Αστρολογική Εφημερία, από 3 έως 6/9

Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι έχουν προς το παρόν την πολυτέλεια να παρακολουθούν από ...μακριά την αναμπουμπούλα.

 

Παπασταύρου Λίντα
Αστρολογική Εφημερία, από 3 έως 6/9

από τον Γιάννη Ριζόπουλο



20100627_John_Rizopoulos02JPEG

Απ’ τα ψηλά στα χαμηλά κι απ’ τα πολλά στα λίγα... Κάπως έτσι μοιάζει να διαμορφώνεται η κατάσταση στους ουρανούς, αφού ύστερα από την φιλική συνδρομή του Δία στην καθημερινότητα και τις επιλογές μας, ακολουθούν ο Άρης, ο Ουρανός και ο Πλούτωνας.

Το «κρυφό» τ-τετράγωνο του τροπικού Ήλιου με τους δύο κατ’ εξοχήν ανατροπείς του ζωδιακού, ενδέχεται να δημιουργήσει ακραίες όσο και αμετάκλητες καταστάσεις, που σε ορισμένες περιπτώσεις θα μοιάζουν με ολοκληρωτική καταστροφή.

Όμως, ακόμη και αν οι διαστάσεις αυτής της νέας και κατά τεκμήριο σκληρής πραγματικότητας αποδειχθούν ανεξέλεγκτες στο συλλογικό-κοινωνικό πεδίο, είναι βέβαιο πως για τον καθένα από εμάς υπάρχουν δημιουργικά παραθυράκια, που μπορούμε να αξιοποιήσουμε είτε στην κατεύθυνση της έρευνας και της αποκάλυψης, είτε ως μοχλό ανατροπής των όσων -κακώς- κείνται στις ζωές μας.

Οι ενεργειακές πιέσεις πάντως είναι πολύ ισχυρές και δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι πολλές φορές κάτω από ανάλογες συνθήκες οι πλανήτες «κάνουν» αυτά που έπρεπε από μόνοι μας να αποφασίσουμε και δεν τολμάμε. Από αυτήν την άποψη δεν θα έπρεπε να διαμαρτυρόμαστε για τα όσα «μοιραία» μας συμβαίνουν αλλά αντίθετα να τα εκμεταλλευόμαστε ως αφετηρία μιας νέας πορείας.

Τα μεταβλητά και τα παρορμητικά ζώδια είναι και πάλι στο «μάτι του κυκλώνα», ενώ τα τέσσερα σταθερά (Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι) έχουν προς το παρόν την πολυτέλεια να παρακολουθούν από ...μακριά την αναμπουμπούλα ή τουλάχιστον να έχουν στην διάθεση τους λειτουργικές εναλλακτικές λύσεις.

Όσον αφορά τον μίστερ μάτσο μαν, δηλαδή τον Άρη, το κρυφό τετράγωνο του με την Δήμητρα προαναγγέλλει δυναμικές πρωτοβουλίες στα όρια της αυθαιρεσίας αλλά και συγκρούσεις, κοινωνικές ή πολιτικές.

Σε προσωπικό επίπεδο η όψη μπορεί να δημιουργήσει έντονες πιέσεις ή να αναθερμάνει διαμάχες στις ζωές των παρορμητικών και των μεταβλητών ζωδίων, ξεκινώντας από τους Καρκίνους και τους Διδύμους, τα ζώδια που φιλοξενούν είτε τον τροπικό, είτε τον αστρικό Άρη. Οι απέναντι (Αιγόκεροι και Τοξότες αντίστοιχα) κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος προσπαθώντας να κερδίσουν το στοίχημα ανάμεσα σε μια εύστοχη παρέμβαση αποφασιστικής σημασίας και ένα ολοκληρωτικό Βατερλό.

Κριοί, Ζυγοί, Παρθένοι και Ιχθύες, με την σειρά τους συμμετέχουν επίσης σε αυτό το καραβάνι που δεχόμενο επίθεση προσμένει την βοήθεια του ιππικού. Αν φυσικά φθάσει ποτέ...

Σε κάθε περίπτωση το αποτέλεσμα θα κριθεί από το τι διαδραματίζεται στον γενέθλιο χάρτη του καθένα, οπότε το μόνο που αξίζει να συγκρατήσουμε από όλα αυτά είναι το κλίμα και όχι κάποια -υποτιθέμενα μοιραία- καταστροφή. Με αγώνες κατακτάμε τα δικαιώματα μας, όπως διατράνωναν και οι πάλαι ποτέ ακτιβιστές και νυν καρεκλοκένταυροι της εξουσίας.

Οι καιροί αλλάζουν και δεν έχουμε παρά να αφεθούμε στην κοσμική τρικυμία, έχοντας σαν μόνη σίγουρη «σανίδα σωτηρίας» την εσωτερική μας γαλήνη αλλά και την πεποίθηση μας πως όλα μπορούν να γίνουν καλύτερα.

5_sept
©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved