Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 27/6 έως 30/6

O Πλούτωνας κι ο Χείρωνας έχουν και την φωτεινή τους πλευρά, που καθρεφτίζεται στον ψυχισμό σου, αναδεικνύοντας το μεγαλείο σου

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 27/6 έως 30/6

Αγαπώντας μόνον τους «δικούς σου», σκοτώνεις την Αγάπη

Είναι σκληρό να συνειδητοποιείς μια πραγματικότητα που δεν σου αρέσει αλλά όταν έρχεται το πλήρωμα του χρόνου είναι κάτι που δεν μπορείς να αποφύγεις.
Εδώ η μοίρα κυριαρχεί επάνω σου, γιατί εσύ της έδωσες τέτοια εξουσία.

Βέβαια, αντικρίζοντάς σε, πρόσωπο με πρόσωπο, μπορώ να σου πω ότι σε εμπιστεύομαι. Ξέρω τις πνευματικές δυνατότητές σου, όπως τις ξέρεις κι εσύ.

Εδώ όμως δεν έχεις να παλέψεις μόνον με τις δικές σου αδυναμίες και ακρότητες. Η ψυχική κληρονομιά του είδους σου είναι βαριά και σε ακολουθεί. Η ίδια η ζωή δε σε αφήνει να ξεχάσεις. Η αγέλη σε θέλει υπάκουο μέλος της κι εκεί μετρούν μόνον οι πολεμικές δεξιότητές σου. Εκεί κατασπαράζεις ή κατασπαράζεσαι και από τη στιγμή που εντάσσεσαι σε αυτήν, η ανώτερη φύση σου παίρνει το δρόμο της εξορίας.

Στην σύγχρονη κοινωνία σου το έγκλημα είναι καταδικαστέο και η βαρβαρότητα του παλιού καιρού εξόριστη -υποτίθεται- στα Τάρταρα της νομοθεσίας σου. Όμως, η ανάγκη να έχεις αυστηρούς νόμους προδίδει την ευάλωτη φύση σου. Και τελικά, η κάθε είδους «μαφία» νικιέται αλλά είναι πάντα εδώ. Το «κακό» νικιέται αλλά βασιλεύει σε κάθε γωνιά του κόσμου σου, αφού υπάρχει ακόμη μέσα σου.

Οι μνήμες του πολέμου σε έκαναν να αποζητάς την ειρήνη με κάθε κόστος. Κι έχεις δίκιο.
Βλέπεις όμως ότι το μονοπάτι της άμεσης ή έμμεσης βίας υπάρχει ακόμη χαραγμένο στην ανθρώπινη ψυχή σου. Κι αν εσύ ελέγχεις τις σκοτεινές παρορμήσεις σου, άλλοι δεν μπορούν.

Σου έχω γράψει πάλι για τον Πλούτωνα. Για την σφραγίδα του απόλυτου που βάζει στη ζωή σου. Για τα τετελεσμένα που δημιουργεί και συχνά σε θλίβουν ή σε φέρνουν σε απόγνωση. Για τον τρόμο, την χειραγώγηση και τους εκβιασμούς που παίρνουν σάρκα και οστά κάτω από την κηδεμονία του. Για την σκοτεινή του πλευρά, που δεν είναι παρά η δική σου, άγρια ένστικτα και τάσεις που ο πολιτισμός σου σε έκανε να πιστέψεις ότι θάφτηκαν για πάντα. Έφτασες να μιλάς υπερήφανα για τις κατακτήσεις σου, που όμως στην πλειοψηφία τους είναι κτισμένες με το αίμα και τον πόνο εκατομμυρίων συνανθρώπων σου. Με την εκμετάλλευση τους.
Κι αυτό είναι μια αντανάκλαση του σκοτεινού Πλούτωνα σου.

Ακόμη και σήμερα τα αγαθά σου και η καλοπέραση σου στοιχειώνονται από τους σύγχρονους σκλάβους που για ένα κομμάτι ψωμί –συχνά ούτε καν γι’ αυτό- βασανίζονται, λιμοκτονούν και πεθαίνουν σε φάμπρικες που αρέσκεσαι να αγνοείς.
Η δουλεία πέθανε, ζήτω η δουλεία....

Το είχες σχεδόν ξεχάσει, μέχρι που οι δυνάστες κτύπησαν και την δική σου πόρτα.
Θέλουν και την δική σου ζωή, την δική σου αξιοπρέπεια κι εσύ ελπίζεις πως τουλάχιστον θα σου φερθούν «πολιτισμένα».
Μα είναι τα ίδια ήθη που στοιχειώνουν το παρελθόν τους και τους κάνουν να τριγυρίζουν γύρω του, επαναλαμβάνοντας τις πράξεις τους εις τους αιώνας των αιώνων, μήπως και θεραπεύσουν την ένδεια τους.

Αποικιοκράτες, παλιοί, νέοι και επίδοξοι διαγωνίζονται στην βία και την αρπαγή.

Παράγγειλε τώρα την προσωπική σου πρόβλεψη για να μάθεις τι σου επιφυλάσσει το μέλλον

Τα παιδικά τραύματα της δυτικής κοινωνίας είναι βαριά. Παρέλαβε πολλά από τούτα εδώ τα μέρη αλλά νοιώθει ορφανή και παραπαίδι γιατί τίποτε από αυτά δεν ήταν δικό της. Και το σύμπλεγμα ανωτερότητας που την διακατέχει δεν είναι παρά το αντεστραμμένο είδωλο Ουσιαστικά ντρέπεται για την πνευματικά φτωχή καταγωγή της και πασχίζει να «ρεφάρει» σαν ένας πνευματικά νεόπλουτος πρωτόγονος.

Ανάλογα βαριά είναι και τα τραύματα της ισλαμικής κοινωνίας, που επιμένει να διατηρεί το θεοκρατικό της πλαίσιο, αφανίζοντας τους «άπιστους» και κρατώντας τις γυναίκες στο περιθώριο.

Όμως μην το ξεχνάς, έχεις κι εσύ λερωμένη την φωλιά σου με εγκλήματα πολέμου. Γιατί δεν κουβαλάς μόνον την ψυχική κληρονομιά του γενεαλογικού σου δένδρου αλλά κι αυτήν της φυλής σου. Αυτός είναι ο Χείρωνάς σου, ένδοξος μα και ρυπαρός.

Έκτισες τους ναούς σου καταστρέφοντας κάθε τι «ειδωλολατρικό». Και ήταν κάποιοι μοναχοί που έδειξαν τον δρόμο στις ορδές του Αλάριχου, όταν ισοπέδωσαν κάθε μνημείο του αρχαίου πολιτισμού σου, που συνάντησαν στο διάβα τους.
Αιώνες αργότερα μπήκες στην Τριπολιτσά και γιόρτασες το μένος σου εξολοθρεύοντας χιλιάδες αμάχους.
Δεκαετίες πριν σκότωνες τον αδελφό σου.

Ουδείς αναμάρτητος λοιπόν κι αυτό είναι που πρέπει να σε ενώσει με τους συνανθρώπους σου, όχι να σε χωρίζει.

Θυμήσου, πόσες φορές στο παρελθόν εκμηδένισες και εξαφάνισες τους «εχθρούς» σου για να αποκτήσεις πλούτο και ισχύ; Η στενότητα του πνεύματος σου δεν σου άφησε άλλα περιθώρια κι όλα αυτά που κατέγραψε η Ιστορία σου θα εξακολουθήσουν να σε βαραίνουν μέχρι να συνειδητοποιήσεις την αλήθεια σου και να δράσεις. Όχι για να καταστρέψεις αλλά για να δημιουργήσεις με φόντο την αγάπη. Να συγχωρέσεις και να συγχωρεθείς.
Ας γίνει η Ιστορία σου διδαχή κι όχι έρεισμα για κάποια άγρια ρεβάνς. Και για να γίνει αυτό θα σε βοηθήσει η αποκάλυψη της αλήθειας για το παρελθόν σου. Να δεις τα πράγματα με καθαρή ματιά, προσπερνώντας την προπαγάνδα των εξουσιαστών σου, που έχουν κάθε λόγο να σε χειραγωγούν με ψέματα ή μισές αλήθειες.
Αυτή είναι η Ιθάκη σου που πρέπει να βρεις, για να νοιώσεις πραγματικά άτρωτος.

Το ισχυρό Εγώ σου φοβάται ακόμη, γι' αυτό εξακολουθεί να κτίζει κάστρα και πολιτείες, αφήνοντας έξω τους «ξένους», τους παρείσακτους, τους «άπιστους».
Αν ήταν πραγματικά άτρωτο, όπως το επιθυμείς, δεν θα έμπαινες στην διαδικασία να αποδεικνύεις την ισχύ σου ελέγχοντας τους άλλους ή ακόμη χειρότερα πατώντας επί πτωμάτων.
Αγαπώντας μόνον τους «δικούς σου», σκοτώνεις την Αγάπη.

Έκανες τα πάντα για να νικήσεις τους υπαρξιακούς σου φόβους, μα αυτοί στέκουν ακόμη ενώπιον σου. Τι πήγε λάθος;
Σου γράφω λοιπόν ότι ενώ η φύση σου είναι πολυσύνθετη κι είσαι παιδί των αντιθέτων, εσύ παρασύρεσαι κι επιμένεις να την λειτουργείς ως μονοδιάστατη. Μήπως έχεις τυφλωθεί από την λαγνεία του απόλυτου και λες διαρκώς «ή εγώ ή αυτοί»; Μήπως εκεί που θα μπορούσες να φτιάξεις γέφυρες, σκάβεις χαρακώματα;

Όμως ο Πλούτωνας κι ο Χείρωνας έχουν και την φωτεινή τους πλευρά, που καθρεφτίζεται στον ψυχισμό σου, αναδεικνύοντας το μεγαλείο σου.

Η αναγέννησή σου, η δυνατότητά σου να κτίζεις επάνω στα ερείπια ενός κατεστραμμένου κόσμου αλλά και το φως σε κάθε σκοτάδι της ζωής σου πηγάζουν από τον πρώτο.
Η συνειδητοποίηση των δεσμών σου με την Ανθρωπότητα, η αξιοποίηση των κληροδοτημάτων σου αλλά και η χειραφέτησή σου από ένα ενδεχομένως βαρύ παρελθόν πηγάζουν από τον δεύτερο.

Αν τα καταφέρεις να αναδείξεις αυτήν την φωτεινή πλευρά, το κέρδος σου θα είναι η ελευθερία σου με θεμέλιο όμως την αγάπη.
Κι όταν στην δική σου ελευθερία θα προστεθούν κι άλλες κι άλλες κι άλλες... τότε και μόνον τότε ο κόσμος σου θα γίνει καλύτερος.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved