Αφροδίτη - Άρης: Τι φέρνει το τετράγωνο των δύο πλανητών;

Οι ανθρώπινες σχέσεις είναι ή μπαίνουν σε ένα «καζάνι», έτοιμες να «βράσουν», με όλες τις συνέπειες

Αφροδίτη - Άρης: Τι φέρνει το τετράγωνο των δύο πλανητών;

Την Πέμπτη το μεσημέρι (για την ακρίβεια στις 11:48) η Αφροδίτη και ο Άρης «κλειδώνουν» το τετράγωνο τους, απελευθερώνοντας επιθυμίες και πάθη και επιβεβαιώνοντας το αρχαίο ρητό «έρως ανίκατε μάχαν».

Η επιρροή της όψης βέβαια δεν εξαντλείται σε μια ή δύο ημέρες και ουσιαστικά χρωματίζει την καθημερινότητα μας εδώ και μια εβδομάδα περίπου, με προοπτική να συνεχίσει να το πράττει, τουλάχιστον μέχρι το προσεχές Σ/Κ.

Αυτό σημαίνει πως οι ανθρώπινες σχέσεις είναι ή μπαίνουν σε ένα «καζάνι», έτοιμες να «βράσουν», με όλες τις συνέπειες. Τα φλερτ εξελίσσονται γρήγορα σε εκ του σύνεγγυς ερωτικές «συνομιλίες», τα ταμπού καταρρέουν κάτω από το βάρος του πάθους, οι ζήλειες -αναπόφευκτα- ανθίζουν και οι πειρασμοί δείχνουν πολύ δελεαστικοί, πολύ περισσότερο αν εκπληρώνουν κάποιο απωθημένο μας.

«Στον έρωτα μεταξύ ενηλίκων, δεν υπάρχουν κανόνες», αυτό είναι το «μότο» των ημερών.

Υπό το πρίσμα βέβαια μιας ηθικοπλαστικής αντίληψης, η όψη είναι κόκκινο πανί, αφού προωθεί «σκάνδαλα» και «όργια».

Αν αποδεσμεύσουμε πάντως, την ενέργεια της όψης από το καθαρά ερωτικό-σεξουαλικό της περιεχόμενο, η ενέργεια της μπορεί να αποδοθεί απλά ως... «ξεσάλωμα», ανάλογο με αυτό που γίνεται στις νυκτερινές πίστες ή σε μια συναυλία, όταν οι θαμώνες φτάνουν στο «τσακίρ κέφι».

Τόσο σε ένα γενέθλιο θέμα, όσο και σαν transit, η όψη προσθέτει πολλά σε ταπεραμέντο και είναι συνώνυμη των «ροκ» καταστάσεων στην προσωπική ζωή του ατόμου.

Μπορεί να έχουμε όμως και ένα πλήθος από δημιουργικές εφαρμογές. Η έντονη libido συμβάλλει σε μια παθιασμένη αντιμετώπιση, όχι μόνον των σχέσεων αλλά και κάθε δραστηριότητας ή αντικειμένου που μπορεί να ενδιαφέρει το άτομο. Έχουμε να κάνουμε δηλαδή με καταστάσεις όπου η «ερωτική ενέργεια» σε κάθε μορφή της οδηγεί το άτομο στο να υπερβάλει εαυτόν, πετυχαίνοντας στόχους που κρίνονται γενικά ως δύσκολοι.

Το πρόβλημα είναι ότι όχι πολύ μετά την επίτευξη του στόχου επέρχεται μια... σχετική αδιαφορία, κάτι που θέτει με σαφήνεια θέμα διάρκειας. Αυτό φυσικά αναφέρεται και στις σχέσεις που δημιουργούνται κάτω από τις ευλογίες ενός τετραγώνου ανάμεσα στους δύο μυθολογικούς εραστές. «Τα δίνω όλα» σήμερα, «βαριέμαι» αύριο...

Η κατάκτηση πάντως, είναι πολύ ισχυρό κίνητρο και όταν το άτομο είναι πάνω στην «φούρια» του, γίνεται πραγματικά... ανίκητο, όπως θέλει και το αρχαίο ρητό.

Εδώ βέβαια ελλοχεύει και ο φανατισμός, ως προϊόν ενός ανικανοποίητου και «ξεστρατισμένου» πάθους.

Το γνωστό «κάνε έρωτα, όχι πόλεμο» είναι η «φωτογραφία» της όψης, αφού συνήθως συμβαίνουν... και τα δύο!

Όσον αφορά τα «αντικείμενα του πόθου», μπορεί να είναι απλώς... αντικείμενα και όχι κατ' ανάγκην πρόσωπα. Γι' αυτό εξ άλλου το τετράγωνο των δύο πλανητών έχει την δικαιοδοσία να δράσει και ως «ξέφρενη σπατάλη». Αν για παράδειγμα μας μπει στο μάτι ένα «συνολάκι», θα γίνει δικό μας ο κόσμος να χαλάσει κι ας μην έχουμε να φάμε... Κάτι ακόμη ενδιαφέρον είναι το ότι κάθε αγορά που κάνουμε κάτω από την επιρροή της όψης -ιδιαίτερα ρούχων ή αξεσουάρ- φέρει τη σφραγίδα της, εκπέμπουν δηλαδή κι αυτά ερωτικά vibes, κάτι που γίνεται άμεσα αντιληπτό όταν τα φοράμε! Εδώ μπορεί να υποστηρίξει κανείς ότι «είναι το ράσο (ρούχο), που κάνει τον παπά»...

Στην παρούσα φάση, τα ζώδια που βρίσκονται μέσα στην δίνη του δίπολου Αφροδίτης - Άρη είναι πρωτίστως τα τέσσερα σταθερά (Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι) αλλά τα... σκάγια μπορεί να πιάσουν και κάθε εκπρόσωπο των υπόλοιπων ζωδίων, που «το 'χει» από το γενέθλιο ωροσκόπιο του.

Επίσης, οι Δίδυμοι και οι Τοξότες, έχοντας τον Δία πάνω από το κεφάλι τους, ενδέχεται να ξανοιχτούν ευκολότερα στα μονοπάτια του έρωτα ή απλά να ενδώσουν σε καταστάσεις που κάτω από διαφορετικές συνθήκες φάνταζαν ως... απίθανες!

Η όψη σε ένα γενέθλιο χάρτη

Στον καθαρά ερωτικό τομέα, είναι γεγονός πως ο φορέας μιας όψης ανάμεσα στην Αφροδίτη και τον Άρη εκπέμπει ερωτικές «δονήσεις», που τον καθιστούν ελκυστικό και επιθυμητό, ακόμη κι όταν θα ήθελε να περάσει απαρατήρητος. Είναι δηλαδή μαζί ευλογία και κατάρα, αφού όσα οφέλη μπορούν να προκύψουν από την εύνοια κάποιου υποψήφιου ερωτικού συντρόφου, άλλες τόσες μπορεί να είναι και οι ζημιές από τους ανταγωνιστές ή τις ανταγωνίστριες. Κι όσο θελκτική μπορεί να είναι η προοπτική μιας επιθυμητής ερωτικής ανταπόκρισης, άλλο τόσο ενοχλητική αποβαίνει η σεξουαλική παρενόχληση -γιατί περί αυτού πρόκειται- από άτομα τα οποία δεν είναι αρεστά. Σε ακραίες περιπτώσεις μάλιστα η όψη «δίνει» πρόωρες σεξουαλικές εμπειρίες, παρά τη θέληση του ατόμου κι εδώ είναι που χρειάζεται η προσοχή και η γνώση.

Εξετάζοντας το θέμα γενικότερα, εκείνο που «μετράει» κι έχει συχνά επιβιωτική αξία, ιδίως σε σχέση με τα νέα κορίτσια, είναι το να ξέρει κάποια το πως να διαχειριστεί την ενέργεια της όψης, γνωρίζοντας τα πλεονεκτήματα αλλά και τις παγίδες της. Τι πρέπει να κάνει δηλαδή ως φορέας μιας «πρόκλησης» που συχνά στα μάτια των άλλων λειτουργεί στη λογική του «τα ήθελε». Κι εδώ το βάρος πέφτει στους γονείς αλλά και σε όσους καλούνται να διαπλάσουν μια παιδική ή εφηβική ψυχή φορτωμένη με την ενέργεια της όψης. Η πολιτική της «προστατευτικής γυάλας», στην οποία αρέσκονται πολλοί, θεωρώντας ότι έτσι αποτρέπουν το «μοιραίο» (δηλαδή την σεξουαλική παρενόχληση), απλά αποδυναμώνει την αντίσταση μιας εφήβου, όταν τύχει και βρεθεί μπροστά στην «κακιά στιγμή», αφού οι άμυνες της περιορίζονται στην άρνηση, κάτι που συνήθως ερεθίζει περισσότερο τους «προκληθέντες». Με δεδομένη την ερωτική ενέργεια που εκπέμπει το κορίτσι, πρόκειται για μια πολιτική στρουθοκαμήλου. Αντίθετα, η πλήρης ενημέρωση χωρίς ταμπού, ακόμη και σε σχέση με τα «τερτίπια» που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει μια κοπέλα για να αποφύγει μια ανεπιθύμητη επαφή, είναι η ορθότερη λύση. Πρώιμες σεξουαλικές εμπειρίες μπορεί να προκύψουν και στην ζωή ενός αγοριού ή εφήβου που έχει στον χάρτη του μια όψη Αφροδίτης-Άρη κι εδώ, παρότι για έναν άνδρα αυτό θεωρείται περίπου «must», θα πρέπει να υπάρξει μια ανάλογη διαπαιδαγώγηση, ώστε να αποφευχθούν πιθανά «παρατράγουδα».

Όσον αφορά στους ενήλικες, οι σχέσεις του ατόμου χαρακτηρίζονται γενικά από δυνατούς έρωτες, υψηλές συγκινήσεις, ζήλειες, διεκδικήσεις, ανταγωνισμούς -ενίοτε και βίαια περιστατικά- και γενικά όλα αυτά που πλαισιώνουν μια «κινηματογραφική» ερωτική ιστορία, συνήθως σε εμφατική μορφή. Έχει σημασία λοιπόν για το άτομο (και ιδιαίτερα για μια γυναίκα, που εγκλωβίζεται ευκολότερα από ηθικές αντιλήψεις) να έχει επίγνωση αυτής της δυναμικής και να μην προσανατολίζεται εξ αρχής σε «συμβατικά» σχήματα, όπως είναι για παράδειγμα ένας γάμος, προσδοκώντας ηρεμία και σταθερότητα. Για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο απαιτείται πρώτα να «κάψει» την ενέργεια της όψης, βιώνοντας ακόμη και «αμαρτωλές» καταστάσεις που συνάδουν με τον χαρακτήρα της. Και αφού πρώτα «κάνει τη ζωή του», ύστερα να μπει σε διαδικασία «ομαλοποίησης». Διαφορετικά, αν δεν καταλαγιάσει το «ηφαίστειο», θα μείνουν απωθημένα, που κάποια στιγμή θα ξεσπάσουν αποσταθεροποιώντας την οικογενειακή ζωή του. Κι εδώ οι αυτοπεριορισμοί δεν είναι λύση, αφού αν δεν «αμαρτήσει» ο φορέας της όψης, το πιθανότερο είναι να το... βρει από το σύντροφο του!

*Για να δείτε αν έχετε όψη Αφροδίτης και Άρη στο ωροσκόπιό σας, πατήστε εδώ

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved