Αστρολογικό Φενγκ Σούι - Πως να αποφύγετε τις «γρουσούζικες» γωνιές

Ο αριθμός-κλειδί της... γκαντεμιάς για αυτήν την εβδομάδα είναι το 77

Αστρολογικό Φενγκ Σούι - Πως να αποφύγετε τις «γρουσούζικες» γωνιές

Το αστρολογικό Φενγκ Σούι μας δίνει τη δυνατότητα να «διορθώσουμε» την ενέργεια του σπιτιού μας, επιλέγοντας το καταλληλότερο μέρος για την άσκηση οποιασδήποτε δραστηριότητας.

Κι αυτό γίνεται με την επιλογή της σωστής πλανητικής (ενεργειακής) «γραμμής» που εξυπηρετεί τις εκάστοτε ανάγκες μας.

Ο καθένας βέβαια έχει την δική του ιδιαίτερη ενεργειακή διακλάδωση, τον «χάρτη» του που προκύπτει από τον γενέθλιο θέμα του, ωστόσο είναι θεμιτή και μια χαρτογράφηση του προσωπικού μας χώρου, βασισμένη στις transit θέσεις των πλανητών. Αυτό μπορεί να γίνεται σε εβδομαδιαία βάση και μέσα από αυτήν την στήλη θα σας δείξουμε τον τρόπο ξεκινώντας από τα ...βασικά!

Σε κάθε χώρο υπάρχουν κάποιες «στείρες» περιοχές-γωνιές, που δεν ευνοούν την ανάπτυξη, την κερδοφορία, την απρόσκοπτη διασκέδαση και γενικά την εύκολη ροή της ενέργειας.

Αν θέλετε λοιπόν να αποφύγετε τις κακοτοπιές (κυριολεκτικά...) στο σπίτι ή το γραφείο σας, το πρώτο που μπορείτε να κάνετε είναι το να επιλέξετε με προσοχή το που ...δεν θα κάθεστε για να απολαύσετε τον καφέ, το ποτό ή το φαγητό σας, όπως επίσης -αναφορικά πλέον με τα τυχερά παιχνίδια- και το που δεν είναι σκόπιμο να κυνηγάτε την τύχη σας. Γιατί είναι ευνόητο πως μια τέτοια χωροθετική πρόνοια μπορεί να ληφθεί σε μια ρουλέτα, ένα πρακτορείο ή και σε ένα «πράσινο» τραπέζι.

Τεχνικά, το μόνο που χρειάζεστε είναι μια βαθμονομημένη πυξίδα.

Ο αριθμός-κλειδί της... γκαντεμιάς για αυτήν την εβδομάδα είναι το 77, η απόκλιση δηλαδή σε μοίρες της «γραμμής του Κρόνου». Παραδοσιακά, ο Κρόνος δεν θεωρείται τυχερός πλανήτης, κάτι που ισχύει και στην περίπτωση της χωροθεσίας. Αντίθετα όμως οι Κρόνιες γωνιές είναι ιδανικές για μελέτες και εργασίες που απαιτούν κόπο και χρόνο.

Η χρήση της πυξίδας

Στεκόμαστε στο κέντρο περίπου του χώρου (σπιτιού, γραφείου, κλπ). Για να προσανατολιστούμε με πυξίδα, τη βάζουμε σε ένα επίπεδο και οριζόντιο μέρος. Μόλις σταματήσει να κινείται η βελόνα θα μας δείξει το Βορρά και το Νότο. Θα πρέπει να προσέξουμε όμως να απομακρύνουμε από αυτή οτιδήποτε μπορεί να την αποπροσανατολίσει π.χ. μεταλλικά αντικείμενα, άλλους μαγνήτες, κινητά τηλέφωνα, κλπ. Τέλος, δεν πρέπει να βρίσκεται κοντά σε ηλεκτρικά καλώδια και κεραίες.

Η περιφέρεια της πυξίδας (ανεμολόγιο) είναι κύκλος μοιρασμένος σε 360 μοίρες. Οι 360 μοίρες διαιρούνται σε 4 ίσα μέρη οπότε το καθένα περιλαμβάνει 90 μοίρες. Το μηδέν του ανεμολογίου δείχνει το Βορρά. Το σημείο του ανεμολογίου που βρίσκεται αντίθετα στο βορρά δηλ στις 180 μοίρες είναι ο Νότος. 'Όταν βλέπουμε την πυξίδα και έχουμε απέναντι μας το Βορρά, δεξιά μας ακριβώς στην μέση στις 90 μοίρες είναι η Ανατολή και αριστερά στις 270 είναι η Δύση.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved