Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 6/1 έως 8/1

Ουρανός και Πλούτωνας... ξανά!

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 6/1 έως 8/1

Για μια ακόμη φορά ο Ουρανός και ο Πλούτωνας σού κτυπούν την πόρτα και δεν έχεις τι να τους προσφέρεις πια αφού οι επίγειοι εντολοδόχοι τους στα πήραν όλα.

Ίσως όμως να έχεις κάπου φυλαγμένα αυτά που η αξία τους είναι διαχρονική και ανεκτίμητη. Αυτά αναζητούν όχι όμως για να στα πάρουν αλλά για να τα μοιραστούν μαζί σου κι ύστερα να τα σπείρουν στην Οικουμένη.

Την Πίστη σου και την Ανθρωπιά σου. Το πνευματικό σου μεγαλείο, που παραμένει ζωντανό μέσα στην μικρότητα σου.

Δώσε στον εαυτό σου το δικαίωμα να αλλάξει επίπεδο, να τι σου ζητούν οι ουράνιοι φίλοι σου. Να ανυψωθείς πέρα και πάνω από τον κόσμο των υλικών συμφερόντων, αφού κάθε μάχη που δίνεις σε αυτό το πεδίο είναι εκ προοιμίου χαμένη. Ακόμα κι όταν δείχνει κερδισμένη, αφού στην πραγματικότητα σε καθηλώνει πνευματικά με αξίες ποταπές και βουτηγμένες στον πόνο των συνανθρώπων σου. Σε λερώνει με τον πλούτο που συσσωρεύτηκε πάνω στην εκμετάλλευση των πολλών, που σε αυτό το καθαρά γήινο παιχνίδι θεωρούνται πάντα αναλώσιμοι, «κρέας» για την μηχανή του κιμά των ισχυρών.

Γι’ αυτό μαθαίνεις από νωρίς ότι το παν στην ζωή σου είναι ο πλούτος και η δύναμη. Αυτές οι δύο παράμετροι είναι που ορίζουν τον βαθμό της επιτυχίας σου. Οι διδαχές του σύγχρονου «Ευαγγελίου» των ισχυρών δεν έχουν βέβαια καμία σχέση με τον σπόρο της Αγάπης που ευδοκίμησε στα μέρη σου. Και το κακό είναι ότι αυτή η βίαιη προσαρμογή σου σε έναν κόσμο που δεν σου αξίζει, αντλεί την δύναμη της όχι από τους ισχυρούς που «λύνουν και δένουν» αλλά από τους άλλους που προσπαθούν να τους μοιάσουν πουλώντας τελικά την ψυχή τους στον διάβολο. Ακόμη και οι θεωρούμενοι ως πνευματικοί άνθρωποι τις περισσότερες φορές πουλάνε την διαφορετικότητα τους για να εξασφαλίσουν μια θέση στον γήινο «παράδεισο» των συμφερόντων. Κι αυτοί βέβαια είναι οι πιο επικίνδυνοι απ’ όλους γιατί πρώτα σου φουσκώνουν τα μυαλά με ωραία λόγια, σε παρασύρουν να πιστέψεις ότι ίπτανται υπεράνω των συμφερόντων, μέχρι που τους πιάνεις «με την γίδα στην πλάτη». Πικρές διαπιστώσεις αλλά εξαιρετικά χρήσιμες για τις ημέρες τους μήνες και τα χρόνια που έρχονται.

Ευτυχώς, φαίνεται να κρατάς μέσα σου ακόμη λίγη από την πίστη σε αιώνιες αξίες που σε έκανε τόσο ξεχωριστό κι αυτό είναι που θα σε σώσει. Από την αρχαιότητα κυνηγάς το ανέφικτο, μέχρι και τους θεούς σου κατέβασες στην γη, τους σεβάστηκες μα και τους διακωμώδησες για να σπάσεις το ταμπού της ανυπέρβλητης ισχύος τους. Είχες και διατηρείς ακόμη μια ενστικτώδη τάση να εξετάζεις τα πράγματα απ’ όλες τις πλευρές τους, με την λογική ενός Δυτικού και το ταπεραμέντο ενός Μεσογειακού. Ο τόπος σου δεν είναι μόνον σταυροδρόμι των πολιτισμών μα και το συναπάντημα της Πίστης και της Γνώσης. Κι αν κατά καιρούς έδειξες κι εσύ το χειρότερο πρόσωπο σου, σε πείσμα των ανάξιων κληρονόμων του πολιτισμού σου, η Ιστορία σε έχει δικαιώσει.

Και δεν θα αργήσει ο καιρός, που οι περισπούδαστοι αντιγραφείς σου θα σε αναζητήσουν ξανά, όπως συμβαίνει κάθε φορά που το μοντέλο τους καταλήγει στα σκουπίδια. Χρόνια τώρα έχουν για θεό τους το χρήμα, την «ανάπτυξη». Η Οικονομία είναι το παν, τίποτε άλλο δεν αξίζει, έτσι λένε, έτσι πάνε να σε βάλουν κι εσένα στην ίδια μοίρα. Ασεβούν απέναντι στην ίδια τους την μάνα, την Ελλάδα. Μόνο που απογυμνωμένοι πια από το έσχατο άλλοθι του Διαφωτισμού, όταν η Οικονομία θα καταρρεύσει, θα πέσουν μαζί της σαν τραπουλόχαρτα. Θα θυμηθούν ξανά ιδεολογίες και οράματα μα θα πρόκειται πια για το κύκνειο άσμα τους. Η Παγκοσμιοποίηση έχει πιάσει για τα καλά λιμάνι και για πολλές δεκαετίες όσα θα συμβαίνουν θα είναι βούτυρο στο ψωμί της. Θα έρθει βέβαια και η δική της σειρά να μας αφήσει χρόνους αλλά εσύ κι εγώ δεν θα το ζήσουμε.

Θυμήσου το 2021. Δεν είναι και τόσο μακρινό Τότε ο Ουρανός και ο Πλούτωνας θα βρεθούν ξανά στα «μαρμαρένια αλώνια» της Δύσης, θερίζοντας ότι έχουν σπείρει.

{youtube}TaUz2MG43rc{/youtube}

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved