Ανάδρομος Ερμής στον Κριό: Να διακρίνεις το «επείγον» από το σημαντικό!

Και έφτασε πάλι η χαρά της πρωινατζούς: ο ανάδρομος Ερμής!

Θανάσης Ματσώτας
Ανάδρομος Ερμής στον Κριό: Να διακρίνεις το «επείγον» από το σημαντικό!

Αυτήν την περίοδο, ο Ερμής θα ανακρούσει πρύμνα και θα ξεκινήσει την… οπισθοχώρηση στις 3 Απριλίου από την 27η μοίρα του Κριού. Στις 26 Απριλίου θα φτάσει έως τη 16η μοίρα Κριού, όπου θα ξαναγυρίσει στα «ίσα» του.

Αν λοιπόν είσαι Κριός, Καρκίνος, Ζυγός ή Αιγόκερως και ο Ήλιος σου είναι σε αυτές τις μοίρες, τότε σε επηρεάζει περισσότερο ανάδρομη κίνηση του Ερμή.

Βέβαια έχουμε και την αντίστοιχη κίνηση στην Αστρική του εκδοχή που θα είναι από τις 3ο του Κριού μέχρι τις 22ο Ιχθύων.

Αν δεν ανήκεις στις παραπάνω κατηγορίες αλλά έχεις κάποιο άλλο πολύ σημαντικό στοιχείο σε αυτές τις μοίρες, όπως πχ Σελήνη, Ωροσκόπο, Ερμή, τότε επίσης θα την «ακούσεις» από αυτήν την αναδρομή.

  • Στις 4 Απριλίου, ο Ερμής συναντά τον Αστρικό Ουρανό και αναβιώνεις μια ιδέα υπό το φως της έμπνευσης που ανάβει σαν τον γλόμπο του Κύρου Γρανάζη όταν είναι έτοιμος να εφεύρει το ποδήλατο με πτυσσόμενη ομπρέλα, θερμαινόμενα πετάλια και ενσωματωμένη καφετιέρα ή τις παντόφλες που δεν αφήνουν πίσω τους ίχνη!
  • Στις 8 Απριλίου, συναντά την Έριδα και τον Αστρικό Δία. Προσπαθείς μάλλον μάταια να προσεγγίσεις ορθολογιστικά τα πράγματα. Αλλά δεν έχεις και ανάγκη αφού οι λύσεις, σου έρχονται στο πιάτο και τελικά κερδίζεις τις εντυπώσεις ακόμα και αν είσαι ημιμαθής και δεν το αξίζεις.
  • Στις 12 Απριλίου, συναντά τον Ήλιο, αλλά και στην Αστρική του εκδοχή βρίσκει τον Τροπικό Ποσειδώνα. Ο πρώτος δεν μας πειράζει αφού θα κάνεις όλες τις χρήσιμες επαφές και θα περάσεις ευχάριστα. Ο δεύτερος όμως μπορεί να φέρει fake news που αν δεν τα ζυγίσεις σωστά και βιαστείς, μπορεί να φέρουν εσένα σε δύσκολη θέση. Εκτός αν πας με τα νερά του και αρχίσεις να ξαναγρατζουνάς την κιθάρα που σκεβρώνει στην ντουλάπα σου τα τελευταία τριάντα χρόνια.
  • Στις 15 Απριλίο,υ η σύνοδος με τον Χείρωνα κάνει τον λόγο σου συντηρητικό και το μυαλό σου φορτωμένο με αναμνήσεις…
  • Στις 16 Απριλίου, το τετράγωνο του Ερμή με τη Δήμητρα, μπορεί να μπλοκάρει την επικοινωνία σου είτε την κανονική είτε τη διαδικτυακή.
  • Στις 19, που συναντά την Αφροδίτη, σκέφτεσαι πως η ζωή είναι μικρή για να «χαλιέσαι» με το παραμικρό και σκέφτεσαι πώς θα την απολαύσεις.
  • Τέλος, στις 21 Απριλίου, ο Αστρικός Ερμής συναντά τον Τροπικό Άρη. Ναι είσαι ετοιμόλογος αλλά τούτη τη στιγμή αυτό δεν αποτελεί πλεονέκτημα.

Αυτή η τελευταία όψη πολλαπλασιάζει την επιρροή του Ερμή στον Κριό αφού είναι παρόμοιας φύσης.

Γιατί με αυτόν τον Ερμή, όλα γύρω σου γίνονται γρήγορα, βιαστικά. Πάνω στη χαρά σου, μιλάς, αδιαφορώντας για τη γνώμη των άλλων, όχι από τουπέ αλλά από συναισθηματική παρόρμηση. Σπαταλιέσαι συναισθηματικά. Θυμώνεις εύκολα και ξεχνάς με την ίδια ευκολία.

Να θυμάσαι: το να λες κατευθείαν ό,τι σου κατεβαίνει στο κεφάλι δεν είναι ειλικρίνεια ή αυθορμητισμός. Ειλικρίνεια είναι να τραβήξεις το «νήμα» προς τα πίσω, να δεις κατάματα και να αποδεχτείς τις αιτίες μιας συμπεριφοράς. Ακόμη και η πιο ανιδιοτελής μπορεί να κρύβει στο βάθος κάποια ιδιοτέλεια! Σε αυτό βοηθά ο ανάδρομος Ερμής και ειδικά στον Κριό.

Το άγχος που δημιουργεί να γίνουν όλα αμέσως και ταυτόχρονα, για την ακρίβεια «χτες», αυξάνει το ενδεχόμενο για αναποδιές, απώλειες αντικειμένων, καθυστερήσεις, ασυνεννοησία και όλα αυτά τα μικρά γεγονότα που όμως μπορεί να σε κάνουν έξαλλο!

Το σημαντικότερο μάθημα λοιπόν του ανάδρομου Ερμή στον Κριό είναι ένα: Να καταφέρεις να ξεχωρίσεις το «επείγον» από το σημαντικό!

Διάβασε επίσης:

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved