Πρωτοχρονιάτικη Αστρολογική Εφημερία

Οι πλανήτες κάνουν τη δουλειά τους κι εμείς τη ...δική μας. Κι αν οι πιέσεις και οι σκοτούρες μας
Παπασταύρου Λίντα
Πρωτοχρονιάτικη Αστρολογική Εφημερία

από τον Γιάννη Ριζόπουλο






20100627_John Rizopoulos02JPEG




Οι πλανήτες κάνουν τη δουλειά τους κι εμείς τη ...δική μας. Κι αν οι πιέσεις και οι σκοτούρες μας δυσκολεύουν στο να χαλαρώσουμε η να ανακτήσουμε την πίστη στην εσωτερική μας δύναμη υπάρχουν και τα απλά ...μαγικά τεχνάσματα που μας βοηθούν να συντονιστούμε και να αφουγκραστούμε τους κοσμικούς ρυθμούς.

Ας κρεμάσουμε τα όνειρα και τις ελπίδες μας στο δένδρο των ευχών και σίγουρα κάποιοι από τους πλανήτες δεν θα μείνουν αδιάφοροι. Δεν αποκλείεται μάλιστα να μας δείξουν την ευμένεια τους με απροσδόκητο τρόπο.

Τα πρώτα νέα από τα ουράνια πεδία είναι ευχάριστα. Η επαναφορά του Ερμή σε ορθόδρομη κίνηση, θα βάλει τέλος σε πολλές αρρυθμίες της καθημερινότητας, φέρνοντας «στα ίσα» τους όλα τα θέματα που έχουν να κάνουν με την επικοινωνία, τις μεταφορές αλλά και τις τεχνικές ρυθμίσεις.

Υπάρχει όμως και μια ακόμη πλανητική συνεισφορά στο εορταστικό κλίμα των ημερών. Το τετράγωνο της αστρικής Αφροδίτης με τη Δήμητρα, που σχηματίζεται με ακρίβεια στις 31/12 μας εύχεται ολόψυχα καλή χρονιά, γεμίζοντας το Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν με όμορφες στιγμές.

Στα πάνω τους η κοινωνικότητα, οι χαριεντισμοί, τα δώρα, οι αγορές και η ελαφρότητα -ευτυχώς, μέρες που είναι.

Στα κάτω τους τα καθήκοντα και η ...μουρτζουφλιά.

1_jan

Ο «κακός» των ημερών είναι ο Άρης, ο οποίος εξακολουθεί να συγκρούεται με τον Κρόνο, δημιουργώντας όλες τις προϋποθέσεις για ρήξεις και ατυχήματα.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, το καινούριο δεν μπορεί να συνυπάρξει εύκολα με το παλιό και τα «πρέπει» διασταυρώνουν τα ξίφη τους με τα «θέλω».

Με δεδομένες τις θέσεις των δύο πλανητών σε Αιγόκερω και Ζυγό, αντίστοιχα το ζητούμενο είναι η εύρεση ενός μέτρου και η αποκατάσταση των ισορροπιών στις συνεργασίες και τους προσωπικούς-επαγγελματικούς στόχους. Οι αυθαιρεσίες και οι σκληρές αποφάσεις δεν θα βοηθήσουν κανέναν και τίποτα, αντίθετα θα οδηγήσουν τα πράγματα στα άκρα.

Το ίδιο προσεκτικοί οφείλουμε να είμαστε στην οδήγηση και τον χειρισμό συσκευών η μηχανημάτων με υψηλό δείκτη επικινδυνότητας.

Στα πάνω τους ο δογματισμός, οι συγκρούσεις, τα σπασίματα, τα ατυχήματα και οι «γροθιές στο μαχαίρι».

Στα κάτω τους η ειρήνη, η ασφάλεια, οι συμβιβασμοί και η διπλωματία.

Τα ζώδια που επηρεάζονται άμεσα από αυτήν την μάχη στους ουρανούς είναι τα παρορμητικά (Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι), που θα πρέπει να επιδείξουν σύνεση και σοφία απέναντι στις απανταχού προκλήσεις.

Ανάλογες μπορεί να είναι οι συνέπειες και για όσες και όσους εκ των μεταβλητών ζωδίων (Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθύες) ανήκουν στο τρίτο δεκαήμερο, αφού ενδέχεται να έχουν ευαισθησία στις αστρικές θέσεις των δύο πλανητών.

Εξ άλλου ο αστρικός Άρης ετοιμάζεται να κλείσει δύο ακόμη τετράγωνα με τον τροπικό Δία και τον τροπικό Ουρανό, κάτι που είτε άμεσα, είτε μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να φέρει μεγάλες ανατροπές στις ζωές των μεταβλητών ζωδίων του τελευταίου δεκαημέρου, όπως επίσης και ακραία φαινόμενα, καιρικά η άλλα στις ζωές όλων μας.

Προς την Τρίτη, αρχίζει να κάνει δειλά-δειλά την εμφάνιση του και ο Ποσειδώνας, ενώ ας μην ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε σε περίοδο εκλείψεων, με το επόμενο ραντεβού του Ήλιου με τη Σελήνη να έχει ήδη οριστεί για τις 4 Ιανουαρίου.

Για όλα αυτά όμως θα τα ξαναπούμε στην επόμενη «Εφημερία».

Καλή χρονιά σε όλους σας με υγεία και δημιουργικότητα!

.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved