Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια: από 23 έως 26 Νοεμβρίου

Ο αγώνας συνεχίζεται

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια: από 23 έως 26 Νοεμβρίου

Αχ αυτός ο Άρης, πρωτοτυπία... μηδέν! Εντάσεις, καραμπόλες, εκρήξεις, εισβολές, «γαλλικά» και ό, τι ακόμη συνάδει με την ορμητική φύση του «κόκκινου πλανήτη» πέρασαν στα δελτία ειδήσεων των ημερών, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά την τρέχουσα δραστικότητα του πλανήτη. Εδώ που τα λέμε και λίγα έκανε σε σχέση με τις όψεις που σχηματίζει, όμως ας μην αναθαρρήσουμε ακόμη, αφού ο... αγώνας συνεχίζεται!

Τα εξάγωνα με τον Κρόνο και τον Χείρωνα, η σύνοδος με τον Πλούτωνα αλλά και η «κρυφή» αντίθεση του με τον Δία, όψεις που όλες τους «κλείνουν» μέσα στο επόμενο πενθήμερο, δίνουν το δικαίωμα στον Άρη να «ξεφορτώσει» στον κόσμο κι άλλες συνέπειες μιας υπερβολικής δόσης ενέργειας.

Τι να κάνει κι αυτός ο καημένος, προσπαθεί να ικανοποιήσει όλους τους ουράνιους «κολλητούς» του, που συχνά έχουν εντελώς αντίθετες βουλές.

Ο Κρόνος του λέει συμβιβάσου και μην τρέχεις, ο Δίας φόρτσαρε μεγάλε να τους πάρουμε παραμάζωμα, ο Χείρωνας του θυμίζει πως πρέπει να υπερασπιστεί την παράδοση και τις καταβολές του με κάθε κόστος και ο Πλούτωνας τον στέλνει να σκάψει βαθιά για να βρει ένστικτα, απωθημένα, αποθέματα κι ότι άλλο έχει θαφτεί στον κόσμο, τη συνείδηση ή την ψυχή μας. Κι όλοι μαζί μας κουνάνε το δάκτυλο, τονίζοντας πως αν δεν συμμορφωθούμε θα πέσει φωτιά να μας κάψει, κάτι σαν την Ε.Ε ένα πράγμα και μάλιστα χωρίς δόση...

Το ξαναέγραψα: Όλα αυτά θυμίζουν Ειδικές Δυνάμεις σε αποστολή κι εμείς καλούμαστε να συμμετάσχουμε σε αυτήν την άσκηση ετοιμότητας, δείχνοντας τον καλύτερο εαυτό μας. Η γυμναστική, τα σπορ, το σεξ και οι διάφορες κατασκευαστικές εργασίες είναι οι πιο προσοδοφόροι τρόποι όχι για να εξευμενίσουμε τον πλανήτη αλλά κυρίως να τον χρησιμοποιήσουμε.

Διαφορετικά, «τα νεύρα μου κι ένα ταξί να φύγω», αν βρεθεί κι αυτό...

Οι Αιγόκεροι, οι Καρκίνοι, οι Κριοί και οι Ζυγοί είναι βέβαια οι με το ζόρι πρωτόκλητοι «ασκούμενοι», έχοντας παράλληλα την προσδοκία -ελπίζω και τη βούληση- να εκμεταλλευτούν την περίσταση για να ξεκαθαρίσουν το τοπίο στη ζωή τους. Γιατί αυτό είναι το πραγματικό μπόνους του Άρη, που δεν είναι παρά ένα «θηρίο» στη μηχανή μας, που μας βοηθά να αναλάβουμε δράση και πρωτοβουλίες σε δημιουργική κατεύθυνση. Να κάνουμε μέσα σε μια στιγμή, όσα δεν έγιναν μήνες ή χρόνια, να πετύχουμε την υψηλή επίδοση, να κόψουμε Γόρδιους δεσμούς και γενικά να ξεκολλήσουμε από αδιέξοδες πρακτικές ή πεποιθήσεις.

Τα υπόλοιπα, συγκρούσεις, ανταρσίες, φωτιές, πρηξίματα, πονόδοντοι, πιασίματα και ατυχήματα, δεν είναι παρά οι καρποί της απεγνωσμένης προσπάθειας του να κάνει αισθητή την παρουσία του σε έναν κόσμο που δεν θέλει ή δεν μπορεί να αφουγκραστεί τη δημιουργική πνοή του αλλά επιμένει να λειτουργεί με βάση το παλαιό μοντέλο του «νόμου της ζούγκλας». «Αφού δεν παίρνετε μπρος από μόνοι σας, θα σας βάλω εγώ τις φιτιλιές»! Έτσι «σκέπτεται» και έτσι πράττει κάθε σοβαρός πλανήτης, που σέβεται το όνομα του.

Υπάρχουν φυσικά και οι τεμπέληδες της υπόθεσης, που δεν το κουνάνε ρούπι, θεωρώντας πως έτσι θα προφυλαχθούν από τα «δεινά» του Άρη. Άλλοι πάλι λένε και ξαναλένε «δεν θα θυμώσω, δεν θα δείρω». Μέγα λάθος, αφού εδώ ισχύει το γνωστό «αν δεν πάει το βουνό στο Μωάμεθ, πάει αυτός στο βουνό», όσο δηλαδή κι αν θέλουμε να τον αποφύγουμε, ο Άρης δεν θα μας κάνει τη χάρη, αφού έχει κι αυτός... πολλά ποδάρια! Κι εκεί που οι αμέριμνοι «στόχοι» πιστεύουν πως τα κατάφεραν, χώνοντας το κεφάλι τους στην άμμο ως στρουθοκάμηλοι, να ‘σου ένας «εξωτερικός» εχθρός ή κίνδυνος, που δίνει σάρκα και οστά στην ενέργεια του πλανήτη.

«Δεν θα δείρεις, οκ αλλά τότε θα κάτσεις να τις φας»! Ανακοινώνει με ενθουσιασμό ο φίλτατος Αρούκος.

Εδώ δύο τινά μπορεί να συμβούν. Είτε έχοντας επίγνωση της αδυναμίας ή της ανεπάρκειας μας να ενεργοποιήσουμε τον Άρη του... λαγού, είτε να φροντίσουμε εγκαίρως να «ταΐσουμε» τον πλανήτη με αυτό που θέλει: Τρεχάτε ποδαράκια μου για να προλάβετε τις προθεσμίες, τα ραντεβού και τις 1873 δουλειές που ανεφύησαν αιφνιδίως.

Και αν θεωρητικά η πολιτική του «κρύβομαι μέχρι να περάσει η μπόρα», έχει σε ορισμένες περιπτώσεις σωτήρια αποτελέσματα, το καλύτερο θα ήταν να δράσουμε σε ένα πεδίο που γνωρίζουμε από καλά έως άριστα.

Στην πρώτη γραμμή της δράσης ή... του πόνου βρίσκονται επίσης οι Δίδυμοι και οι Τοξότες, που έχουν τον Ήλιο τους κοντά στην 10η μοίρα του ζωδίου τους αλλά και κάθε «Άρειος» τύπος, που δεν θέλει και πολύ για να πάρει φωτιά.

Επιτέλους, τύχη!

Τα καλά νέα έρχονται από το μέτωπο του Ερμή, ο οποίος μετά την καθιερωμένη ανάδρομη πορεία του, από Δευτέρα θα αρχίσει κούτσα-κούτσα να ορθοδρομεί. Ίσως του πάρει -και μας πάρει- μερικές ημέρες ακόμη μέχρι να συνέλθει εντελώς, αλλά το θέμα είναι να γίνει η αρχή. Κι έτσι, τέρμα τα παράπονα για καθυστερήσεις, αναβολές και τα τοιαύτα, ας τα βγάλει ο καθένας μας πέρα χωρίς το άλλοθι των «βαρβάρων» στην επικοινωνία.

Όμως, ο παμπόνηρος Ερμής μας έχει κι ένα δωράκι για το Σ/Κ, αφού προλαβαίνει να κάνει μια αντίθεση με τον αστρικό Δία.

Αυτό σημαίνει χαρές, γλέντια αλλά και διάφορα «τυχερά» για όσες ή όσους δεν έχουν αποκλειστεί εντελώς από τον προκριματικό γύρο της τύχης. Διότι οι αποκλεισμένοι, μόνον ως θεατές μπορούν να απολαύσουν το υπερθέαμα «δώσε και μένα μπάρμπα».

Οι Ταύροι, οι Σκορπιοί, οι Δίδυμοι και οι Τοξότες είναι οι πρώτοι που περιμένουν να εισπράξουν τα μπόνους του «Χοντρού» κι εδώ είναι σοφό να θυμίσω πως ο «ευεργέτης πλανήτης» δεν ζητά κόπους και θυσίες για να ελεήσει τους πιστούς του, ούτε βέβαια κάποιες ιδιαίτερες ικανότητες, πτυχία κλπ.

**Θέλεις να μάθεις τι προβλέπουν για εσένα τα άστρα, για τον επόμενο χρόνο; Το astrology.gr έχει τις απαντήσεις εδώ**

Τη Δευτέρα έχουμε κι ένα τριγωνάκι Ήλιου-Ουρανού, το οποίο αφορά κυρίως τα τρία ζώδια της Φωτιάς (Κριός, Λέων, Τοξότης) και τους Υδροχόους. Οι αλλαγές και οι αναθεωρήσεις δημιουργούν ένα νέο σκηνικό, δεν θα πρέπει όμως να περιμένουμε μόνον θετικές εξελίξεις, αφού είναι γνωστό πως ο Mister Opposition έχει τις ιδιοτροπίες του. Αλλάζει τα πάντα δίχως να ρωτήσει κανέναν, ακόμη κι αν δεν συντρέχει ουδείς λόγος για να γίνουν αλλαγές, χώρια που του γυαλίζει το μάτι μόλις βλέπει κάτι πολύ ισορροπημένο για τα γούστα του.

Εξωτικοί, γοητευτικοί μα και αλλόκοτοι οι απανταχού εκπρόσωποι του πλανήτη μετατρέπουν συχνά μια οικογενειακή γιορτή σε αρένα κι αντιστρόφως μια αρένα σε εκκλησία, οπότε όλα εξαρτώνται από το που και πως θα κάτσει η «μπίλια»!

Στο επόμενο επεισόδιο: Την ίδια στιγμή που η έκλειψη φουντώνει ορέξεις και παρορμήσεις, η Αφροδίτη στενάζει και βογκά, πιασμένη στις δαγκάνες του μισητού Κρόνου. Ποιός θα σώσει το κορίτσι;

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved