Παραμονή πρωτοχρονιάς-Μικροί, μεγάλοι εν δράσει

Σηκώνομαι στις 8.00 το πρωί ευδιάθετη, καταφέρνοντας να υπερνικήσω τον ενοχλητικό συνεχή χτύπο του κουδουνιού
Παπασταύρου Λίντα
Παραμονή πρωτοχρονιάς-Μικροί, μεγάλοι εν δράσει



από την Κατερίνα Σαλωνίκη

saloniki

Σηκώνομαι στις 8.00 το πρωί ευδιάθετη, καταφέρνοντας να υπερνικήσω τον ενοχλητικό συνεχή χτύπο του κουδουνιού για τα κάλαντα, με ένα φλιτζάνι τονωτικό τσάι. Σκέφτομαι τις ετοιμασίες για το αποψινό ρεβεγιόν και θέλω να είναι όλα άψογα, όπως απαιτεί η μέρα.

Στο πρωινό μου ξεκίνημα έχω την πολύτιμη συντροφιά της Σελήνης και της Αφροδίτης από τον Σκορπιό που με την θερμή συμπαράσταση, τις νόστιμες συνταγές, τις επίμονες επισημάνσεις, καθώς και τις αισθησιακές στιλιστικές παρεμβάσεις, με βοηθούν να πετάξω ένα μεγάλο μέρος της έγνοιας μαζί με τα σκουπίδια.

Αρχίζοντας τη μαγειρική με τον Ερμή ξανά σε ορθή φορά στον Τοξότη, μπορώ να ελπίζω πως το safran δεν αποτελεί απλά μία πρωτότυπη σκέψη, αλλά και μια επιτυχημένη γευστική παρέμβαση.

Αργότερα αυτό γίνεται πεποίθηση με το εξάγωνο του Ερμή με τον Κρόνο από το Ζυγό, να συντελεί στην εκτελεστική ικανότητα, με προοπτικές διάκρισης και αναγνώρισης.

Όταν τα φαγητά ετοιμάζονται, το άγρυπνο μάτι του Ήλιου και του Πλούτωνα από τον Αιγόκερω, με κάνουν να πιστεύω πως η ηττοπάθεια είναι μόνο ένας πονοκέφαλος που περνάει με ένα απλό παυσίπονο.

Ακολουθεί ένα χαλαρωτικό μπάνιο και οι τελευταίες λεπτομέρειες της εξωτερικής περιποίησης, αλλά το τετράγωνο του Άρη με τον Κρόνο με αποσυντονίζει και η ώρα περνάει, ενώ οι υπόλοιποι στο σπίτι φωνάζουν για να προβούν και αυτοί σε ανάλογες ετοιμασίες.

Παίρνω βαθιές ανάσες για να μην αρχίσουν διαπληκτισμοί μέρα που είναι, επιβάλλοντας την τάξη με τις ικανότητες που χαρίζει ο Άρης από τον Αιγόκερω.

Σε λίγη ώρα θα έρθουν οι καλεσμένοι και το τετράγωνο της Αφροδίτης με τον Ποσειδώνα με κάνει να ανησυχώ, αν όλα θα είναι αρμονικά, ζεστά και όμορφα. Δεν νομίζω να απογοητευτώ, άλλωστε δεν στόλισα ελέφαντα για να ακούσω απογοητευτικά σχόλια, ένα minimal δέντρο στέκονταν στο σαλόνι με όλα τα σχετικά στολίδια.

Το κουδούνισμα με βγάζει από τη ρομαντική μου ρέμβη πηγαίνοντας να ανοίξω την πόρτα. Με τις πρώτες διαχύσεις και ευχές και τη βοήθεια της θεάς Αφροδίτης σε τρίγωνο με τον Δία και τον Ουρανό, παθαίνω overdose αυτοπεποίθησης, δυναμώνοντας και τη φωτιά στο τζάκι για να καεί όσο περισσότερο από το κιτρινισμένο παρόν και παρελθόν.

Τα κουδουνίσματα αυξάνονται και σε λίγο είμαστε μαζεμένοι γύρω από το δελεαστικό τραπέζι επηρεασμένο από τη Σελήνη στο Σκορπιό, σε μπορντό φόντο και κηροπήγια που φέρνουν νότες αισθησιασμού και αχόρταγης διάθεσης.

Θα πρέπει βέβαια να προσέξω το τετράγωνο της Σελήνης με τον Ποσειδώνα για τις δονήσεις που μπορεί να προκαλέσει, έτσι ώστε όλοι να αισθάνονται άνετα.

Με τη βοήθεια του τριγώνου της Σελήνης με Δία και Ουρανό σαν την τελευταία επιρροή όψης της βραδιάς αλλά και του χρόνου, η τύχη αποτυπώνεται στην πράσινη τσόχα, όπου όλοι διασκεδάζουν το παιχνίδι. Και η πρώτη μέρα του νέου χρόνου μπαίνει με ασταμάτητο χορό και τη φωνή της Gloria Gaynor να υπόσχεται «I will survive».

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved