Δήμητρα στο Ζυγό: Η χαρά του πανελίστα

Το ενδιαφέρον εστιάζεται στην επικοινωνία, στις δημόσιες σχέσεις και στις σχέσεις γενικότερα, όπως επίσης και στον τρόπο που «πλασάρουμε» τον εαυτό μας

Θανάσης Ματσώτας
Δήμητρα στο Ζυγό: Η χαρά του πανελίστα

Η Δήμητρα (Ceres) βρέθηκε για πρώτη φορά στο Ζυγό στις 19 Δεκεμβρίου του 2022, παραμένοντας στο ζώδιο μέχρι τις 22 Μαρτίου. Ύστερα, έχοντας ανάδρομη φορά, από τις 4 Φεβρουαρίου, πήγε στην Παρθένο, για να ακολουθήσει ο… δεύτερος γύρος στο Ζυγό από τις 21 Ιουνίου μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου. Συνολικά, δηλαδή, είναι στο συγκεκριμένο ζώδιο έξι περίπου μήνες κι αυτό… κακό δεν το λες!

Η Δήμητρα με το Ζυγό διατηρούν πολύ καλές… διπλωματικές σχέσεις! Θα μπορούσε να θεωρηθεί και κυβερνήτης πλανήτης του ζωδίου, αφού μια λέξη-κλειδί για την ίδια είναι «οι άλλοι». Σε μια υπόθεση εργασίας, αν δεν υπήρχαν αυτοί οι «άλλοι» η Δήμητρα δεν θα είχε λόγο ύπαρξης και πρακτικά δείχνει το πώς σε βλέπουν, αλλά και ποια είναι η δημόσια εικόνα που προβάλλεις εσύ. Αυτό προκύπτει από το ζώδιο και τον οίκο που την φιλοξενεί στο γενέθλιο ωροσκόπιό σου, συν φυσικά τις όψεις που σχηματίζει με άλλους πλανήτες και σε μια πρώτη «ανάγνωση» μπορείς να θεωρήσεις ότι, ως κοινωνικό ον, μπορεί να λειτουργείς και να φαίνεσαι ανάλογα με το πού είναι και τι κάνει η Δήμητρά σου.

Στις 21 Ιουνίου του 2023, λοιπόν, η Δήμητρα ξαναγυρίζει στα πάτρια εδάφη! Έγραψα για «πάτρια εδάφη» γιατί ο Ζυγός είναι το ζώδιο, στο οποίο η Δήμητρα έχει την ισχυρότερη παρουσία, αφού ταυτίζονται σε ικανοποιητικό βαθμό οι ιδιότητές τους! Σε πρώτο πλάνο βλέπει Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους και αμέσως μετά, Διδύμους και Υδροχόους.

Οπότε, το ενδιαφέρον εστιάζεται στην επικοινωνία, στις δημόσιες σχέσεις και στις σχέσεις γενικότερα, όπως επίσης και στον τρόπο που «πλασάρουμε» τον εαυτό μας, αλλά και στη μόδα, στην πολιτική, στις εκλογές και στα μέσα μαζικής επικοινωνίας. Αρχίζει το παζάρι, αλλά με εκλεπτυσμένο τρόπο. Είναι ώρα για διαπραγματεύσεις που έχουν μεγάλες πιθανότητες να καταλήξουν σε επωφελείς συνεργασίες.

Το Life style και οι celebrities είναι στις βασικές αρμοδιότητες της Δήμητρας που τώρα, από τον Ζυγό, είναι η χαρά του πανελίστα! Θα πάρουν φωτιά τα πρωινάδικα, το Instagram και όλοι θα αισθάνονται ευλογημένοι στην τοποθεσία Voreia Mykonos. Αλλά λίγη από την «ευλογία» θα… τσιμπολογήσουν και όσοι θα τους παρακολουθούν κατά πόδας και θα ταυτίζονται με τα πάθη των αγαπημένων τους celebrities. Γιατί αρκετοί από αυτούς έχουν όλα τα θετικά χαρακτηριστικά που μας είναι αδιάφορα ή αντιπαθούμε και όλα τα αρνητικά που ζηλεύουμε!

Νέες τάσεις θα αναδειχτούν στην ιδεοψυχαναγκαστική επιθυμία συνεχούς αυτοφωτογράφησης και δημοσιοποίησης στα social media, που είναι γνωστότερη και ως «σελφίτιδα». Όπως είχαμε για παράδειγμα στο παρελθόν με τις φωτογραφήσεις των δαχτύλων των ποδιών στις παραλίες.

  • Με την είσοδό της στον Ζυγό, η Δήμητρα σχηματίζει τετράγωνο με τον Ήλιο από την 1η μοίρα του Καρκίνου που συμπίπτει με το θερινό ηλιοστάσιο. Αυτό έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον γιατί είναι το τελευταίο τετράγωνο του δύσκολου συνοδικού κύκλου Ήλιου-Δήμητρας που ξεκίνησε στις 22 Ιουλίου 2022 και οριοθετεί ένα κύμα πολιτικών εξελίξεων, που θα ολοκληρωθεί τον Νοέμβριο του 2023. Όμως και το πρώτο τετράγωνο αυτού του συνοδικού κύκλου πραγματοποιήθηκε στις 22 Δεκεμβρίου με τον Ήλιο στη 2η μοίρα του Αιγόκερω αμέσως μετά το χειμερινό ηλιοστάσιο. Η αντίθεση Ήλιου-Δήμητρας σχηματίστηκε κατά την εαρινή ισημερία με τον Ήλιο στην 1η μοίρα του Κριού! Παρατηρούμε, λοιπόν, μια συνεχόμενη ενεργοποίηση από τη Δήμητρα, των πρώτων μοιρών του Παρορμητικού σταυρού που αφορά άμεσα όσους έχουν γεννηθεί εκεί! Υποδηλώνει μια ενεργητική στάση και ανάληψη πρωτοβουλιών για να προχωρήσουν σχέσεις και συνεργασίες αλλά πολλές φορές οι προσπάθειες αυτές είναι «τραβηγμένες από τα μαλλιά». Επίσης, σχετίζεται με τη συνέχιση της πολιτικής αναταραχής στη Γαλλία.
  • Στις 20 Αυγούστου, η Δήμητρα βλέπει απέναντί της τον Χείρωνα και δημιουργεί θέματα στο μεταναστευτικό, την αγορά ακινήτων, αλλά και τους πλειστηριασμούς. Στο δημόσιο πολιτικό λόγο μπαίνει έντονα το εθνικό ή και εθνικιστικό στοιχείο, αλλά και συζητήσεις για διαπραγμάτευση συνόρων. Η όψη αυτή επηρεάζει σημαντικά την Κύπρο!
  • Στις 3 Σεπτεμβρίου, με την αντίθεση Δήμητρας-Έριδας θα έχουμε ανακοινώσεις για συγχώνευση ή εξαγορά μεγάλων εταιρειών, συνεργασίας σε εξοπλιστικά προγράμματα ενώ παίρνει ακόμη μεγαλύτερη διάσταση το θέμα της τεχνητής νοημοσύνης αλλά και οι φήμες για κίνδυνο από επερχόμενες πανδημίες. Δεν θα λείψουν οι διαβουλεύσεις ή και οι διαξιφισμοί για εργατικά θέματα.
  • Τέλος, στις 11 Σεπτεμβρίου το τετράγωνο Δήμητρας-Πλούτωνα βάζει στο τραπέζι των διεθνών διαπραγματεύσεων υπόγεια και εκβιαστικά οικονομικά και ενεργειακά σενάρια. Ουσιαστικά οι διαπραγματεύσεις είναι απλά επίδειξη ισχύος!

Διάβασε επίσης:

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved