Ο Δίας στον Κριό-Τι θα φέρει στα ζώδια

σημαίνει επιτυχίες, υλικά αγαθά και ευημερία που δεν συνάδουν με συλλογική εργασία αλλά με ατομικό μόχθο και από την άλλη ανοργανωσιά κι έλλειψη αυτοσυντήρησης ή μέτρου
Παπασταύρου Λίντα
Ο Δίας στον Κριό-Τι θα φέρει στα ζώδια

από την Χριστίνα Δημοπούλου

Xristina_Foto

Ο «μέγας ευεργέτης» του ζωδιακού περνά στο επιθετικογενές ζώδιο του Κριού στις 22/01/2011 . Η είσοδος αυτή ανοίγει έναν νέο κύκλο που έρχεται να μας μυήσει σε μια αρκούντως καινοφανή πραγματικότητα.

Ο Δίας κατ’ εμέ είναι ένας πλανήτης τουλάχιστον παρερμηνευμένος, αφού πίσω από το λαμπερό του πρόσωπο κρύβει κι αυτός κάποιες «σκιές».

Έστω όμως και με το καλό του κουστούμι, αυτός ο πλανήτης που συνδέεται με την επέκταση, την υλική ευημερία και την καλοπέραση εισέρχεται σε ένα ζώδιο που σχετίζεται με την ατομικότητα, την μοναδικότητα και που η λέξη συνεργασία είναι γραμμένη και ξεχασμένη στις πίσω σελίδες των σχολικών βιβλίων. Αυτό από τη μια σημαίνει επιτυχίες, υλικά αγαθά και ευημερία που δεν συνάδουν με συλλογική εργασία αλλά με ατομικό μόχθο και από την άλλη ανοργανωσιά κι έλλειψη αυτοσυντήρησης ή μέτρου.

Συνάντηση Δια και Ουρανού στον Κριο είχαμε την περίοδο 1928-1929. Από εκείνο το κοσμικό ραντεβού γεννήθηκαν κάποια πρωτοποριακά μυαλά. Το 1975, το πέρασμα του Δία από το ζώδιο συνδυάστηκε με δύσκολες όψεις προς τον Κρόνο η τον Πλούτωνα και τα αποτελέσματα δεν ήταν και τόσο ενθαρρυντικά. Δύσκολη εποχή με την ενεργειακή κρίση να βρίσκεται στο ζενίθ της και τα κρούσματα ένοπλης βίας να γίνονται σχεδόν καθημερινό θέμα συζήτησης. Ανάλογες είναι και οι όψεις που θα γίνουν τους επόμενους μήνες πάλι με τον Πλούτωνα (τετράγωνο) και τον Κρόνο (αντίθεση). Γι αυτά τα «κοσμικά» όμως θα έχουμε την ευκαιρία να τα ξαναπούμε. Προς το παρόν το φλέγον θέμα είναι το τι άρωμα θα αφήσει στον καθένα μας αυτή η διέλευση.

Κριός

O Δίας εκεί έρχεται να σας κάνει πιο «εαυτούληδες» μιας και η δυσμενή ζωδιακή παρουσία του Κρόνου και του Πλούτωνα σίγουρα σας «σκλήρυνε». Εν μέσω ελλειμμάτων οργανωτικότητας και μιας γενικότερης νοοτροπίας του τύπου «ο σώζων εαυτόν σωθήτω» θα πάρετε πρωτοβουλίες οι οποίες αν και ριψοκίνδυνες τελικώς θα σας βγουν, φέρνοντας σας σε ευνοϊκή θέση απέναντι στους άλλους. Επειδή Δίας σημαίνει ανάπτυξη θα πρέπει να έχετε υπόψη σας ότι το bonus πάει και σε πολλούς ακόμη τομείς (αύξηση μελών οικογένειας, αύξηση σωματική κλπ).

Ταύρος

Εσείς είσαστε ουσιαστικά σε μια στάση αναμονής μιας και Ιούνη μήνα εισέρχεται στο δικό σας ζώδιο. Για να επιτευχθεί όμως η προσωπική σας ευημερία, θα πρέπει οι προπαρασκευαστικές ενέργειες να αρχίσουν από τώρα. Ο Δίας από τον Κριό έρχεται να βάλει πινελιές και να επιλύσει-διευκρινίσει ζητήματα που παρέμεναν για καιρό στο συρτάρι σας, συμπεριλαμβανομένων και των θεμάτων υγείας. Ο φύλακας άγγελος σας είναι σε εγρήγορση γι αυτό θα πρέπει να περιμένετε βελτίωση στις συνθήκες της διαβίωσης σας, ενώ εάν έχετε κάποια προβλήματα με το κράτος, τράπεζες και οφειλές ίσως πετύχετε απρόσμενα ευνοϊκές ρυθμίσεις.

Δίδυμοι

Δίας σημαίνει όμως και εκπαίδευση. Έτσι για εσάς τους Διδύμους δεν αποκλείεται να σας επαναφέρει στην επιφάνεια κάποια ενασχόληση ή χόμπι που είχατε διακόψει παλιά. Δεν αποκλείεται όμως να κάνετε γνωριμίες και φιλίες διαδικτυακές και γενικά οτιδήποτε σχετίζεται με την επικοινωνία και τη διεύρυνση του κοινωνικού σας κύκλου να αποκτήσει αξιομνημόνευτη θέση για εσάς. Και βέβαια μέσα στο σωρό μπορεί να «τσιμπολογήσετε» και ερωτικά

.

Καρκίνος

Ο Δίας σε εσάς ότι είναι θα σας τα δώσει απλόχερα. Και είναι αλήθεια ότι με τόσες πιέσεις που δέχεστε από τους «κακούς» Κρόνο και Πλούτωνα μια βοήθεια τη χρειάζεστε. Στην περίπτωση σας τα δωρα του Δία απευθύνονται κυρίως στην καριέρα και τα επαγγελματικά σας, δεν θα πρέπει να λησμονάτε όμως πως ο πλανήτης σχετίζεται επίσης με τη σωματική ...επέκταση προς κάθε κατεύθυνση. Κατά συνέπεια το κυνήγι της καριέρας και της επαγγελματικής σταδιοδρομίας ίσως σας οδηγήσει στο να παραβλέψετε την υγιεινή διατροφή με αποτέλεσμα να παχύνετε κι άλλο. Βλέπετε ότι τα κιλά κόποις κτώνται...

Λέων

Οι σχέσεις με τον νόμο, το εξωτερικό και τις ηθικές αξίες γενικότερα, κατά τη διάρκεια του Δία στον Κριό φαίνεται πως είναι στα φόρτε τους. Το ενδεχόμενο να αναζητήσετε καλύτερη τύχη σε χώρα του εξωτερικού (όπως πολλοί Έλληνες σκέπτονται) ή να ασχοληθείτε με ένα νέο κύκλο σπουδών είναι δύο σενάρια τα οποία παίζουν πολύ σοβαρά. Λόγω όμως της θέσης του Δία, πρέπει να λειτουργείτε με ηθικούς κανόνες και νόμους και να σέβεστε τα θέλω των άλλων.

 

Παρθένος

Η οικονομική εξασφάλιση και η σεξουαλική ευχαρίστηση έρχονται στο προσκήνιο σε ένα βαθμό πολύ μεγαλύτερο από ότι είχατε γνωρίσει μέχρι στιγμής. Ο Δίας από το ζώδιο της παρόρμησης καταρρίπτει συμβατικότητες και φραγμούς φωνάζοντας με τον πιο περίτρανο τρόπο πως ο καλός ο μύλος όλα τα αλέθει.

Προσέξτε μόνον μην πάρετε φόρα κι από εκεί που φυσούσατε το γιαούρτι, περάσετε στην αντίπερα όχθη. Δεν θέλει και πολύ για να φορτωθείτε χρέη σαν τις γυναίκες της Πίνδου...

Ζυγος

Η παρουσία του Δία στο απέναντι ζώδιο σηματοδοτεί καταστάσεις οι οποίες σχετίζονται με συμβόλαια συνεργασίες και γάμους. Σε εκκλησία ή δημαρχείο ακρογιαλιά ή βουνό ο έρωτας ή ανάγκη για επισημοποίηση μιας σχέσης σας χτυπούν την πόρτα και σας υπενθυμίζουν πως το γοργό και χάριν έχει.

Όμως κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις και ο Δίας σκαρώνει κι άλλες δουλειές. Αρκετές φορές με τις ευκαιρίες που δίνει δημιουργεί μια αίσθηση υπερβολικής «άνεσης» στις διαπροσωπικές σχέσεις, η οποία συμβάλλει όχι σε γάμους αλλά σε χωρισμούς. Κι αυτό γιατί -όπως και πολλοί από σας θα διαπιστώσετε- σε σύγκριση με νέους/ες υποψηφίους η παλιά σας σχέση μοιάζει με ...μπακατέλα.

Σκορπιός

Ζητήματα καθημερινότητας και εργασίας θα σας απασχολήσουν ιδιαίτερα μιας και η έμφυτη ανάγκη σας για το κάτι παραπάνω στην καθημερινή επιβίωση αλλά και τη διακριτική υπεροχή στο χώρο της εργασίας σας θα δικαιωθούν και με το παραπάνω. Αναμένεται ακόμη μια θεαματική ενίσχυση στον τεχνικό σας εξοπλισμό, ενώ παράλληλα θέματα υγείας και υγιεινής θα σας αναγκάσουν να γίνετε πιο σχολαστικοί. Όμως μην κάνετε πάντα του κεφαλιού σας και σας βγει το τετράμηνο ...χοντρό!

Τοξότης

Στο μενού του Δία υπάρχουν εκλεκτά και λαχταριστά «μεζεδάκια», απέναντι στα οποία είναι δύσκολο να μείνετε ασυγκίνητοι/ες. Και αναφέρομαι βέβαια στην ερωτική σας ζωή που αναμένεται να περάσει ημέρες ...δόξας. Επιπλέον ο καλός σας θειούλης θα φροντίσει ώστε πλείστα από τα θέματα που συνήθως σας ενδιαφέρουν (σπουδές, ταξίδια, διασκεδάσεις) να πάρουν μια ευχάριστη τροπή ακόμη και πέρα από τις -έτσι κι αλλιώς αισιόδοξες- προσδοκίες σας. Δεν θα πρέπει φυσικά να αποκλειστεί και η σύναψη πάσα μορφής σχέσης με άτομα αλλοδαπά ή αλλόθρησκα.

Αιγόκερως

Η αμφιταλάντευση μεταξύ οικίας και εργασίας θα αποτελέσει ένα σημείο τριβής μεταξύ εσάς και του περιβάλλοντος σας. Ο Δίας μέσα από το ζώδιο της μοναδικότητας επιβάλλει και προτάσσει ένα υπερφίαλο εγώ απέναντι σε ένα ασθενικό και οκνηρό εμείς. Και σίγουρα θα κληθείτε να παίξετε τους ισορροπιστές και στην προσωπική σας ζωή. Εκτιμώ ότι ως γνήσιοι εκφραστές του μέτρου και της σύνεσης θα βρείτε τους τρόπους ώστε να αξιοποιήσετε τα σημαντικά πλεονεκτήματα αυτής της περιόδου. Σε κάθε περίπτωση, τα οικογενειακά θέματα μπορούν να βρουν το δρόμο τους πολύ πιο εύκολα και είναι μια καλή περίοδος για να ανανεώσετε ή να επεκτείνετε το χώρο κατοικίας σας.

Υδροχόος

Ο πλανήτης της επέκτασης σας στέλνει μηνύματα και διαφημιστικά φυλλάδια από multirama, plasio κτλ. Ο εξοπλισμός ηλεκτρονικών υπολογιστών και συναφών gadgetοειδών είναι απαραίτητος διότι το chat και το facebook θα πάρουν φωτιά για πολλές διαδικτυακές σχέσεις. Αυξημένα θα είναι και τα ταξίδια ή οι μετακινήσεις σας, εννοώντας κυρίως οτιδήποτε σχετίζεται με τη διασκέδαση ή την αναψυχή σας. Γιατί τα άλλα -τα δύσκολα- τα έχει πάρει εργολαβία ο Κρόνος στο Ζυγό. Γενικά μέχρι τον Ιούνιο θα έχετε πολλές ευκαιρίες να βελτιώσετε την καθημερινότητα σας μέσα από ένα πλήθος διευκολύνσεων.

Ιχθύες

Αναζητώντας τις χαμένες ευκαιρίες αλλά και το ταξίδι προς την επιτυχία φέτος νιώθετε έτοιμοι να μετουσιώσετε την εμπειρία σε πράξη. Η στάση ζωής που θα κρατήσετε αλλά και η αλλαγή ρότας η οποία αναζητάτε πλέον σαν στίχος του Καβάφη «σαν έτοιμος από καιρό» έρχεστε να αδράξετε τις ευκαιρίες, να κάνετε γνωριμίες, να αποκτήσετε κάποια χρήματα που θα μπαλώσουν τα οικονομικά και κυρίως θα σας κάνουν να νοιώσετε καλύτερα. Μόνο που πρέπει να έχετε τα μάτια σας ανοικτά και τους δισταγμούς στο ρελαντί. Τέσσερις και κάτι μήνες είναι αυτοί κι αν χάσετε το τρένο ίσως αργήσει πολύ να ξαναπεράσει.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved