Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 23/3 έως 25/3

Ανησυχία, όχι υστερία

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 23/3 έως 25/3

Η Σεληνιακή έκλειψη παίζει με το θυμικό σου κι όσο εύκολο είναι το να βιώσεις μια εκστατική μυσταγωγία με το άλλο σου μισό, άλλο τόσο είναι να πάρεις τους δρόμους και να το καταδιώκεις. Είτε μεταφορικά, είτε κυριολεκτικά...

Αλλά αν σε φέρει εκτός εαυτού, θα είναι γιατί έχεις χάσει την επαφή με τον πνευματικό πυρήνα σου, αυτό που σε κάνει να πιστεύεις στην ιδιαίτερη αποστολή που σου έχει ανατεθεί: Να φτάσεις στην «θέωσή» σου, κάτι που μπορείς να το πετύχεις μόνον συνθέτοντας τα αντίθετα.

Το δίπολο Κριού-Ζυγού καθρεφτίζει αυτήν την συνθετική διαδικασία, σίγουρα όμως στο πρωτογενές εξελικτικό του στάδιο υποκρύπτει και διχαστικές πρακτικές.

«Ή εγώ ή αυτός»!

Κι όσο εύκολο είναι να σε πιάσει απόγνωση και υστερία από μια ανεπιθύμητη εξέλιξη στην προσωπική σου ζωή, άλλο τόσο είναι να κατηγορήσεις τους άλλους γι’ αυτό.
Η εύκολη «λύση», που στην πραγματικότητα διαιωνίζει το πρόβλημα.

Δεν πάει καλά η ζωή σου; Πάντα κάποιοι άλλοι φταίνε, εσύ βέβαια δεν φέρεις καμία ευθύνη.

Μα είναι γνωστό ότι οι ανθρώπινες σχέσεις δεν είναι εύκολες κι ακόμη πιο γνωστό ότι είναι ένα «παιχνίδι», στο οποίο συμμετέχουν δύο πλευρές. Η δική σου και η δική του, της, τους...

Και σε αυτήν την στρέβλωση της αλήθειας, που συχνά παίρνει και κοινωνικές διαστάσεις, δεν είσαι μόνος σου.
Γιατί, εκτός από τον κακό εαυτό σου, γύρω σου υπάρχουν αρκετοί ακόμη, που δείχνουν πρόθυμοι να εκμεταλλευτούν την διολίσθησή σου στον πανικό, δείχνοντας με το δάκτυλο τους «ενόχους».

Οι ξένοι φταίνε για όλα.

Έτυχε να διαβάσω ένα «προειδοποιητικό» μήνυμα για «μαυριδερούς» που κυκλοφορούν ύποπτα στους δρόμους. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «πάνε δέκα-δέκα, δεν μιλάνε και σκανάρουν», προετοιμάζοντας προφανώς την εγκληματική τους δράση.
Μια επιχειρηματολογία βγαλμένη από την εποχή που οι λευκοί καταδίωκαν τους μαύρους στις νότιες Πολιτείες των ΗΠΑ.

Εδώ και αρκετό καιρό κάποιοι προσπαθούν να σε πείσουν για την επικινδυνότητα των «φανατισμένων ορδών», ανασύροντας και διαδίδοντας ό,τι δυσάρεστο έχει συμβεί στις Δυτικές κοινωνίες, ύστερα από το συναπάντημα των διαφορετικών πολιτισμών.

Επιθυμούν σφόδρα να τα δουν να συμβαίνουν και στον τόπο σου κι επειδή μέχρι τώρα «δεν τους κάθεται» λυσσομανούν και τρομοκρατούν.

Κάποιος τηλεοπτικός «φωστήρας» μάλιστα έφτασε στο σημείο να διαβεβαιώσει ότι «οι Ινδοί έχουν τον βιασμό στο DNA τους».
Κι επειδή βέβαια «οι μελαμψοί είναι όλοι ίδιοι», το θριαμβευτικό συμπέρασμα είναι ότι «κινδυνεύουμε».

Δεν μπορώ όμως να μην θυμηθώ ότι το μοναδικό βιβλιοπωλείο στην Νέα Υόρκη που είναι αφιερωμένο στην αρχαία Ελληνική γραμματεία το διευθύνει ένας «μελαμψός», πίσσα σκέτη...

Ξέρω ότι ανησυχείς για τις χιλιάδες που βρέθηκαν στα μέρη σου κι είναι σίγουρο ότι ανάμεσά τους δεν υπάρχουν μόνον κατατρεγμένοι.
Ανάμεσα στις χωρισμένες οικογένειες και τα ασυνόδευτα παιδιά υπάρχουν και άτομα που η παραβατικότητα είναι ή μπορεί να γίνει δεύτερη φύση τους. Όπως ακριβώς συνέβη και τους Έλληνες μετανάστες στις ΗΠΑ, που μια μερίδα τους για να επιβιώσει υιοθέτησε «μαφιόζικες» πρακτικές.

Ανάμεσα στους Σουνίτες, τους Σιΐτες και τους Χριστιανούς (ναι, υπάρχουν κι αυτοί) που έρχονται από την Μέση Ανατολή κι ακόμη πιο πέρα, υπάρχουν σίγουρα κάποιοι φανατικοί. Όπως υπάρχουν στα γήπεδά σου και στις πολιτικές αρένες. Μεταξύ των φίλων σου, ίσως και μέσα στην οικογένειά σου, μπορεί και εντός σου.

Ο φανατικός εαυτός σου είναι που παραμορφώνει τον καθρέφτη σου.
Ο διχασμένος εαυτός σου είναι που καθρεφτίζει τον πόλεμο.

Βλέπεις η ανθρώπινη φύση είναι πάνω-κάτω η ίδια απ’ άκρου σε άκρου της οικουμένης.

Είναι καλό να ανησυχείς, ακονίζει το μυαλό σου και βρίσκεις λύσεις για να πας ακόμη πιο μπροστά. Ο φανατισμός όμως είναι πολύ κακός σύμβουλος γιατί σε μετατρέπει αυτομάτως σε υπάνθρωπο. Ανεξαρτήτως φυλής...

Κατέβασε τώρα το νέο application του Astrology.gr, για iphone, ipad και ipod εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved