Πάρε την ευθύνη του εαυτού και των επιλογών σου

Ξεκλειδώνοντας την σύνοδο Κρόνου-Πλούτωνα

Πάρε την ευθύνη του εαυτού και των επιλογών σου

Πολλά έχουν γραφτεί και ειπωθεί για την σύνοδο Κρόνου-Πλούτωνα στον Αιγόκερω, τα περισσότερα δυστυχώς ενδεδυμένα με φόβο και δυσοίωνα εφέ.

Και στην… καλή περίπτωση, δεν πρόκειται παρά για τις υπερβολές κάποιων αστρολόγων, που έχοντας οι ίδιοι ένα έλλειμμα παιδείας και συνειδητότητας στέκουν με δέος μπροστά σε αυτό που βλέπουν και σου προβάλλουν τον δικό τους φόβο. Το παρασοβαρεύουν, θα σου έλεγα…

Κάποιοι άλλοι, πάλι, αρέσκονται να σε τρομοκρατούν, για να σου παραστήσουν τον μικρό θεό, προς όφελος της τσέπης τους, βεβαίως, βεβαίως...

Ας πούμε, λοιπόν, ότι πράγματι αυτή η όψη σηματοδοτεί δοκιμασίες και καταστροφές -που δεν το κάνει- αλλά ακόμη κι αν είναι έτσι, ποιο είναι τελικά το ζητούμενο για σένα; Να κρυφτείς και να λουφάξεις, μπας και σε πάρει ξώφαλτσα η οργή των ουρανών ή μήπως το να αναδείξεις και να φωτίσεις την ζώσα αλήθεια σου, πέρα από εθελοτυφλίες κι ευχολόγια;

Πάρε απαντήσεις σε ό,τι σε απασχολεί! Αγόρασε ΤΩΡΑ την Προσωπική σου Πρόβλεψη και μάθε τι θα σου συμβεί το 2020!

Το πρώτο και βασικό ζητούμενό σου είναι το να εγκαταλείψεις οριστικά επιλογές ή καταστάσεις που ολοκλήρωσαν πια τον κύκλο τους και να μυηθείς για τα καλά σε αυτό για το οποίο είσαι πλασμένος ως είδος: Στην συνειδητότητα.

Ξεκινώντας από τα βασικά, -ποιος είσαι, πού πας, τι κάνεις- καλείσαι να θέσεις τις βάσεις μιας νέας πορείας, απαλλάσσοντας τον εαυτό σου από τα περιττά βαρίδια.

Γιατί αν δεν αφήσεις πίσω σου τις δανεικές πεποιθήσεις, τις ενοχές και τους φόβους σου, τότε ναι, μπορεί να σε πάρουν μαζί τους στον πάτο.

Και μπροστά στον «κίνδυνο» μιας δυσάρεστης πραγματικότητας, θα σου επαναλάβω για μια ακόμη φορά ότι σημασία δεν έχουν τόσο τα γεγονότα, όσο ο τρόπος που αντιδράς σε αυτά. Η στάση σου είναι που «φτιάχνει» το μέλλον σου, το απώτερο και το απώτατο.

Ο Κρόνος και ο Πλούτωνας, όπως συμβαίνει με όλα τα ουράνια… νομίσματα, έχουν τουλάχιστον δύο όψεις. Η μια, η πιο γνωστή, είναι συνυφασμένη με το δίπολο τιμωρία-ανταμοιβή και συνήθως παραπέμπει σε μια «Θεία» παρέμβαση, όπως έχει αποτυπωθεί στην θρησκευτική κουλτούρα αιώνων: Είσαι «αμαρτωλός»; Τότε φίλε μου θα πληρώσεις… Είσαι ευσεβής; Τότε θα ανταμειφθείς πλουσιοπάροχα. Όπως κι αν μεταφράζονται όλα αυτά, με το πέρασμα των αιώνων η παλιομοδίτικη «αμαρτία» έγινε «λάθος» και την θέση του Θεού την πήρε ο εκάστοτε αφέντης σου, που θεωρεί ως λάθος οτιδήποτε αντίκειται στα συμφέροντά του.

Η άλλη όψη του νομίσματος είναι δημιουργικά μηδενιστική, στα πρότυπα του αναρχικού «Ούτε Θεός, ούτε αφέντης».

Ni Dieu ni maitre έγραψαν στον Γαλλικό Μάη, θέλοντας να τονίσουν την αναγκαιότητα να πάρει ο καθένας μας την ευθύνη του εαυτού και των επιλογών του.

Σε αστρολογική μετάφραση, αυτό σημαίνει να κάνεις τον Κρόνο και τον Πλούτωνα δικό σου, αξιοποιώντας την δυναμική τους για την ενδυνάμωση της προσωπικότητας σου. Να γίνεις πιο ενσυνείδητος και πιο σίγουρος γι’ αυτό που είσαι και θέλεις να γίνεις. Να πάψεις να είσαι μόνο αυτό που θέλουν οι άλλοι, αυτό που τους βολεύει. Να πάρεις μέτρα, πριν σου τα πάρουν. Να αποκαταστήσεις επιτέλους την εσωτερική δικαιοσύνη σου, μένοντας στα λόγια του Επίκουρου: «Δικαιοσύνη από μόνη της δεν υπάρχει . Υπάρχει μόνο κατά τόπους και κατά καιρούς στις σχέσεις ανάμεσα στους ανθρώπους».

Την δικαιοσύνη, είτε με μικρό είτε με κεφαλαίο "δέλτα", μπορείς και πρέπει να την αναδείξεις στην καθημερινότητά σου και στις σχέσεις σου, ξεκινώντας όμως από τον εαυτό σου.

Είσαι δίκαιος με σένα; Αν υπερτιμάς ή υποτιμάς μονίμως τις δυνατότητές σου, η δικαιοσύνη θα παραμένει πάντα ένα μακρινό όνειρο και ο κάθε Κρόνος με τον κάθε Πλούτωνα θα παίζουν εσαεί παιχνίδια στην πλάτη σου, ενδεδυμένοι τους νόμους των άλλων.

Αυτό είναι το κλειδί!

Διάβασε επίσης:

Ζώδια 2020: Ετήσιες Προβλέψεις από τον Γιάννη Ριζόπουλο

Ετήσιες προβλέψεις Ταρώ 2020 για τα 12 ζώδια: Η αλλαγή είναι αναπόφευκτη

Από αυτά τα τρία ζώδια θα φάμε… κουφέτα μέσα στο 2020!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved