Πανελλήνιες Εξετάσεις 2013: Η σωστή διατροφή για κάθε ζώδιο

Tips διατροφής για μέγιστη απόδοση και ευεξία

Πανελλήνιες Εξετάσεις 2013: Η σωστή διατροφή για κάθε ζώδιο

Σεζόν εξετάσεων για τους μαθητές και οι συμβουλές για μία ισορροπημένη διατροφή που μπορούν να παρέχουν στον οργανισμό του, όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά (βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, λίπη αντίστοιχα), δίνονται πριν από την αντιμετώπιση των βιβλίων. Εμείς εδώ πιστοί και συντονισμένοι με τις δυσκολίες της καθημερινότητας, έχουμε να σας προσφέρουμε τα δικά μας tips διατροφής για σωστή προετοιμασία, για να μην «μασήσουμε» στο άγχος και να είμαστε πιο αποδοτικοί στο διάβασμα.

kreas mesa

Όσον αφορά στο παιδί Κριό συνιστώνται συκώτι και κρέας (καλές πήγες σιδηρού). Η αδυναμία του Κριού στο κρέας είναι δεδομένη, αλλά το γεγονός ότι ο σίδηρος βελτιώνει την πνευματική απόδοση και προλαμβάνει τα μαθησιακά προβλήματα στα παιδιά, κάνει την κατανάλωση του ιδανική.

Η σωστή διατροφή και ο ύπνος είναι ο κανόνας που χρησιμεύει για να συσσωρεύσουμε την ενέργεια που απαιτείται για τη μελέτη. Ένα παιδί Ταύρος θα χρειαστεί τουλάχιστον ένα μεσημεριανό ύπνο για να αποβάλλει την ένταση, ενώ είναι προφανές ότι θα εκτιμήσει ενδιάμεσα μικρογεύματα τα οποία θα του παρέχουν την απαραίτητη ενέργεια για την σωστή λειτουργία του εγκεφάλου του, όπως 2-3 κουλουράκια ή 1 κομμάτι μηλόπιτα (προτιμήστε σπιτικά γλυκά).

Το παιδί Δίδυμος είναι σε άμεση συνάρτηση με την κατάσταση του νου του, καθώς αντανακλά και την κατάσταση του σώματος του. Αν σκεπτόμαστε ότι ο καφές θα κάνει κακό στην υπερβολική νοητική δράση, να σας πω ότι η καφεΐνη του καφέ λειτουργεί ως διεγερτικό του κεντρικού νευρικού συστήματος και μπορεί να γίνει σύμμαχος. Σε μικρές ποσότητες βελτιώνει τις πνευματικές ικανότητες, γιατί προκαλεί εγρήγορση και ελαττώνει το αίσθημα της κόπωσης του ατόμου.

gala mesa

Το παιδί Καρκίνος, που το συναισθηματικό στρες επηρεάζει το στομάχι του, θα μπορούσε να βοηθήσει τον εαυτό του με ένα ποτήρι ζεστό γάλα πριν τον ύπνο, που μειώνει το γαστρικό οξύ και βοηθά στην άμεση και γρήγορη απορρόφηση των στοιχείων που ευνοούν έναν καλό ύπνο. Με αυτόν τον τρόπο χαλαρώνει και το μυαλό, έτσι ώστε να είναι έτοιμο για την εξέταση.

froyta mesa

Η υπερπροσπάθεια του παιδιού Λέοντα μπορεί να του προκαλέσει πολλά προβλήματα. Η ιδανική λύση ακούει στο όνομα φρούτα, είτε φρέσκα, είτε αποξηραμένα, ιδίως πορτοκάλια, ανανά και δαμάσκηνα (τροφές που εύνουν και την καρδιά ), καθώς μελέτες τελευταίων χρόνων έχουν δείξει ότι οι αντιοξειδωτικές ουσίες που περιέχουν, βελτιώνουν τη διαδικασία της μνήμης.

Τα νεύρα και η ανησυχία αντικατοπτρίζεται στο πεπτικό σύστημα ενός παιδιού Παρθένου και η πέψη τους εχει το δικό της μερίδιο στην γκρίνια. Το πράσινο τσάι είναι μια επιλογή πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες. Οι ουσίες αυτές προστατεύουν τους ιστούς του οργανισμού από τις ελεύθερες ρίζες και συμβάλλουν στην προστασία του εγκεφάλου και τη διαδικασία μάθησης.

Η ισορροπία είναι η βάση που στηρίζεται και η διατροφή του Ζυγού. Παιδί της Αφροδίτης, που αγαπά την ζάχαρη, που για όσους δεν γνωρίζουν, αποτελεί σημαντικό ενισχυτικό της μνήμης. Η γλυκόζη, το βασικό συστατικό της ζάχαρης και όλων των υδατανθράκων, αποτελεί το αποκλειστικό καύσιμο του εγκεφάλου.

nero mesa

Το παιδί Σκορπιός είναι γεγονός ότι υπόκειται σε κακή υγεία, που προέρχεται από συναισθηματικές δυσκολίες. Εχει ένα πρόβλημα χειρισμού της ποσότητας των υγρών. Γι' αυτό κομμένα τα αναψυκτικά και το αλκοόλ, ενώ συνιστάται εμφιαλωμένο νερό πηγής. Η σημασία της σωστής ενυδάτωσης αποδεικνύεται από έρευνες, που δείχνουν ότι ακόμα και 3% αφυδάτωση (δηλαδή αφυδάτωση λιγότερη από 250 ml), προκαλεί έλλειψη συγκέντρωσης, αδύναμη μνήμης και μειωμένης απόδοσης.

Η εξωστρεφής φύση του παιδιού Τοξότη, λόγω υψηλών καύσεων, συνιστά μια διατροφή υψηλή σε πρωτεΐνες, με πολλά ψητά πουλερικά, ψάρια και αυγά. Μάλιστα τα αυγά είναι μια καλή πηγή λεκιθίνης, η όποια είναι υπεύθυνη για την γένεση βασικών νευροδιαβιβαστών, προάγοντας επιπρόσθετα και τις πνευματικές λειτουργίες.

Ένα σφάλμα που κανει το παιδί Αιγόκερως είναι η επανάληψη των ιδίων γευμάτων καθημερινώς. Είναι σημαντικό όμως να μην επαναλαμβάνουμε τα ίδια μοτίβα διατροφής, καθώς χρειαζόμαστε την ποικιλία όλων των θρεπτικών συστατικών. Μια διατροφή με βάση το ρύζι, το καστανό προτείνεται, επειδή χωνεύεται πιο εύκολα απ' ό, τι τα ζυμαρικά, παρέχοντας στον εγκέφαλο τη ζάχαρη που χρειάζεται για μια λαμπρή γνωστική απόδοση.

proinino mesa

Ένα τόσο έντονα διανοητικό ζώδιο, όπως το παιδί Υδροχόος χρειάζεται μια υγιεινή διατροφή για να διατηρήσει τη ζωτικότητα του. Επειδή συνήθως χάνεται σε έργα και δραστηριότητες, αφήνει λίγο χρόνο για ισορροπημένα γεύματα. Και μέσα σε όλη αυτήν την υπερδραστηριότητα, ξεχνά να φάει πρωινό! Τρώγοντας πρωινό, αυξάνουμε τα επίπεδα γλυκόζης του αίματος και επιτρέπουμε στον οργανισμό μας να λειτουργεί κανονικά. Μάλιστα, η κατανάλωση υδατανθράκων στο πρωινό συσχετίζεται ισχυρά με την προσοχή και την ικανότητα μνήμης των παιδιών.

Η αφηρημένη οπτική του παιδιού Ιχθύ, χρειάζεται μια εξτρά δόση ω-3 λιπαρά οξέα που βρίσκονται στο μουρουνέλαιο, στα ψάρια (κυρίως στο σολομό, τόνο, σκουμπρί, κολιό, σαρδέλες) και προστατεύουν τον οργανισμό από εξασθένηση της μνήμης. Πιο συγκεκριμένα πειράματα έδειξαν ότι διατροφή πλούσια σε ένα ω-3 λιπαρό οξύ, το δωκοσαεξανοϊκό οξύ (DHA), προστατεύει τον εγκέφαλο από την απώλεια μνήμης.

Μερικές από τις παραπάνω συμβουλές είναι απλά κοινή λογική, αλλά όλοι ξέρουμε πως εξατμίζεται όταν βρισκόμαστε μπροστά σε έντονη πίεση και μεγάλο όγκο μελέτης υλικού.

Καλή επιτυχία!

Διαβάστε επίσης:

-Πανελλήνιες Εξετάσεις 2013: Ο ρόλος των γονιών

-Πανελλήνιες Εξετάσεις 2013: Ποιά ζώδια ευνοούνται;

*Θέλετε να μάθετε τι προβλέπουν για εσάς τα άστρα για τον επόμενο χρόνο; Το astrology.gr έχει τις απαντήσεις εδώ.

*Θέλετε να μάθετε τι λένε τα ταρό για τα αισθηματικά σας;

Στείλτε ΤΑΡΑ στο 54911

*Αναρωτιέστε για επαγγελματικά ζητήματα και θέματα καριέρας;

Στείλτε ΤΑΡΕ στο 54911

2S A.E. Χρέωση: 1,23€/SMS (Με ΦΠΑ)

Γραμμή υποστήριξης SMS: 2117700020

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved