Το χειρότερο ψέμα είναι αυτό που σε βολεύει! Τι μας αποκαλύπτουν ο ανάδρομος Ερμής και η Αφροδίτη
Οι αναδρομές του Ερμή και της Αφροδίτης πλησιάζουν στην ολοκλήρωσή τους και πριν αρχίσουμε να πανηγυρίζουμε για την επιστροφή στην κανονικότητα, ίσως αξίζει να εξετάσουμε τι μας έμαθαν
Τα ψέματα των άλλων μας εξοργίζουν. Τα δικά μας, όταν μας εξυπηρετούν, τα βαφτίζουμε «μια διαφορετική οπτική των πραγμάτων»! Άλλωστε, όλοι αγαπάμε την αλήθεια, αρκεί να μη μας δημιουργεί προβλήματα.
Οι αναδρομές του Ερμή και της Αφροδίτης πλησιάζουν στην ολοκλήρωσή τους και πριν αρχίσουμε να πανηγυρίζουμε για την επιστροφή στην κανονικότητα, ίσως αξίζει να εξετάσουμε τι μας έμαθαν. Κυρίως όμως, τι αρνηθήκαμε να μάθουμε!
Με τον ανάδρομο Ερμή στον Σκορπιό, παλιές συζητήσεις, μυστικά, οικονομικές εκκρεμότητες και πληροφορίες επανήλθαν στο προσκήνιο. Ο Ερμής όμως δεν είναι εγγυητής της αλήθειας. Είναι ο διαχειριστής της πληροφορίας, την οποία μπορεί να χρησιμοποιήσει τόσο για να αποκαλύψει, όσο και για να αποκρύψει την πραγματικότητα.
Η αναδρομή μας καλεί να ξαναδούμε γεγονότα και καταστάσεις που θεωρούσαμε ξεκαθαρισμένα. Μόνο που υπάρχει μια λεπτομέρεια. Δεν αλλάζουν πάντα τα γεγονότα που θυμόμαστε. Αλλάζει και αυτό που μας συμφέρει να σημαίνουν! Στον Σκορπιό, μάλιστα, η διεισδυτικότητα μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε εμμονή. Μια παλιά κουβέντα, ένα μήνυμα ή μια οικονομική συναλλαγή μπορεί να είναι απολύτως πραγματικά. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι αληθινά και τα συμπεράσματά μας. Ο Ερμής δεν χρειάζεται να παραποιήσει τα γεγονότα για να μας εξαπατήσει. Αρκεί να μας βοηθήσει να τα ερμηνεύσουμε όπως μας βολεύει!
Η ανάδρομη Αφροδίτη, που ξεκίνησε από τον Σκορπιό και επέστρεψε στον Ζυγό, έθεσε ένα διαφορετικό ζήτημα. Τι έχει πραγματικά αξία για εμάς και τι επιμένουμε να θεωρούμε πολύτιμο, απλώς επειδή έχουμε επενδύσει πολλά, για να παραδεχτούμε ότι δεν αξίζει; Στον Σκορπιό ήρθαμε αντιμέτωποι με επιθυμίες, εξαρτήσεις και προσκολλήσεις που δύσκολα παραδεχόμαστε. Στον Ζυγό, όμως, καλούμαστε να επανεξετάσουμε την αμοιβαιότητα και τη δικαιοσύνη στις σχέσεις και στις συμφωνίες μας. Μπορεί να παραμένεις σε μια σχέση όχι επειδή είσαι ευτυχισμένος, αλλά επειδή έχεις αφιερώσει δέκα χρόνια και δεν αντέχεις την ιδέα ότι ίσως πήγαν χαμένα. Μόνο που τα δέκα χρόνια που έδωσες δεν αποτελούν υποχρεωτικά λόγο να δώσεις άλλα δέκα!
Ανάλογα φαινόμενα συναντάμε και στην κοινωνική μας ζωή. Απαιτούμε ειλικρίνεια από τους άλλους, αλλά θεωρούμε τις δικές μας παραλείψεις ζήτημα διακριτικότητας. Υπάρχουν μάλιστα άνθρωποι που δεν αλλάζουν ποτέ γνώμη. Απλώς ανακαλύπτουν κάθε φορά καινούργιους λόγους για τους οποίους είχαν δίκιο από την αρχή!
Ο Ερμής, λοιπόν, επιστρατεύει τα επιχειρήματα και η Αφροδίτη προσφέρει το κίνητρο. Ο πρώτος μάς πείθει ότι έχουμε δίκιο και η δεύτερη φροντίζει να μας συμφέρει!
Καθώς ο Ερμής ορθοδρομεί στις 13 και η Αφροδίτη στις 14 Νοεμβρίου, πλησιάζει η στιγμή να αποφασίσουμε τι θα κάνουμε με όσα επανεξετάσαμε. Η ορθοδρόμηση δεν εγγυάται ότι θα δούμε την αλήθεια. Μπορεί, όμως, να περιορίσει τις δικαιολογίες με τις οποίες αποφεύγουμε να την αντιμετωπίσουμε.
Γιατί δεν εξαπατούμε πάντα τον εαυτό μας επειδή αγνοούμε την αλήθεια. Μερικές φορές το κάνουμε επειδή γνωρίζουμε πολύ καλά τι θα χάσουμε αν την παραδεχτούμε!
*Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με AI
Διάβασε επίσης: