Τρίτη 5 Ιουλίου 2022
ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ:
ΗΛΙΟΣ - 13° 45' 03" ΚΑΡΚΙΝΟΣ
ΣΕΛΗΝΗ - 28° 17' 26" ΠΑΡΘΕΝΟΣ
ΕΡΜΗΣ - 01° 02' 46" ΚΑΡΚΙΝΟΣ
ΑΦΡΟΔΙΤΗ - 15° 15' 27" ΔΙΔΥΜΟΙ
ΑΡΗΣ - 00° 22' 58" ΤΑΥΡΟΣ
ΔΙΑΣ - 07° 51' 44" ΚΡΙΟΣ
ΚΡΟΝΟΣ - 24° 30' 13" ΥΔΡΟΧΟΟΣ R
ΟΥΡΑΝΟΣ - 17° 55' 59" ΤΑΥΡΟΣ
ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ - 25° 25' 38" ΙΧΘΥΕΣ R
ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ - 27° 41' 34" ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ R
ΒΟΡΕΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ - 20° 57' 25" ΤΑΥΡΟΣ R

Ανάδρομος Άρης - Τι θα φέρει σε κάθε ζώδιο;

Ο Άρης, ο πλανήτης της δράσης, γυρνά ανάδρομος και θα παραμείνει έτσι, μέχρι τις 14 Απριλίου

Ανάδρομος Άρης - Τι θα φέρει σε κάθε ζώδιο;

Γράφει η Χριστίνα Δημοπούλου

Xristina_Foto

αντιστρέφοντας κατά κάποιο τρόπο την ροή των εξελίξεων. Έτσι, μπορεί να «ξεπαγώσουν» ποικίλα ζητήματα, να ληφθούν πρωτοβουλίες για θέματα του παρελθόντος -κάτι που γενικά ευνοείται- ή αντίθετα να τρενάρουν καταστάσεις στο πνεύμα του «τα άστρα και τα ζώδια μας φέρνουν εμπόδια». Η αρνητική εκδοχή του ανάδρομου Άρη έχει να κάνει επίσης με ενεργειακά ελλείμματα, τόσο σε προσωπικό-φυσικό επίπεδο, όσο και κοσμικά -κι εδώ μπορώ κι εγώ να συμπληρώσω με την σειρά μου «ανάδρομος πλέον ο Άρης …πρόσεχε μην φλιπάρεις»! Όμως εδώ είναι που φαίνεται ο προνοητικός άνθρωπος, αφού όσες ή όσοι δεν απεμπόλησαν οριστικά τις εναλλακτικές λύσεις μιας ...άλλης εποχής, θα βρεθούν με πλεονέκτημα.

Ακόμη, ενδέχεται να αναβιώσουν συγκρούσεις-αναταγωνισμοί του παρελθόντος, ενώ εξ αιτίας της θέσης του πλανήτη στην Παρθένο θα πρέπει να είμαστε κάπως επιφυλακτικοί σε σχέση με θέματα υγείας, ιδιαίτερα εκείνα που απαιτούν κάποιου είδους επέμβαση.

Ας δούμε όμως τις ιδιαίτερες πτυχές για κάθε ζώδιο.

ΚΡΙΟΣ: Ο ανάδρομος Άρης στον 6ο οίκο «φορτώνει» τον επαγγελματικό τομέα αλλά και την καθημερινότητα σας με έκτακτες υποχρεώσεις, οι οποίες σχετίζονται με υποθέσεις του παρελθόντος. Όσον αφορά τις νέες πρωτοβουλίες στον συγκεκριμένο τομέα, γενικά δεν ενδείκνυνται αλλά αν δεν μπορείτε να τις αποφύγετε φροντίστε να κάνετε συχνούς επανελέγχους, μήπως κάτι «στραβώσει» την τελευταία στιγμή. Επίσης μια μικρούλα προσοχή σε δόντια και κόκκαλα δεν θα ...πείραζε κανέναν, ενώ θα πρέπει μάλλον να έχετε έτοιμες τις εναλλακτικές λύσεις σε σχέση με τον τεχνικό εξοπλισμό που -υποτίθεται- υπάρχει για να διευκολύνει την ζωή σας. Πλυντήρια, κουζίνες, θερμοσίφωνες κλπ, θέλουν κι αυτά τον γιατρό τους!

ΤΑΥΡΟΣ: Ξαναζεσταμένο φαγητό ή απλά η ολοκλήρωση ενός κύκλου; Ότι κι αν είναι, η ανάδρομη φορά του Άρη στον 5ο οίκο θα ξαναφέρει πρόσωπα από το παρελθόν, μετανιωμένους/ες σαν την «η εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα γυνή» που λέει και το τροπάριο της Κασσιανής. Η επιλογή είναι δική σας αλλά χρειάζεται να αναλογιστείτε μήπως αυτή η «αυθόρμητη» κίνηση εμπεριέχει μέσα της δόλο ή σκοπιμότητες. Μπορείτε βέβαια να ξεκαθαρίσετε το τοπίο μια και καλή αφού αυτές οι επιστροφές είναι σαν τα νερά της παλίρροιας. Φουσκώνουν και μετά ...αποσύρονται! Όσον αφορά τις νέες γνωριμίες, το πιθανότερο είναι να σας ...τελειώσουν μόλις ο Άρης ορθοδρομήσει στα μέσα Απριλίου.

ΔΙΔΥΜΟΙ: Εφιάλτης στην κουζίνα; Όχι δεν πρόκειται για τον Μποτρίνι και τους ομολόγους του αλλά για τον Mister Forte που ... καθαρίζει ότι βρεθεί στο διάβα του. Μια ανάδρομη φορά και μάλιστα του «επιθετικού» Άρη εντός του 4ου οίκου σίγουρα  δεν είναι εύκολο πράγμα. Οικογενειακά και περιουσιακά ζητήματα που θεωρούσατε πως μάλλον είχαν τελειώσει επανέρχονται στην επιφάνεια. Οι σχέσεις με την οικογένεια σας περνούν από μια αναθεώρηση ενώ δεν αποκλείεται να έχετε τεχνικές βλάβες εντός της οικίας, ιδίως στα υδραυλικά ή τα ηλεκτρολογικά, κάτι που σημαίνει, καλό...σκάψιμο! Καλό θα ήταν πάντως να μην σας μπουν ιδέες για νέες κατασκευές, αντίθετα η διόρθωση παλαιών κακοτεχνιών είναι μάλλον επιβεβλημένη.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ: Ανάποδα, σαν τον... κάβουρα! Δηλαδή τι είχατε, τι χάσατε και από αυτήν την άποψη ίσως αποκτήσετε ουσιαστικό πλεονέκτημα σε μια περίοδο που οι άλλοι ...καρκινοβατούν, χωρίς να κατέχουν την τεχνική. Ωστόσο, θα πρέπει να θυμάστε πως η ανάδρομη φορά του Άρη εντός του 3ου οίκου είναι σχεδόν απαγορευτική για μια αγορά μεταφορικού μέσου, εκτός κι αν πρόκειται για κάτι παλαιό που επανέρχεται στην κυκλοφορία. Ανάλογες είναι οι συνθήκες και για κινητά, υπολογιστές κλπ. Σε σχέση με αδέλφια και συγγενείς είναι πιθανόν να αναζωπυρωθούν έριδες ή προβλήματα, ενώ όσον αφορά τα ταξίδια σας έχετε να επιλέξετε ανάμεσα σε -πιθανά υποχρεωτικές- επιστροφές στον όποιο ...τόπο ενός παρελθοντικού «εγκλήματος» και σε νέες ...ταλαιπωρημένες προσπάθειες.

ΛΕΩΝ: Δανεικά κι αγύριστα ή μήπως ανάσα από το πουθενά; Οι πιθανότητες σας είναι μοιρασμένες και όλα εξαρτώνται από την πολιτική που θα ακολουθήσετε. Με τον Άρη ανάδρομο στον 2ο οίκο τα οικονομικά σας θα ...στριφογυρίσουν εξαιτίας έκτακτων υποχρεώσεων που είναι προαπαιτούμενες για την ομαλή εξέλιξη των υποθέσεων σας, μπορεί μάλιστα να διαπιστώσετε πως κάποια πράγματα που φάνταζαν «δωρεάν» τελικά πραγματοποιούνται με το «αζημίωτο». Ακόμη, κάποιες οικονομικές διεκδικήσεις και διαφορές του παρελθόντος έρχονται στο προσκήνιο, εδώ όμως υπάρχουν και τα θετικά. Διότι αν δεν πάρετε χρήματα που σας χρωστούσαν σε αυτήν την περίοδο, πότε θα γίνει;

ΠΑΡΘΕΝΟΣ: Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω έλεγε ο αείμνηστος Ανδρέας αλλά να που καμιά φορά γίνεται. Και σίγουρα αυτή η ενεργειακή αναστροφή θα σας αποσυντονίσει, αναγκάζοντας σας τελικά, είτε να επιστρέψετε εκεί που ήσασταν πριν από καιρό, είτε να ξαποστάσετε στην όχθη, κάτι που μάλλον ενδείκνυται. Γεγονός είναι πως η παρουσία του Άρη στο ζώδιο σας θα σας κάνει να αντιδράτε κάπως περίεργα. Έτσι σε θέματα που μέχρι τώρα μπορεί να σας «έπνιγε» το δίκιο σας να ...βαρέσετε ισπανική υποχώρηση και σε καταστάσεις που χρειάζεται ιδιαίτερη ψυχραιμία να αντιδράσετε με την λογική Σουλιωτοπούλας. Εδώ το σημείο-κλειδί είναι να μάθετε να κάνετε διαχείριση κρίσεων, ενθυμούμενοι πάντα ότι «πίσω έχει η αχλάδα την ουρά». Από μια θετική σκοπιά πάντως μπορεί να ασχοληθείτε επισταμένα με κάτι που είχατε εγκαταλείψει ή είχε μείνει μισό στο παρελθόν.

ΖΥΓΟΣ: Ο τομέας που ενεργοποιείται είναι αυτός των συνωμοσιών και των κρυφών εχθρών, οπότε η φράση «Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντες» ταιριάζει γάντι. Στην θετική εκδοχή πάντως μπορείτε να λύσετε παρεξηγήσεις του παρελθόντος, κατανοώντας παράλληλα γιατί κάποια πράγματα δεν «τράβηξαν» στην ζωή σας. Ανάλογη φροντίδα μπορεί να δρομολογηθεί επίσης σε θέματα υγείας και μετά από αυτήν την φυσική και ψυχική «κάθαρση», ο δρόμος σας θα είναι ανοικτός.

Όπως λένε κι οι Magic De Spell «Μα ο λύκος της ψυχής μου τραγουδάει στο δάσος της ζωής μου ξενυχτά, ο λύκος της ψυχής μου τραγουδάει κανείς το λύκο δεν τον κυβερνά».

ΣΚΟΡΠΙΟΣ: «Ένας φίλος ήρθε απόψε απ’ τα παλιά...» Αυτές είναι πάνω-κάτω οι προθέσεις του ανάδρομου Άρη για σας, μόνον που δεν διευκρινίζεται από την αρχή τι ...κουβαλά μαζί του. Αναμνήσεις ή μήπως και «θέματα» που είχαν μείνει μετέωρα; Μια αλλαγή πορείας -σε στυλ reunion- μπορεί να προκύψει και σε σχέση με την συμμετοχή σας σε με ομάδες, κοινωνικούς φορείς. Όσον αφορά όμως την ενσωμάτωση σας σε μια «φρέσκια» προσπάθεια, φαίνεται πως θα μείνει ατελεσφόρητη. Αυτό είναι και ένα από τα μαθήματα του ανάδρομου Άρη στον 11ο οίκο, που σας καλεί να απαγκιστρωθείτε από την κακώς εννοούμενη συλλογικότητα.

ΤΟΞΟΤΗΣ: Επαγγελματικά ίσως τελικά χρειαστεί να λειτουργήσετε με το «σπεύδε βραδέως», ακυρώνοντας ενδεχομένως κάποιες εργασίες από τις ...πολλές που συνήθως δρομολογείτε. Αντίθετα όμως θα έχετε την ευκαιρία να ολοκληρώσετε μια τουλάχιστον σημαντική φάση της καριέρας σας, από τις ...επίσης πολλές που αφήνετε στην μέση! Εδώ ισχύει το «μάθε τέχνη κι άστηνε...», κάτι που οπωσδήποτε μπορεί να προσφέρει λύσεις σε πιθανά αδιέξοδα του σήμερα. Το ίδιο «φορτικές» μπορεί να είναι και παλιές διαφορές ή ανταγωνισμοί που βγαίνουν μέσα από το «χρονοντούλαπο της Ιστορίας». Σε κάθε περίπτωση, φαίνεται πως αν δεν «ξεμπλέξετε» με τις καταστάσεις του παρελθόντος, προκοπή ...δεν έχει!

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ: «Στερνή μου γνώση, να σ’ είχα πρώτα»! Ο ανάδρομος Άρης στον 9ο ηλιακό οίκο μπορεί σίγουρα να συμβάλλει σε μια επανάληψη ενός κύκλου σπουδών, είτε είχατε μείνει ...μετεξεταστέοι, είτε όχι. Όσον αφορά όμως έναν αντίστοιχο νέο κύκλο, μπορεί να διακοπεί ή απλά να μην ευοδωθεί. Αναταράξεις ενδέχεται να προκύψουν και σε νομικές υποθέσεις που θεωρούσατε πως έχουν κλείσει. Ακόμη, σε σχέση με τα ταξίδια και τις μετακινήσεις σας, ένα come back σε μέρη που σας είχαν προσφέρει δυνατές συγκινήσεις, είναι ό, τι... πρέπει, αντίθετα αν επιχειρήσετε να «φύγετε προς τα εμπρός» αργά ή γρήγορα θα διαπιστώσετε πως πάτε κόντρα στο ρεύμα.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ: Ίσως ήρθε η ώρα να τακτοποιήσετε οικονομικές εκκρεμότητες του παρελθόντος, διότι διαφορετικά δεν θα μπορέσετε να προχωρήσετε τις υποθέσεις σας. Αυτό βέβαια μπορεί να σας βάλει σε μπελάδες, ανάλογα με το τι ακριβώς έχετε... σπείρει σε ανύποπτο χρόνο. Όπως κι αν έχει, θα ήταν λάθος να υπολογίσετε χωρίς τον «ξενοδόχο», εκτός κι αν νομίζετε πως μπορείτε να «παγώσετε» τα θέματα σας μέχρι τον Απρίλιο, χωρίς κόστος. Όσον αφορά την σεξουαλικότητα σας, είτε πρόκειται για μια... εξωπραγματική αναθέρμανση ορέξεων, επιθυμιών και πρακτικών, είτε για ένα αναπόφευκτο φρένο εξ αιτίας καταχρήσεων ή άλλων προβλημάτων.

ΙΧΘΥΕΣ: Η παρουσία του ανάδρομου Άρη στον οίκο των σχέσεων σας δρομολογεί επανασυνδέσεις αλλά και «θερμά» επεισόδια με πρόσωπα που επέστρεψαν στην ζωή σας για να ζητήσουν τα... ρέστα! Από αυτήν την άποψη δεν αποκλείεται να ασχοληθείτε εκ νέου με δικονομικά θέματα, θα πρέπει όμως να αποφύγετε όπως ο διάολος το λιβάνι, να ανοίξετε νέα μέτωπα αντιπαραθέσεων. Ανάλογες είναι και οι προδιαγραφές σε θέματα σχέσεων, όπου οι νέες επιλογές κάτι... κρύβουν. Και αυτό το «κάτι» είναι που τους δίνει ημερομηνία λήξης, άντε το πολύ μέχρι τις 15 Απριλίου. Τέλος, όσον αφορά τις επαγγελματικές συνεργασίες, ισχύει το «κάλλιο γαϊδουρόδενε, παρά γαϊδουρογύρευε»!

ΤΑΙΡΙΑΖΕΤΕ;

ΚΡΙΟΣ
ΚΡΙΟΣ
©2011-2022 Astrology.gr - All rights reserved