Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021
ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ:
ΗΛΙΟΣ - 05° 17' 41" ΣΚΟΡΠΙΟΣ
ΣΕΛΗΝΗ - 01° 38' 27" ΛΕΩΝ
ΕΡΜΗΣ - 17° 32' 04" ΖΥΓΟΣ
ΑΦΡΟΔΙΤΗ - 22° 13' 36" ΤΟΞΟΤΗΣ
ΑΡΗΣ - 28° 36' 10" ΖΥΓΟΣ
ΔΙΑΣ - 22° 30' 23" ΥΔΡΟΧΟΟΣ
ΚΡΟΝΟΣ - 07° 07' 58" ΥΔΡΟΧΟΟΣ
ΟΥΡΑΝΟΣ - 13° 05' 31" ΤΑΥΡΟΣ R
ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ - 20° 43' 02" ΙΧΘΥΕΣ R
ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ - 24° 25' 52" ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
ΒΟΡΕΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ - 02° 00' 20" ΔΙΔΥΜΟΙ

Ερμής Ανάδρομος – Πάρτε το αλλιώς…

Τα αρνητικά αλλά και τα θετικά του Ανάδρομου Ερμή

 

Ερμής Ανάδρομος – Πάρτε το αλλιώς…

από τη Λίντα Παπασταύρου

 

 

 

Πολλοί άνθρωποι που δεν γνωρίζουν (ή γνωρίζουν λίγο) αστρολογία ακούνε, κατά περιόδους, από τους ειδήμονες για τον Ανάδρομο Ερμή και συνήθως καταβάλλονται από άγχος ή και πανικό. Τι είναι όμως αυτό το φαινόμενο που είναι τόσο διάσημο για τα προβλήματα στις επικοινωνίες και τις  προειδοποιήσεις για την μη υπογραφή συμβολαίων;
Όταν ένας πλανήτης είναι ανάδρομος, φαίνεται ότι έχει μία κίνηση προς τα πίσω στον ουρανό. Σαφώς, πρόκειται για μια αστρονομική ψευδαίσθηση, αφού είναι γνωστό ότι οι πλανήτες δεν αλλάζουν τροχιά, ούτε σταματούν ξαφνικά και αρχίζουν να πηγαίνουν ανάποδα. Λόγω της σχέσης των πλανητών με τη Γη και την ταχύτητα των τροχιών τους, μοιάζει κάποιοι πλανήτες να κινούνται προς τα πίσω. Και για να γίνει πιο κατανοητό σκεφτείτε το εξής: Αν ταξιδεύετε με ένα τρένο με σταθερή ταχύτητα και ένα άλλο τρένο δίπλα σας επιβραδύνει την κίνησή του, θα έχετε τη στιγμιαία αίσθηση ότι πηγαίνει προς τα πίσω. Αυτό πρακτικά σημαίνει η οπισθόδρομη ή ανάδρομη κίνηση.

Στη σημερινή κοινωνία οι ρυθμοί είναι αρκετά έντονοι έως εξαντλητικοί, θέτοντάς μας σε συνεχόμενη κίνηση. Βασιζόμαστε σε προγράμματα, σε χρονοδιαγράμματα, υπογράφουμε συμβάσεις και συμβόλαια. Ζούμε σε μια τεχνολογική εποχή με τα κινητά μας, το bluetooth, τους υπολογιστές και τα laptop στα σπίτια μας και λαμβάνουμε συνεχώς πληροφορίες με διάφορους τρόπους, πιο γρήγορα από ποτέ. Δεν νιώθετε μερικές φορές ότι το μυαλό σας πρόκειται να «καεί» από το σύνολο, το πλήθος και την εναλλαγή των πληροφοριών που σας βομβαρδίζουν με υπερβολική ταχύτητα όλη την ώρα; Δεν θα εκτιμούσαμε ιδιαίτερα, τρεις -ας πούμε- φορές το χρόνο, να μπορείτε να καθίσετε, να σταματήσετε να μιλάμε και να σκεφτείτε;

 

Αυτή είναι η ευκαιρία που μας προσφέρει ο ανάδρομος Ερμής. Επιβραδύνει την κίνηση του μυαλού μας, μας επιτρέπει τη συγκέντρωση πληροφοριών και μας προσφέρει τον χρόνο, ώστε μέσα από καθυστερήσεις ή εμπόδια να αναβάλλουμε τη λήψη σημαντικών αποφάσεων, που ενδεχομένως είναι για το καλό μας. Όταν ο Ερμής γυρίζει ανάδρομος είναι καιρός να καθαρίσει το μυαλό σας να ανακαλύψουμε νέους τρόπους σκέψης και αντίληψης.

 

Έρχεται η ώρα να ξανασκεφτούμε, να μάθουμε εκ νέου, να ξαναβρούμε και να αναθεωρήσουμε. Σημαντικό σημείο είναι να θυμάστε ότι είναι πολύ πιθανόν να μην έχετε αρκετές πληροφορίες για να λάβετε μια απόφαση ή ότι τα συμπεράσματά σας είναι πρόωρα. Τυχόν λήψη αποφάσεων που μπορεί να αναβληθεί, έως ότου ο Ερμής γυρίσει ορθόδρομος, τελικά θα σας ωφελήσει. Εάν οι συνθήκες είναι τέτοιες που να είναι αναπόφευκτη η λήψη αποφάσεων, έχετε κατά νου ότι σύντομα θα εμφανιστούν νέες πληροφορίες οπότε, για παράδειγμα, σε ένα συμβόλαιο που θα πρέπει να υπογραφεί, κρατήσετε ανοιχτό το ενδεχόμενο μιας μελλοντικής τροποποίησης.

 

Χρησιμοποιήστε τον ανάδρομο Ερμή για την έρευνα, τη συλλογή πληροφοριών, αλλαγή οπτικής ή μεταβολή στα προγράμματα, την καθημερινότητά σας και τα πλάνα. Βάλτε τον εαυτό σας σε μια διαδικασία αντίληψης, ώστε να μπορείτε να καθαρίσετε το μυαλό σας και να ανακαλύψετε νέους τρόπους και ιδέες. Αν επικεντρωθείτε στην διατήρηση των προσδοκιών σας, σύμφωνα με τους σκοπούς της συγκεκριμένης περιόδου, τότε τα προβλήματα που θα κλιθείτε να αντιμετωπίσετε θα είναι σαφώς πολύ λιγότερα.

 

Γνωρίζοντας ότι ο Ερμής θα είναι ανάδρομος μας δίνει το πλεονέκτημα να κάνουμε, εκ των προτέρων, τα πλάνα μας σε όλους τους σχεδιασμούς. Παραλήψεις, λάθη και προβλήματα εξοπλισμού και επικοινωνιών είναι τα σημαντικότερα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε κατά τη διάρκεια όλων των περιόδων με Ερμή ανάδρομο. Το ζώδιο που βρίσκεται ο Ερμής όταν γυρίζει ανάδρομος δηλώνει το είδος των  γεγονότων. Βλέποντας, μέσα από το γενέθλιο χάρτη, ποιον τομέα της ζωής μας θα επηρεάσει, παίρνουμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το τι χρειάζεται μια δεύτερη ματιά, τι πρέπει να αναθεωρηθεί και τα στοιχεία που πρέπει να έχουμε για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε τον προγραμματισμό σας.

 

Οποιοδήποτε αντικείμενο που μεταδίδει πληροφορίες είναι ευάλωτο σε δυσλειτουργίες ή βλάβες. Αυτό περιλαμβάνει τηλέφωνα, φαξ, φωτοτυπικά μηχανήματα και τους υπολογιστές. Βεβαιωθείτε ότι έχετε δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας όλων των εργασιών σας.

 

Μιλώντας για την επικοινωνία, οι παρεξηγήσεις είναι αρκετές αυτή την περίοδο. Για να αποφευχθούν λοιπόν, ζητήστε πάντα να σας επαναλαμβάνουν το τι και το πώς για να επιβεβαιώσετε τα λεγόμενα. Μην υποθέτετε τίποτα και μη βιάζεστε.
Αν ταξιδεύετε κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ελέγξτε διπλά όλες τις ώρες αναχώρησης και τις κρατήσεις. Επειδή οι αλλαγές στα προγράμματα είναι συχνές, εάν ταξιδεύετε για επαγγελματικούς ή για λόγους αναψυχής, πηγαίνετε στους τόπους αναχώρησης αρκετά νωρίτερα από το συνηθισμένο, φροντίστε να υπάρχει μια εναλλακτική λύση και επιμείνετε σε διαβεβαιώσεις ότι σε όποια περίπτωση αλλαγής που δεν οφείλεται σε σας, θα αποζημιωθείτε. Μιλώντας για τα ταξίδια, αυτή είναι η εποχή που τα αυτοκίνητα συνήθως καταλήγουν σε συνεργεία για επισκευές.

 

Από τις 24/11 ο Ερμής γύρισε ανάδρομος ενώ βρίσκεται στον Τοξότη και θα παραμείνει έως τις 14/12. Είναι κατανοητό ότι πρωτίστως επηρεάζονται οι Τοξότες αλλά και όλοι οι υπόλοιποι που ανήκουν στα Μεταβλητά ζώδια, δηλαδή Δίδυμοι, Παρθένοι και Ιχθύες.

 

 

Ας δούμε, όμως, σε ποιο τομέα της ζωής τους θα επηρεαστούν όλα τα ζώδια:

-Κριοί: Στις σπουδές, ταξίδια και σχέσεις με μακρινούς συγγενείς

-Ταύροι: Στη σεξουαλικότητα, μυστικά, επενδύσεις και διαχείριση οικονομικών

-Δίδυμοι: Στις κοινωνικές και προσωπικές σχέσεις και συνεταιρισμούς

-Καρκίνος: Στα επαγγελματικά και θέματα υγείας

-Λέων: Στα θέματα παιδιών ή ερωτικών συντρόφων

-Παρθένος: Στα οικογενειακά θέματα

-Ζυγός: Στις σχέσεις με κοντινούς συγγενείς, επικοινωνία , μετακινήσεις και υπογραφή συμβολαίων

-Σκορπιός: Στα οικονομικά και συναισθηματικά θέματα

-Τοξότης: Σε όλα τα θέματα που αφορούν άμεσα το άτομο

-Αιγόκερως: Στα θέματα που σχετίζονται με το άγνωστο, την ενδοσκόπηση και την έρευνα

-Υδροχόος: Στις φιλίες και κοινωνικές ομάδες

-Ιχθύες: Στα θέματα καριέρας και κοινωνικής καταξίωσης

ΤΑΙΡΙΑΖΕΤΕ;

ΚΡΙΟΣ
ΚΡΙΟΣ
©2011-2021 Astrology.gr - All rights reserved