Σύνοδος Πλούτωνα-Βόρειου Δεσμού Σελήνης: όψη των μοιραίων ενώσεων και του ομαδικού πεπρωμένου

Στις 12 Νοεμβρίου θα συμβεί μία από τις σημαντικότερες αστρολογικές όψεις, η σύνοδος Πλούτωνα/ Β. Δεσμού

Παπασταύρου Λίντα
Σύνοδος Πλούτωνα-Βόρειου Δεσμού Σελήνης: όψη των μοιραίων ενώσεων και του ομαδικού πεπρωμένου

Από τον Δρ. Χρήστο Παΐζη

«Man prepares to meet his destiny»
(από τραγούδι των Black Sabbath)

Στις 12 Νοεμβρίου θα συμβεί μία από τις σημαντικότερες αστρολογικές όψεις, η σύνοδος Πλούτωνα/ Β. Δεσμού, σύνοδος που γίνεται περίπου κάθε 17 χρόνια και πάντα, όταν συμβαίνει, συνδέεται με «μοιραία» γεγονότα, γεγονότα που σφραγίζουν αυτό που ονομάζεται «ομαδικό πεπρωμένο» (“massenschicksal”, όπως κατά λέξη το ονομάζει ο Ebertin). Φυσικά, όπως συμβαίνει και με όλες τις όψεις των βαρέων πλανητών, έτσι και αυτή η όψη δεν είναι καθόλου απαραίτητο να βγάζει εκείνη τη στιγμή τη δυναμική της, είναι σαν βραδυφλεγής βόμβα, αργεί να εκραγεί.
Όσες φορές έχει συμβεί αυτή η σύνοδος συνδέθηκε με «σημαδιακά» γεγονότα εθνικά και παγκόσμια. Ας τονίσουμε πως γίνεται περίπου κάθε 17 χρόνια, σε διαφορετικό ζώδιο κάθε φορά. Ας δούμε πόσες φορές έγινε στον 20ο αιώνα, με τί γεγονότα συνδέθηκε και με ποιες μοίρες του ζωδιακού έγινε:

α) 1909, στις 23ο Διδύμων, σχεδόν πάνω στην γενέθλια Σελήνη της Ελλάδας, σε τετράγωνο με την Αφροδίτη και τον άξονα των Δεσμών. Τότε είχαμε το περίφημο κίνημα στο Γουδί του Στρατιωτικού Συνδέσμου που ανέτρεψε όλο το τότε υπάρχον πολιτικό σκηνικό και έφερε στα πολιτικά πράγματα τον Ελ. Βενιζέλο που με τη σειρά του οδήγησε τη χώρα σε μια νέα εποχή.

β) 1926, στις 15ο Καρκίνου, σε χιαστή ακριβέστατη όψη με τον Άρη της Ελλάδας και έχουμε τη φαιδρή δικτατορία Πάγκαλου που γελοιοποίησε τη χώρα διεθνώς με την ανόητη εισβολή στη Βουλγαρία και που ανάγκασε την Κ.Τ.Ε. (Κοινωνία των Εθνών) να μας επιβάλει κυρώσεις.

γ) 1943-44, στις 9ο Λέοντα, σε μοίρα θυσίας (για την 9ο Λέοντα, όποιος θέλει να μάθει περισσότερα, τον παραπέμπουμε στο βιβλίο μας «Οι πύλες του Carelli», Αθήνα 2008) και απέναντι από το M/C της Ελλάδας, συνδέθηκε με τη γερμανική κατοχή αλλά και τα πρώτα συμπτώματα κρίσης μεταξύ των αντιστασιακών οργανώσεων που οδήγησαν σε συγκρούσεις μεταξύ τους τον Απρίλη του 1944, συγκρούσεις που ήταν και η απαρχή του εμφυλίου πολέμου.

δ) 1960-61, στην 8η μοίρα της Παρθένου, χωρίς να αγγίζει ζωτικά σημεία του ωροσκοπίου της Ελλάδας, μέσα όμως στον άξονα 5ου-11ου οίκου που συνδέεται με την πολιτική, τους πολιτικούς και τα κόμματα. Τότε είχαμε τις εκλογές που ονομάστηκαν «βίας και νοθείας» και που συνδέθηκαν με όξυνση του εμφύλιο-πολεμικού κλίματος (είχαμε τότε και δίκες κλιμακίου του Κ.Κ.Ε. για «κατασκοπεία»), ενός κλίματος που λίγο αργότερα οδήγησε στη δολοφονία του Λαμπράκη, την πτώση της Ε.Ρ.Ε. και την αποχώρηση Καραμανλή. Πάντως σε παγκόσμιο επίπεδο τότε είχαμε το αποκορύφωμα του ψυχρού πολέμου με το ζήτημα της Κούβας, όλη η ανθρωπότητα κρατούσε την ανάσα της φοβούμενη ένα Γ’ Παγκόσμιο πόλεμο.

ε) 1977, στις 15ο Ζυγού, χωρίς πάλι η σύνοδος να αγγίζει ζωτικά σημεία του ωροσκοπίου της Ελλάδας. Το ΠΑ.ΣΟ.Κ διπλασίασε τη δύναμη του (από 13% το ’74, 26% το ’77) και έγινε πια αξιωματική αντιπολίτευση, η Ελλάδα μπήκε στη διαδικασία ένταξης της τότε Ε.Ο.Κ., η πάλαι ποτέ κραταιά Ένωσης Κέντρου διαλύθηκε, ενώ η 17 Νοέμβρη έγινε ευρέως γνωστή μετά τις εκτελέσεις βασανιστών της Δικτατορίας (Μάλλιος). Η RAF στη Δυτική Γερμανία εκτελεί το βιομήχανο (και παλιό φιλοναζί) Σλάγιερ και αμέσως μετά η ηγεσία της RAF «αυτοκτονεί» στα Λευκά Κελιά, κάτι που σημαίνει πρακτικά το τέλος του «αντάρτικου πόλης» στη Γερμανία.

Στ) 1994, στις 28ο Σκορπιού επηρεάζοντας άμεσα τον γενέθλιο Ερμή τις Ελλάδας στον Υδροχόο αλλά πιθανότατα και τον ωροσκόπο της, εφόσον αυτός βρίσκεται στον Ταύρο. Τότε είχαμε την πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη, επανεκλογή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. με τον Ανδρέα Παπανδρέου, εκλογές που συνδέθηκαν με θάνατο πολλών στελεχών της εκλεγμένης κυβέρνησης (Παπανδρέου, Μερκούρη, Γεννηματάς, Κουτσόγιωργας) πριν φτάσει στη λήξη της. Την περίοδο αυτή είχαμε όξυνση του Μακεδονικού (είχε ξεκινήσει λίγο νωρίτερα) και εμφύλιο πόλεμο στην πρώην Γιουγκοσλαβία, όπως επίσης και ισχυρά κύματα μεταναστών - προσφύγων από τις πρώην σοσιαλιστικές χώρες.

Πολύ δυνατή αυτή η σύνοδος λοιπόν, που αυτή τη φορά γίνεται στις 3ο Αιγόκερω, μέρα που ο Ήλιος είναι στο Σκορπιό και εμπλέκεται με τη σύνοδο με όψη 45ο. Όμως, πολύ πιο σημαντικό, είναι πως τα μέρη της συνόδου ο άξονας Hades/ Kronos (Uranian υποθετικοί πλανήτες) εμπλέκεται με απόλυτη ακρίβεια μ’ αυτή τη σύνοδο, δημιουργώντας ένα πολύ εκρηκτικό κοκτέιλ. Και βέβαια όσον αφορά την Ελλάδα γίνεται στον 8ο οίκο της (των οικονομικών και της δράσης παράνομων ομάδων) και ενεργοποιεί το γενέθλιο τετράγωνο Δία-Πλούτωνα. Σε επόμενο άρθρο μας θα προσεγγίσουμε περισσότερο τη δυναμική αυτής της συνόδου και θα αναλύσουμε τις εμπλοκές της.

Επηρεάζει ιδιαίτερα όσους είναι γεννημένοι στις 2ο-4ο των παρορμητικών ζωδίων και στις 18-19ο των σταθερών.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved