Ο Ερμής μπαίνει στον Υδροχόο: Ανακάλυψε το «γιατί»!

Στις 5 Φεβρουαρίου ο Ερμής μπαίνει στον Υδροχόο όπου θα παραμείνει μέχρι τις 23 Φεβρουαρίου

Θανάσης Ματσώτας
Ο Ερμής μπαίνει στον Υδροχόο: Ανακάλυψε το «γιατί»!

Αν είσαι Λέων, Υδροχόος, Ταύρος ή Σκορπιός, η παρουσία του Ερμή στον Υδροχόο θα είναι πιο σημαντική.

Ο Ερμής, σε γενικές γραμμές, λειτουργεί καλύτερα στα ζώδια του αέρα και ο Υδροχόος είναι μια θέση που του ταιριάζει αρκετά. Ας μην ξεχνάμε πως από μία άποψη, ο κυβερνήτης πλανήτης του Υδροχόου, ο Ουρανός, θεωρείται από πολλούς ανώτερη «οκτάβα» του Ερμή, οπότε το περιβάλλον του Υδροχόου είναι αρκετά φιλόξενο γι' αυτόν.

Έτσι, η διέλευσή του από εκεί, σου δίνει μια πρωτοποριακή διάθεση, ενίοτε και επαναστατική. Στη θεωρία τουλάχιστον και καλύτερα να μείνεις εκεί. Άλλωστε εκεί είναι και το «φόρτε» του. Στην πράξη είναι που ζορίζεται…

Όμως τώρα μπορείς να οραματιστείς! Αυτό έκανε και ο Steve Jobs με τον Ερμή του στον Υδροχόο και πέτυχε ένα τεχνολογικό θαύμα. Αυτός βέβαια το κατάφερε και στην πράξη τελικά. Το έκανε και εμπορικό το θαύμα. Σημαντικό αυτό γιατί αν κολλήσεις στην έμπνευση, κινδυνεύεις να μείνεις μόνο μ’ αυτήν, δηλαδή στον «άσσο»! Εδώ ολόκληρος Mozart ή ο παντοδύναμος Rasputin και είχαν άδοξο τέλος…

Αυτός ο Ερμής σε κάνει να βλέπεις, όχι το μέλλον, αλλά στο μέλλον. Γίνεσαι δηλαδή ένας μικρός Ιούλιος Βερν και κάθε τι καινούριο σε συναρπάζει. Με τα παλιά ασχολείσαι μόνο για να τα… ανατρέψεις. Να αποδείξεις πως είναι άχρηστα, δυσλειτουργικά και παρωχημένα.

Και να ξέρεις: Παρόλο το ανοιχτό σε νέες ιδέες μυαλό που προσφέρει αυτός ο Ερμής, τελικά δεν αλλάζει εύκολα τις απόψεις του. Μπορεί να σε φανατίσει! Απέναντι από τον Λέοντα, τρώει τα επονομαζόμενα «εξ αντανακλάσεως κουσούρια». Ποια είναι αυτά; Ο εγωισμός και η πνευματική υπεροψία, την οποία ξέρει καλά να κρύβει πίσω από μια ιδεολογία ή «πνευματικότητα». Για να μην καρφώνεται…

Και φυσικά δεν λείπει και η διάθεση για εκκεντρικότητα και πρόκληση ωσάν άλλος Marylin Manson. Και αυτός Ερμή στον Υδροχόο έχει.

Και όλα περνάνε από το μυαλό. Συναίσθημα μηδέν! Αυτό βέβαια δίνει την αντικειμενικότητα της αποστασιοποίησης στις δύσκολες καταστάσεις. Ναι, αλλά το συναίσθημα κινεί τον πλανήτη και την ανθρωπότητα και αν το αγνοείς, τότε αγνοείς την πραγματικότητα. Και ο έρωτας γίνεται εγκεφαλικός, χαμένος σε αφηρημένες ιδέες και τότε δυσφημείς την αγάπη. Γιατί η απάντηση στο «Could you be loved», το μέγα ερώτημα του Υδροχοϊκού Ερμή του Bob του Marley, θα ήταν ακριβώς αυτή από τον αντίστοιχο Ερμή του Jon Bon Jovi: Όχι, δεν μπορείς! «You give love a bad name»!

Αλλά μπορεί να σε πιάσει και ο ρομαντισμός σου. Όχι αυτός με τις αγάπες, τα λουλούδια και άλλα γραφικά και τότε μπορεί να αντλήσεις την έμπνευσή σου από τον Ed Sheeran μέχρι τον Chopin!

Ευτυχώς είναι ακόμα ο Άρης και η Αφροδίτη στον Αιγόκερω για να σε κρατάνε σε επαφή με την πεζή πραγματικότητα που συνεχώς την υποτιμάς… Αργότερα που θα περάσουν κι αυτοί στον Υδροχόο δεν θα μαζεύεσαι. Γιατί άμα ξεχαστείς στις σκέψεις και τους οραματισμούς σου ή θα πας με τις πιτζάμες στο γραφείο ή ο δρόμος για τη Λάρισα θα σε βγάλει στην Αλάσκα!

Αν όμως δεις τον Ερμή στον Υδροχόο σε ένα ανώτερο επίπεδο, τότε είναι ευκαιρία να βρεις πραγματικά ενδιαφέροντα για τη ζωή σου. Με το πέρασμά του από το προηγούμενο ζώδιο, τον Αιγόκερω, σε έστρεψε στην πραγματοποίηση επαγγελματικών κυρίως και υλικών γενικότερα στόχων. Έψαχνες το «πώς». Τους τρόπους να τους πραγματοποιήσεις.

Τώρα στον Υδροχόο, θα ψάξεις κάτι σπουδαιότερο, το «γιατί»! Αυτό σημαίνει επαναπροσδιορισμό των στόχων σε ένα πραγματικά δημιουργικό επίπεδο, αυτό της ύπαρξης!

Όπως είπε και ο Μαρκ Τουαίην, «Οι δυο πιο σημαντικές μέρες στη ζωή σου είναι η μέρα που γεννιέσαι και η μέρα που ανακαλύπτεις γιατί»!

Διάβασε επίσης:

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved