακού Ποσειδώνα και από το 1848 που οι αδελφές Φόστερ έκαναν την αρχή στην Νέα Υόρκη, το κίνημα εξαπλώθηκε σε όλον τον κόσμο.

Τα μηνύματα από το παρελθόν, τηρουμένων των αναλογιών δίνουν και μια εικόνα για το τι μπορεί να συμβεί στις μέρες μας. Στη Δύση οι «εναλλακτικοί» κύκλοι και οι θεραπευτές θα πάρουν τα πάνω τους, το ίδιο και η new age μουσική. Όσον αφορά τις θρησκευτικές συγκρούσεις τα μάτια μας είναι πλέον καρφωμένα στους Ισλαμιστές που δείχνουν έτοιμοι να ξεκινήσουν έναν νέο γύρο «Ιερού πολέμου».

Ποσειδώνας–Πολιτική και συλλογικό πεπρωμένο

Είδα έναν κόσμο να γκρεμίζεται μπροστά μου
είδα να γίνεται γιαπί η γειτονιά μου, για το καλό μου.
Είδα τα δέντρα που σκαρφάλωνα κομμένα
σε φορτηγό τα όνειρά μου φορτωμένα, για το καλό μου.
Είδα το δάσκαλο να με χτυπάει με ζήλο
είδα τα χέρια μου πρησμένα από το ξύλο
είδα τα νεύρα μου σιγά σιγά να σπάνε
με καλοσύνη και στοργή να με χτυπάνε, για το καλό μου...

Είδα να κόβουν τη μπουκιά για τη μπουκιά μου
ρούχα να φτιάχνουν απ'τα ρούχα τα παλιά μου, για το καλό μου.
Είδα τη μάνα μου να κλαίει απελπισμένα
είδα το γέρο μου να φεύγει για τα ξένα, για το καλό μου.
Είδα τους φίλους μου να σκίζονται για μένα
είδα να θέλουν να ξεκόψω από σένα.

Γ. Μηλιώκας: «Για το καλό μου»

Όσοι πιστεύουν πως η πολιτική πέθανε μάλλον κάνουν λάθος. Απλά διαφοροποιείται αλλά με τρόπο ιδιαίτερα περίεργο. Ο κόσμος θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός διότι τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται. Ο Ποσειδώνας στους Ιχθείς έρχεται να βγάλει στην επιφάνεια αρκετά τρωτά σημεία που έχει η ανθρωπότητα. Αν μπορούσαμε να μιλήσουμε για μια πανανθρώπινη ένωση με σκοπό τα επιτεύγματα και την βελτίωση της ζωής του ανθρώπου θα λέγαμε πως είναι κάτι μάλλον απίθανο. Όμως για να μην είμαστε και τελείως αρνητικοί μπορεί να βγάλει και μια φουρνιά πεφωτισμένων διανοητών, ανάλογων της αξίας ενός Βολταίρου ή του οραματιστή και φιλοσόφου Εμμάνουελ Σβέντεμποργκ . Άλλωστε είναι γνωστό το ρητό που εκπορεύεται μέσα από το Ταο που λέει πως το διαμάντι ακόμα και μέσα στην λάσπη …λάμπει.

Εάν υπολογίσουμε πως η Ελλάδα έχει ωροσκόπο στην 2η μοίρα των Διδύμων τότε η αποπομπή η αναδιάρθρωση του χρέους θα πρέπει να θεωρείτε δεδομένη . Ο Ποσειδώνας είναι κυβερνήτης του 11ου οίκου και δείχνει πως πολιτική και συνδικαλισμός εξυπηρετούν ίδια συμφέροντα και εξαπατούν τον λαό. Και ίσως κάποιοι από εσάς να λέτε τι μας λες τώρα αλλά ίσως αυτά που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα να ήταν τα ορεκτικά…

Το μοναδικό ιστορικό προηγούμενο που έχουμε ως κράτος από τον Ποσειδώνα στους Ιχθείς (1848-61) βρίθει συνωμοσιών, σκανδάλων, και διαρκών (αποτυχημένων) επαναστάσεων, με τους Αγγλογάλλους να καταλαμβάνουν την Αθήνα και τον Πειραιά για να «επιβάλλουν την τάξη». Αυτή ήταν και η πρώτη «κατοχή» μετά την ανεξαρτησία της Ελλάδας.

Τα γεγονότα

Από τον χάρτη εισόδου του Ποσειδώνα προκύπτουν οι εξισώσεις:

Ποσειδώνας=Αφροδίτη/Kronos=Σελήνη/Kronos=Δίας/Κρόνος=Cupido/Poseidon= Ήλιος / Ποσειδώνας= Δίας/Zeus=Ερμής/ Πλούτωνας=Kronos/Vulcanus

Υποσχέσεις για βοήθεια που δεν θα τηρηθούν. Οι ανώτεροι υπάλληλοι αδυνατούν να πράξουν το σωστό. Γυναίκες-υπάλληλοι δημιουργούν σκάνδαλα. Απώλεια χρημάτων ως αποτέλεσμα μιας απάτης. Καταστροφή ή κατασχέσεις κτηρίων. Προβλήματα αξιοπιστίας στην θρησκεία και στην ιεραρχία αυτής. Ψεύτικα δόγματα κερδίζουν έδαφος. Αποτυχημένες θεωρίες και έρευνες. Η επιστήμη σε νέα ερευνητικά πεδία. Μια επένδυση ή εργασία που ξεκινά ως σίγουρη επένδυση & επικερδής και καταλήγει σε ναυάγιο και αποτυχία. Μια «φούσκα». Συμφωνίες κάτω από το τραπέζι. Το κράτος αδυνατεί να είναι συνεπές. Η διάλυση μιας ένωσης κρατών.

Σε σχέση με τον χάρτη της Ελλάδας

Ποσειδώνας= Hades/Poseidon=Αφροδίτη/Cupido= Kronos/Apollon= Cupido/Apollon =Πλούτωνας/Kronos= MC/Admetos=Σελήνη/Kronos =Ουρανός /Vulcanus

Πολιτικές επιστήμες και λόγοι που είναι ασαφείς. Ήξεις–αφήξεις. Αυξήσεις διαζυγίων και μοιχειών. Υποσχέσεις που δεν τηρούνται. Αβεβαιότητα στην οικονομική ζωή. Μια αργά αρχική κυβερνητική κρίση, που σέρνει πίσω της παλιές αμαρτίες και τελικά οδηγούν στην διάλυση. Εξαπατήσεις που ανάγονται σε ταλέντα και προτερήματα. Ξαφνική αδυναμία, απογοήτευση. Εργασίες που γίνονται με βαριά καρδιά.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved