Ο Δίας ορθόδρομος στην τελική ευθεία στον Ταύρο: Ποιους θα επηρεάσει και πώς

Την τελευταία μέρα του χρόνου, στις 31 Δεκεμβρίου, ο Δίας ενώ βρίσκεται στην 6η μοίρα του Ταύρου, γυρίζει ορθόδρομος

Θανάσης Ματσώτας
Ο Δίας ορθόδρομος στην τελική ευθεία στον Ταύρο: Ποιους θα επηρεάσει και πώς

Σ’ αυτήν του την τροχιά θα διανύσει ακάθεκτος και μονομιάς όλο το υπόλοιπο κομμάτι του ζωδίου ως το τέλος. Μέχρι δηλαδή τις 26 Μαΐου που θα μπει στους Διδύμους. Πάντα σε πρώτη σφαίρα επιρροής και εύνοιας εξακολουθούν να βρίσκονται τα ζώδια του Σταθερού σταυρού, δηλαδή όσοι είναι γεννημένοι ή έχουν Σελήνη, Ωροσκόπο ή Μεσουράνημα σε Ταύρο, Λέοντα, Σκορπιό και Υδροχόο, ενώ δευτερευόντως ευνοούνται από την αυτού πληθωρικότητα και οι έχοντες όλα τα παραπάνω στον Αιγόκερω ή στην Παρθένο.

Οι τελευταίοι βέβαια δεν θα δουν πολλά απ’ αυτόν καθώς λειτουργεί περισσότερο αντισταθμιστικά ως προς την δύσκολη επιρροή του Κρόνου από τους Ιχθύς. Ωστόσο κάτι είναι κι αυτό…

Αλλά και οι προηγούμενοι δεν είναι όλοι στην ίδια μοίρα. Και αυτό γιατί… δεν είναι όλοι στην ίδια μοίρα! Ζωδιακή εννοώ τη δεύτερη φορά. Γιατί όλοι είστε ίσοι αλλά κάποιοι από εσάς είναι πιο «ίσοι» από τους άλλους.

Ας το εξηγήσω καλύτερα: Από την 5η έως τη 16η μοίρα του ζωδίου, ο Δίας έχει περάσει άλλες δυο φορές γιατί μέσα σε αυτό το διάστημα πραγματοποίησε την ανάδρομη κίνησή του και τώρα στην ορθόδρομη φορά, πάει για την τρίτη και τελευταία. Τους γεννημένους λοιπόν πριν τις 4-5 πρώτες μέρες αυτών των ζωδίων, τους έχει αποχαιρετήσει εδώ και πολύ καιρό, όταν έκανε τα πρώτα του βήματα στον Ταύρο. Αν λοιπόν είσαι γεννημένος εκεί, για σένα ισχύει το «όποιος πρόλαβε, τον Κύριον είδε»…

Αν είσαι γεννημένος μετά την 16η μέρα, ισχύει το ίδιο καθώς θα τον απολαύσεις από εδώ και πέρα αλλά και πάλι, όχι με τον πλουσιοπάροχο τρόπο των «εκλεκτών» που είναι γεννημένοι στο ενδιάμεσο προνομιούχο διάστημα και θα τους αγγίξει για τρίτη συνεχόμενη φορά.

Αν λοιπόν δεν πάρουν τα μυαλά σου αέρα, θα έχεις τις ευκαιρίες. Αυτό σημαίνει πως στη χειρότερη περίπτωση ηρεμείς και απολαμβάνεις. Στην καλύτερη, έρχεται η ευκαιρία έτοιμη και «σερβιρισμένη» χωρίς να χρειαστεί να μοχθήσεις.

Υπάρχει όμως και άλλη μια κατηγορία ευνοημένων και ανήκεις εκεί αν έχεις γεννηθεί ή έχεις κάποιο από τα προαναφερθέντα αστρολογικά στοιχεία κοντά στην 22η μοίρα των ζωδίων που επηρεάζονται. Γιατί σε αυτήν τη μοίρα του Ταύρου, ο Δίας θα βρεθεί μαζί με τον Ουρανό στις 21 Απριλίου, σε μια εκρηκτική και ελπιδοφόρα συνάντηση που με τον νέο συνοδικό τους κύκλο, θα ανοίξει έναν ανέλπιστα καινούριο κύκλο στη ζωή σου!

Χρειάζεται φυσικά κάποια προσοχή, γιατί αυτό μπορεί να έχει τη μορφή «φούσκας». Οπότε καλό είναι να βγεις από το «παιχνίδι» την κατάλληλη στιγμή. Σε κοινωνικό επίπεδο, θα φέρει απότομες αλλαγές στην οικονομία, τις πρώτες ύλες, τα τρόφιμα και τα ακίνητα.

Στα τελευταία, η ανοδική κίνηση θα συνεχιστεί με νέα απότομη άνοδο, πριν εξίσου απότομα, ακολουθήσει η πτώση. Η κίνηση του Δία στον Ταύρο σχετίζεται με άνοδο και ακρίβεια σε όλα αυτά, ανεξάρτητα ποιους θα ωφελήσει ή θα βλάψει σε προσωπικό επίπεδο. Κερδισμένοι θα βγουν αυτοί που θα επενδύσουν έξω από τα καθιερωμένα και συμβατικά πλαίσια. Η χρήση της τεχνολογίας και των ψηφιακών συστημάτων θα βάλει νέους κανόνες στην αγορά.

Επίσης η ταυτόχρονη παρουσία του Αστρικού Πλούτωνα μεταξύ 5ης και 7ης μοίρας του Αιγόκερω, μιας ζωδιακής περιοχής που είναι πολύ σημαντική για την Ελλάδα, φέρνει μνήμες από το δεύτερο μνημόνιο, από το Φθινόπωρο του 2011 έως τις αρχές του 2012. Τότε είχαμε πάλι ταυτόχρονη παρουσία του Δία στον Ταύρο με τον Τροπικό Πλούτωνα στην ίδια περιοχή.

Φυσικά οι συνθήκες δεν είναι οι ίδιες ούτε τόσο σκληρές. Ωστόσο, τηρουμένων των αναλογιών, είναι πολύ συζητήσιμο το είδος της ανάπτυξης που ευαγγελίζεται ο Δίας στον Ταύρο και κρύβει πολλές παγίδες! Θα ήταν ίσως σωστότερο αν αντί για τη λέξη «ανάπτυξη» πλούτου, χρησιμοποιούσαμε τη λέξη «αναδιανομή»!

Διάβασε επίσης: Η Αφροδίτη μπαίνει στον Τοξότη: Περιπλανιέμαι για να μην χαθώ!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved