Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 26/9 έως 29/9

Συναισθηματική απελευθέρωση

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 26/9 έως 29/9

Όχι, η Σεληνιακή έκλειψη δεν θα σου φέρει ούτε συμφορές, ούτε καταστροφές. Αυτές υπάρχουν μόνον μέσα στο μυαλό εκείνων που έχουν μάθει να βασίζουν την ύπαρξή τους στο φόβο. Μέρες τώρα ακούς και διαβάζεις για ένα ακόμη «τέλος του κόσμου» που έχει δρομολογηθεί για τον φετινό Σεπτέμβριο. Όμως το μόνο τέλος που πιθανά θα δεις, είναι αυτό της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας και δεν πιστεύω να εννοούσε κάτι τέτοιο ο «ποιητής». Μείνε λοιπόν στο κέντρο σου και χαμογέλασε, σίγουρος ότι ο Ήλιος θα ανατείλει και αύριο, έστω και χωρίς την Volks Wagen.

Αντίθετα, η συγκεκριμένη Σεληνιακή έκλειψη «δουλεύει» για σένα και μπορεί να σε εξυψώσει στην σφαίρα των θαυμάτων, αρκεί να αφεθείς στην ροή της, ακολουθώντας πιστά τα κελεύσματα της καρδιάς σου.

Η συναισθηματική απελευθέρωση είναι το πρώτο και ουσιαστικό βήμα μιας πραγματικής ελευθερίας που δεν ορίζεται από τους κανόνες της λογικής αλλά από τις «υπερβάσεις» της αγάπης σου. Προσπέρασε λοιπόν και αντικατέστησε το παλαιό και ανεπαρκές «σκέψου θετικά» με το «νοιώσε θετικά».

Ίσως μου αντιτείνεις ότι το συναίσθημα είναι «πλανερό» και συγκοινωνεί με αρχέγονα ένστικτα που στέκουν μακριά από κάθε τι το «πολιτισμένο». Ότι το συναίσθημα σε παρασύρει σε άλογες ατραπούς και καταστάσεις εκτός ελέγχου που σε πονάνε τόσο ώστε να «χάσεις» τον εαυτό σου.

Κάποτε πίστευα κι εγώ το ίδιο, μα τελικά αυτό δεν είναι παρά ένα συναίσθημα στην υπηρεσία μιας «βρώμικης» λογικής. Το μυαλό σου είναι που το λερώνει, με σενάρια, υψηλές προσδοκίες, συμφέροντα και παιχνίδια εξουσίας. Ο πόνος είναι του μυαλού σου κι όχι της καρδιάς σου, που μπορεί πάντα να αγαπά χωρίς «προαπαιτούμενα».
Από μόνο του και χωρίς να το συνοδεύουν τα «φαντάσματα» του νου σου, το συναίσθημα σου είναι ότι πιο «καθαρό» και πλησιέστερο στην αληθινή σου φύση και τον ανώτερο εαυτό σου.
Είναι αυτό που σε κάνει μια αγκαλιά με όλα τα πλάσματα, μια αγκαλιά με τον θεό σου.

Η λογική σου σίγουρα χρειάζεται αλλά ο ρόλος της είναι να επεξηγεί και να αναλύει τα όσα νοιώθεις κι όχι να τα κατευθύνει ή να τα προαποφασίζει.

Αν θες λοιπόν να κάνεις ένα σημαντικό βήμα προς την ευτυχία σου αξιοποίησε την μοναδική ευκαιρία που σου προσφέρει η έκλειψη της Δευτέρας για να αποτινάξεις κάθε τι που σκιάζει την αλήθεια σου. Κι αν κάποιοι –μέχρι χθες συνοδοιπόροι σου- αντιδράσουν ή δεν μπορέσουν να σε ακολουθήσουν στο νέο σου ταξίδι, αποχαιρέτησε τους με σεβασμό στα όσα μοιραστήκατε αλλά και με τη γνώση ότι δεν σου ταιριάζουν πια και σου αξίζει κάτι καλύτερο.

Κατέβασε τώρα το application του Astrology.gr, για το iPhone, το iPad ή το iPod σου!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved