Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 19/9 έως 22/9

Παρελθόν, παρόν και μέλλον

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 19/9 έως 22/9

Οι ουρανοί μοιάζουν με ανθόκηπο κι εσύ με μέλισσα, που μαζεύει την κοσμική γύρη από διαφορετικά λουλούδια, όπως διαφορετικές μπορεί να είναι και οι δικές σου αφετηρίες, φιλοδοξίες και προτεραιότητες.

Και τις μέρες που έρχονται ο κήπος της ψυχής σου έχει απ’ όλα.

Η Νέα Σελήνη στην Παρθένο βρίσκει μια θέση για το κάθε τι. Τοποθετεί το μέλι σου σε μια τέλεια εξαγωνική κηρήθρα, όπως γίνεται εδώ και εκατομμύρια χρόνια. Ένα μοτίβο που συνδέεται άρρηκτα με το παρελθόν σου. Βλέπεις, ο Χείρωνας, που στέκει αντικριστά της, έχει αναλάβει να ανασύρει τις μνήμες σου και να σε κάνει να καταλάβεις ότι η αθανασία σου δεν υπάρχει χωρίς αυτές.

Γιατί ζει αιώνια, μόνον αυτός που έχει αφήσει χαραγμένο το αποτύπωμα του στον ρου της Ιστορίας κι αυτή είναι η διαχρονική σημαντικότητά σου στο σήμερα: Να φέρεις στο φως τις αλήθειες των θρύλων σου και να δώσεις στον κόσμο νέες μνήμες.

Για τον «Αρχαίο» του ζωδιακού, το παρελθόν είναι πάντα εδώ, ζωντανό, με τα κληροδοτήματα του, που είτε σε βαραίνουν σαν μολύβι, είτε σου δίνουν φτερά για να πετάξεις προς την ευτυχία σου.
Αξιοποίησε λοιπόν αυτήν την ευκαιρία, ώστε να απαλλαγείς από φόβους, απωθημένα ή εκκρεμότητες που σε κρατάνε πίσω, δεμένο στο άρμα της εξάρτησης. Ταξίδεψε πίσω στην ψυχή σου και λύσε τους κόμπους που σε πνίγουν.
Αξιοποίησε την δυνατότητα να ανακαλύψεις κρυμμένους θησαυρούς –κυριολεκτικά ή μεταφορικά- που είτε εσύ ο ίδιος, είτε κάποιος άλλος έκρυψε στο ντουλάπι σου, στην αυλή σου, στην καρδιά σου.
Κι αν μια παλιά αγάπη διεκδικήσει το δικαίωμα της στην ζωή σου, δες το σαν μια σπουδαία δεύτερη ευκαιρία.

Ο Χείρωνας θα θελήσει ακόμη να σε μυήσει σε γνώσεις και παραδόσεις που περιμένουν την δική σου συνδρομή για να αναστηθούν. Εδώ έχεις να κάνεις με τον δημιουργικό εαυτό σου, που αμήχανος ίσως μπροστά στα αδιέξοδα του παρόντος, αναζητά μια νέα πηγή, μια νέα έμπνευση. Και τι πιο εκστατικό από ένα ξεχασμένο μονοπάτι, που στον καιρό του το είχαν διαβεί άνθρωποι σοφοί, τρανοί πολιτισμοί κι εσύ τώρα ψηλαφίζεις τα βήματα τους.

Ο Χείρωνας θέλει να σε κάνει να νοιώσεις την ενότητα σου στον χρόνο και τον χώρο. Θέλει να βιώσεις την οικογενειακή θαλπωρή, ξεκινώντας από το παγκόσμιο χωριό που ζεις και φθάνοντας μέχρι τα ενδότερα του σπιτιού σου. Ας τον ακολουθήσεις λοιπόν με εμπιστοσύνη κι αγάπη στην καρδιά.

Αυτό είναι το πρώτο μπουκέτο σου.

**Απόκτησε τώρα το βιβλίο του Γιάννη Ριζόπουλου «Αστρολογία του 21ου αιώνα»**

Το δεύτερο μυρίζει μεθυστικά, σου ξυπνάει όνειρα κι ελπίδες, σε κάνει να ξεχάσεις οτιδήποτε δυσάρεστο, να εξαφανίσεις κάθε ασχήμια. Κάνει το παρόν σου ελκυστικό και το μέλλον σου ελπιδοφόρο. Στα άνθη του κρύβεται ο μεγάλος θεραπευτής ο Ποσειδώνας, που ξέρει όσο κανένας άλλος την τέχνη της υπέρβασης. Το ξέρω ότι σου κρύβει πράγματα αλλά πώς αλλιώς θα πιστέψεις στο θαύμα;

Αν δεν είσαι λοιπόν άνθρωπος ταγμένος στην ύλη, αν σου έχει μείνει μια σταλιά πίστης, τότε ακολούθησε τον και αφέσου στους τρόπους του. Με τον Ερμή να λούζεται στα άγια ύδατά του, ανακάλυψε μέσα σου τον καλλιτέχνη, τον οραματιστή, τον φιλόσοφο που δεν πτοείται από τα φαινόμενα, που δεν δεσμεύεται από την «αδιάψευστη» πραγματικότητα. Ανακάλυψε τον εμψυχωτή, τον εμπνευστή, που ξέρει να λυτρώνει κάθε πόνο και κάθε δυστυχία.

Αν όμως παρ’ ελπίδα περιμένεις χρυσάφια και θησαυρούς που να βαραίνουν στο χέρι σου, τότε φοβάμαι πως θα απογοητευτείς. Ο Ποσειδώνας θυμώνει όταν η φαντασία του χάνει τον πνευματικό χαρακτήρα της και δεν θα διστάσει να σπείρει στο διάβα σου χίμαιρες, επιτήδειους «σωτήρες» και θησαυρούς που θα αποδειχθούν άνθρακες.
Έχε τον νου σου λοιπόν ή πιο σωστά μην εξουθενώνεις κι ακυρώνεις την πίστη σου, κυνηγώντας τα φαντάσματά σου.

Το τρίτο μπουκέτο είναι ο αντισυστημικός εαυτός σου, που βγάζει την γλώσσα στις μετρήσεις και τους κανόνες του κοινού νου. Το επιμελούνται ο Δίας με τον Ουρανό κι εδώ η βούλησή σου παίζει ίσως τον πιο καταλυτικό ρόλο. Προκειμένου να αποφύγεις όλα αυτά που σου έχουν ετοιμάσει, κάνεις την απρόβλεπτη κίνησή σου. Επιλέγεις την ανασφάλεια των άκρων κι αν δεν είσαι ακόμη έτοιμος να το πράξεις, τότε γίνεσαι θεατής ενός ακόμη «τυφώνα» και ο επαναστατικός πυρετός που επικρατεί γύρω σου κάνει το κάθε σύστημα να τρέμει σαν το ψάρι.

«Κάτω οι πάνω και πάνω οι κάτω», να ποιο είναι το σύνθημα!

Αποζητάς την απελευθέρωσή σου από όλα τα δεινά, πρόσεξε όμως, μήπως αντί για τον Άνθρωπο που κρύβεις μέσα σου, βγάλεις τον Ανθρωπάκο, όπως σου έγραψα δύο εβδομάδες πριν.
Αυτόν που δεν σέβεται κατακτήσεις αιώνων και τις αλέθει στον μύλο της αντίδρασης.
Τον τρομοκράτη, που παραλογίζεται στο όνομα της λογικής του και καταργεί με μια διάταξη το Ανθρώπινο πρόσωπό σου.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved