Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 1 έως 4 Μαΐου

Κι όταν το ποτάμι σπάσει τα φράγματα, τότε είναι που δεν γυρίζει πίσω...

Παπασταύρου Λίντα
Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 1 έως 4 Μαΐου

από τον Γιάννη Ριζόπουλο

Τρία, δύο, ένα... Φύγαμε!


Σύμφωνα με τους μύθους της Δημιουργίας, εν αρχή ην το χάος, μέχρι που μια ζωτική δύναμη άρχισε να υλοποιεί το σύμπαν. Και μένοντας στην Βιβλική εκδοχή, χρειάστηκαν επτά ημέρες για να μπει το χάος σε μια τάξη. Αν όμως συνέβαινε κάτι τέτοιο σήμερα, ο Θεός σίγουρα δεν θα ήταν τόσο ...τεμπέλης! Με τον φουριόζο Άρη οδηγό, επτά νανοδευτερόλεπτα θα αρκούσαν, με την αναγκαία υποσημείωση πως ίσως μερικά πράγματα δεν θα ήταν ακριβώς σοφά...

Σε «κρυφό» τετράγωνο με τον Ήλιο, ο «κόκκινος πλανήτης» επιχειρεί να κάνει την καθημερινότητα μας πιο «καυτή», θέτοντας άμεσες προτεραιότητες αλλά και λύνοντας «Γόρδιους δεσμούς». Και η χρήση-διαχείριση της ενέργειας του απέχει πολύ από του να είναι προδιαγεγραμμένη. Εμείς είμαστε που επιλέγουμε τον τρόπο της διεκπεραίωσης της και ανάλογα με την επιλογή μας θα είναι και τα αποτελέσματα. Όπως ακριβώς συμβαίνει με την φωτιά, μπορεί είτε να τσουρουφλιστούμε, είτε να γίνουμε ...πύραυλοι που οδεύουν ολοταχώς προς υψηλούς στόχους και κατακτήσεις.

Επιμένοντας περισσότερο στις θετικές διαστάσεις μιας foul of energy πραγματικότητας, είναι βέβαιο πως μπορούμε να πετύχουμε πολλά -ενίοτε και δύσκολα- μέσα σε σχετικά ελάχιστο χρόνο. Μαζί και να ξεκολλήσουμε από καταστάσεις που χρονίζουν ή απλά μας έχουν μπλοκάρει. Κι όταν το ποτάμι σπάσει τα φράγματα, τότε είναι που δεν γυρίζει πίσω...

Φυσικά, παντού και πάντα, απέναντι σε κάθε πρωτοβουλία υπάρχουν οι ...αντιφρονούντες. Ο «τετραγωνισμένος» Άρης μάλιστα, έχει ταλέντο να πέφτει επάνω τους, αφού είναι αλήθεια πως πετάει τη σκούφια του για καυγά. Η αυθαιρεσία, οι «μαγκιές», η άγνοια κινδύνου, το αντάρτικο, η αυτοδικία και ο αυταρχισμός είναι τα συνήθη οχήματα του προς μια ...αξιοπρεπή σύρραξη! Ακόμη όμως κι αν ανάψουν τα αίματα πέραν του δέοντος και πέσουν και μερικές «ψιλές», δεν πρόκειται παρά για μια αποφόρτιση-εκτόνωση, που δεν κρύβει κακίες και συνήθως παρά τον γερό σαματά που γίνεται δεν έχει και συνέχεια.

Αν και οι απανταχού ευγενείς μάλλον θα δυσανασχετήσουν -oh mon Dieux- από τις «βάρβαρες» ή «απρεπείς» τάσεις που ο πλανήτης μοιράζει αφειδώς στους πιστούς του, ουσιαστικά έχουμε να κάνουμε με μια ενεργειακή εξισορρόπηση. Και η ένταση των απαιτήσεων για μια «εδώ και τώρα» δικαίωση, είναι ανάλογη με την βαρύτητα και το είδος των απωθημένων. Όσο πιο κατάφωρη είναι η αδικία και όσο πιο επίμονη η στέρηση, τόσο πιο οργισμένες μπορεί να είναι οι αντιδράσεις.

Όσον αφορά τις διάφορες εργασίες και δραστηριότητες, καλό είναι να μην χάσουμε το μέτρο. Προλαβαίνουμε να καρφώσουμε, να τρυπήσουμε ή να πριονίσουμε τις ώρες που οι άλλοι δεν ...κοιμούνται! Δεν είναι ανάγκη επίσης να κάνουμε «σφήνες», να καβαλάμε πεζοδρόμια ή να πηγαίνουμε ανάποδα σε μονόδρομο, επειδή «κάποιος βλάκας έχει φρακάρει την κυκλοφορία». Οκ εμείς είμαστε έξυπνοι και καπάτσοι, τι γίνεται όμως με τους υπόλοιπους που ενδεχομένως δεν διαθέτουν τα ανάλογα αντανακλαστικά;

Στην οδήγηση ο Άρης κάνει πάντα του κεφαλιού του, κόντρα σε κώδικες και νόμους, ακριβώς γιατί θεωρεί πως κάτι δεν δουλεύει σωστά. Πολλές φορές έχει δίκιο αλλά οι τρόποι του τον κάνουν να το χάνει. Λίγο χιούμορ χρειάζεται και όλα θα εξελιχθούν ομαλότερα.

Όμως το πεδίο δράσης ενός «φορτωμένου» Άρη δεν είναι μόνον οι δρόμοι. Όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει! Και εδώ η απαραίτητη επισήμανση είναι να μην ξανοιχτούμε απότομα σε αντικείμενα που δεν γνωρίζουμε καλά ή έχουμε πολύ καιρό να ασχοληθούμε με αυτά. Για παράδειγμα, τα σπορ και η γυμναστική είναι της απόλυτης επιδοκιμασίας του Άρη αλλά αν έχουμε να ...κουνηθούμε μήνες, το «ξεσκούριασμα» μπορεί να καταλήξει σε πιάσιμο ή ακραίες διαμαρτυρίες των ποδιών, των χεριών, της μέσης κλπ. Από αυτήν την άποψη το σεξ δείχνει πολύ πιο ασφαλές, ιδιαίτερα στα πλαίσια του «κάνε έρωτα, όχι πόλεμο».

Τα συν και τα πλην ενός ενεργού Άρη έχουν αποδοθεί άριστα από την λαϊκή σοφία.

Το «γοργόν και χάριν έχει» κονταροκτυπιέται διαρκώς με το «όποιος βιάζεται σκοντάφτει». Και τα δύο έχουν τα επιχειρήματα τους, πρακτικά όμως είναι καθαρά θέμα timing. Η υπερβολική ταχύτητα μπορεί τόσο να προκαλέσει, όσο και να αποτρέψει ένα ατύχημα.

Τις πταίει;

Όπως σημείωσα και στην αρχή του άρθρου, ο τρόπος διεκπεραίωσης της πλεονάζουσας ενέργειας δεν είναι μονόδρομος. Και στον τομέα των διαπροσωπικών σχέσεων, που ενδιαφέρουν κόσμο και κοσμάκη, η γκάμα του Άρη περιλαμβάνει από το ...ανελέητο μαλλιοτράβηγμα ή το «μεταξύ κατεργαρέων, ειλικρίνεια» μέχρι την κοινή αντιμετώπιση ενός εξωτερικού «εχθρού».

Για παράδειγμα, ένα κλασικό τρυκ, που εφαρμόζεται συχνά από ποικίλα κέντρα εξουσίας είναι η «εξαγωγή της βίας». Προκειμένου δηλαδή τα μέλη μιας κοινότητας, οι πολίτες ενός κράτους να τρώγονται μεταξύ τους σαν τα σκυλιά, επινοείται ένας εξωτερικός κίνδυνος, που μπροστά του όλοι ομονοούν αμέσως.

Το ίδιο ακριβώς μπορεί να συμβεί και σε μια σχέση, όπου οι «από δυό χωριά χωριάτες» σύντροφοι ανακαλύπτουν τελικά πως το φταίξιμο είναι αλλουνού, συνήθως εκείνης ή εκείνου που είχε την ατυχή έμπνευση να ...παρέμβει στην διαμάχη!

Στην παρούσα φάση, οι Ταύροι, οι Λέοντες, οι Παρθένοι και φυσικά οι Κριοί, δείχνουν πιο πρόθυμοι να μπουν σε μια Άρεια διαδικασία, είτε ως δράστες, είτε ως ...θύματα!

Ανεξάρτητα όμως από το ζώδιο που ανήκει κάποιος μπορεί να μπει στον ...κόπο με υπέρμετρο ζήλο αν στο γενέθλιο ωροσκόπιο του ο «καπετάν φασαρίας» του ζωδιακού έχει ισχυρό λόγο, βρίσκεται δηλαδή σε γωνιακό οίκο ή σχηματίζει κύριες όψεις με προσωπικούς δείκτες.

Κλείνοντας, να προσθέσω ότι πηγαίνοντας προς την Παρασκευή, τα πνεύματα ηρεμούν και η καθημερινότητα αφήνεται στα χέρια της Αφροδίτης και του Ερμή που σχηματίζουν μεταξύ τους ένα ...γλυκύτατο εξάγωνο. Ψώνια (ιδιαίτερα ρούχα, αξεσουάρ, έπιπλα, διακοσμητικά ή φυτά), βόλτες, εκδρομές, επισκέψεις, θεάματα, ακροάματα και γενικά ευχάριστες ασχολίες έχουν την τιμητική τους και βέβαια ακόμη και αν δεν συνάδουν εντελώς με τα ποιοτικά προαπαιτούμενα μας, είναι προς το συμφέρον μας να μεταθέσουμε για το τέλος της εβδομάδας όλες αυτές τις δραστηριότητες.



©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved