Άρης στον Σκορπιό: Το ένστικτο της αυτοσυντήρησης

Στις 12 Οκτωβρίου ο Άρης μπαίνει σε μια εξέχουσα θέση γι' αυτόν, στον Σκορπιό. Θα παραμείνει εκεί μέχρι τις 24 Νοεμβρίου.

Θανάσης Ματσώτας
Άρης στον Σκορπιό: Το ένστικτο της αυτοσυντήρησης

Ο Άρης που θα μπει στον Σκορπιό θα επηρεάσει κυρίως τα ζώδια του Σταθερού σταυρού, δηλαδή Ταύρο, Σκορπιό, Λέοντα και Υδροχόο. Είναι μια διέλευση που έχει μεγάλη σημασία σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο, ιδιαίτερα για την Ελλάδα!

Θα φέρει δυνατές αντιπαραθέσεις και αλλαγές σε εργασιακά θέματα. Αλλαγές στην νομοθεσία με τις ανάλογες απεργιακές αντιδράσεις αλλά και στο φορολογικό σύστημα, είναι στο «μενού».

Αντίστοιχα και στον τομέα της υγείας, όπου ανάμεσα στα προβλήματα που θα αναδείξει, μέσα από διαμάχες και αποκαλύψεις σκανδάλων, μπορεί να δούμε και τη θετική πλευρά μέσα από μια ανακοίνωση για μια νέα σημαντική εφαρμογή στην ιατρική ή τη φαρμακευτική.

Δεν αποκλείεται κάποια καταστροφή ή δολιοφθορά σε βιομηχανική μονάδα ή κάποιο σημαντικό εργατικό ατύχημα.

  • Στις 13 Οκτωβρίου, μία μέρα πριν την ηλιακή έκλειψη στον Ζυγό, ο Άρης σχηματίζει τρίγωνο με Κρόνο. Εκεί μπορείς να δείξεις την αποτελεσματικότητά σου, μέσα από στοχευμένες κινήσεις ακριβείας.
  • Στις 28 Οκτωβρίου, την ημέρα της σεληνιακής έκλειψης στον Ταύρο, ο Άρης βλέπει απέναντί του τον Δία. Αυτός είναι ένας επικίνδυνος συνδυασμός, αν και οικονομικά μπορεί να αποφέρει. Μπορεί όμως να σχετίζεται με κάποια φυσική καταστροφή, δυνατές αναταράξεις στην πολιτική σκηνή, όπως επίσης και εξωτερικές απειλές, ευθείες ή παρασκηνιακές, καθώς πλησιάζει σε όψη τετραγώνου με τους γενέθλιο Ήλιο και Κρόνο της Ελλάδας.
  • Στις 29 Οκτωβρίου ο Άρης συναντά τον Ερμή. Η γλώσσα γίνεται αιχμηρή και είσαι έτοιμος να πατήσεις τον «κάλο», χωρίς έλεος, σε όποιον δοκιμάζει τις αντοχές σου.
  • Στις 11 Νοεμβρίου η αντίθεση με τον Ουρανό, λίγες μέρες πριν την ιδιαίτερα δύσκολη και τρομερά σημαντική Νέα Σελήνη στον Σκορπιό, δυναμιτίζει την ατμόσφαιρα σε προσωπικό επίπεδο, αλλά και σε ένα διεθνές περιβάλλον που φτάνει στα όρια των αντοχών του με ιδιαίτερα επικίνδυνο τρόπο, ειδικά στις εμπόλεμες ζώνες. Όπως έχω πει πάρα πολλές φορές, στο διάστημα από τα μέσα Οκτωβρίου έως τα μέσα Δεκεμβρίου, που στο μεγαλύτερο μέρος του ο Άρης διελαύνει στον Σκορπιό, θα κορυφωθεί, όχι ευνοϊκά και θα μπει σε μια τελική πορεία το θέμα της Κύπρου. Επίσης, οι γραμμές του Άρη αστροχαρτογραφικά, βάζουν πολλές περιοχές της γης στο «στόχαστρο» με πιο σημαντικές τη Σερβία, την Ελλάδα, τη Λιβύη, το Χονγκ Κονγκ και την Ινδονησία. Πτώσεις αεροσκαφών, επεισόδια ή τρομοκρατικές ενέργειες αποτελούν… ρουτίνα γι αυτήν την όψη.
  • Στις 17 Νοεμβρίου, το τρίγωνο με Ποσειδώνα μπορεί να σου αποκαλύψει πράγματα. Ωστόσο χρειάζεται προσοχή καθώς το παρασκήνιο μπορεί να είναι σε βάρος σου. Για ανάπτυξη λοιμώξεων είναι ό,τι πρέπει καθώς και για τις συνήθεις πια πλημμύρες ή προβλήματα στη ναυσιπλοΐα.
  • Στις 22 Νοεμβρίου, αν εκμεταλλευτείς το εξάγωνο με τον Πλούτωνα, μπορείς να αποκτήσεις συγκριτικό πλεονέκτημα μέσα από εύστοχους χειρισμούς. Σε κοινωνικό επίπεδο βγαίνουν πολλά στην επιφάνεια που μπορεί να είναι τόσο ευχάριστα όσο και δυσάρεστα και κάποια από αυτά σχετίζονται με οικονομικά σκάνδαλα ή παράνομα κυκλώματα.
  • Στις 23 Νοεμβρίου, η συνάντηση του Άρη με τη Δήμητρα θα πυροδοτήσει την πολιτική σκηνή αλλά και τις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Με τον Άρη στον Σκορπιό γίνεσαι ολοκληρωτικός. Όλα ή τίποτα! Η μετριότητα φαντάζει στα μάτια σου σαν αργός θάνατος, οπότε αποφασίζεις να ριψοκινδυνέψεις και αν αποτύχεις, τουλάχιστον ο «θάνατος» θα είναι γρήγορος. Η κατάδυση στις σκοτεινές περιοχές της ψυχής σου είναι μια επικίνδυνη πρόκληση που όμως την επιζητάς. Έχεις στα χέρια σου ένα νυστέρι και με χειρουργική ακρίβεια θα σπάσεις το «απόστημα», αποφασισμένος να ζήσεις με τους δικούς σου όρους.

Ο Άρης στον Σκορπιό προσεγγίζει αυτό που εκφράζει ο Πλούτωνας, που θεωρείται η ανώτερη οκτάβα του Άρη. Οι παλιοί αστρολόγοι δεν γνώριζαν τον Πλούτωνα. Γνώριζαν όμως το αρχέτυπο που αυτός συμβολίζει, δηλαδή τη σχέση του σεξ με τον θάνατο, την άχρονη στιγμή του οργασμού, την άκαμπτη θέληση, τον θάνατο για την αναγέννηση. Αυτό λοιπόν το αρχέτυπο το εξέφρασαν μέσω της θέσης του Άρη στον Σκορπιό.

Όπως λένε και οι ψυχολόγοι τα ένστικτα είναι επτά. Τα εξής τρία: το ένστικτο της αυτοσυντήρησης!

Πολεμάς γιατί φοβάσαι γι' αυτό και ο Άρης δείχνει τις φοβίες σου! Τι φοβάται ο Άρης στον Σκορπιό; Τη ζωή, δηλαδή το βάρος της συνείδησης ή τον θάνατο και τον αφανισμό;

Εκεί που θέλεις να επιβιώσεις ή να αναγεννηθείς πεθαίνοντας, εκεί που συναντιέται η καταστροφή με την αυτοκαταστροφή, εκεί, σε αυτό το σύνορο, ξεπροβάλλει ο Άρης στον Σκορπιό. Ο Θεός Σίβα. Η Θεά Κάλι. Η ορμή του Νίτσε. Η άγρια μορφή της αγάπης!

«Όταν κάτι τελειώνει, αρχίζει πάλι» λέει ο Μάρλον Μπράντο στη Μαρία Σνάιντερ στο «Τελευταίο ταγκό στο Παρίσι». Προσπαθώντας να ξορκίσει τον θάνατο, κάνει σεξ ωμό, βίαιο, κυνικό… Το κάνει αυτό για να μην πεθάνει ή μήπως το κάνει για να σιγουρέψει τον θάνατο; Η ζωώδης πλευρά, η σάρκα ενάντια στη βάσανο, στο αδιέξοδο της ύπαρξης! Δεν είναι απλά ρομαντικό. Είναι βαθιά και τραγικά ρομαντικό…

Διάβασε επίσης:

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved