Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 29/11 έως 2/12

Να μην νικήσει η βλακεία!

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 29/11 έως 2/12

Ο Άρης και ο Ουρανός αναμοχλεύουν αντιπαραθέσεις και συγκρούσεις. Και ο τυφώνας της απρόβλεπτη οργής τους δεν κάνει διακρίσεις, ούτε δεσμεύεται από τις «κοινά αποδεκτές» ηθικές αρχές. Αναδεικνύουν ακόμη συμπεριφορές που μπορεί να είναι παραβατικές ή να φλερτάρουν με την αυτοδικία.

Αυτή όμως είναι η «δουλειά» τους και να ξέρεις ότι δεν έχουν προσωπικά μαζί σου κι ας νομίζεις μερικές φορές το αντίθετο. Ίσα-ίσα, είναι αυτοί που με τις προκλήσεις τους σου δίνουν την αφορμή να επινοήσεις λύσεις που δεν είναι καταγραμμένες ως «πάγιες πρακτικές» στην παρακαταθήκη του πολιτισμού σου.
Όχι εύκολες λύσεις, ούτε χωρίς αγώνα. Στην πραγματικότητα σφυρηλατούν τον χαρακτήρα σου και δοκιμάζουν τις ικανότητές σου απέναντι σε πρωτόγνωρα εγχειρήματα.
Γι’ αυτό μην τους αγνοείς, ούτε όμως και να τους φοβάσαι. Η επάρκεια της εκπαίδευσής σου είναι αυτή που κρίνεται κι είναι σίγουρα η ευκαιρία σου να αποδείξεις το τι αξίζεις.

Και πέρα από τις φυσικές ή καλλιεργημένες αρετές σου, τις δεξιότητες που απέκτησες με κόπους, θα μετρήσει πολύ και η φιλοσοφία σου.

Το πρώτο που καλείσαι να κάνεις, είναι να γεφυρώσεις το προσωπικό με το συλλογικό συμφέρον, να δώσεις σε όλους να καταλάβουν ότι μπορούν να συνυπάρχουν, χωρίς να τρώγονται μεταξύ τους, χωρίς νικητές και ηττημένους.
Ότι μπορείς να είσαι και χειραφετημένος και ενταγμένος σε ένα κοινό πλαίσιο. Να ακολουθείς τους νόμους αλλά και να τους αναθεωρείς, όταν καταντούν απάνθρωποι.
Αυτό είναι το στοίχημά σου και για να το κερδίσεις θα πρέπει να βρεις την χρυσή τομή, ανάμεσα στην τόλμη και τον ρεαλισμό σου.

Κατ’ αρχάς, ξέρεις ότι το πιο προνομιακό πεδίο σου είναι το πνευματικό.
Εκεί, ξεκινώντας με το πλεονέκτημα της ελεύθερης βούλησής σου μπορείς εύκολα να ζέψεις στο ίδιο άρμα τα θέλω και τα πρέπει σου, τα πιστεύω με τις ηθικές αρχές σου, την φλόγα της πίστης σου με την σιγουριά της εμπειρίας και της γνώσης.
Οι αγώνες σου θα σε δοξάσουν κι ας μην είναι το στεφάνι σου φτιαγμένο από χρυσό.
Εκεί, όσοι αγωνίζονται βγαίνουν νικητές, μόνο και μόνο επειδή αγωνίστηκαν.
Θα σε παρακολουθούν ευτυχισμένοι οι στοχαστές, οι φιλόσοφοι και οι επιστήμονες που πέρασαν από αυτήν την γη, όλοι τους αυτοδημιούργητοι και ζυμωμένοι με προβληματισμούς, συγκρούσεις κι αντινομίες. Χαίρονται που το παράδειγμά τους δεν έμεινε χωρίς μιμητές.

Όμως και στο υλικό πεδίο, εκεί που τα θέλω και τα πρέπει αντιμάχονται μέσα σου αλλά και έξω σου, αφήνοντας συχνά πίσω τους συντρίμμια, ακόμη κι εκεί αξίζει να αγωνιστείς χίλιες φορές, παρά να αφεθείς στη μοίρα σου.
Και δεν χρειάζεται βέβαια να εξαντλήσεις τις πιθανότητές σου σε χωμάτινους ή ασφαλτοστρωμένους δρόμους. Εκεί θα κριθείς απλά ως οδηγός ή πεζοπόρος και θα κριθείς στη δύσκολη ώρα, την «κακιά», όταν όλα θα δείχνουν εναντίον σου. Αλήθεια, έχεις μάθει να ξεγλιστράς από το κακό συναπάντημα ή να πέφτεις χωρίς να κτυπάς;

Όπως κι αν έχει, σου εύχομαι μια πιο μεστή δοκιμασία, από αυτές που σου αφήνουν σπουδαία διδάγματα, χωρίς να χρειαστεί να διακινδυνέψεις την σωματική σου ακεραιότητα. Για παράδειγμα, στις σχέσεις ή την εργασία σου, εκεί όπου από τη μια πλευρά στέκουν τα θέλω και τα πρέπει σου κι από την άλλη τα θέλω και τα πρέπει των άλλων. Η πρώτη σύγκρουση συντελείται μέσα σου. Τι θέλεις; Τι επιβάλλεται να κάνεις; Πριν σαστίσεις όμως μπροστά στο δίλημμα, σκέψου ότι ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και σε αυτόν που θωρείς ως τον μεγάλο σου αντίπαλο ή αντίδικο. Τον σύντροφο, τον συνάδελφο, τον γείτονα, τον συγγενή σου κι όποιον έτυχε να μπει εμπόδιο στον δρόμο σου. Ή εσύ στον δικό του.

Το ίδιο πρόβλημα μοιράζεστε, το ίδιο πρόβλημα σας ενώνει, ας βρείτε λοιπόν μια κοινά αποδεκτή λύση. Αλλιώς θα είναι πραγματικά δύσκολο να ξεχωρίσει κανείς τον «νικητή» από τον «ηττημένο». Όταν το «καλό» και το «κακό», στο όνομα της τελικής επικράτησής τους, αφοσιώνονται στο πως θα αλληλοεξοντωθούν, φορώντας τις παρωπίδες τους, τότε πάντα βρίσκει την ευκαιρία να κυβερνήσει η βλακεία.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved