Η Δήμητρα στον Σκορπιό - Τι φέρνει στα 12 ζώδια

Η Δήμητρα μπήκε στο ζώδιο του Σκορπιού και θα παραμείνει μέχρι και τις 25/01/2019

Η Δήμητρα στον Σκορπιό - Τι φέρνει στα 12 ζώδια

Η Δήμητρα (Ceres) βρίσκεται πλέον στο ζώδιο του Σκορπιού, όπου και θα παραμείνει μέχρι τις 25 Ιανουαρίου του νέου έτους.

Κι αν για το mainstream της αστρολογικής σκηνής αυτή η διέλευση περνά σχεδόν απαρατήρητη, δεν σημαίνει πως δεν σηματοδοτεί σημαντικές εξελίξεις, τόσο στην κοινωνικοπολιτική σκηνή -που εξ άλλου είναι το «φόρτε» του αφανούς πλην δραστήριου «πλανήτη νάνου»- όσο και για τον καθένα μας χωριστά, ανάλογα με το ζώδιο που ανήκει και πολύ περισσότερο τον γενέθλιο οίκο στον οποίο κινείται και ενεργοποιεί.

Η Δήμητρα σχετίζεται με την ευρύτερη δημοσιοποίηση θεμάτων γι’ αυτό την συναντάμε σε δεσπόζουσα θέση σε ανθρώπους των media, σε πολιτικούς αλλά και σε «πασίγνωστα» άτομα ανεξάρτητα από τον χώρο που δραστηριοποιούνται μεμονωμένα.

Μια βασική λέξη-κλειδί για την κατανόησή της είναι «οι άλλοι», αρχικά ως συνεργάτες και ενίοτε ως αντίπαλοι κι αυτός είναι ο λόγος που οι τάσεις και ιδιότητές της στον γενέθλιο χάρτη σου εμφανίζονται μόνον όταν εσύ συναλλάσσεσαι με αυτούς τους «άλλους». Θα σου θυμίσω ακόμη ότι στο πεδίο δράσης της συμπεριλαμβάνονται, γάμοι, διαζύγια, πολιτογραφήσεις κι ότι άλλο ανήκει στα πλαίσια του αστικού δικαίου.

Στο «διά ταύτα» τώρα, το πέρασμά της από τον Σκορπιό, πέρα από την δημοσιοποίηση οικονομικών και άλλων underground διαδρομών και την έξαρση της πορνογραφίας, φαίνεται να συνδέεται με μερικές από τις μεγαλύτερες καταστροφές στην ιστορία του πλανήτη, είτε φυσικές, είτε από τον ανθρώπινο παράγοντα, με πιο «τρανά» παραδείγματα την Χιροσίμα το 1945 και το τσουνάμι του 2004. Η ίδια δεν τις προκαλεί, αφού η φύση της είναι μάλλον ουδέτερη, απλά γεμίζει τα πρωτοσέλιδα με… μπόλικο Σκορπιό!

Ας δούμε όμως τι προβλέπεται για κάθε ζώδιο χωριστά ή –αν είσαι λίγο πιο μυημένος/η στην αστρολογική ορολογία- για την διέλευση της Δήμητρας από κάποιον γενέθλιο οίκο σου.

Ας δούμε και τις κατευθύνσεις που δίνει η Δήμητρα στον Σκορπιό για κάθε ζώδιο ξεχωριστά.

♈ ΚΡΙΟΣ ή 8ος γενέθλιος οίκος

Καλείσαι να ξεκινήσεις διαπραγματεύσεις για φορολογικά θέματα, δάνεια, κληρονομιές ή αποζημιώσεις με σκοπό την οριστική ρύθμισή τους και βέβαια μια τέτοια διαδικασία θα συνδυαστεί με αποκαλύψεις οικονομικών στοιχείων κι αν έχεις «λερωμένη την φωλιά σου» μην νομίζεις πως θα καταφέρεις να κρυφτείς. Τα ανάλογα ωστόσο ισχύουν και για όσους/ες έχουν δράσει υπόγεια σε βάρος σου, αφού πολλά εγκλήματα θα βγουν στην φόρα.

Επιπλέον, η σεξουαλική σου δραστηριότητα μπορεί να είναι έντονη, τουλάχιστον σε επίπεδο πειρασμών και προτάσεων. Κι επειδή η φύση της Δήμητρας είναι αμφισεξουαλική, να τα περιμένεις… όλα!

♉ ΤΑΥΡΟΣ ή 7ος γενέθλιος οίκος

Ξεκινάς με ένα ουσιαστικό πλεονέκτημα ως προς την βελτίωση των δημόσιων σχέσεών σου, ενδέχεται μάλιστα να έρθεις σε επαφή με σημαίνονται πρόσωπα-κλειδιά, συνάπτοντας επίσημες συμφωνίες ή συμβάσεις. Κατ’ επέκταση ότι πράττεις και απευθύνεται στο κοινό θα τύχει μιας διευρυμένης αποδοχής.
Από την στιγμή επίσης που οι άλλοι μπαίνουν «στο κόλπο», ένας συνεργάτης ή ο/η σύντροφος σου θα γίνει σημείο αναφοράς, είτε με τα προσόντα του, είτε με τα «ανδραγαθήματά» του. Επίσης ένας γάμος είναι το ίδιο πιθανός, όσο κι ένα διαζύγιο.

♊ ΔΙΔΥΜΟΙ ή 6ος γενέθλιος οίκος

Βρίσκεσαι σε μια φάση διαπραγματεύσεων για εργασιακά θέματα και στην κορυφή της λίστας βρίσκονται οι συμβάσεις και οι συνεργασίες. Επιπλέον, καλείσαι να προωθήσεις την δουλειά σου και να διαφημιστείς. Αν πάλι ενδιαφέρεσαι για τα ζώα είναι πιθανό να ενεργοποιηθείς-κοινωνικοποιηθείς για θέματα που αφορούν κυρίως στην διαβίωση και την προστασία τους. Όσο για τα θέματα υγείας και διατροφής, η ενημέρωσή σου είναι το «κλειδί» των εξελίξεων και βέβαια αν είσαι γιατρός ή θεραπευτής θα έχεις την ευκαιρία να δημοσιοποιήσεις την δουλειά σου.

♋ ΚΑΡΚΙΝΟΣ ή 5ος γενέθλιος οίκος

Η προσωπική σου ζωή και αναπόφευκτα οι ερωτικές υποθέσεις σου περνούν σε πρώτο πλάνο κι αυτό μπορεί να οφείλεται τόσο σε μια «σκανδαλολογία», όσο και στο γεγονός πως «κυκλοφορείς» με ένα διακεκριμένο άτομο. Οι «παπαράτσι» των δρόμων ή του διαδικτύου σε περιμένουν λοιπόν και… κανόνισε την πορεία σου!

Ακόμη ένα αγαπημένο σου πρόσωπο μπορεί να γίνει σημείο αναφοράς, η πιο γόνιμη εκδοχή ωστόσο αυτής της διέλευσης είναι η από κοινού ενεργοποίηση για έναν δημιουργικό σκοπό.

♌ ΛΕΩΝ ή 4ος γενέθλιος οίκος

Θέματα που αφορούν το σπίτι ή την οικογένειά σου λαμβάνουν έναν επίσημο χαρακτήρα, κάτι που συμπεριλαμβάνει από περιουσιακές ρυθμίσεις και αγοραπωλησίες μέχρι… γάμους και διαζύγια! Στο πρόγραμμα είναι και μια μετακόμιση ή φιλοξενία. Επιπλέον, καλείσαι να «ανοίξεις» το σπίτι σου σε κόσμο αλλά και να συμμετάσχεις σε γιορτές και δεξιώσεις, με συνδαιτυμόνες διακεκριμένα πρόσωπα και… που ξέρεις, μπορεί να «τσιμπήσεις» και μια βράβευση! Υπάρχει ωστόσο και το ενδεχόμενο να δημοσιοποιηθούν «εν δήμω» τα «εν οίκω», με τρόπο που δεν θα σου αρέσει.

♍ ΠΑΡΘΕΝΟΣ ή 3ος γενέθλιος οίκος

Πρακτικά ευνοείσαι σε κάθε είδους δραστηριότητα που απευθύνεται στο κοινό και εξαρτάται από την αποδοχή του. Η δημοσιότητα-δημοσιοποίηση είναι λοιπόν το ζητούμενο και μπορείς να κάνεις οτιδήποτε προς αυτήν την κατεύθυνση, χρησιμοποιώντας τα μέσα δικτύωσης αλλά και την παλιά όσο και δοκιμασμένη μέθοδο «από στόμα σε στόμα». Μπορεί ακόμη να συνάψεις ένα συμβόλαιο για ένα επικοινωνιακό αγαθό ή μια σχετική υπηρεσία. Ωστόσο την ίδια στιγμή ένας συγγενής σου μπορεί να «κλέψει την παράσταση», είτε θετικά, είτε αρνητικά.

Μάθε από σήμερα τι θα συμβεί τους επόμενους 12 μήνες! Απόκτησε την προσωπική σου ανάλυση εδώ!

♎ ΖΥΓΟΣ ή 2ος γενέθλιος οίκος

Για σένα η θέση της Δήμητρας είναι διπλά ενδιαφέρουσα, αφού η φύση και η δράση της είναι πολύ κοντά στις δικές σου προτεραιότητες. Θα μπορούσες να την θεωρήσεις και σαν «κυβερνήτη πλανήτη» σου. Κατ’ αρχάς λοιπόν, το ενδιαφέρον σου επικεντρώνεται σε οικονομικά θέματα κι είναι πιθανό οι προσπάθειές σου να καρποφορήσουν μέσα από έναν οικονομικό συνεταιρισμό ή απλά από την αύξηση της επισκεψιμότητας στο… ταμείο σου! Εννοείται βέβαια πως μπορείς να μεσολαβήσεις για υποθέσεις τρίτων παίρνοντας και το κάτι τι σου, επειδή ωστόσο κυκλοφορεί και πολύ «μαύρο χρήμα», πρόσεξε μην εκτεθείς στα μάτια του νόμου.

♏ ΣΚΟΡΠΙΟΣ ή 1ος γενέθλιος οίκος

Η Δήμητρα σου δίνει αναμφισβήτητα έναν πρωταγωνιστικό ρόλο, είτε για καλό είτε με την μορφή μιας αρνητικής δημοσιότητας αλλά εδώ ισχύει το γνωστό και… αμερικανικό «δεν με νοιάζει τι λες για μένα, αρκεί να προφέρεις σωστά το όνομά μου»!

Με δεδομένη βέβαια την μυστικοπάθειά σου, ενδέχεται να ενοχληθείς… σφόδρα από το ότι θα «κρεμάσουν στα μανταλάκια» την ζωή σου, από την άλλη πλευρά όμως έχεις πάντα τον τρόπο να κρύβεις εκείνα που δεν πρέπει να μαθευτούν, με την μέθοδο του αντιπερισπασμού. Σε πιο πρακτικό επίπεδο πάντως θα έρθεις σε επαφή με σημαίνοντα πρόσωπα, εξασφαλίζοντας αν μη τι άλλο μια αξιόπιστη υποστήριξη των σχεδίων σου.

♐ ΤΟΞΟΤΗΣ ή 12ος γενέθλιος οίκος

Οι αποκαλύψεις πάσης φύσεως έχουν τον πρώτο λόγο στην ζωή σου, είτε αυτές αφορούν προσωπικά, είτε επαγγελματικά θέματα. Και βέβαια το ότι θα έρθουν στο φως διεργασίες που στοχεύουν να σε πλήξουν συγκαταλέγεται στα θετικά της περιόδου, από την άλλη πλευρά όμως ενδέχεται να «ξεμπροστιαστούν» και κάποιες δικές σου επιλήψιμες επιλογές που κινούνται στα όρια ου «νόμιμου» και του «ηθικού». Επιπλέον όμως μια κρυφή ή άτυπη συνεργασία μπορεί να σε «ξελασπώσει». Όσο για τα θέματα εσωτερική αναζήτησης ή ψυχοθεραπείας, περνούν σε μια πιο ομαδική φάση όπου θα χρειαστεί να μοιραστείς δικά σου πράγματα αλλά και να ακούσεις εκμυστηρεύσεις άλλων.

♑ ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ ή 11ος γενέθλιος οίκος

Η Δήμητρα εκπληρώνει και με το παραπάνω την επιθυμία σου να περιστοιχίζεσαι από την κοινωνική «αφρόκρεμα», έστω κι αν σε κάποιες περιπτώσεις διακεκριμένα μέλη της κινούνται υπόγεια κι έχουν «ανομολόγητες» δράσεις!
Εσένα βέβαια εκείνο που σε ενδιαφέρει είναι η διεύρυνση του κοινωνικού σου κύκλου κι όχι «με όποιον κι όποιον» αλλά επειδή, ένας φίλος ή μια φίλη μπορεί να γίνει σημείο αναφοράς, αν έχει ανακατευτεί σε «βρωμοδουλειές», μπορεί να πάρει κι εσένα η μπάλα.
Επιπλέον είναι πιθανό να συμμετάσχεις σε μια συλλογική προσπάθεια, με αντικείμενο την πολιτική, την οικονομία ή την διερεύνηση μυστηρίων κάθε είδους.

♒ ΥΔΡΟΧΟΟΣ ή 10ος γενέθλιος οίκος

Οι προοπτικές μια διάκρισης γίνονται πολύ πιο ορατές κι εδώ βέβαια έχει σημασία ο λόγος που θα σε φέρει στο προσκήνιο, αφού αν πρόκειται πχ για ένα επαγγελματικό πρότζεκτ, που απευθύνεται στο κοινό μπορείς να ελπίζεις στα καλύτερα, ενώ «παίζει» και μια βράβευσή σου. Αν όμως είναι να βγουν στον… αέρα οι «πομπές» σου, τότε σίγουρα θα ενοχληθείς και θα ενοχλήσεις.

Στο πρόγραμμα πάντως είναι συσκέψεις και συνεργασίες με σημαίνοντα πρόσωπα, ίσως μάλιστα όλα αυτά να σηματοδοτούν την αρχή μιας νέας πορείας, που όμως πέρα από την δόξα θα πρέπει να συνδυαστεί και με το χρήμα!

♓ ΙΧΘΥΕΣ ή 9ος γενέθλιος οίκος

Για σένα οι σπουδές, τα ταξίδια και οι νομικές υποθέσεις έχουν «την μερίδα του λέοντος στις εξελίξεις», ευνοείσαι ωστόσο και σε κάθε διαδικασία δημοσιοποίησης που αποσκοπεί (και) σε ένα κέρδος κι εδώ οι επίσημες συμφωνίες με άτομα και φορείς του εξωτερικού ή τα media μόνον καλά θα φέρουν. Ειδικότερα, οι σπουδές-σεμινάρια και τα ταξίδια, φαίνεται να γίνονται «γκρουπαρισμένα» αλλά σε κάθε περίπτωση θα έχεις την ευκαιρία να γνωρίσεις άλλες κουλτούρες και φιλοσοφίες ζωής, με βασικό αίτημα το να τις «παντρέψεις» με τις δικές σου.

**Για να δεις ΔΩΡΕΑΝ τον Αστρολογικό σου Χάρτη, πάτησε εδώ**

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved