Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 24/10 έως 27/10

Ο Δίας, που θα ήθελες να γνωρίσεις

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 24/10 έως 27/10

Σου έχω γράψει αρκετές φορές για τα στραβά του Δία ή πιο σωστά για τον «άπληστο» τρόπο που μαθαίνεις να διαχειρίζεσαι την ενέργειά του, αναζητώντας το εύκολο κέρδος ή το «μέσον» που θα σε βολέψει χωρίς να κοπιάσεις.

Όμως τελικά, όπως και κάθε άλλος πλανήτης στον τομέα του, ο Δίας απλά καθρεφτίζει τον τρόπο με τον οποίο εσύ και η κοινωνία σου ορίζετε την ανάπτυξη, τον πλούτο και την ευτυχία.
Αν λοιπόν εκτιμάς τα «σκουπίδια», ο Δίας θα σου τα προσφέρει πλουσιοπάροχα, όπως ακριβώς γίνεται και στην TV όπου στο όνομα της μεγαλύτερης τηλεθέασης και του κέρδους κυριαρχούν οι «φελλοί» και τα «εύπεπτα» υποπροϊόντα τους.

Για ένα οποιοδήποτε άλλο ον πάνω στη γη ένας ενεργός Δίας σηματοδοτεί την καλή του τύχη να έχει γεννηθεί σε ένα περιβάλλον που του παρέχει πλούσια τροφή και την άνεση για να ζήσει και να πολλαπλασιαστεί. Αυτό είναι και τέρμα... Εσύ όμως διαθέτεις κάτι περισσότερο από ένα ζώο, την πνευματικότητά σου κι αυτήν καλείσαι να τιμήσεις.

Ο Δίας υπάρχει για να σου προσφέρει την άνεση να κινείσαι σε υψηλότερες σφαίρες, χωρίς να σε πνίγουν οι ανάγκες της καθημερινότητας.
Κι είναι πραγματικά κρίμα να κάθεσαι πάνω στην ευκολία σου, να τα θεωρείς όλα δεδομένα και να μην κάνεις τίποτε για να βελτιωθείς. Να χάνεις το μέτρο της ύπαρξής σου και να διολισθαίνεις στην απληστία και την αχαριστία, να γίνεσαι «ο γιός του πάρ' τα όλα», που όλοι του χρωστάνε κι όλοι φταίνε εκτός από αυτόν.

Είναι κρίμα να χαλάς τον κόσμο για ένα ασήμαντο πρόβλημά σου, την ίδια στιγμή που κάποιος άλλος δίπλα σου υποφέρει πραγματικά. Να του στερείς τα αναγκαία για να ικανοποιήσεις το καπρίτσιο σου, όπως ακριβώς συμβαίνει, όταν κάποιος με την συνδρομή ενός «μπάρμπα» καπαρώνει μια θέση, χωρίς να έχει τα προσόντα, κόβοντας τον δρόμο σε εκείνον που την αξίζει πραγματικά.

Και τούτες τις μέρες που δεσπόζει στους ουρανούς, η σύνοδος του Δία με την Αφροδίτη, θα δεις πολλά τέτοια φαινόμενα γύρω σου. Θα βιώσεις την τσιγκουνιά ανθρώπων που πάντα έχουν αλλά ποτέ δεν δίνουν, αντίθετα ζητούν ολοένα και περισσότερα. Θα δεις ακόμη πολλούς να πληρώνουν για την διασκέδαση ή την ευχαρίστησή τους, θεωρώντας ότι δεν υπάρχει τίποτα και κανείς που να μην αγοράζεται, σαν ένα τζουκ μποξ που όταν του ρίχνεις το κέρμα τραγουδά.

Θα μάθεις για μερικούς ακόμη εμπόρους ψυχών που «τα κονομάνε» για να περάσουν απέναντι μια καραβιά από πρόσφυγες.

Θα μάθεις όμως και για εκείνους που τρέχουν για να τους βγάλουν από την φουρτουνιασμένη θάλασσα, να τους ζεστάνουν, να τους δώσουν κάτι να φάνε.
Θα συγκινηθείς από την φυσική γενναιοδωρία εκείνων που δεν διστάζουν να μοιραστούν το υστέρημά τους, γιατί δεν εξαρτούν την ευτυχία τους από τα υλικά αγαθά αλλά από την αγάπη. Είναι ευτυχισμένοι όταν βλέπουν γύρω τους ευτυχισμένα πρόσωπα κι όχι την χοντρή κοιλιά τους.
Θα δεις κι αγκαλιασμένους ανθρώπους που χαίρονται ελεύθερα τον έρωτά τους χωρίς να τους κατατρέχουν ταμπού και συμπλέγματα.
Θα ακούσεις τους ήχους της καρδιάς σου, που μπορεί να βγαίνουν από μια φιλική κιθάρα ή ένα τραγούδι «σπέσιαλ αφιερωμένο» στην Κική, τον Τάκη κι όλα τα παιδιά της παρέας.

Αυτός είναι ο Δίας που σου αξίζει πραγματικά. Αυτόν θέλεις να γνωρίσεις. Τον ελεύθερο εαυτό σου που μπορεί να στοχάζεται και να νοιώθει χωρίς να πρέπει να πέσει «το κέρμα στη σχισμή».

Και ευκαιρίας δοθείσης, μπορείτε να συστηθείτε ξανά μεταξύ σας και να σφίξετε τα χέρια, αυτήν την φορά όμως κοιτώντας ο ένας τον άλλον στα μάτια κι όχι στην τσέπη.
Να ανοίξετε πρώτα τις καρδιές σας κι ύστερα τα πορτοφόλια σας.
Και τότε είναι που θα καταλάβεις ότι μπορείς να νοιώθεις πραγματικά ευτυχισμένος, ακόμη κι όταν στερείσαι κάποια βασικά αγαθά, γιατί είναι το αίσθημα της στέρησης που σε βασανίζει κι όχι η ίδια η στέρηση.

Θα συνειδητοποιήσεις ακόμη την δυστυχία των ανθρώπων που ευτελίζουν τον Δία τους, λειτουργώντας τον αποκλειστικά και μόνον στο υλικό πεδίο. Παντελώς, στερημένοι από αξίες και ιδανικά, πάντα θα φοβούνται ότι αν ξεμείνουν από λεφτά, θα γίνουν ένα τίποτα.

Το έζησες και το ζεις αυτό στην χώρα σου, βγάζοντας ίσως το πικρό συμπέρασμα πως όταν ο υλικός πλούτος σε ορίζει, οι επιλογές σου μειώνονται δραματικά.

Κατέβασε τώρα το application του Astrology.gr, για το iPhone, το iPad ή το iPod σου!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved