Τι θα φέρει στον κόσμο ο Κρόνος στον Αιγόκερω;

Η «μεγάλη» εικόνα δεν είναι και τόσο καθησυχαστική!

Τι θα φέρει στον κόσμο ο Κρόνος στον Αιγόκερω;

Από τις 20/12, ο Κρόνος βρίσκεται πλέον στο ζώδιο του Αιγόκερω και θα παραμείνει σε αυτό μέχρι το 2020. Η τελευταία φορά που ο πλανήτης επισκέφθηκε τα «λημέρια» του ήταν την περίοδο 1988-91, που χαρακτηρίστηκε από τις κοσμογονικές αλλαγές καθεστώτων στην Ανατολική Ευρώπη και την πτώση του τείχους του Βερολίνου.

Και, παρότι την ίδια περίοδο βρισκόταν στο ίδιο ζώδιο και ο Ουρανός, που κατά τεκμήριο φέρει το κύριο βάρος σε κάθε είδους ανατροπή του status quo, φαίνεται πως και ο Κρόνος έβαλε το… χεράκι του.

Αυτό τουλάχιστον απορρέει από την ιστορική ανάγνωση της παρουσίας του πλανήτη στο ζώδιο που κυβερνά, ανεξάρτητα με το αν αυτή η «αλλαγή φρουράς» έγινε με ήπιο ή απότομο τρόπο.

Η πρώτη λοιπόν εκτίμηση είναι ότι μέσα στην επόμενη τριετία, πολλές κυβερνήσεις θα αντικατασταθούν και αρκετοί ηγέτες θα κλείσουν τον κύκλο τους και μια εποχή διακυβέρνησης. Ωστόσο, η έννοια του «ηγέτη» περιλαμβάνει και μεγάλες προσωπικότητες που έβαλαν τη σφραγίδα τους -η κάθε μια στον τομέα της- και μετά το 2020 δεν θα βρίσκονται πια εν ζωή.

Παράλληλα, σε συγκεκριμένες χώρες θα υπάρξουν δραματικές εξελίξεις και σε κοινωνικό επίπεδο.

Πρώτη στην λίστα είναι η Κίνα, που αναμένεται να δοκιμαστεί κυρίως από εσωτερικές εντάσεις μεγάλης κλίμακας, οι οποίες με τη σειρά τους θα οδηγήσουν σε παρεμβάσεις από τις μεγάλες δυνάμεις της εποχής μας.

Ακολουθούν η Μ. Βρετανία και οι ΗΠΑ, εδώ όμως πέρα από τις εσωτερικές κοινωνικές αντιδράσεις και την αλλαγή σκηνικού στην πολιτική ηγεσία τους, θα υπάρξουν και εξωτερικές παρεμβάσεις «ιμπεριαλιστικού» τύπου, ιδιαίτερα σε περιοχές που οι συγκεκριμένες δυνάμεις θεωρούν «τσιφλίκι» τους.



Ανησυχητικά είναι επίσης τα μηνύματα που «εκπέμπονται» για τις χώρες του πρώην Ανατολικού «μπλοκ», που ουσιαστικά θα «βιώσουν» την πρώτη επιστροφή του Κρόνου από τη στιγμή της «χειραφέτησής» τους και θα κληθούν να επαναδιαπραγματευθούν την πορεία τους. Αυτό φυσικά αφορά και Βαλκανικές χώρες.

Σημαντικές εξελίξεις αναμένονται τόσο στην Κύπρο, όσο και την Παλαιστίνη, με νέες συμφωνίες να ορίζουν την τύχη τους.

Ειδική μνεία πρέπει να γίνει για την Νότιο Αφρική και το Κονγκό στην Αφρικανική ήπειρο.

Η «μεγάλη» εικόνα, λοιπόν, δεν είναι και τόσο καθησυχαστική σε σχέση με την παγκόσμια ειρήνη, τα καλά νέα όμως είναι ότι, παρά τις όποιες αναταράξεις, στο τέλος θα επικρατήσει η… σύνεση!

Όσον αφορά δε στην παγκόσμια οικονομία, οι οιωνοί παραπέμπουν σε μια νομισματική ή τραπεζική κρίση, που σίγουρα θα αφήσει τα σημάδια της σε πολλά κράτη, αλλά και διεθνώς.

Κλείνοντας οφείλω να επισημάνω ότι τα πρώτα «βήματα» του Κρόνου στον Αιγόκερω, θα είναι και τα πιο «ταραγμένα», αφού σχηματίζει ένα τετράγωνο με τον αστρικό Ουρανό στον Κριό. Από εκεί και ύστερα θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι την τριπλή σύνοδο Δία, Κρόνου και Πλούτωνα που γίνεται το 2020 και αναμένεται να θίξει κυρίως τις οικονομικές ή εργασιακές ισορροπίες στον πλανήτη.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved