Η αντίθεση Άρη-Δία: Τα ζώδια σε... αναμμένα κάρβουνα!

Πώς αναμένεται να επηρεάσει η συγκεκριμένη αντίθεση τα 12 ζώδια;

Η αντίθεση Άρη-Δία: Τα ζώδια σε... αναμμένα κάρβουνα!

Η αντίθεση των δύο πλανητών σχηματίζεται με ακρίβεια στις 28 Οκτωβρίου αλλά η επιρροή της έχει αρχίσει να «μετράει» από.... τώρα.

Οι όψεις του Άρη με το Δία δίκαια κατατάσσονται στις πλέον πληθωρικές ενεργειακά, αφού έχουμε να κάνουμε με μια «σπίθα» που εύκολα εξελίσσεται σε πυρκαγιά, μεταφορικά αλλά και κυριολεκτικά. Το πρώτο λοιπόν «καμπανάκι» που ηχεί προειδοποιητικά, αναφέρεται σε οτιδήποτε εύφλεκτο μας περιβάλλει, από τις καύσιμες ύλες ή μια... φλαμπέ σπεσιαλιτέ, μέχρι ένα θερμό ταπεραμέντο. Οι «παλικαριές» περισσεύουν με αυτού του είδους τις όψεις και μάλιστα μπορούν... άνετα να καταλήξουν σε μια γενικευμένη σύρραξη.

Έχουμε θέμα λοιπόν, τόσο σε προσωπικό, όσο και σε συλλογικό επίπεδο, ιδιαίτερα σε περιοχές του πλανήτη, όπου η αντιπαράθεση μεταξύ δύο πλευρών είναι ήδη «θερμή» και όπου το όποιο ρίσκο θα δημιουργήσει, παρά θα λύσει προβλήματα.

Από την άλλη πλευρά βέβαια, σε μια γενικά μίζερη καθημερινότητα κανείς δεν θα «χαλαστεί» από μια ηρωική πράξη προς μίμηση.

Κι ακόμη, σε δημιουργικό επίπεδο, η «επικεφαλίδα» της όψης είναι «μια αρχή-πρωτοβουλία που μπορεί να οδηγήσει σε μια λαμπρή επιτυχία».

Πολύ καλό ακούγεται αυτό, ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως οι δύο πλανήτες είναι μάλλον εχθροί της διάρκειας κι έτσι είναι προτιμότερο να μιλάμε για «διάττοντες αστέρες» ή «πυροτεχνήματα».

Επίσης καλός είναι ο ενθουσιασμός αλλά αν δεν έχεις τα προσόντα, η όποια προσπάθεια καταγράφεται τελικά ως γκάφα ή «πατάτα» κι ύστερα τρέχεις να μαζέψεις τα ασυμμάζευτα!

Οι αθλητές πάντως, αλλά και γενικότερα όσες ή όσοι στοχεύουν σε μια μεγάλη επίδοση, ένα ρεκόρ που θα πιστοποιήσει την υπεροχή τους, περιμένουν πως και πως τέτοιες στιγμές.

Αλλά και οι απανταχού επιχειρηματίες, βλέπουν ως... ξερολούκουμο, την ευκαιρία για μια «μεγάλη μπάζα».

Συναισθηματικά και ερωτικά πάλι, είναι να... μην πάρεις μπρος! Γιατί τότε ο ενθουσιασμός συνδυασμένος με την άγνοια κινδύνου δημιουργούν καταστάσεις, που εξ αιτίας της εμφατικότητας τους είναι μάλλον χιλιοτραγουδισμένες:

«Μια φούντωση μια φλόγα έχω μέσα στην καρδιά», ή «Θα τα κάψω τα ρημάδια τα λεφτά μου» και βέβαια το άκρως αντιπροσωπευτικό «Ρίξε στο κορμί μου σπίρτο να πυρποληθώ...»

Το πρόβλημα με ένα σχήμα Άρη-Δία είναι πάντα η απορρόφηση και η χρήση ενός ενεργειακού overdose, χωρίς να υπάρξουν παρατράγουδα. Και όσον αφορά τις γενικότερες εξελίξεις, σίγουρα προκαλεί ανησυχία η σχέση του άξονα Τοξότη-Διδύμων με τα μεταφορικά μέσα, αφού δεν θέλει και πολύ να ζήσουμε δυσάρεστες στιγμές, ύστερα από ένα θεαματικό δυστύχημα. Μια ανάλογη «ανάφλεξη» απειλεί και το πολιτικό σκηνικό, όπως επίσης και τους τομείς των media ή τον νομικό κλάδο. Από αυτά όμως έχουμε... χορτάσει πλέον και έχει ενδιαφέρον να δούμε... τι θα σκαρφιστούν τελικά οι δύο πλανήτες για να τραβήξουν την προσοχή μας.

Ας δούμε όμως πώς αναμένεται να επηρεάσει η συγκεκριμένη αντίθεση τα 12 ζώδια.

Οι Τοξότες και οι Δίδυμοι ανήκουν στην κατηγορία «υψηλού κινδύνου» όσον αφορά τις συνέπειες της ανάληψης ενός άλογου ρίσκου αλλά είναι κι εκείνοι που μπορούν να αναλάβουν θεαματικές και νικηφόρες πρωτοβουλίες. Από τη στιγμή που όλα κρίνονται «σε μια ζαριά», πέρα από την τύχη, τα αποτελέσματα εξαρτώνται από τα προσόντα και τις προδιαγραφές του καθένα. Επιπλέον, σε περίπτωση νίκης δεν θα πρέπει να υπάρξουν προσδοκίες για μια ανάλογη συνέχεια. Η «λογική» της όψης είναι «κτυπάω και φεύγω»...

Τυπικά η αντίθεση των δύο πλανητών ενεργοποιεί τον άξονα 1ου-7ου οίκου, την περιοχή δηλαδή της προσωπικής κατάστασης και των σχέσεων, ουσιαστικά όμως αναμένεται να δράσει εφ' όλης της ύλης.

Σε αρκετές περιπτώσεις μπορεί να ξεσπάσει ένας «πόλεμος» στην προσωπική τους ζωή και σε μια τέτοια περίπτωση το πρώτο που πρέπει να θυμούνται είναι το «όσα φέρνει η ώρα δεν τα φέρνει ο χρόνος». Απαιτείται δηλαδή ψυχραιμία και καθαρό μυαλό.

Στην θετική εκδοχή της η όψη μπορεί απλά να επιταχύνει τις εξελίξεις, ξεκαθαρίζοντας οριστικά ένα «θολό» τοπίο.

Οι Παρθένοι και οι Ιχθύες βρίσκονται επίσης στην «πρώτη γραμμή», αφού οι τομείς που θα ενεργοποιηθούν δεν είναι διόλου αμελητέοι. Οικογένεια, σπίτι και καριέρα μπαίνουν στο στόχαστρο των δύο πλανητών κι αν η τελευταία μπορεί να «χωρέσει» ευκολότερα την ενέργεια τους δεν συμβαίνει το ίδιο με τις ευαίσθητες παραμέτρους της οικογενειακής ζωής.

Εδώ λοιπόν έχουμε να κάνουμε με επαγγελματικά άλματα και ευκαιρίες που οδηγούν σε διακρίσεις αλλά και τον κίνδυνο ενός... ρεζιλέματος να καιροφυλακτεί. Γιατί όταν εκτίθεσαι δημόσια, πρέπει να περιμένεις και τις «στραβές». Όλα πάντως θα κριθούν στην πράξη, ανάλογα με την εκάστοτε αντιστοιχία ανοιγμάτων και πραγματικών προσόντων.

Όσον αφορά το σπίτι και την οικογένεια, αναμένεται να υπάρξουν καταστάσεις... απείρου κάλλους, με τις εκατέρωθεν διεκδικήσεις να δημιουργούν τουλάχιστον μια αναστάτωση. Ακόμη, καλού-κακού, ας προσέξουν και οι δύο που και τι φωτιές ανάβουν...

Για τους Ταύρους και τους Σκορπιούς, η «αναμπουμπούλα» αναφέρεται κυρίως στα οικονομικά τους, όπου καλούνται να αναλάβουν ένα σχετικά υψηλό ρίσκο ή να ανταποκριθούν με επιτυχία σε μια νέα πρόκληση. Με βάση όμως την ιδιοσυγκρασία αμφοτέρων, το πρώτο δείχνει μάλλον απίθανο, εκτός κι αν θεωρήσουμε πως θα κυριευθούν από την πλεονεξία.

Οι πιο τυχεροί πάντως μπορούν να επωφεληθούν από ένα «παράθυρο», που θα ανοίξει στα οικονομικά τους, μόνο που πρέπει να δράσουν άμεσα, αφού όπως άνοιξε έτσι θα... κλείσει! Οι ευκαιρίες «πιάνονται από τα μαλλιά» σύμφωνα με τη λαϊκή σοφία κι αυτό είναι που πρέπει να έχουν κατά νου.

Οι Λέοντες και οι Υδροχόοι καλούνται να διαχειριστούν με σύνεση τα νέα δεδομένα στην προσωπική αλλά και την κοινωνική τους ζωή. Οι νέες γνωριμίες ή οι συλλογικές δραστηριότητες «θα πάρουν φωτιά» και τα καλά νέα είναι πως μπορεί να υπάρξουν θεαματικά αποτελέσματα μέσα σε ελάχιστο χρόνο, συμπεριλαμβανόμενης και της προοπτικής μιας «απίστευτης» σχέσης ή συνεργασίας. Από την άλλη πλευρά βέβαια, οι υπερβολές, η αμετροέπεια και η συναισθηματική απληστία, ενδέχεται να δημιουργήσουν μια τέτοια αναταραχή που «θα χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα». Και επειδή δεν είναι μόνον οι... άλλοι που φταίνε, ας έχουν αμφότεροι στο νου τους το γνωστό άσμα «όταν παίρνω φόρα, φόρα κατηφόρα...».

Οι Κριοί και οι Ζυγοί θα έχουν τη δυνατότητα να μάθουν ή να κερδίσουν πολλά, ξεκινώντας έναν νέο κύκλο σπουδών ή πιο σωστά κάποιο σεμινάριο-αστραπή. Βέβαια εδώ μιλάμε για πλήρη εντατικοποίηση, αφού θα πρέπει να τα κάνουν και να τα πάρουν όλα μέσα σε σχετικά λίγο χρόνο.

Αρκετοί, θα ταξιδέψουν αλλάζοντας με ταχύτητα τόπους και παραστάσεις ή επιχειρώντας ένα μεγάλο και μακρινό ταξίδι που ήταν «όνειρο ζωής». Αν πάλι, προκύψει θέμα για την αγορά ενός αυτοκινήτου ή γενικότερα τεχνικού εξοπλισμού θα πρέπει να «ζυγίσουν» προσεκτικά αν αυτή ανταποκρίνεται σε πραγματικές ανάγκες τους ή πρόκειται για μια κίνηση εντυπωσιασμού με αμφίβολα αποτελέσματα και επιπλέον βαριές απώλειες στην τσέπη τους.

Οι περισσότερες δυσκολίες πάντως αναμένεται να εμφανιστούν στις σχέσεις με γνωστούς, γείτονες και συγγενείς, όπου «δι' ασήμαντον αφορμήν» μπορεί να γίνει το... έλα να δεις!

Τέλος, οι Καρκίνοι και οι Αιγόκεροι, ως πιο συντηρητικοί χαρακτήρες, το πιθανότερο είναι να μην ανταποκριθούν με ιδιαίτερη προθυμία στις υποσχέσεις της όψης για θεαματικές λύσεις «εδώ και τώρα», ιδιαίτερα σε εργασιακά θέματα. Αυτό όμως δεν θα πρέπει να τους αποτρέψει από το να εκμεταλλευτούν τις περιστάσεις, πετυχαίνοντας στόχους που παρά το προσωρινό του χαρακτήρα τους δεν παύουν να είναι δελεαστικοί.

Από την άλλη πλευρά, ενδέχεται να γίνουν μάρτυρες... ανεκδιήγητων καταστάσεων στην δουλειά τους, όπου κάποιοι θα επιχειρήσουν να «κατατροπώσουν» τους ανταγωνιστές τους, μπλέκοντας στο «παιχνίδι» τους όλους τους υπόλοιπους. Όσον αφορά όμως γενικότερα το παρασκήνιο, υπάρχουν και καλά νέα. Η δυναμική των δύο πλανητών είναι σε θέση να ξεμπροστιάσει πρόσωπα που έδρασαν ή δρουν με σκοπό κάποιο ίδιον όφελος. Με Άρη-Δία κάθε «μυστικό» βγαίνει στη φόρα, κάνοντας συχνά «να γελάσει το χείλι κάθε πικραμένου».

Ακόμη, οι συνθήκες είναι ώριμες για την έναρξη ενός προγράμματος με στόχο την ενδυνάμωση ή το κάψιμο θερμίδων. Με μέτρο εννοείται, για να μην βρεθούν... ανάσκελα κι εξαντλημένοι από την υπερπροσπάθεια!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved