Ο Βόρειος Δεσμός της Σελήνης στο Σκορπιό: Τι θα φέρει στα ζώδια;

Πολλή... δουλειά για Ταύρους και Σκορπιούς

Ο Βόρειος Δεσμός της Σελήνης στο Σκορπιό: Τι θα φέρει στα ζώδια;

Από σήμερα 30/8 και για τους επόμενους 18 μήνες περίπου (μέχρι τις 18/2/2014), ο Βόρειος Δεσμός της Σελήνης θα βρίσκεται στο Σκορπιό και ο Νότιος απέναντι, στον Ταύρο.

Γενικά, η θέση των Δεσμών συνδέεται άμεσα με τις εκλείψεις, οι οποίες στην πλειοψηφία τους συμβαίνουν στα ζώδια που φιλοξενούν τους Δεσμούς και εξωτερικεύοντας γεγονότα ή καταστάσεις «αποκαλύπτουν» το περιεχόμενο και την δυναμική των συγκεκριμένων ζωδίων. Δηλαδή, μπαίνουμε σε μια περίοδο, όπου τα θέματα που «ελέγχουν» ο Σκορπιός και ο Ταύρος θα γίνουν πρώτης γραμμής, είτε μας αρέσει, είτε... όχι!

Με δεδομένη μάλιστα την υπερβολική διάσταση των όσων διαδραματίζονται σε φάσεις εκλείψεων, τα νέα θα είναι είτε πολύ καλά, είτε εντελώς ...μαύρα! (δυστυχώς, σε συλλογικό επίπεδο συνήθως πλειοψηφούν τα δεύτερα).

Η Οικονομία (διεθνής και τοπική) είναι σίγουρα στην κορυφή της λίστας αλλά δεν μπορεί κανείς να αγνοήσει ούτε την εγκληματικότητα, ούτε τις φυσικές ή άλλες καταστροφές που προκύπτουν συνήθως εξ αιτίας της ενεργοποίησης των πιο «σκοτεινών» πλευρών του Σκορπιού.

Πολλή... δουλειά για Ταύρους και Σκορπιούς

Όσον αφορά τις επιπτώσεις από αυτήν την μετακίνηση των Δεσμών για τα 12 ζώδια, η γενική κατεύθυνση είναι πως για το καθένα από αυτά, ο τομέας (οίκος) που αντιστοιχεί στον Σκορπιό, θα έχει ευκαιρίες ανάπτυξης, ενώ αντίθετα ο τομέας (οίκος) που αντιστοιχεί στον Ταύρο θα πρέπει να αναβαπτισθεί, με ενδεχόμενο κόστος την απώλεια-εγκατάλειψη σίγουρων ή βολικών λύσεων και επιλογών.

Εδώ όμως η ένταση και το ειδικό βάρος των εξελίξεων εξαρτώνται άμεσα από τις προδιαγραφές του κάθε γενέθλιου χάρτη και επιπλέον από τον τρόπο με τον οποίο θα χειριστούμε εμείς τις καταστάσεις, ακόμη και τις «τετελεσμένες».

Είναι στο χέρι του καθένα μας δηλαδή, να πράξει το καλύτερο για τον ίδιο, γνωρίζοντας την κατεύθυνση στην οποία το σύμπαν τον καλεί να συντονιστεί.

Σε κάθε περίπτωση, τα περισσότερα ή τα κύρια συμβάντα αφορούν την περιοχή του Νότιου Δεσμού, το περιεχόμενο της οποίας υπόκειται σε μια επανεξέταση, με την συνδρομή όμως του ζωδίου και του οίκου του Βόρειου Δεσμού. Το όλο σύστημα δηλαδή λειτουργεί σαν έναν αγώνα τένις, όπου οι δύο παίκτες ανταλλάσσουν μπαλιές, με σκοπό τη νίκη αλλά και ένα ...ωραίο παιχνίδι, που στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι παρά η ίδια η εξέλιξη μας.

Συχνά μάλιστα στα πλαίσια αυτής της ανταλλαγής και σύνθεσης, παρατηρείται το φαινόμενο της καταλυτικής παρέμβασης ενός προσώπου που ανήκει σε ένα από τα δύο ζώδια των Δεσμών, σε σχέση όμως με τα θέματα του τομέα (οίκου) που φιλοξενείται στο απέναντι του.

Δηλαδή, με τον διελαύνοντα Νότιο Δεσμό στον Ταύρο, αν εκεί βρίσκεται ο 5ος γενέθλιος οίκος ενός ατόμου (σχέσεις, αγαπημένα πρόσωπα), στις όποιες αλλαγές προκύψουν καταλυτικό ρόλο μπορεί να παίξει ένας Σκορπιός. Και αντίστροφα για το ίδιο άτομο, τα νέα δεδομένα στον 11ο οίκο που δέχεται την επιρροή του διελαύνοντα Βόρειου Δεσμού, ενδέχεται να σφραγιστούν από την παρουσία ενός Ταύρου.

Αυτό πρακτικά αναδεικνύει τους εκπροσώπους των δύο συγκεκριμένων ζωδίων σε θετικούς ή αρνητικούς πρωταγωνιστές, για όσο καιρό οι Δεσμοί της Σελήνης θα παραμείνουν στον άξονα τους, με τους Ταύρους να έχουν πιο συχνά τον πρώτο ρόλο.

Ας δούμε τώρα συνοπτικά τις περιοχές ανασυγκρότησης και ανάπτυξης για κάθε ζώδιο, επισημαίνοντας πως:

1) Η «ανασυγκρότηση» αναφέρεται πρωτίστως στην εξάντληση-ολοκλήρωση παλαιών μοντέλων λειτουργίας και την αντικατάσταση τους από νέα, συνήθως κάτω από το βάρος των συνθηκών. Έχει δηλαδή έναν μάλλον αναγκαστικό χαρακτήρα.

2) Η «ανάπτυξη» συνδέεται με γεγονότα, καταστάσεις ή πρόσωπα που ανοίγουν έναν νέο δρόμο, χωρίς όμως να είναι βέβαιη η ...περπατησιά μας σε αυτόν. Πρόκειται δηλαδή για μια εν δυνάμει πρόοδο, με τις αποφάσεις για το αν και το πώς θα συνεχίσουμε να είναι κατά κύριο λόγο δικές μας.

Κριός

Τομέας ανασυγκρότησης: Οικονομικά (ίδιοι πόροι), βασικές ανάγκες, κεκτημένα.

Τομέας ανάπτυξης: Χρηματοδοτήσεις, επενδύσεις δάνεια, αποζημιώσεις.

Ταύρος

Ανασυγκρότηση: Προσωπικότητα, χαρακτήρας, ταυτότητα.

Ανάπτυξη: Σχέσεις, συνεργασίες. Αντιπαλότητες, δίκες.

Δίδυμοι

Ανασυγκρότηση: Εσωτερική ζωή, μεταφυσικές εμπειρίες, ανεξήγητα φαινόμενα. Ψυχική διερεύνηση-ισορροπία. Δημιουργική απομόνωση, πολύτιμα μυστικά. Δράση κρυφών εχθρών, προστασία από τον «φύλακα- άγγελο».

Ανάπτυξη: Εργασιακές σχέσεις, συνθήκες εργασίας. Υγεία, διατροφή. Οικιακός και επαγγελματικός εξοπλισμός.

Καρκίνος

Ανασυγκρότηση: Φίλοι, ομοϊδεάτες, συλλογικές δραστηριότητες.

Ανάπτυξη: Ερωτικές σχέσεις, αγαπημένα πρόσωπα, παιδιά.

Λέων

Ανασυγκρότηση: Καριέρα, κεντρικοί στόχοι. Σχέσεις με ισχυρούς ή ανώτερους.

Ανάπτυξη: Οικογενειακοί δεσμοί. Ακίνητη περιουσία. Ρίζες, παραδοσιακές αξίες.

Παρθένος

Ανασυγκρότηση: Ανώτερη μόρφωση, σπουδές, θεωρητική κατάρτιση. Ταξίδια, εξωτερικό. Σχέσεις με συγγενείς εξ αγχιστείας. Νομικά θέματα.

Ανάπτυξη: Πρακτικές καθημερινές λύσεις. Μεταφορικά μέσα, κινητά, pc. Τεχνική κατάρτιση. Σχέσεις με αδέλφια, ξαδέλφια, θειους, ανίψια.

Και αντίστροφα

Ζυγός

Ανασυγκρότηση: Χρηματοδοτήσεις, επενδύσεις δάνεια, αποζημιώσεις.

Ανάπτυξη: Οικονομικά (ίδιοι πόροι), βασικές ανάγκες, κεκτημένα.

Σκορπιός

Ανασυγκρότηση: Σχέσεις, συνεργασίες. Αντιπαλότητες, δίκες.

Ανάπτυξη: Προσωπικότητα, χαρακτήρας, ταυτότητα.

Τοξότης

Ανασυγκρότηση: Εργασιακές σχέσεις, συνθήκες εργασίας. Υγεία, διατροφή. Οικιακός και επαγγελματικός εξοπλισμός.

Ανάπτυξη: Εσωτερική ζωή, μεταφυσικές εμπειρίες, ανεξήγητα φαινόμενα. Ψυχική διερεύνηση-ισορροπία. Δημιουργική απομόνωση, πολύτιμα μυστικά. Δράση κρυφών εχθρών, προστασία από τον «φύλακα- άγγελο».

Αιγόκερως

Ανασυγκρότηση: Ερωτικές σχέσεις, αγαπημένα πρόσωπα, παιδιά.

Ανάπτυξη: Φίλοι, ομοϊδεάτες, συλλογικές δραστηριότητες.

Υδροχόος

Ανασυγκρότηση: Οικογενειακοί δεσμοί. Ακίνητη περιουσία. Ρίζες, παραδοσιακές αξίες.

Ανάπτυξη: Καριέρα, κεντρικοί στόχοι. Σχέσεις με ισχυρούς ή ανώτερους.

Ιχθύες

Ανασυγκρότηση: Πρακτικές καθημερινές λύσεις. Μεταφορικά μέσα, κινητά, pc. Τεχνική κατάρτιση. Σχέσεις με αδέλφια, ξαδέλφια, θειους, ανίψια.

Ανάπτυξη: Ανώτερη μόρφωση, σπουδές, θεωρητική κατάρτιση. Ταξίδια, εξωτερικό. Σχέσεις με συγγενείς εξ αγχιστείας. Νομικά θέματα.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved