Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 16/3 έως 18/3

Τα δύο πρόσωπα της επικοινωνίας

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 16/3 έως 18/3

Οι διαδοχικές συναντήσεις του Ερμή με τον Δία, την Δήμητρα και τον Χείρωνα αποκαλύπτουν και συνθέτουν δύο διαφορετικές όψεις της επικοινωνίας αλλά και του τρόπου που σκέφτεσαι. Και είτε ανήκεις στους εξωστρεφείς, είτε στους εσωστρεφείς τύπους, έχεις «λόγο» στις εξελίξεις.

Κατ’ αρχήν καλείσαι να εκμεταλλευτείς τις συγκυρίες προωθώντας ιδέες και σχέδια κι εδώ είναι που θα διαπιστώσεις την αλήθεια του ρητού «η ισχύς εν τη ενώσει».
Μια συμφωνία μπορεί να σε διευκολύνει και να αναδείξει προοπτικές, που δεν υπήρχαν μέχρι χθες. Μια παρουσίαση, μια διαφήμιση, μια προώθηση θα σε φέρει πλησιέστερα σε ένα κοινό με το οποίο μπορεί να αναπτυχθεί μια αμοιβαία επωφελής σχέση. Ακόμη και μια απλή συμμετοχή σου σε μια κοινωνική εκδήλωση μπορεί να αποδειχθεί καταλυτική, αφού θα δικτυωθείς με πρόσωπα ή φορείς που έχουν τον τρόπο και τα μέσα να σε βοηθήσουν.

Ύστερα όμως θα πρέπει να επεξεργαστείς όλο αυτό το υλικό και να φιλτράρεις τις πληροφορίες ή τις γνωριμίες σου, δημιουργώντας έναν πιο στενό κύκλο επαφών, κάτι που θα σου δώσει το δικαίωμα να εμβαθύνεις και να βρεις κοινές αφετηρίες και σε συναισθηματικό επίπεδο. Σε αυτό το σημείο τερματίζεται η εξωστρεφής δράση και αντικαθίσταται από την εσωστρεφή.

Ο Καρλ Γιουγκ δίνει ένα πολύ καλό παράδειγμα αυτής της επικοινωνιακής συνέχειας, περιγράφοντας την έκτακτη επίσκεψη δύο ταξιδιωτών σε ένα μοναστήρι. Ο πρώτος είναι εξωστρεφής τύπος και ενθουσιάζεται στην ιδέα μιας νέας εμπειρίας. Παρασύρει λοιπόν και τον δεύτερο, τον εσωστρεφή, να ξεπεράσει την επιφυλακτικότητα και την δυσθυμία του, επικοινωνώντας με ένα «ξένο» κόσμο. Ωστόσο το σκηνικό αντιστρέφεται μόλις ο εσωστρεφής τύπος ξεναγείται στην βιβλιοθήκη της μονής. Μαγεύεται από τον πλούτο των χειρογράφων και δεν λέει να το κουνήσει από εκεί. Συνομιλεί με τους μοναχούς και το πρόσωπο του λάμπει από ενδιαφέρον. Την ίδια στιγμή ο εξωστρεφής έχει αρχίσει να βαριέται και ζητά επιτακτικά να φύγουν, θεωρώντας πως ότι ήταν να δουν, το είδαν.

Και οι δύο ψυχολογικοί τύποι έχουν λοιπόν την αξία τους και την χρησιμότητα τους, όπως αντίστοιχα έχουν και την «σκιερή» τους πλευρά: Το κυνήγι των εντυπώσεων και το... κοινώς εννοούμενο κουτσομπολιό από την μια πλευρά και το υπερβολικό «κλείσιμο» ή το νοητικό μπλοκάρισμα από την άλλη.

Αυτά είναι που πρέπει να αποφύγεις, ώστε οι αναζητήσεις και τα ενδιαφέροντα σου να αποκτήσουν έναν δημιουργικό χαρακτήρα, είτε κατευθύνονται προς την χάραξη ενός νέου δρόμου, είτε προς την αναβίωση και επεξεργασία μιας «κλασικής» εκδοχής.

Κατέβασε τώρα το νέο application του Astrology.gr, για iphone, ipad και ipod εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved