Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια από 14 έως 17 Μαΐου

Ζήτα και θα λάβεις

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια από 14 έως 17 Μαΐου

Στο προηγούμενο «αστρολογικό δελτίο» σου έγραψα για τον Κρόνο σου και τις εν δυνάμει αρετές του. Για όλα αυτά που μπορείς να κάνεις για να τον εξυψώσεις στο επίπεδο που του αρμόζει και μαζί του να σηκωθείς κι εσύ ψηλότερα από τα δανεικά σου «πρέπει».

Τώρα όμως ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για τον Δία σου, αφού για τους δύο ουράνιους φίλους σου ισχύει κατά γράμμα το «μαζί δεν κάνουνε και χώρια δεν μπορούνε»!

Νομίζω λοιπόν ότι ήρθε η ώρα να σκάσει λίγο το χειλάκι σου. Να διασκεδάσεις και να χαρείς τα απλά πράγματα της καθημερινότητας σου, κερδίζοντας μια ακόμη πίστωση αισιοδοξίας στους δύσκολους καιρούς που ζούμε.
Οι σχέσεις σου, τα οικονομικά σου, τα ασφυκτικά καθήκοντα σου κι όλα αυτά που ίσως σε βασανίζουν, μπορούν να περιμένουν. Όχι πως έπαψαν να είναι προβλήματα, απλά εσύ δεν θα τα σκέφτεσαι σκεπασμένος από τον μολυβένιο ουρανό σου. Δες το ουράνιο τόξο, δες τη γιορτή που στήνεται για σένα και μην αποπάρεις τον αγγελιοφόρο.

Ο Δίας έρχεται να σου δείξει ότι η διάθεση σου είναι που βάζει χρώμα και ποικιλία στην ζωή σου.
Πιάσε λοιπόν τον «Χοντρό» αγκαζέ κι άφησε τον να σε εντυπωσιάσει, ακόμη κι αν κάποιες φορές σε παρασύρει σε «φθηνά» για τα γούστα σου τρικ.
Αν είσαι ήδη «κολλητός» του, δεν χρειάζεσαι βέβαια συμβουλές κι ορμήνιες. Η τύχη σου δουλεύει κι ας κοιμάσαι.

Αν όμως έχεις μάθει μόνον τον δύσκολο δρόμο, προσπάθησε να υπερβείς τους συνήθεις δισταγμούς και προβληματισμούς σου για όλα εκείνα που δεν άπτονται της σοβαρότητας σου. Μπορείς να χαλαρώσεις και να αφεθείς στην ευκολία των πραγμάτων. Νίκησε την αυστηρότητα σου. Δέξου τα δώρα που σου προσφέρουν, χωρίς την πάγια σκέψη σου «ωχ, τι να θέλει αυτός από μένα». Τίποτα δεν θέλει, απλά έχει κέφια και κερνάει... Αλλά κι αν θέλει κάτι που δεν θέλεις να του δώσεις, εκείνος σπαταλιέται.
Φύγε από τον κύκλο των υποχρεώσεων και ζήτα μια χάρη. Από τον φίλο σου, τον άνθρωπο, από τον εαυτό σου. Και αυτή την φορά το σύμπαν θα σε ακούσει.

Μπορεί πάλι να νοιώσεις σαν ένα παιδί που ξεγελιέται με χάντρες και καθρεφτάκια ή να θυμώσεις με την ελαφρότητα των άλλων που ευκαιρία ψάχνουν για να τα φορτώσουν στον κόκορα, σε σένα, στους άλλους.
Είναι αδικία, θα μου πεις άλλοι να δουλεύουν κι άλλοι να καρπώνονται τα καλά. Σύμφωνοι, μόνον που σε αυτήν την αδικία έχεις κι εσύ το μερτικό σου. Και μπορείς να αλλάξεις τις ισορροπίες αν πάψεις να θεωρείς ότι πάντα «τα αγαθά κόποις κτώνται». Καλό και άγιο το ρητό αλλά ξέρεις κι εσύ ότι αναφέρεται πρωτίστως στην πνευματική σου υπόσταση. Αντίθετα στην υλική πραγματικότητα του κόσμου που ζεις ισχύει μάλλον το αντίθετο.
Χαλάρωσε λοιπόν και μην μπερδεύεις τους δύο τομείς.

Μια πολύ συνηθισμένη άσκηση –από τις πρώτες- στις «εναλλακτικές» θεραπευτικές ομάδες είναι το να σε βάζουν να εκθειάζεις τον εαυτό σου ή να ζητάς πράγματα που νομίζεις πως δεν τα δικαιούσαι. Έτσι μαθαίνεις σιγά-σιγά να «ανοίγεις» σε ότι μπορείς να πάρεις εύκολα και χωρίς κόπο. Γιατί χρειάζεται κι αυτό, αφού είναι η δική σου υπερβολική εγκράτεια που τρέφει την πλεονεξία των άλλων.

Το ξέρεις πως γύρω σου στριφογυρίζουν σαν τα ζουζούνια πρόσωπα που έχουν μάθει στα εύκολα. Γκρινιάζουν και κάνουν φασαρία για πράγματα που εσύ θεωρείς επουσιώδη. Η ηθική τους δεν είναι τόσο άμεμπτη σαν τη δική σου, όμως γελάνε συχνότερα από σένα. Θεωρούν δεδομένο το να παίρνουν, αντίθετα με σένα που θεωρείς δεδομένο το να δίνεις. Σου φαίνεται άδικο αλλά τι θα έκανε αλήθεια ο ένας χωρίς τον άλλον σε αυτήν την ζωή; Πώς θα εκπλήρωναν τον ρόλο τους αυτοί που παίρνουν κι αυτοί που δίνουν αν δεν συνυπήρχαν;

Εσύ είσαι ο παραγωγός που μοχθεί κι αυτοί είναι οι καταναλωτές που έχουν την αγοραστική δύναμη και είναι όλο απαιτήσεις. Μην περιμένεις να καταλάβουν τον μόχθο σου και μην απορήσεις αν απορρίψουν το εξαίρετο προϊόν σου επειδή δεν έχει όμορφο περιτύλιγμα. Οι εντυπώσεις είναι που μετράνε και όχι η ουσία.

Τους κριτικάρεις αδιάκοπα, είναι ανόητοι, κενόδοξοι, ελαφρόμυαλοι και ανίκανοι αυτό όμως δεν τους εμποδίζει να επωφελούνται από τις εξελίξεις. Ξανά και ξανά, κάθε φορά οι ίδιοι...
Τους ζηλεύεις: Μα είναι το αντίθετο σου, που προκύπτει νομοτελειακά από την δική σου νοοτροπία. Κι αν θέλεις να το αλλάξεις αυτό, ξεκίνα από τον εαυτό σου, που ασφυκτιά σε απαράβατες αρχές. Δανείσου λίγο από τον χαρακτήρα τους, πάρε λίγο από το θράσος τους, μάθε να ζητάς χωρίς να νοιώθεις ότι χρωστάς.
Διεκδίκησε λίγο από τον χώρο τους, μήπως και καταλάβουν ότι πρέπει να προσπαθήσουν περισσότερο.

Και μην τους κατηγορείς, αφού κάνουν κάτι που εσύ δεν μπορείς να κάνεις. Έλα στην θέση τους και φαντάσου πως είσαι εσύ ο τυχερός απροβλημάτιστος. Το αντέχεις; Σίγουρα όχι, όπως δεν αντέχουν κι αυτοί τους κανόνες σου, όταν τους χαλάνε την ευκολία τους. Τελικά όμως ο ένας δεν ζει χωρίς τον άλλον, αντίθετα ο ένας ζει και αναπνέει για τον άλλον κι αυτό ακριβώς είναι το... μαγικό!

Μέτρο χρειάζεται λοιπόν κι όχι αφορισμοί. Μέτρο στις σπατάλες αλλά και μέτρο στις ανάγκες. Μέτρο στην χαλαρότητα αλλά και μέτρο στην αυστηρή τήρηση των κανόνων. Μέτρο στην μόνιμη καλοπέραση αλλά μέτρο και στην αποπνικτική μιζέρια.

Κατέβασε τώρα το application του Astrology.gr, για το iPhone, το iPad ή το iPod σου!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved