Τα SOS της εβδομάδας

«Οι πλανήτες κάνουν την δουλειά τους κι εμείς την δική μας»

Τα SOS της εβδομάδας

Όλοι γνωρίζουμε πως στην φύση ακόμη και ένα εξαιρετικά ανθυγιεινό περιβάλλον για κάποιο είδος, μπορεί να είναι γόνιμο για ένα άλλο. Το ίδιο συμβαίνει και με τις κοσμικές επιρροές, που ενώ μπορεί να ευνοούν συγκεκριμένες δραστηριότητες, την ίδια στιγμή να είναι ασύμβατες με κάποιες άλλες.
Έτσι λοιπόν έχουμε τις Mainstream αλλά και τις SOS τάσεις, που αμφότερες καταγράφονται κατ' ανάγκη στο σύνολο τους ως «δέσμες πιθανοτήτων», χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα εκδηλωθούν... σώνει και καλά όλες στην καθημερινότητα μας. Πρακτικά η βαρύτητα τους διαμορφώνεται στο μέτρο και με τον τρόπο που επιτρέπει ο γενέθλιος χάρτης μας. Κάποιες από αυτές δηλαδή μπορεί να γίνουν έντονα αισθητές και κάποιες άλλες καθόλου, ανάλογα με την προσωπική ευαισθησία μας.

Η πρόταση της στήλης είναι να προσαρμοζόμαστε κατά το δυνατόν στο εκάστοτε κλίμα των ημερών, αποκομίζοντας τα περισσότερα δυνατά οφέλη, στην λογική πάντα του «συν Αθηνά και χείρα κίνει».

Μια αναγκαία υποσημείωση είναι πως οι μεν «συμβατικές» πλανητικές όψεις μπορεί να επιδρούν μία και δύο ημέρες πριν «κλείσουν» με ακρίβεια, οι δε «κρυφές» έχουν την τάση να επιδρούν είτε την ίδια ημέρα που σχηματίζονται, είτε την επόμενη.

________________________________________________________________

Από Παρασκευή σε Πέμπτη (3/1 έως 9/1)

Με τον Άρη να «κάνει παιχνίδι», δεν μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι το επταήμερο θα είναι ήρεμο, αντίθετα αναμένονται αρκετά θορυβώδη ενεργειακά ξεσπάσματα. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα, η κοινή δράση του με τον Δία μπορεί να έχει κάποιες εξαιρετικά... θεαματικές επιπτώσεις κι αναφέρομαι κυρίως σε φωτιές ή εκρήξεις που θα μας απασχολήσουν ως πρώτη είδηση. Από την άλλη πλευρά όμως, ο Άρης δεν παύει να είναι φορέας δημιουργικών δυνάμεων, συμβάλλοντας σε δυναμικές πρωτοβουλίες και «σαρωτικά» ξεκινήματα. Τα επίσης καλά νέα έρχονται από τον Δία και την Δήμητρα, που αναλαμβάνουν να κάνουν την ζωή μας ευτυχέστερη, προωθώντας εύκολες λύσεις και φέρνοντας μας πιο κοντά.
Γενικότερα -και ιδιαίτερα σε σύγκριση με τα όσα έχουν... προηγηθεί στους ουρανούς- φαίνεται πως σε σχέση τουλάχιστον με την καθημερινότητα μας, το κλίμα βελτιώνεται ραγδαία, έστω κι αν σε κάποιες περιπτώσεις η αισιοδοξία δεν θα συνοδευτεί και από τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.

Ας δούμε όμως όλες τις όψεις του επταημέρου με χρονολογική σειρά:

Ήδη από την Πέμπτη μας επηρεάζει το «κρυφό» τετράγωνο ανάμεσα στην τροπική Αφροδίτη και τον αστρικό Κρόνο (Αιγόκερως-Ζυγός, 26η μοίρα). Καιρός για... δίαιτα λοιπόν!

Mainstream: Προτεραιότητα στα καθήκοντα, εκπλήρωση υποχρεώσεων. Λιτότητα, περιορισμός των μη αναγκαίων. Δημόσιες σχέσεις. Μια σχέση με διαφορά ηλικίας. Εύνοια στους πρεσβύτερους.
SOS: Μια στενοχώρια. Αισθηματική δυστοκία, «μπλέξιμο», χωρισμός. Μια οικονομική απώλεια. Αγορές ελαττωματικών προϊόντων. Μια αποτυχημένη επένδυση. Προβλήματα ενός αγαπημένου προσώπου.

Την Παρασκευή κλείνει με ακρίβεια το τετράγωνο ανάμεσα στον Ήλιο και τον Άρη (Αιγόκερως-Ζυγός, 12η μοίρα) συμβάλλοντας στη λήψη δυναμικών πρωτοβουλιών.

Mainstream: Αμεσότητα, δράση, δυναμική παρέμβαση. «Στη βράση κολλάει το σίδερο». Ειλικρίνεια, καθαρότητα προθέσεων. Φιλοτιμία. Διεκπεραίωση μιας δύσκολης υπόθεσης σε σύντομο χρόνο. Περιπέτεια, ρίσκο, κυνήγι, κατάκτηση. Θάρρος, ρώμη. Ένα σημαντικό κατόρθωμα. «Κτυπάω και φεύγω». Αθλητισμός, σπορ, γυμναστική. Σεξ, πάθος για ζωή. Αίσιο τέλος σε ιδιαίτερα οξυμένες καταστάσεις. «Από μακριά κι αγαπημένοι».
SOS: Αυθαιρεσία, βία, θυμός. Καυγάς, «τσαμπουκάς». Αντάρτικο. Απροσεξία, βιασύνη. Υπερβολικός εγωισμός, φανατισμός. Η κακώς εννοούμενη ειλικρίνεια. «Μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά». Ατύχημα, φωτιά. «Όσα φέρνει η ώρα, δεν τα φέρνει ο χρόνος».

Την ίδια ημέρα, η αντίθεση ανάμεσα στον Ερμή και τον Δία (Αιγόκερως-Καρκίνος, 15η μοίρα) σηματοδοτεί μια αλλαγή κλίματος επί το θετικότερον.

Mainstream: Μια καλή είδηση. Αισιοδοξία, χαρά. Τύχη, διασκέδαση, παιχνίδι, «ζουζούνισμα». Κερδισμένες εντυπώσεις.
SOS: Επιπολαιότητα, ανευθυνότητα, αμέλεια, αμετροέπεια. Υπεραισιοδοξία, «παχιά λόγια». Επικοινωνιακό κομφούζιο, αλλεπάλληλα πήγαινε-έλα χωρίς νόημα. Οι εντυπώσεις σε βάρος της ουσίας.

Την Δευτέρα, ο Δίας κάνει ακόμη πιο αισθητή την παρουσία του σχηματίζοντας αυτήν την φορά μια αντίθεση με τον Ήλιο (Καρκίνος-Αιγόκερως, 15η μοίρα).

Mainstream: Επέκταση, ανάπτυξη. Εύνοια από ισχυρούς, εύκολες λύσεις, τύχη. Δώρα, κέρδη. Ο «μπάρμπας στην Κορώνη». Ένα ελπιδοφόρο ξεκίνημα.
SOS: Αναξιοκρατία, «οι φελλοί επιπλέουν». Σπατάλες, αχρείαστες αγορές. Κερδοσκοπία. Έκθεση, σκάνδαλο, διαπόμπευση.

Την ίδια ημέρα, το εξάγωνο Ερμή-Κρόνου (Αιγόκερως-Σκορπιός, 20η μοίρα) μας βοηθά να οργανωθούμε καλύτερα, έστω κι αν αυτό μας καθυστερεί.

Mainstream: Καταγραφή, ταξινόμηση. Μελέτες, γραπτά. Ρύθμιση τεχνικών λεπτομερειών. Προνοητικότητα. «Μάζευε κι ας ειν' και ρώγες». Διεκπεραίωση υποχρεώσεων.
SOS: Καθυστέρηση, εμπόδια στην επικοινωνία ή τις μετακινήσεις. Γραφειοκρατία. Τεχνικά προβλήματα.

Την Τρίτη, η Αφροδίτη μεταξύ άλλων διευρύνει την κοινωνικότητα μας, σχηματίζοντας ένα τετράγωνο με την Δήμητρα (Αιγόκερως-Ζυγός, 23η μοίρα).

Mainstream: Βελτίωση των σχέσεων. Κοινωνικές εκδηλώσεις, γνωριμία με σημαίνοντα πρόσωπα, δικτύωση. Αγορές ειδών αναφορικά με την εμφάνιση μας. Ενδιαφέροντα σχετικά με την ομορφιά ή την μόδα. Life style.
SOS: Ματαιοδοξία, οπορτουνισμός.

Την ίδια ημέρα, ο Ερμής σχηματίζει ένα τετράγωνο με την Έριδα (Αιγόκερως-Κριός, 21η μοίρα), στρέφοντας το ενδιαφέρον μας σε ποικίλες τεχνικές λεπτομέρειες.

Mainstream: Σημασία στην λεπτομέρεια, λεπτοδουλειά, μικρογραφία. Προμήθεια τεχνικού εξοπλισμού ή εξαρτημάτων. Διαδικτυακές ή ψηφιακές εφαρμογές, προγραμματισμός. Σύμβαση εργασίας. Ιατρικές εξετάσεις. «Ο μίτος της Αριάδνης».
SOS: Υπερβολικό «ψείρισμα», γραφειοκρατία. Στον λαβύρινθο της τεχνολογίας. «Ψιλά γράμματα» που κρύβουν παγίδες.

Την Τετάρτη, ο Ερμής τετραγωνίζεται κι αυτός με την Δήμητρα (Αιγόκερως-Ζυγός, 24η μοίρα), συμβάλλοντας μεταξύ άλλων σε ενδιαφέρουσες συζητήσεις και διαπραγματεύσεις.

Mainstream: Γνωριμίες, επαφές, δικτύωση. Διαφήμιση, προώθηση ιδεών. Μια νομική σύμβαση.
SOS: Ενασχόληση με ανούσια θέματα, κουτσομπολιό.

Τέλος, την ίδια ημέρα κλείνει με ακρίβεια το τετράγωνο ανάμεσα στον Άρη και τον Δία, βάζοντας... φωτιά στην 15η μοίρα του παρορμητικού «σταυρού». Η επιρροή της όψης βέβαια, έχει ήδη ξεκινήσει από τις προηγούμενες ημέρες.

Mainstream: Μια μεγάλη επίδοση, άθλος. Πυροτεχνήματα.
SOS: Φωτιά, έκρηξη. Μια μεγάλη γκάφα.

Κατεβάστε τώρα το νέο μας application, για iphones, ipads και ipods εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved