Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, 1/4 έως 5/4

Η άνοιξη... μέσα σου

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, 1/4 έως 5/4

Η Έρις και η Δήμητρα σε φορτώνουν με τα δώρα τους και σε καλούν να εκμεταλλευτείς τον πλούτο τους.

Η πρώτη, που έχει «αγκαζάρει» τον Ερμή σε θέλει λογικό, αναλυτικό και παρατηρητικό. Σε θέλει σκεπτόμενο και πρακτικό, ικανό να αξιολογείς τις λεπτομέρειες. Σε θέλει επιστήμονα μα και φυσιολάτρη.

Η δεύτερη, παρέα με την Αφροδίτη, χαίρεται όταν συνεργάζεσαι, δικτυώνεσαι και επικοινωνείς με τους συνανθρώπους σου. Χαίρεται όταν μοιράζεσαι τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τους καρπούς των προσπαθειών σου, ανταμείβοντάς σε με λύσεις και εφαρμογές, που θα δυσκολευόσουν να βρεις από μόνος σου.

Είσαι λοιπόν έτοιμος να ανταποκριθείς στο κέλευσμά τους, χωρίς να τις ντροπιάσεις;
Γιατί σε έχω ικανό να εξαντλήσεις την μετριότητά σου, βολοδέρνοντας μεταξύ μιας άγονης σχολαστικότητας και μιας κοινωνικότητας του τύπου «σκοτώνω την ώρα μου».

Κι αν αναρωτιέσαι για τον καλύτερο τρόπο που θα μπορούσε να συμβεί αυτό, κοίταξε γύρω σου και παραδειγματίσου από το μικρότερο μικρό. Να μια σπουδαία συνεισφορά της Έριδας που δεν πρέπει να την αφήσεις να πάει χαμένη. Ο μικρόκοσμος μοιάζει μαγικός γιατί στην επικράτειά του συμβαίνουν πράματα και θάματα, από αυτά που στον «κανονικό» σου κόσμο απαγορεύονται ή απλά δεν τα βλέπεις.

Επειδή βέβαια δεν είναι υποχρεωτικό να έχεις μικροσκόπιο ή μυαλό... Φυσικού, ψάξε στο μεγαλύτερο μικρό, εκεί όπου η φύση ανθίζει κόντρα στην πεποίθησή σου πως ό,τι κι αν κάνεις, τίποτε δεν θα αλλάξει.

Δες για παράδειγμα ένα μικρό κι ασήμαντο μπρος στην μεγαλοσύνη σου φυτό, που δοκιμάζεται συχνά από την μανία της φύσης αλλά και την δική σου, που έχεις περιβάλλει με τσιμέντο και χημικά το δικαίωμά του στη ζωή. Δες το όμως, αντιστέκεται... Γεννά νέους βλαστούς και υψώνει το ανάστημά του προς τον ήλιο. Το κάνει με θέρμη και ζήλο κάθε ημέρα κι ας είναι η τελευταία του. Αυτό ένα τόσο δα ασήμαντο φυτό κι εσύ τόσο τεράστιος, τόσο σοφός, μα σε ξεπερνά σε τόλμη και δίψα για ζωή. Ίσως γιατί για σένα ο ήλιος έχει πάψει πια να είναι μαγικός και δεν στρέφεσαι σε αυτόν. Τον ερμήνευσες και τον θεωρείς δεδομένο, τον κατέταξες κι ησύχασες. Ακόμη και την ηλιοθεραπεία σου την κάνεις σε σολάριουμ...

Σου γράφω μεταφορικά για τον Ήλιο της καρδιάς σου, το άστρο που σου δείχνει τον δρόμο που εσύ επιμένεις να αγνοείς, τυλιγμένος μέσα στο τεχνητό σου φως. Τεχνητή αγάπη, τεχνητή αλήθεια... Μιμείσαι τον Ήλιο αντί να είσαι Ήλιος, όπως σου αρμόζει. Πόσο πια;

Σου γράφω για τον Ήλιο της συνειδητότητάς σου, που αγωνίζεται να ανατείλει πάνω από τον ορίζοντα της ασφαλούς μετριότητας σου. Θα μου πεις, η συνειδητότητα απαιτεί κότσια, αυτογνωσία, διαρκή προβληματισμό, και που να τρέχεις τώρα... Αφού έτσι κι αλλιώς οι πλανήτες θα ορίσουν το μέλλον σου, ω ταλαίπωρε μοιρολάτρη. Όμως, όπως σου έχω ξαναγράψει, τα πράγματα δεν είναι έτσι, αφού έχεις πια το δικαίωμα να επιβληθείς σε αυτό που από παλιά ονόμασες μοίρα. Να συνεργαστείς με τα άστρα και τα ζώδια, σεβόμενος τις κατευθύνσεις τους. Και να αναδείξεις το πραγματικό μεγαλείο της μοναδικότητάς σου, που δεν είναι όπως σου έμαθαν το να κυριαρχείς αλλά το να συνεργάζεσαι για να ξεχωρίσεις και να εξελιχθείς, εξελίσσοντας το ίδιο το σύμπαν.

Και σε αυτήν την κατεύθυνση, πάντα θα έχεις ανάγκη τους άλλους, αφού σου δείχνουν όσα δεν φαίνονται με μια πρώτη ματιά. Εσύ και οι άλλοι... Μια σύνθεση που αυτές τις ημέρες η φύση σε καλεί να την ψηλαφίσεις. Ζωγράφισέ την, χόρεψέ την, σκάλισέ την, αφήνοντας κατά μέρος την αλαζονεία σου την περιχαρακωμένη από τις κατακτήσεις σου.

Καμαρώνεις για την τηλεόραση και το facebook, πανηγυρίζεις για την τεχνολογική σου υπεροχή, που τελικά δεν σε έχει βοηθήσει παρά να λουφάξεις κρυμμένος πίσω από ψευτιές. Κάλπικες ειδήσεις και κάλπικα προφίλ συντροφεύουν την ανάγκη σου να επικοινωνήσεις και να μάθεις. Δεν φταίνε βέβαια τα εργαλεία σου αλλά ο τρόπος που τα χρησιμοποιείς ή πιο σωστά ο τρόπος που σε χρησιμοποιούν. Τους έχεις δώσει ανυπέρβλητη αξία, έχεις βάλει από μόνος σου το κεφάλι σου στον ντορβά της τεχνητής ύπνωσης και της χειραγώγησής σου.

Σαν πρώτο βήμα λοιπόν, δες το φυτό σου, που δεν φοβάται το αύριο κι εδώ είναι που θα σου γράψω για τις αμοιβαίων συμφερόντων σχέσεις του, που αξίζει να τις ενστερνιστείς, αφού κινούνται πάντα κοντά στην αλήθεια της φύσης, στην αλήθεια του. Σε αντίθεση με τις δικές σου που συχνά μοιάζουν με κυνήγι φαντασμάτων.

Έχει κι αυτό 5ο και 7ο οίκο. Ερωτοτροπεί με τα έντομα που χορεύοντας μοιράζουν την γύρη του. Συνεργάζεται με άλλα φυτά για να βελτιώσει τις αποδόσεις του, να γίνει καλύτερο. Η ντοματιά με τον κατιφέ για να είναι πιο προστατευμένη από τα εχθρικά έντομα, η φασολιά με το καλαμπόκι για να φτάνει ψηλότερα αλλά και να εμπλουτίζει τον φίλο της με άζωτο.

Να μια ιδανική συναστρία, που αξίζει να την έχεις ως πρότυπο. Όμως εσύ ψάχνεις για σχέσεις εντυπώσεων και όχι ουσίας, για σχέσεις και συνεργασίες, που απλά καλύπτουν την μοναξιά σου ή τις απαιτήσεις των γονιών και του κοινωνικού σου κύκλου.

Δες το... Έχει κι αυτό 2ο και 8ο οίκο. Όμως οι καταθέσεις του δεν είναι ούτε σε δολάρια, ούτε σε ευρώ, μα είναι σπόροι που φέρνουν νέα ζωή. Κι εσύ σε μια περισπούδαστη αλλά ανάξια μίμηση αποθηκεύεις τίτλους, ομόλογα και μετοχές, όχι για να εξελίξεις την ύπαρξή σου αλλά για να ξεγελάσεις την ανικανοποίητη πείνα σου. Βαρέλι δίχως πάτο έχει γίνει, μα εσύ εκεί, επιμένεις. Έφτιαξες και πλαστικό χρήμα για να διαιωνίσεις τα δεσμά σου. Ονειρεύεσαι τον πλούτο αλλά απεργάζεσαι συστηματικά την φτώχια της ελευθερίας σου.

Δες το... Έχει κι αυτό 9ο οίκο. Σου μιλάει κι ας μην έχει φωνή, σου δείχνει το δρόμο, σε διδάσκει χωρίς δογματισμούς και παιχνίδια κυριαρχίας για το πώς μπορείς κι εσύ να γίνεις καλύτερος. Κάθε φυτό ακολουθεί τον δικό του μονοπάτι και βέβαια δεν είδες ποτέ την πατατιά να εξαναγκάζει την τριανταφυλλιά να καρπίσει πατάτες.
Εσύ όμως το κάνεις συνέχεια με τους άλλους κι αν περνούσε από το χέρι σου ο κόσμος θα είχε μόνον ένα είδος, το δικό σου.

Οι πλανήτες σε καλούν να παρατηρήσεις την απλότητα της φύσης, που αιώνες τώρα όλο δαμάζεται από εσένα τον άνθρωπο κι όλο νικάει. Να παρατηρήσεις και να διδαχθείς από την σοφία της. Να την μιμηθείς καλλιεργώντας τον δικό σου κήπο. Να σπείρεις την αλήθεια σου για να δρέψεις τους καρπούς της πραγματικής αγάπης. Να σπείρεις την αναζήτηση σου για να απολαύσεις τους καρπούς της συνειδητότητάς σου. Να νοιώσεις την ενότητα που διέπει το σύμπαν, εσένα, την Φύση και τον Θεό σου.

Κατέβασε τώρα το application του Astrology.gr, για το iPhone, το iPad ή το iPod σου!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved