Τα SOS της εβδομάδας, από 23 έως 30 Ιανουαρίου

Οι πλανητικές όψεις του επταημέρου και η εν δυνάμει επιρροή τους

Τα SOS της εβδομάδας, από 23 έως 30 Ιανουαρίου

Οι πλανήτες κάνουν την δουλειά τους κι εμείς την δική μας
Όλοι γνωρίζουμε πως στην φύση ακόμη και ένα εξαιρετικά ανθυγιεινό περιβάλλον για κάποιο είδος, μπορεί να είναι γόνιμο για ένα άλλο. Το ίδιο συμβαίνει και με τις κοσμικές επιρροές, που ενώ μπορεί να ευνοούν συγκεκριμένες δραστηριότητες, την ίδια στιγμή να είναι ασύμβατες με κάποιες άλλες.
Έτσι λοιπόν έχουμε τις Mainstream αλλά και τις SOS τάσεις, που αμφότερες καταγράφονται κατ' ανάγκη στο σύνολο τους ως «δέσμες πιθανοτήτων», χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα εκδηλωθούν... σώνει και καλά όλες στην καθημερινότητα μας. Πρακτικά η βαρύτητα τους διαμορφώνεται στο μέτρο και με τον τρόπο που επιτρέπει ο γενέθλιος χάρτης μας. Κάποιες από αυτές δηλαδή μπορεί να γίνουν έντονα αισθητές και κάποιες άλλες καθόλου, ανάλογα με την προσωπική ευαισθησία μας.

Η πρόταση της στήλης είναι να προσαρμοζόμαστε κατά το δυνατόν στο εκάστοτε κλίμα των ημερών, αποκομίζοντας τα περισσότερα δυνατά οφέλη, στην λογική πάντα του «συν Αθηνά και χείρα κίνει».

Μια αναγκαία υποσημείωση είναι πως οι μεν «συμβατικές» πλανητικές όψεις μπορεί να επιδρούν μία και δύο ημέρες πριν «κλείσουν» με ακρίβεια, οι δε «κρυφές» έχουν την τάση να επιδρούν είτε την ίδια ημέρα που σχηματίζονται, είτε την επόμενη.

Από Παρασκευή σε Πέμπτη (23/1 έως 30/1)

Κατά τη διάρκεια του επταημέρου, ο Ερμής και ο Ήλιος σχηματίζουν αρκετές όψεις, χρωματίζοντας την καθημερινότητα μας με ποικίλες τάσεις και κατευθύνσεις. Παράλληλα, έχουμε δύο αξιοσημείωτες παρεμβάσεις εκ μέρους των αργών πλανητών, οι οποίες δεν αποκλείεται να κερδίσουν κατά κράτος την μάχη των εντυπώσεων. Για την πρώτη από αυτές, την «κρυφή» σύνοδο του αστρικού Κρόνου με την τροπική Δήμητρα στον Ζυγό, δεν έχω παρά να επαναλάβω τα όσα σημείωσα στα «SOS» της περασμένης εβδομάδος:

«Η επιρροή της όψης απλώνεται χρονικά μέχρι και τα τέλη της μεθεπόμενης εβδομάδος κι έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον να δούμε σε τι μπορεί να συνεισφέρουν οι δύο πλανήτες. Επί προσωπικού πάντως αναμένεται να επηρεάσει περισσότερο όσες ή όσους έχουν «κάτι», είτε κοντά στην 27η μοίρα των παρορμητικών, είτε στην 21η των σταθερών ζωδίων (Ταύρος, Λέων, Σκορπιός, Υδροχόος).

Mainstream: Συμβιβασμός, διπλωματία. Δικαιοσύνη, ίσες αποστάσεις. Ανάληψη μιας δύσκολης διαμεσολάβησης. Περιορισμοί που αποσκοπούν στην βελτίωση της εξωτερικής εμφάνισης.
SOS: Πλήγμα κατά της δημόσιας εικόνας. Αίσθηση ανεπάρκειας ή ανικανότητας, κατάθλιψη, απομόνωση. Δυστοκία σε συνεργασίες, νομικά προβλήματα. Διαζύγιο. Μια συνεργασία με δυσβάστακτες δεσμεύσεις. Πολιτικός περιορισμός, εξαναγκασμός. Λήψη σκληρών μέτρων. Περικοπές ή δραστικοί περιορισμοί στα ΜΜΕ.»

Κι εκείνο που μπορώ να συμπληρώσω σε σχέση με την τρέχουσα επικαιρότητα, είναι ότι κάτω από αυτές τις συνθήκες, οι νέοι πολιτικοί φορείς που ιδρύονται αυτές τις ημέρες, πολύ δύσκολα θα «περπατήσουν».

Η δεύτερη και πιο φασαριόζικη παρέμβαση έρχεται από την αντίθεση του Άρη με την Έριδα, μια όψη που σχηματίζεται μεν με ακρίβεια την Κυριακή αλλά σίγουρα θα μας επηρεάσει για αρκετές ημέρες.

Mainstream: Μια δραστική θεραπεία, απολύμανση. Τεχνικά έργα. Κερματισμός, κομμάτιασμα. Εργασιοθεραπεία. Ανεύρεση μιας προσωρινής εργασίας. Στρατιωτικές ασκήσεις.
SOS: Προσβολή από επιθετικά μικρόβια, μια επιδημία. Σοβαρές βλάβες σε μηχανήματα ή παραγωγικές μονάδες. Αστοχία υλικού. Εργατικό ατύχημα, έκρηξη-φωτιά σε εργοστάσιο. Αναταραχή στο στράτευμα, επιστράτευση. Ηλεκτρονικός πόλεμος.

Ας δούμε όμως και τις υπόλοιπες όψεις με χρονολογική σειρά:

Την Παρασκευή, ο Ερμής σχηματίζει ένα τρίγωνο με τον Άρη (Υδροχόος-Ζυγός, 21η μοίρα), συμβάλλοντας σε δυναμικές πρωτοβουλίες αλλά και σε... αναπόφευκτες προστριβές!

Mainstream: Δράση, αμεσότητα. Ταχεία διεκπεραίωση. Τεχνικές εργασίες. Ειλικρίνεια, φιλότιμο. Ζωηρή επικοινωνία.
SOS: Θυμός, οργή, σαματάς, βωμολοχίες. Βιασύνη, απερισκεψία, αυθαίρετες πρακτικές. Έντονοι διαξιφισμοί. Ατυχήματα, εγκαύματα.

Το Σάββατο, έχουμε μια ραγδαία αλλαγή κλίματος, αφού και οι τρεις όψεις που σχηματίζει ο Ερμής, κινούνται σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση από αυτή του Άρη.
Κατ' αρχήν, το τετράγωνο του Ερμή με τον Κρόνο (Υδροχόος-Σκορπιός, 22η μοίρα), επιτάσσει... σύνεση και προσοχή!

Mainstream: Καταγραφή, ταξινόμηση. Γραπτός λόγος. Προνοητικό πνεύμα. Ανάληψη μιας ευθύνης. Επιτυχημένες εξετάσεις. Δικαίωση της νομιμότητας ή της τυπικότητας. Μια σημαντική πώληση.
SOS: Καθυστερήσεις και εμπλοκές στην επικοινωνία, αντικειμενικοί περιορισμοί. Ταλαιπωρία, κούραση. Δογματισμός, ξεροκεφαλιά. Γραφειοκρατία, «ψείρισμα». Μια στενόχωρη είδηση. Αυστηρός έλεγχος, ποινή, πρόστιμο. Απαισιοδοξία, καταθλιπτικές τάσεις.

Το εξάγωνο του Ερμή με την Έριδα (Υδροχόος-Κριός, 22η μοίρα), αναμένεται να συμβάλλει σε τεχνικές κατά κύριο λόγο ρυθμίσεις, με έμφαση στις λεπτομέρειες.
Mainstream: Προγραμματισμός, κατάρτιση λίστας. Ενδιαφέροντα σχετικά με την τεχνολογία και τα ηλεκτρονικά. Τεχνικές εργασίες. Γραμματειακή υποστήριξη, προμήθεια λεπτών εξαρτημάτων. Προσεκτική εξέταση των τυπικών προσόντων. Επαγγελματισμός.
SOS: Υπερβολική ενασχόληση με λεπτομέρειες, νοητικό «κόλλημα».

Τέλος, το «κρυφό» τετράγωνο ανάμεσα στον αστρικό Ερμή και την τροπική Δήμητρα (Αιγόκερως-Ζυγός, 28η μοίρα), έχει σαφείς επικοινωνιακές εφαρμογές, με τον Κρόνο όμως να... προΐσταται του όλου θέματος, κάτι που δίνει προτεραιότητα στις «χρήσιμες» επαφές ή δημόσιες σχέσεις.

Mainstream: Δικτύωση, διαφήμιση, προώθηση ιδεών ή σχεδίων. Αμοιβαίες υποχωρήσεις, διπλωματία.
SOS: Άγονες διαπραγματεύσεις. Ένα νομικό κώλυμα.

Την Κυριακή, εκτός από την αντίθεση Άρη-Έριδας, έχουμε και μια «κρυφή» σύνοδο ανάμεσα στον αστρικό Ήλιο και τον τροπικό Πλούτωνα, στην 11η μοίρα του Αιγόκερω.

Mainstream: Επανεκκίνηση, αναγέννηση. Ένταξη σε μια μυστική ομάδα, μυστική υποστήριξη. Κέρδη από ζημιές τρίτων, αποζημίωση, δάνειο, κληρονομιά. Μια μεγάλη μετακίνηση κεφαλαίων.
SOS: Το τέλος ενός κύκλου, ένα δυσάρεστο τετελεσμένο. Εμπλοκή με πρόσωπα ή ομάδες του περιθωρίου. Εκβιασμός, «προστασία».

Την Δευτέρα, ο Ήλιος σχηματίζει δύο διαδοχικές «κρυφές» όψεις με τον Δία και την Αφροδίτη, προσδίδοντας στην ημέρα έναν χαρακτήρα... όασης!

Η αντίθεση του αστρικού Ήλιου με τον τροπικό Δία (Αιγόκερως-Καρκίνος, 12η μοίρα), εξυπηρετεί άριστα κάθε νέο ξεκίνημα.
Mainstream: Τύχη, ανάπτυξη, κέρδη. Βοήθεια από ισχυρούς.
SOS: Μια χαμένη ευκαιρία.

Παράλληλα, η «κρυφή» σύνοδος του αστρικού Ήλιου με την τροπική Αφροδίτη στην 13η μοίρα του Αιγόκερω, συμβάλλει στον εξωραϊσμό της καθημερινότητας μας.

Mainstream: Κοινωνική ζωή, καλή παρέα, ενδιαφέρουσες γνωριμίες. Εξωραϊσμός, διακόσμηση, καλλιτεχνικές δραστηριότητες. Επανασύνδεση μιας σχέσης.
SOS: Τεμπελιά, ανευθυνότητα, αμέλεια. Συναισθηματική αδυναμία, υποταγή σε πειρασμούς.

Την Τρίτη και την Τετάρτη δεν έχουμε κάποιες αξιοσημείωτες όψεις, ωστόσο η διέλευση της Σελήνης από τον Αιγόκερω εκπέμπει από μόνη της ένα... σήμα κινδύνου, αφού πρακτικά ενεργοποιεί την «τρομερή» Νέα Σελήνη του Ιανουαρίου. Και πέρα από την αναμενόμενη δρομολόγηση καταλυτικών εξελίξεων σε κοινωνικοπολιτικό επίπεδο, θέτει αναπόφευκτα και διάφορα ζητήματα επί προσωπικού, με τελική στόχευση την ανατροπή των δεδομένων. Το συγκεκριμένο διήμερο λοιπόν είναι μάλλον κρίσιμο και πολλά από αυτά που «ανακατεύτηκαν» τις προηγούμενες ημέρες θα λάβουν την τελική τους μορφή.

Το επταήμερο κλείνει με την «κρυφή» σύνοδο του τροπικού Ήλιου με τον αστρικό Ποσειδώνα στην 11η μοίρα του Υδροχόου.

Mainstream: Απόκρυψη αδυναμιών, καμουφλάζ. Καλλιτεχνικές δραστηριότητες. Μεταφυσικά βιώματα, θρησκευτικό αίσθημα. Ανθρωπισμός, βοήθεια σε πάσχοντες, δωρεά. Ένας φύλακας-άγγελος, ένα θαύμα. Διαφυγή από δύσκολες καταστάσεις. Επαφή με τον εσωτερικό εαυτό.
SOS: Απάτη, παραπλάνηση, απιστία. Ακύρωση μιας σημαντικής δραστηριότητας. Μια χίμαιρα.

Κατεβάστε τώρα το νέο μας application, για iphones, ipads και ipods εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved