Ο Δίας στους Διδύμους - Τι θα φέρει στα ζώδια

Εκείνο που θα πρέπει οπωσδήποτε να θυμάστε είναι ότι δεν γίνεται μέσα σε μια χρονιά να αλλάξει το «ριζικό» μας

Ο Δίας στους Διδύμους - Τι θα φέρει στα ζώδια

Το βραδάκι της 11ης Ιουνίου (ώρα 20:22), ο «χοντρός» του ζωδιακού, ο Δίας, αλλάζει μετερίζι, όπως κάνει άλλωστε κάθε χρόνο, δίνοντας το ...εθιμικό δικαίωμα σε μια διαφορετική ομάδα ζωδίων να ελπίζουν για το καλύτερο. Παρακάτω θα δούμε συνοπτικά τους τομείς που ευνοούνται για κάθε ζώδιο, ωστόσο δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και την αρνητική πλευρά του πλανήτη, ο οποίος συχνά μας «ξανοίγει» πέραν των ορίων μας και μας εκθέτει, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για μια ...ανεπανάληπτη Δια-πόμπευση!

Τελικά, θα πείτε, τι σόι «ευεργέτης» είναι ένας πλανήτης που εν δυνάμει δημιουργεί και ένα πλήθος προβλημάτων;

Σωστή η παρατήρηση, το πρώτο όμως που επιβάλλεται να σημειώσω είναι πως τα προβλήματα δεν τα φέρνει ο Δίας αλλά η κακή διαχείριση της ενέργειας του από εμάς τους ίδιους.

Επιπλέον, σε αρκετές περιπτώσεις η εξωτερίκευση ενός προβλήματος μας προστατεύει ουσιαστικά από όλα αυτά που θα μπορούσαμε να πάθουμε αν δεν το ανιχνεύαμε εγκαίρως. Κι αυτό έχει να κάνει από ζητήματα υγείας, μέχρι τις διαπροσωπικές μας σχέσεις.

Ευκαιρία ή παγίδα;

Εκείνο που θα πρέπει οπωσδήποτε να θυμάστε είναι ότι δεν γίνεται μέσα σε μια χρονιά να αλλάξει το «ριζικό» μας. Αυτή δεν είναι δουλειά του Δία αλλά κυρίως του Ουρανού και του Πλούτωνα.

Ο Δίας δεν πιέζει ούτε είναι επίμονος στις υποσχέσεις του. Ευνοεί δηλαδή άμεσα τις λύσεις που μας έρχονται «στο πιάτο», χωρίς να κουραστούμε, με τον «αστερίσκο» πως αν δεν πιάσουμε την ευκαιρία από τα μαλλιά, το πουλάκι θα πετάξει... Μας προσφέρει εύκολες λύσεις στα όρια του εφικτού -έτσι όπως τα γνωρίζουμε ήδη ή μπορούμε να τα ανιχνεύσουμε μέσα στο ωροσκόπιο μας- άντε μια σκάλα παραπάνω. Και έχοντας τον χαρακτήρα αυτής της «πλατιάς φωταγωγημένης λεωφόρου» με τους μπόλικους πειρασμούς, μπορεί να μας προσφέρει μεν ποικίλα αγαθά ή διευκολύνσεις, το ζήτημα όμως είναι με τι αντίτιμο. Αναφανδόν υπέρ της ποσότητας και του ...ρουσφετιού, ο «ευεργέτης» του ζωδιακού δεν παύει ποτέ να ανεβάζει τους «φελλούς» στην επιφάνεια ή να φουσκώνει τις προσδοκίες μας, μέχρι να ακουστεί το ηχηρό ...μπαμ!

Μάλιστα στα πρώτα βήματα του στους Διδύμους, ο Δίας θα τετραγωνιστεί με τον Ποσειδώνα, αυξάνοντας κατακόρυφα τις απάτες, τα σκάνδαλα, τις αμφιβόλου ηθικής πρακτικές και δυστυχώς την χρήση «ουσιών», τόσο που η συνεισφορά του σε αυτήν την φάση να είναι τελικά μάλλον δυσάρεστη.

Και τους επόμενους μήνες θα ακολουθήσουν οι «κρυφές» όψεις του με τον αστρικό Ουρανό στους Ιχθύες (τετράγωνο) και τον αστρικό Πλούτωνα στον Τοξότη (αντίθεση), δίνοντας το οκ για μεγάλες «αναμπουμπούλες» στις περιοχές (οίκους) εκάστου ωροσκοπίου, που περιδιαβαίνει.

Βέβαια, από την άλλη πλευρά γνωρίζουμε πως ακόμη και υπό το καθεστώς των πλέον «δυσαρμονικών» όψεων, κάποιοι ωφελούνται ή κάνουν το μεγάλο άλμα. Κι αυτό δεν είναι θέμα ζωδίου αλλά σχετίζεται με το κοσμικό υλικό από το οποίο είμαστε φτιαγμένοι και μας «πάει».

Για παράδειγμα, ανεξάρτητα από το ζώδιο που ανήκει ο καθένας μας, η επιρροή του Δία μπορεί να είναι άμεσα θετική για τους «κολλητούς» του, όσες και όσους δηλαδή τον έχουν «μπάρμπα» στον γενέθλιο χάρτη τους (να είναι δηλαδή σε γωνιακό οίκο -1ο, 4ο, 7ο ή 10ο- ή να σχηματίζει δυναμικές όψεις με τους προσωπικούς δείκτες-πλανήτες).

Αντίθετα οι «Κρόνιοι» τύποι οφείλουν να είναι -αν δεν το πράττουν ήδη- εξαιρετικά επιφυλακτικοί με τις «εξαγγελίες» του, αφού ο δικός τους δρόμος είναι διαφορετικός και αν ενδώσουν στις «Σειρήνες», το πιθανότερο είναι να βγουν χαμένοι, κατά το ...γνωστό «που πας ρε Καραμήτρο»;

Ας δούμε τώρα συνοπτικά τους τομείς που θα επηρεαστούν για το κάθε ζώδιο, είτε προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης και των ευκαιριών, είτε προς εκείνη της κατασπατάλησης, της αμετροέπειας, της ανεπιθύμητης έκθεσης ή μιας πληθωρικής ...«πατάτας»!

Κατ' αρχάς είναι ορθότερο να μην αναφερθούμε στα ζώδια μεμονωμένα αλλά ανά δύο στη λογική της πολικότητας, αφού λίγο-πολύ τα απέναντι ζώδια κινούνται σε παρεμφερές μήκος κύματος και συνήθως επηρεάζονται αμφότερα με παρόμοιο τρόπο.

.

Κριός-Ζυγός

Μεταφορικά μέσα, pc, κινητά και γενικότερα τεχνικός εξοπλισμός.

Συγγενικά πρόσωπα.

Ταξίδια

Σπουδές, σεμινάρια, γραπτά.

Νομικές υποθέσεις

Πεθερικά

Ταύρος-Σκορπιός

Οικονομικά

Δίδυμοι-Τοξότης

Προσωπικές επιδιώξεις, ταλέντα

Σχέσεις, συνεργασίες

Δίκες

Καρκίνος-Αιγόκερως

Υγεία

Διατροφή

Εργασία

Τεχνικός εξοπλισμός

Λέων-Υδροχόος

Φίλοι

Συλλογικές προσπάθειες

Αισθηματική ζωή

Παιδιά

Παρθένος-Ιχθύες

Καριέρα

Πρόσωπα με εξουσία ή κύρος

Ακίνητη περιουσία

Σπίτι

Οικογένεια.

Γονείς, παππούδες

Όπου αναφέρονται φυσικά πρόσωπα, μπορούμε να περιμένουμε είτε μια επιτυχία τους, είτε «ανδραγαθήματα» που τα καθιστούν κεντρικούς πρωταγωνιστές.

Σε πρακτικά θέματα (οικονομικά, επαγγελματικά κλπ) μπορεί να υπάρχει περισσότερη τύχη ή δυνατότητες ανάπτυξης (συνήθως με έξωθεν υποστήριξη) αλλά και σπατάλες ή κάποιο «πολλά υποσχόμενο» πλεονέκτημα που τελικά δεν αξιοποιείται. Από την φύση του τεμπέλης, ο Δίας μπορεί απλά να μας δώσει τη δυνατότητα να αμειβόμαστε χωρίς να ...σκοτωνόμαστε στη δουλειά ή την διάθεση να τρώμε από τα έτοιμα.

Και ως προς τις σχέσεις, αυξάνεται βέβαια η ...ποσότητα τους αλλά συχνά σε βάρος της ποιότητας. Ο Δίας μπορεί για παράδειγμα να φέρει μια αυξημένη ζήτηση, από πρόσωπα όμως που καλό είναι να αξιολογηθούν, πριν ξεσπάσουμε σε ...πανηγυρισμούς για τις «τυχερές» μας γνωριμίες. Οι «Δίιοι» τύποι που μας προσεγγίζουν δεν είναι μόνον το γούρι μας αλλά μπορεί να κινούνται σε ένα ευρύ φάσμα, από ευχάριστους «βολεψάκηδες» και ευκατάστατους «χαζοχαρούμενους», μέχρι ευφυείς απατεωνίσκους.

Επιπλέον, με την ίδια ευκολία ο πλανήτης φέρνει όχι μόνον ένα γάμο αλλά και ένα χωρισμό-διαζύγιο, οφειλόμενο στο «άνοιγμα», «ξεστράβωμα», ή «καβάλημα» -ανάλογα με την περίπτωση- του ενός εκ των δύο συντρόφων.

Το νέο ετήσιο «δελτίο Δία» ισχύει σίγουρα μέχρι τις 26/6/2013, με το ενδεχόμενο -πάντα- μιας παράτασης για όσες ή όσους έχουν δυναμικές όψεις του «χοντρού» στα γενέθλια τους. Γιατί σε αυτήν την περίπτωση ο κύκλος της επιρροής του Δία κλείνει στα επόμενα γενέθλια, όπως για παράδειγμα γίνεται φέτος με τους Ταύρους, πολλοί από τους οποίους έχοντας σύνοδο Ήλιου-Δία στα γενέθλια τους και τυπικά στον 1ο οίκο του Ηλιακού τους χάρτη, δικαιούνται να ελπίζουν σε μια ανάπτυξη (για όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων τους και όχι μόνον στα οικονομικά), μέχρι τον Μάιο του 2013.

Σε ανάλογη θέση θα βρεθούν και οι Δίδυμοι των τελευταίων ημερών-μοιρών, αφού μπορεί μεν να ξεκινήσουν «νωθρά» και να γκρινιάζουν πως «δεν έγινε και τίποτε σπουδαίο», όμως ο Δίας τους θα είναι ενεργός μέχρι τα τέλη Ιουνίου του 2014!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved