Αστρολογική επικαιρότητα, 25/10

Σχολιάζοντας αστρολογικά την κοινωνικοπολιτική επικαιρότητα

Αστρολογική επικαιρότητα, 25/10


Σαν σήμερα...

Η Σελήνη σήμερα βρίσκεται στον Καρκίνο, το ζώδιο που σχετίζεται με το παρελθόν και την πατρίδα. Αξίζει λοιπόν να θυμηθούμε ότι σαν χτες, πριν από 50 χρόνια, ο Γιώργος Σεφέρης βραβεύτηκε με Νόμπελ Λογοτεχνίας. Ο ποιητής ήταν εκπρόσωπος των Ιχθύων, το ζώδιο που σχετίζεται με την ποίηση και ο οποίος είχε το γενέθλιο Ερμή στον Κριό, θέση που δίνει τη δυνατότητα στο άτομο μέσω το λόγου, προφορικού ή γραπτού, να πάρει την πρωτιά. Στην ομιλία για την απονομή του πρώτου Νόμπελ που πήρε η Ελλάδα από τη Σουηδική Ακαδημία, μεταξύ άλλων, ο μεγάλος μας ποιητής είπε: «Σ' αυτό τον κόσμο, που ολοένα στενεύει, ο καθένας μας χρειάζεται όλους τους άλλους. Πρέπει ν' αναζητήσουμε τον άνθρωπο, όπου και να βρίσκεται. Όταν, στο δρόμο της Θήβας, ο Oιδίπους συνάντησε τη Σφίγγα κι αυτή του έθεσε το αίνιγμά της, η απόκρισή του ήταν "ο άνθρωπος". Τούτη η απλή λέξη χάλασε το τέρας. Έχουμε πολλά τέρατα να καταστρέψουμε. Ας συλλογιστούμε την απόκριση του Oιδίποδα.»!

Σαμαράς και Βενιζέλος «ανανέωσαν τους όρκους» της συγκυβέρνησης

Ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συναντήθηκαν και συνέταξαν κείμενο με το προγραμματικό πλαίσιο της κυβερνητικής τους συνεργασίας. Κανονικά θα έπρεπε να είχε γίνει αμέσως μετά τις 11/6, τότε που έκλεισε η ΕΡΤ και ο Ε. Βενιζέλος είπε «εγώ μαζί σου Φώτη, σε ό, τι κάνεις» και τελικά έστριψε δια της... συγκυβερνήσεως. Πέρασαν περίπου 5 μήνες από τότε. Τώρα, και συγκεκριμένα στις 23/10/2013, οι Ε. Βενιζέλος και Α. Σαμαράς αποφάσισαν να ανανεώσουν την προγραμματική τους συμφωνία. Ο Ήλιος σε τρίγωνο με τον Ποσειδώνα δείχνει ένα γεγονός που αποσκοπεί να δημιουργήσει την αίσθηση ότι «όλα θα πάνε καλά». Η αντίθεση όμως Άρη – Ποσειδώνα δείχνει «μούφα κίνηση» που λέμε λαϊκά, που αποσκοπεί να ρίξει στάχτη στα μάτια περισσότερο για οικονομικά θέματα λόγω του ότι ο Ποσειδώνας είναι στη δεύτερη μοίρα. Επίσης, ο Ερμής ανάδρομος στο μυστικοπαθή Σκορπιό δείχνει ότι για την ταμπακέρα της διακήρυξης ουδείς λόγος έγινε ακόμα. Να θυμίσουμε ότι ο Αντώνης Σαμαράς προ εκλογών ήταν κατά του μνημονίου, ο κόσμος τον ψήφισε και συνέχισε τη μνημονιακή πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο κόσμος δείχνει προτίμηση στους αντί-μνημονιακούς. Αν γίνουν Σαμαράς και Βενιζέλος οι σύγχρονοι Μεταξάδες κατά της Τρόικας, τότε στο πιθανό σενάριο εκλογών θα μπορούν να υποστηρίξουν ότι είναι κατά του μνημονίου. Είναι; Για θυμηθείτε γιατί όποιος ξεχνάει το παρελθόν του είναι καταδικασμένος να το ξαναζήσει.


Κατεβάστε τώρα το νέο μας application, για iphones, ipads και ipods εδώ.*Θέλετε να μάθετε τι λένε τα ταρό για τα αισθηματικά σας;

Στείλτε ΤΑΡΑ στο 54911

*Αναρωτιέστε για επαγγελματικά ζητήματα και θέματα καριέρας;

Στείλτε ΤΑΡΕ στο 54911

2S A.E. Χρέωση: 1,23€/SMS (Με ΦΠΑ)

Γραμμή υποστήριξης SMS: 2117700020


©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved