Τα SOS της εβδομάδας

«Οι πλανήτες κάνουν την δουλειά τους κι εμείς την δική μας»

Τα SOS της εβδομάδας

Όλοι γνωρίζουμε πως στην φύση ακόμη και ένα εξαιρετικά ανθυγιεινό περιβάλλον για κάποιο είδος, μπορεί να είναι γόνιμο για ένα άλλο. Το ίδιο συμβαίνει και με τις κοσμικές επιρροές, που ενώ μπορεί να ευνοούν συγκεκριμένες δραστηριότητες, την ίδια στιγμή να είναι ασύμβατες με κάποιες άλλες.
Έτσι λοιπόν έχουμε τις Mainstream αλλά και τις SOS τάσεις, που αμφότερες καταγράφονται κατ' ανάγκη στο σύνολο τους ως «δέσμες πιθανοτήτων», χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα εκδηλωθούν... σώνει και καλά όλες στην καθημερινότητα μας. Πρακτικά η βαρύτητα τους διαμορφώνεται στο μέτρο και με τον τρόπο που επιτρέπει ο γενέθλιος χάρτης μας. Κάποιες από αυτές δηλαδή μπορεί να γίνουν έντονα αισθητές και κάποιες άλλες καθόλου, ανάλογα με την προσωπική ευαισθησία μας.

Η πρόταση της στήλης είναι να προσαρμοζόμαστε κατά το δυνατόν στο εκάστοτε κλίμα των ημερών, αποκομίζοντας τα περισσότερα δυνατά οφέλη, στην λογική πάντα του «συν Αθηνά και χείρα κίνει».

Μια αναγκαία υποσημείωση είναι πως οι μεν «συμβατικές» πλανητικές όψεις μπορεί να επιδρούν μία και δύο ημέρες πριν «κλείσουν» με ακρίβεια, οι δε «κρυφές» έχουν την τάση να επιδρούν είτε την ίδια ημέρα που σχηματίζονται, είτε την επόμενη.

________________________________________________________________

Από Παρασκευή σε Πέμπτη (15/11 έως 21/11)

Σχετικά λίγες είναι οι όψεις του επταημέρου, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι στερούνται ενδιαφέροντος. Ειδικά τις πρώτες 4 ημέρες οι ουρανοί παίρνουν... φωτιά, μεταλαμπαδεύοντας την πιθανότατα και επί της γης. Τουλάχιστον αυτό «υπόσχονται» η Αφροδίτη, η οποία είναι αναγκασμένη να περάσει από τις Συμπληγάδες των... Ουρανοπλουτωναίων αλλά και ο Άρης, ο οποίος απλά... κάνει το καθήκον του!

Όσο για τις όψεις των αργών πλανητών, σίγουρα ξεχωρίζει το «κρυφό» τετράγωνο ανάμεσα στον τροπικό Κρόνο και τον αστρικό Χείρωνα (Σκορπιός-Υδροχόος, 15η μοίρα), μια όψη με εξέχοντα συντηρητικά χαρακτηριστικά, η οποία θα ασκεί την επιρροή της για αρκετές εβδομάδες και παραπέμπει στο λεγόμενο «μάντρωμα». Σε πρακτικό επίπεδο, μεταξύ άλλων ενδέχεται να μας «στριμώξει» σε οικογενειακά ή περιουσιακά θέματα (επιτρέπονται πάντως οι πωλήσεις ακινήτων), δημιουργώντας επιπλέον μια αίσθηση ασφυκτικού περιορισμού, ψυχικού ή φυσικού.

Σε ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση και πολύ πιο... φασαριόζικο αναμένεται να είναι το υπό σχηματισμό ταυ-τετράγωνο ανάμεσα στη Δήμητρα, τον Ουρανό και τον Πλούτωνα (Ζυγός-Κριός-Αιγόκερως), αλλάζοντας θεαματικά πολλά δεδομένα στις συνεργασίες, τις συμμαχίες και την πολιτική ζωή του τόπου. Στο «μενού» του συγκεκριμένου σχηματισμού, ο οποίος θα κλείσει με ακρίβεια στο διάστημα από 25 έως και 28 Νοεμβρίου αλλά «μετράει» από τώρα, συμπεριλαμβάνονται ακόμη καταιγιστικές εξελίξεις σε θέματα που άπτονται της Δικαιοσύνης ή των ΜΜΕ, ενώ στην πιο «σκοτεινή» πλευρά του εμφορούνται τρομοκρατικές ενέργειες ή φυσικές καταστροφές με αρκετά θύματα.

Ας δούμε όμως όλες τις κοσμικές συναλλαγές των ουρανίων σωμάτων, ξεκινώντας από εκεί που είχαμε μείνει στην προηγούμενη... εκπομπή SOS.

Την Παρασκευή, η Αφροδίτη σε τετράγωνο με τον Ουρανό (Αιγόκερως-Κριός, 9η μοίρα) επιδιώκει να αλλάξει άρδην το καθεστώς των σχέσεων μας, φέρνοντας μας στην... αντίθετη πλευρά από εκείνη που βρισκόμαστε!

Mainstream: Αλλαγή εμφάνισης. Μια αναπάντεχη, όσο και ενδιαφέρουσα γνωριμία. Έλξη μεταξύ διαφορετικών τύπων. Σπάσιμο της ρουτίνας, πειραματισμός. Μια «εξωτική» εμπειρία. Πρωτοτυπία, διαφορετικότητα. «Εξεζητημένες» αγορές. Διεκδίκηση ανεξαρτησίας, χειραφέτηση. Κατάρριψη ενός ταμπού.
SOS: Ξαφνικός χωρισμός. Αλλόκοτη συμπεριφορά από οικείο πρόσωπο. Μια ακραία αλλαγή εμφάνισης. Προκλητικότητα, υπέρβαση ορίων, ανηθικότητα.

Παράλληλα, η Αφροδίτη σε σύνοδο με τον Πλούτωνα, μπολιάζει με πάθος την καθημερινότητα μας, κάνοντας μας να βλέπουμε τα πράγματα πολύ -μα πολύ- σοβαρά. Το αίτημα μιας -ακόμη και καταναγκαστικής- ταύτισης έρχεται σε πλήρη αντιπαράθεση με τις διακηρύξεις περί ελευθερίας του Ουρανού, δημιουργώντας έτσι αντιφατικές καταστάσεις ή σκληρά διλήμματα στην συναισθηματική μας ζωή.

Mainstream: Πάθος, σεξουαλικότητα. Μια μοναδική γνωριμία. Ταύτιση, η «αδελφή ψυχή». Οικονομικά οφέλη, αποζημίωση, κληρονομιά. «Βιολογική» καθαριότητα. Αγορά ερωτικών αξεσουάρ. Μεταμόρφωση, ανανέωση εκ βάθρων.
SOS: Αίσθηση απώλειας, πένθος. Ένας επώδυνος χωρισμός. Ζήλεια, χειραγώγηση, παιχνίδια εξουσίας. Συναισθηματικός εκβιασμός. Βρωμιές που βγαίνουν στην επιφάνεια. Δερματικά προβλήματα. Πορνεία, «προστασία».

Το Σάββατο η Σελήνη περνά από την 11η μοίρα του Ταύρου, ενεργοποιώντας έτσι την Ηλιακή έκλειψη της 3ης Νοεμβρίου.

Mainstream: Οφέλη από ζημιές τρίτων. Οικονομικό «συμμάζεμα».
SOS: Οικονομική δυστοκία, χρεοκοπία, πτώχευση. Φυσικές καταστροφές, έξαρση της εγκληματικότητας. Μια σκληρή εμπειρία, απογοήτευση, κατάθλιψη.

Την Κυριακή κλείνει με ακρίβεια το «κρυφό» τετράγωνο ανάμεσα στον τροπικό Ήλιο και τον αστρικό Άρη (Σκορπιός-Λέων, 25η μοίρα). Σημειωτέον ότι η συγκεκριμένη όψη αναμένεται να μας επηρεάσει για κάποιες ημέρες πριν αλλά και μετά τον ακριβή σχηματισμό της.

Mainstream: Μια δυναμική πρωτοβουλία. «Δεν κάνεις ομελέτα, χωρίς να σπάσεις αυγά». Αθλητισμός, γυμναστική. Διεκπεραίωση ενός έργου σε σύντομο χρόνο, «φορτσάρισμα».
SOS: Ένταση, βία, σύγκρουση. Ατυχήματα, φωτιές, εκρήξεις. Πυρετός, πρήξιμο, τραυματισμός, έντονος πόνος.

Την ίδια ημέρα έχουμε και την Πανσέληνο του Νοεμβρίου (25η μοίρα Ταύρου-Σκορπιού), η οποία αναμένεται να τονίσει τα δύο άκρα των διαθέσεων μας, είτε προς την κατεύθυνση μιας υπερδιέγερσης, είτε επί το μελαγχολικότερο.

Την Τρίτη κλείνει με ακρίβεια μια όψη η οποία επίσης θα μας επηρεάσει για αρκετές ημέρες. Το εξάγωνο ανάμεσα στον Άρη και τον Δία (Παρθένος-Καρκίνος, 20η μοίρα), συμβάλλει στην εκφόρτιση μεγάλων ποσών ενέργειας και αναμένεται να ανάψει πολλές φωτιές κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Mainstream: Μια μεγάλη επίδοση. Ένα επιτυχημένο εγχείρημα υψηλού ρίσκου. Δραστική επίλυση εργασιακών ή οικογενειακών θεμάτων. Επιχείρηση «σκούπα»
SOS: Φωτιά, έκρηξη. Καταστροφή μιας παραγωγικής μονάδας. Υπερβολικό ρίσκο ή άνοιγμα με ανεπιθύμητα αποτελέσματα. Αναταραχή σε θέματα υγείας.

Την Τετάρτη, αναλαμβάνει δράση ο Ερμής, ο οποίος πραγματοποιεί δύο διαδοχικές όψεις με τον αστρικό Ποσειδώνα και τον τροπικό Χείρωνα.

Ο τροπικός Ερμής σε «κρυφό» τετράγωνο με τον αστρικό Ποσειδώνα (Σκορπιός-Ιχθύες, 8η μοίρα), μας υπενθυμίζει ότι καλό είναι να μην πιστεύουμε ότι μας «σερβίρουν».
Mainstream: καλλιτεχνικές δραστηριότητες. Απόκρυψη αδυναμιών, καμουφλάζ. Διαλογισμός, προσευχή. Ενασχόληση με την Μεταφυσική.
SOS: Λανθασμένη εκτίμηση, φρούδες ελπίδες. Απάτη, ψέμα, πλαστογραφία, υπεξαίρεση. Παρασκηνιακές ενέργειες, δόλος. Κλοπή εγγράφων ή πληροφοριών. Ακύρωση δραστηριοτήτων ή ενός κρίσιμου ραντεβού.

Ο Ερμής σε τρίγωνο με τον Χείρωνα (Σκορπιός-Ιχθύες, 9η μοίρα), φέρνει στην καθημερινότητα μας μνήμες αλλά και πρόσωπα ή καταστάσεις του παρελθόντος.

Mainstream: Αναμνήσεις, νοσταλγία. Επανασύνδεση με πρόσωπα του παρελθόντος. Επανάληψη μιας ακολουθίας συμβάντων. Μια συγκέντρωση στο σπίτι ή σε οικογενειακό κλίμα. Εσωτερική διαρρύθμιση, αρχιτεκτονικά σχέδια. Ενασχόληση με την Ιστορία, την Αρχαιολογία, την Μυθολογία ή την λαϊκή παράδοση. Συναλλαγές σχετικές με παλαιά αντικείμενα ή έγγραφα. Αντίκες.
SOS: Νοητικό μπλοκάρισμα, αμνησία.

Τέλος, την Πέμπτη, ο Ερμής σχηματίζει ακόμη μια όψη, αυτήν την φορά ένα αποκαλυπτικό εξάγωνο με τον Πλούτωνα (Σκορπιός-Αιγόκερως, 10η μοίρα).

Mainstream: Αποκρυπτογράφηση, αποκωδικοποίηση. Εκμυστηρεύσεις, αποκάλυψη μιας υπόγειας διαδρομής. Έρευνα σε βάθος. Μια μυστική συμφωνία ή συναλλαγή.
SOS: Μια δυσάρεστη είδηση. Κακολογία, υπονόμευση. «Στημένο» παιχνίδι. Κατασκοπία, παρακολούθηση. «Δούρειος Ίππος». Απώλεια εγγράφων ή αρχείων. Καταστροφή μιας συσκευής, τεχνικά προβλήματα. Ταλαιπωρία στο άγνωστο.

Κατεβάστε τώρα το νέο μας application, για iphones, ipads και ipods εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved