Το Έτος του Φιδιού του Νερού: Τι θα φέρει σε παγκόσμιο επίπεδο;

Εκτιμήσεις για τη Χρονιά του Φιδιού για όλο τον κόσμο

Το Έτος του Φιδιού του Νερού: Τι θα φέρει σε παγκόσμιο επίπεδο;

Κλείνοντας το αφιέρωμα για τη Χρονιά του Φιδιού του Νερού θα πρέπει να επισημάνουμε ότι σε παγκόσμιο επίπεδο τα πράγματα δε φαίνονται ιδιαίτερα αισιόδοξα. Οι οικονομικές και κοινωνικές εξελίξεις για πολλές χώρες θα προκαλέσουν αναταράξεις και περαιτέρω αστάθεια χωρίς να υπάρχει βελτίωση μέχρι και το τέλος του χρόνου.

Συγκεκριμένα έχουμε τα εξής:

Οικονομία
Η Χρονιά του Φιδιού του Νερού είναι άλλο ένα έτος που επιφέρει οικονομική αβεβαιότητα, αστάθεια στη χρηματιστηριακή αγορά, καθώς και κερδοσκοπικές ενέργειες γύρω από πολύτιμα μέταλλα, φυσικά μεταλλεύματα και πετρέλαιο. Η παγκόσμια ανάπτυξη είναι οριακή για το έτος, αλλά πιο θετική απόδοση θα μπορούσε να παρουσιαστεί στις ακόλουθες περιοχές: Μέση Ανατολή, την Κεντρική Ασία, την Ασία και τη Νότια Αμερική. Η Αφρικανική ήπειρος θα βρεθεί αντιμέτωπη με μια εσωτερική αστάθεια, με αποτέλεσμα την κακή οικονομική επίδοση. Τα περισσότερα από τα αναπτυγμένα κράτη θα συνεχίσουν να πορεύονται σε βαθιά νερά, προσπαθώντας να ξεπεράσουν το τεράστιο έλλειμμα χρέους τους, με εξαίρεση λίγες απ' αυτές όπου τα σημάδια αρχίζουν να δείχνουν υποσχόμενα.

Η ζήτηση για αργό πετρέλαιο βρίσκεται σε άνοδο, δημιουργώντας πίεση στις χώρες που το εξάγουν να παραδώσουν περισσότερο, προσπαθώντας να διατηρήσουν ένα έλεγχο στην τιμή. Οι ρυθμοί πληθωρισμού θα είναι ανεξέλεγκτοι, δημιουργώντας τον όλεθρο για τα περισσότερα έθνη που δεν μπορούν να τον περιορίσουν. Η εξισορρόπηση εσόδων και εξόδων θα είναι μια από τις πιο δύσκολες προκλήσεις για τις χώρες που βρίσκονται σε ύφεση, παίρνοντας μέτρα που έχουν ως αποτέλεσμα περισσότερες διαμαρτυρίες από τους πολίτες ή το δημόσιο. Η νομισματική υποτίμηση στη συναλλαγματική ισοτιμία θα μπορούσε να προσθέσει μια μικρή βελτίωση στη συνολική κατάσταση. Οι οικονομικές δυσκολίες συνεχίζουν να υπάρχουν στα φτωχότερα κράτη και αυτά που αγωνίζονται να ξεπεράσουν τα χρέη ή τα ελλείμματά τους.

Επιχειρηματικός κόσμος

Η αύξηση των ξένων επενδύσεων εντείνεται από κράτη που κυνηγούν πιο ευημερούσες εξελίξεις και ευκαιρίες. Οι περισσότερες κυβερνήσεις θα πρέπει να επικεντρωθούν σε προγράμματα βελτίωσης της μεταφοράς και ανάπτυξης των υποδομών τους, προσπαθώντας να ανταγωνιστούν άλλα έθνη για να μείνουν στο παιχνίδι και με στόχο την προσέλκυση ξένων επενδυτών και ζωτικής σημασίας επιχειρήσεων. Τεράστια πιθανές επιχειρηματικές ευκαιρίες θα εμφανιστούν σε χώρες με σταθερότητα του Τρίτου Κόσμου, που προσπαθούν να κάνουν ένα άνοιγμα προς τις πιο αναπτυσσόμενες. Νέες μικρο-επιχειρήσεις θα φυτρώσουν σε όλη την αφρικανική ήπειρο που θα εκπλήξει την πλειοψηφία των αναπτυγμένων χωρών.

Η αυξανόμενη ζήτηση για ορυκτά και πολύτιμα μέταλλα θα μπορούσε να δημιουργήσει μια υστερία και κατάσταση πανικού. Αυτό ενδέχεται να δημιουργήσει έμμεσα ευκαιρίες για μαύρη αγορά ή παρόμοια φαινόμενα που θα ανθίσουν σε σχετικά μεγάλη κλίμακα. Η αστυνόμευση τέτοιου είδους παράνομων πράξεων θα απαιτήσει τη συνδυασμένη προσπάθεια των διεθνών οργανισμών ασφαλείας, έχοντας κάποια επιτυχία.

Διεθνή θέματα
Η χρονιά δεν είναι καθόλου ήρεμη Η αποτυχία να καταλήξουν σε φιλική συμφωνία κάποιες χώρες που η κατάσταση είναι ήδη τεταμένη μεταξύ τους είναι πιθανό να τροφοδοτήσει την απειλή μια πολεμικής σύρραξης. Ο Οργανισμός των Εθνών θα έχει τα χέρια του δεμένα γι' αυτό και είναι απίθανο να εξομαλυνθούν οι εντάσεις και να δημιουργηθεί ένα ασφαλές περιβάλλον για τους άλλους. Οι χώρες θα συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν κατασταλτικά απαιτήσεις από επιθετικά έθνη, οδηγώντας σε μεγαλύτερη δυστυχία τους πολίτες. Η εκτόνωση τέτοιας τεταμένης ατμόσφαιρας θα απαιτούσε τεράστια προσπάθεια από την πλειοψηφία των χωρών, αλλά είναι μάλλον απίθανο να επιτευχθεί μια ουσιαστική ειρηνική λύση πριν από το τέλος του έτους.

Επίσης, υπάρχουν ενδείξεις για μυστικούς βασανισμούς ανθρώπων σε χώρες όπου υπάρχει αστάθεια ή βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση. Οι συνεχείς προσπάθειες για τη διατήρηση της ειρήνης από την παρέμβαση άλλων κρατών δεν μπορούν να προστατεύσουν το κοινό που αντιμετωπίζει την οργή ορισμένων οργάνων αντιπαράθεσης.

Η κοινωνική και πολιτική αναταραχή εξακολουθεί να εξαπλώνεται μεταξύ των εθνών με κυβερνήσεις που δεν είναι πρόθυμες να ακούσουν και να αποδεχθούν τα αιτήματα του λαού τους για συνθήκες εργασίας, ισονομία και διαφάνεια.

Ο καιρός και το περιβάλλον
Σε παγκόσμια κλίμακα, οι καιρικές συνθήκες φαίνονται να είναι πιο βροχερές και θυελλώδεις στις περισσότερες παράκτιες περιοχές των χωρών. Η αύξηση των παλιρροιών και ως εκ τούτου της στάθμης των υδάτων θα μπορούσε επίσης να γίνει πιο συχνή, κατακλύζοντας την ενδοχώρα και καταστρέφοντας σημαντικές μορφές ζωής, τη βλάστηση και το περιβάλλον χωρίς ανάλογο προηγούμενο. Αρκετά από τα μέτρα που θα παρθούν δεν θα είναι ικανά να αντιμετωπίσουν τέτοιες άγρια καιρικές συνθήκες.

Η απότομη αλλαγή του καιρού φέρνει νέους ιούς γρίπης σε όλο τον κόσμο, η οποία ενδέχεται να μεταδίδονται από τα ζώα στον άνθρωπο. Οι ιοί μπορεί να αναπτυχθούν στο υγρό περιβάλλον ή το νερό και μέσα από τα ζώα και τα φυτά που θα καταναλωθούν να καταλήξουν στον άνθρωπο. Ως εκ τούτου, είναι σκόπιμο να ληφθούν συμπληρωματικά προληπτικά μέτρα που αφορούν ιδίως στα είδη διατροφής. Η ανακάλυψη αυτών των νέων ιών δημιουργεί μια νέα πρόκληση στους επαγγελματίες της υγείας, ελπίζοντας ότι τα νέα φάρμακα ή σκευάσματα να μπορούν να αναπτυχθούν με κατάλληλα μέσα για την ελαχιστοποίηση απωλειών σε σύντομο χρόνο.

Η ξηρασία σε κάποιες περιοχές εντείνεται περισσότερο από ό, τι τα προηγούμενα χρόνια, καταστρέφοντας περισσότερες ζωές και καλλιέργειες, με αποτέλεσμα σημαντικές ελλείψεις στις προμήθειες τροφίμων. Η μάχη για την ελάφρυνση των ελλείψεων τροφίμων, ιατροφαρμακευτικού υλικού και ανθρώπινου πόνου συνεχίζεται χωρίς μεγάλη επιτυχία και θα παρεμποδίζεται από εσωτερικούς πολέμους και συγκρούσεις.

Συμπερασματικά λοιπόν μπορούμε να πούμε ότι πρόκειται για μια αρκετά δύσκολη χρονιά όπου αρκετά θέματα θα παίξουν ουσιαστικό ρόλο στην διατάραξη της ήδη ευαίσθητης ισορροπίας τόσο στις σχέσεις κάποιων κρατών μεταξύ τους όσο και μέσα σε χώρες που δοκιμάζονται οικονομικά και δεν υπάρχει δυνατότητα αλλαγής της παρούσας κατάστασης.

Διαβάστε επίσης:

Ετήσιες Προβλέψεις Κινέζικης Αστρολογίας

Ετήσιες προβλέψεις Κινέζικης αστρολογίας: Το Έτος του Φιδιού

-Γνωρίστε την Κινέζικη Αστρολογία

-Χρονιές, στοιχεία και ζώδια της Κινέζικης Αστρολογίας

* Θέλετε να μάθετε τι λένε τ' άστρα για σας τους επόμενους 12 μήνες; Τότε πατήστε εδώ

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved