Ονειροκρίτης - Τι σημαίνει το όνειρο που είδες

Ξεκλείδωσε τα σημάδια του υποσυνείδητου σου, ερμηνεύοντας τα Όνειρα σου!

Αλφαβητικό Ευρετήριο ερμηνείας ονείρων

ΠΑΓΙΔΑ

Αν δεις ότι στήνεις παγίδα για να πιάσεις κάποιο ζώο, θα ετοιμάσεις μεγαλεπήβολα σχέδια για διάφορες υποθέσεις. Αν δεις ότι στις παγίδες που έστησες έχεις συλλάβει ζώα, σημαίνει ότι θα εξουδετερώσεις έναν επικίνδυνο εχθρό ή ότι τα σχέδια που έκανες και εφάρμοσες ήταν πολύ πετυχημένα και θα σου αποφέρουν κέρδη. Αν δεις ότι εσύ έχεις πιαστεί σε παγίδα, κινδυνεύεις από περίπλοκες καταστάσεις, τις οποίες δεν μπορείς να ελέγξεις.

ΠΑΓΚΑΚΙ

Αν δεις παγκάκι που είναι ξύλινο, δείχνει ότι θα έχεις κάποιο κέρδος το οποίο θα σου λύσει ένα άμεσο πρόβλημα. Αν όμως το παγκάκι είναι από μάρμαρο ή άλλη πέτρα, θα έχεις πολύ πιο μεγάλα κέρδη. Αν εσύ κάθεσαι σε πάγκο, σημαίνει προδοσία από φίλους. Αν άλλα άτομα κάθονται στο παγκάκι, μπορεί να σημαίνει πως ένα πρόσωπο που σου δημιουργεί προβλήματα θα βγει εκτός μάχης ή ότι θα συμφιλιωθείς με άτομα που παλιότερα σε είχαν βλάψει.

ΠΑΓΟΒΟΥΝΟ

Αν δεις παγόβουνο στον ύπνο σου, αποτελεί προειδοποίηση για τα εμπόδια που πρόκειται να συναντήσεις στο δρόμο σου, τα οποία θα έρχονται το ένα πίσω από το άλλο. Με καλή προσπάθεια όμως, θα τα ξεπεράσεις.

ΠΑΓΟΣ

Αν δεις πάγο στον ύπνο σου, θα έχεις μια ψυχρή επαφή με κάποιο πρόσωπο. Αν σου προσφέρουν πάγο, θα χαλάσει μια φιλία εξαιτίας μιας συνεργασίας. Αν εσύ προσφέρεις πάγο, πρόσεχε τη συμπεριφορά σου γιατί θα δεχτείς επιπλήξεις. Αν δεις ότι τρως πάγο, θα δεχτείς μια άρνηση που θα σε απογοητεύσει.

ΠΑΓΩΝΙ

Το όνειρο γενικά δείχνει αλαζονεία και υπερηφάνεια. Αν δεις λοιπόν παγώνι με την ουρά ανοιγμένη σε όλο της το μεγαλείο, σημαίνει ότι η υπεροψία σου κοντεύει να φτάσει σε σημείο γελοιοποίησης.

ΠΑΓΩΝΙΑ

Αν δεις ότι ο καιρός άλλαξε απότομα και από καλοκαιρία γύρισε σε παγωνιά, θα αλλάξει η τύχη σου και οι δυσχέρειες θα εξομαλυνθούν. Αν δεις ότι η παγωνιά κατάστρεψε τα φυτά ή τις καλλιέργειές σου, θα έχεις αφθονία προϊόντων. Αν είσαι άγαμος/η και δεις ότι βρίσκεσαι μέσα στην παγωνιά, το πρόσωπο που αγαπάς θα ψυχρανθεί μαζί σου και θα χωρίσετε.

ΠΑΓΩΤΟ

Αν δεις ότι τρως παγωτό, είναι καλό σημάδι για τις αισθηματικές σου υποθέσεις. Αν όμως το παγωτό είναι δίχως άρωμα, κομμένο ή… αλμυρό, θλίψη και απογοήτευση σε περιμένουν. Αν δεις το παγωτό να λιώνει, η χαρά σου θα ναυαγήσει. Αν πάλι το αναποδογυρίσεις μπροστά στο φίλο ή τη φίλη σου, θα δεχτείς αρνητική κριτική.

ΠΑΘΟΣ

Αν στον ύπνο σου νιώθεις ότι διακατέχεσαι από πάθος, συμφορά θα σε βρει στη ζωή σου.

ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ

Αν δεις ότι είσαι δάσκαλος ή καθηγητής, σημαίνει ότι κάποιοι σου έχουν δώσει λάθος υποσχέσεις. Αν άλλος διδάσκει, δείχνει ότι αγαπάς την πρόοδο και έχεις δημιουργικότητα και ότι κάποιος θα σε βοηθήσει να ξεπεράσεις τις δυσκολίες. Αν δεις ότι ο δάσκαλός σου σε τιμωρεί, θα σε βοηθήσει κάποιος που σε αγαπάει. Αν τον δέρνεις εσύ, θα κάνεις μια απαράδεκτη πράξη. Αν δεις ότι τον σκοτώνεις, θα έχεις δικαστικές περιπέτειες. Μερικοί ερμηνεύουν το όνειρο με γυναίκα δασκάλα, ως προμήνυμα για ζήλειες και ερωτικές περιπλοκές.

ΠΑΙΔΙ

Αν δεις παιδιά όμορφα, χαρούμενα και καθαρά να παίζουν, θα δεις μεγάλη χαρά στο σπίτι σου. Αν δεις παιδιά να μαλώνουν, θα έχεις ένα καβγαδάκι. Αν χτυπάς ένα παιδί, θα έχεις κάποια ερωτική επιτυχία. Αν είσαι παντρεμένος και ονειρευθείς πως παίζεις παιχνίδια με παιδιά, είναι καλό σημάδι, γιατί προλέγει ότι θα αποκτήσεις καλά και προκομμένα παιδιά. (Βλέπε επίσης ΓΙΟΣ & ΚΟΡΗ).

ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Αν δεις στον ύπνο σου ότι παίζεις σαν παιδί με κάποιο παιδικό παιχνίδι, δείχνει κάποιο είδος ανωριμότητας και πιθανή επιπόλαιη συμπεριφορά εκ μέρους σου. Αν δεις ότι παίζεις παιχνίδι με τράπουλα και κερδίζεις, σημαίνει ότι θα κάνεις λανθασμένες κινήσεις και θα χάσεις κάτι που είχες σίγουρο. Αν δεις ότι χάνεις, θα κάνεις μια συνεργασία με αμφίβολη εξέλιξη. Αν δεις ότι «κλέβεις» στα χαρτιά, θα αποκαλυφθεί ένα επαγγελματικό μυστικό ή μια παρανομία σου. Αν παρακολουθείς άλλους να παίζουν χαρτιά, σημαίνει ότι ζηλεύεις τα παράνομα κέρδη κάποιων, αλλά καλά θα κάνεις να μην ακολουθήσεις το παράδειγμά τους. Αν δεις ότι παίζεις ρουλέτα, σημαίνει ότι ρισκάρεις πολύ στα εργασιακά σου θέματα.

ΠΑΚΕΤΟ

Αν δεις ένα κλειστό πακέτο μέσα στο οποίο δεν ξέρεις τι έχει, σημαίνει ότι οι κοντινοί σου άνθρωποι σου κρύβουν πράγματα, τα οποία θα στεναχωρεθείς άμα μάθεις. Αν ονειρευτείς ότι έλαβες ένα πακέτο θα συμβεί κάτι από το οποία θα μάθεις κάτι που δεν ήξερες.

ΠΑΛΑΙΟΠΩΛΗΣ

Αν δεις ότι είσαι παλαιοπώλης, σημαίνει ότι θα ξεκινήσεις να κάνεις πράξη μια παλιά σου ιδέα και θα κερδίσεις από αυτή. Αν δεις ότι βρίσκεσαι μέσα σ’ ένα παλαιοπωλείο, δείχνει ότι αφήνεις εκκρεμείς τις υποθέσεις σου για πολύ καιρό και θα έχεις απώλειες. Αν ονειρευτείς ένα παλαιοπωλείο κατεστραμμένο ή καμένο, θα απαλλαγείς από μια έννοια που σε βασάνιζε για χρόνια. Αν είσαι σε παλαιοπωλείο που έχει αρχαία έγγραφα και βιβλία, θα αναλάβεις μια πολύ σοβαρή δουλειά στην οποία πρέπει να επιδείξεις ιδιαίτερη προσοχή.

ΠΑΛΑΤΙ

Αν δεις παλάτι στον ύπνο σου, έχεις σοβαρές ελπίδες να διεκπεραιωθεί κάποια υπόθεσή σου. Αν βρίσκεσαι μέσα σε παλάτι, θα έχεις ευημερία και ευτυχία.

ΠΑΛΤΟ

Αν στο όνειρό σου δεις ότι φοράς παλτό, θα στεναχωρηθείς.

ΠΑΝΑΓΙΑ

Αν δεις στον ύπνο σου την παναγία, ευτυχία και γαλήνη θα έρθει στο σπίτι σου.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Αν ονειρευτείς ότι είσαι φοιτητής σε ένα πανεπιστήμιο σημαίνει ότι πρέπει να μοχθήσεις για να είσαι επιτυχημένος στο επάγγελμα που έχεις διαλέξει. Αν απλώς δεις ένα πανεπιστήμιο σημαίνει ότι έχεις πολλές δεξιότητες και ότι πρέπει να τις εκμεταλλευτείς χωρίς να ακούς τους τριγύρω σου.

ΠΑΝΗΓΥΡΙ

Γενικά το πανηγύρι στο όνειρό σου δείχνει καλές εξελίξεις για το μέλλον. Αν μια νέα γυναίκα ονειρευτεί πανηγύρι, σημαίνει ότι θα πάρει άντρα με καλές αρχές, φαντασία και χιούμορ.

ΠΑΝΙ

Αν δεις στο όνειρό σου απλωμένο πανί, θα κάνεις πολλά χιλιόμετρα.

ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ

Είναι καλό σημάδι στα όνειρα, όπως κι αν τα δεις και δηλώνουν υγεία, χαρά και ευχαρίστηση. Αν τρως παντζάρια, θα έχεις κέρδη και καλοπέραση.

ΠΑΝΤΟΦΛΑ

Αν δεις παντόφλες στον ύπνο σου σημαίνει ότι θα ζήσεις μία ήρεμη και ευτυχισμένη ζωή.

ΠΑΞΙΜΑΔΙ

Αν φτιάχνεις ή τρως παξιμάδι, θα έχεις ησυχία και πρόοδο στη δουλειά σου, αλλά χωρίς αξιόλογες απολαβές. Δηλαδή, πολύς κόπος, αλλά χαμηλά έσοδα. Ίσως πρέπει να αλλάξεις δουλειά. Αν δεις απλώς παξιμάδι, θα ακούσεις νέα για συγγενικά σου πρόσωπα. Αν δεις ότι αγοράζεις ή πουλάς παξιμάδια, πολύ γρήγορα θα συναντήσεις κάποιο συγγενή σου που βρίσκεται μακριά.

ΠΑΠΑΓΑΛΟΣ

Αν ονειρευτείς παπαγάλο, κάποιος μέσα στο σπίτι σου μαθαίνει τα μυστικά σου και τα μεταφέρει αλλού. Αν σου μιλάει ένα παπαγάλος, δηλώνει γνωριμία με κάποιο άτομο φλύαρο που θα σε κουράσει και θα σε εκνευρίσει με την επιπολαιότητα του. Αν δεις ότι είναι νεκρός ή τον σκοτώνεις, δηλώνει ότι ο κόσμος δεν θα πιστέψει τις συκοφαντίες που θα σου προσάψουν.

ΠΑΠΑΣ

Αν μια γυναίκα ονειρευτεί ότι έχει ή επιθυμεί να έχει σχέση με ιερωμένο, θα χάσει τον αγαπημένο της από κάποια ανάρμοστη συμπεριφορά. Αν όμως δεις παπά να κάνει κήρυγμα είναι καλό σημάδι, γιατί σύντομα θα λάβεις καλές ειδήσεις. Αν δεις στον ύπνο σου παπάδες μέσα στην εκκλησία, θα ακούσεις άσχημα λόγια από συγγενείς και πεθερικά ή θα ακούσεις για το θάνατο κάποιου μεγάλου τοπικού παράγοντα. Αν δεις τον εαυτό σου παπά, η κακή σου συμπεριφορά θα σε καταστρέψει. Αν δεις παπά να πίνει, θα σε προσεγγίσουν με δόλο, αν χορεύει, συμφορές θα σε βρουν. Αν σου δίνει κάτι και το παίρνεις, θα πάθεις ατύχημα. Αν δεις παπά πεθαμένο, θα απαλλαγείς από κάτι που σε βασανίζει πολύ. Γενικά, στα όνειρα, ο παπάς με ράσο δηλώνει ασθένεια στην οικογένεια. Αν δεις ότι παντρεύεσαι παπά, επίσης δείχνει ασθένεια.

ΠΑΠΙΑ

Βλέπε ΚΙΣΣΑ

ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ

Αν δεις ότι φοράς καινούρια παπούτσια και δεν σε στενεύουν, σημαίνει ότι οδεύεις προς την επιτυχία, ενώ αν σε στενεύουν, θα έχεις αποτυχίες. Αν είναι παλιά, θα περάσεις δυσάρεστη ζωή, αλλά με υπόληψη. Αν ονειρευτείς πως έχασες το ένα σου παπούτσι, θα κάνεις έναν καυγά. Αν έχασες και τα δύο, δείχνει χωρισμό.

ΠΑΠΠΟΥΣ

Αν δεις παππού χαμογελαστό, κάτι ευχάριστο θα σου συμβεί. Αν τον δεις λυπημένο, θα περάσεις μερικές στενοχώριες. Αν ο παππούς σου έχει πεθάνει και τον δεις στον ύπνο σου, θα υπερπηδήσεις πολλές δυσάρεστες καταστάσεις που θα σου τύχουν. Αν δεις ότι εσύ έγινες παππούς, θα έχεις υπόληψη στον κοινωνικό περίγυρο.

ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ

Όπως και να ονειρευτείς τον παράδεισο είναι ένα πολύ καλό όνειρο. Σημαίνει ότι θα ζήσεις μια ευτυχισμένη ζωή με την οικογένειά σου.

ΠΑΡΑΘΥΡΟ

Αν απλώς κοιτάς παράθυρα στον ύπνο σου, σημαίνει ότι θα έχεις αναμνήσεις του παρελθόντος. Αν μπαίνεις σε ένα σπίτι από το παράθυρο μάλλον κάτι παράνομο ετοιμάζεσαι να κάνεις.

ΠΑΡΑΛΙΑ

Αν δεις ότι κάθεσαι σε μια ήσυχη ακρογιαλιά, η ζωή σου θα είναι ήρεμη και γαλήνια. Αν είσαι σε ταξίδι ή διακοπές και η θάλασσα έχει φουρτούνα, ο σκοπός του ταξιδιού δεν θα επιτευχθεί. Αν η παραλία έχει πολλά βράχια, θα συναντήσεις πολλές δυσκολίες στις δουλειές σου, αλλά στο τέλος θα πετύχεις.

ΠΑΡΑΛΥΣΙΑ

Αν νιώσεις στον ύπνο σου ότι παθαίνεις παραλυσία σημαίνει ότι θα υπάρξουν άσχημες εξελίξεις στις δουλειές και στα επαγγελματικά σου. Θα πρέπει να προσπαθήσεις πάρα πολύ για να αποφύγεις την καταστροφή. Αν δεις κάποιον άλλο παράλυτο, να προστατευτείς διότι ετοιμάζεται να σου κάνει κακό.

ΠΑΡΑΜΥΘΙ

Αν δεις στον ύπνο σου ότι διαβάζεις ή λες παραμύθι, το όνειρό σου δεν απέχει πολύ από την πραγματική του ερμηνεία, δηλαδή ότι άλλα λες/κάνεις και άλλα πιστεύεις.

ΠΑΡΑΣΗΜΟ

Αν δεις ότι φοράς διαφόρων ειδών παράσημα, θα έχεις τιμές και πλούτη. Μόνο αν το παράσημο είναι σε σχήμα σταυρού, δηλώνει κακοτυχία.

ΠΑΡΘΕΝΑ

Η παρθένα, στον ύπνο σου είναι συνώνυμη με τον έρωτα. Όπως και να την δεις, σημαίνει ότι σύντομα θα ερωτευτείς.

ΠΑΡΤΙ

Αν δεις ότι πας σε πάρτι που διοργανώνουν άλλοι, σε περιμένουν ευχάριστες και επιτυχημένες γνωριμίες στα αισθηματικά και τα επαγγελματικά σου. Αν όμως διοργανώνεις εσύ το πάρτι, σημαίνει ότι θα αντιμετωπίσεις σύντομα αναποδιές και κακή διάθεση.

ΠΑΣΑΤΕΜΠΟΣ

Αν αγοράζεις ή τρως πασατέμπο, δείχνει εφήμερους και επιπόλαιους έρωτες. Αν τους σπέρνεις, σημαίνει ότι έκανες τοποθέτηση των χρημάτων σου που δεν θα σου αποδώσει τα αναμενόμενα.

ΠΑΣΧΑ

Γενικότερα το Πάσχα συμβολίζει χαρούμενες εξελίξεις στη ζωή σου. Αν ονειρευτείς ότι είναι Πάσχα, ετοιμάσου να γνωρίσεις ένα άτομο και να ερωτευτείς. Ετοιμάσου να λάβεις και χαρούμενες ειδήσεις.

ΠΑΤΑΤΑ

Αν ονειρευτείς ότι τρως πατάτες, θα ανταμειφθείς για την εργασία σου. Αν φυτεύεις πατάτες, μια δουλειά για την οποία έχεις επιφυλάξεις, θα πάει καλά. Αν βγάζεις πατάτες από τη γη, θα έχεις απροσδόκητα κέρδη. Αν ανύπαντρη δει ότι τρώει πατάτες, θα παντρευτεί νοικοκυρόπαιδο κι αν τις καθαρίζει, θα έχει πλούτη και άνεση στο γάμο της.

ΠΑΤΕΡΑΣ

Αν δεις τον πατέρα σου σε όνειρο, σε γενικές γραμμές ισχύουν τα ίδια με τη μάνα (Βλέπε τη λέξη). Αν δεις ότι ο πατέρας σου σε χτυπάει, πρόκειται να γνωρίσεις ένα ισχυρό πρόσωπο που θα σε βοηθήσει να ξεπεράσεις τα αδιέξοδά σου.

ΠΕΘΑΜΕΝΟΣ

Βλέπε ΝΕΚΡΟΣ

ΠΕΘΕΡΑ

Αν ονειρευτείς την πεθερά σου τότε θα τσακωθείς με ένα αγαπημένο σου πρόσωπο.

ΠΕΘΕΡΙΚΑ

Δεν είναι καθόλου καλό σημάδι, γιατί αν τους δεις στον ύπνο σου και είναι ζωντανοί, προβλέπονται καυγάδες και στενοχώριες και μάλιστα για ασήμαντες αιτίες. Αν δεις ότι καυγαδίζεις μαζί τους, κάποια δικαστική διαμάχη θα σε απασχολήσει. Αν δεις ότι τους χτυπάς, κάποιος εχθρός σου θα βρει ευκαιρία να σε βλάψει, ενώ αν τους σκοτώνεις, θα απαλλαγείς από μια ενοχλητική υπόθεση. Αν αυτοί σε χτυπούν, δείχνει ότι θα επωφεληθείς από την ανοησία κάποιου αντιπάλου σου. Αν δεις ότι πέθανε κάποιος από τα πεθερικά σου, θα απαλλαγείς από ένα δυσάρεστο θέμα που σε βασανίζει με τη βοήθεια κάποιου που δεν το περίμενες. Αν τα πεθερικά σου έχουν πεθάνει και τους δεις ζωντανούς στον ύπνο σου, θα υπάρξουν σημαντικές προστριβές για ένα κληρονομικό θέμα.

ΠΕΙΝΑ

Αν στο όνειρό σου νιώσεις το αίσθημα της πείνας, αλλά έχεις φαγητό και τρως σημαίνει ότι τα επαγγελματικά σου θα πάνε καλά. Αν δεν έχεις να φας όμως, να περιμένεις στερήσεις στη ζωή σου.

ΠΕΛΑΡΓΟΣ

Αν ονειρευτείς πελαργό, θα σου πουν για γεννητούρια. Αν τον δεις ψόφιο, σκοτωμένο ή τον σκοτώνεις εσύ, δείχνει αποβολή για μια έγκυο. Αν είναι φυλακισμένος σε κλουβί, κάποιο παιδί θα γεννηθεί σε προβληματική οικογένεια.

ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ

Βλέπε ΠΕΛΑΡΓΟΣ

ΠΕΝΘΟΣ

Όπως κι αν το δεις, σε σένα ή σε άλλον, δηλώνει κάποια απροσδόκητη χαρά ή αρραβώνες, γάμο, γέννηση, αρκεί να μη φοράς μαύρα. Αν φοράς μαύρα όμως, κάποια στενοχώρια θα περάσεις. Αν δεις άλλον να έχει πένθος, σημαίνει ότι κάποιος δικός σου άνθρωπος έχει την ανάγκη σου και πρέπει να τον βοηθήσεις.

ΠΕΝΤΕ

Ο αριθμός πέντε έχει την έννοια του εύκαμπτου, του ευλύγιστου και δείχνει ευκολία κινήσεων, αστάθεια, γρήγορες γνωριμίες και φιλίες, εύκολες καταστάσεις και επιπολαιότητα.

ΠΕΠΟΝΙ

Αν δεις πεπόνι στον ύπνο σου, να περιμένεις οικογενειακά ή συζυγικά προβλήματα.

ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΣ

Αν δεις στον ύπνο σου ότι συναντάς έναν άγνωστο περαστικό, σημαίνει ότι θα πάρεις βοήθεια από κάποιον που δεν το περιμένεις. Αν δεις ότι αυτός που συνάντησες τυχαία σου ζητάει ή σε παρακαλεί να του δώσεις κάτι, πρέπει να σκεφτείς μήπως κάποιος έχει ανάγκη τη βοήθειά σου και τον αγνοείς.

ΠΕΡΔΙΚΑ

Αν δεις πέρδικα, οι άλλοι θα αντιληφθούν τη δειλία σου. Αν πιάνεις πέρδικα, έχεις συμπαράσταση από φίλους. Αν την σκοτώνεις, θα απαλλαγείς από διάφορες αδυναμίες και συναισθηματικά συμπλέγματα. Αν την τρως, θα ζήσεις απολαυστικές στιγμές.

ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΝΩ

Αν ονειρευτείς ότι είσαι περικυκλωμένος και δεν μπορείς να ξεφύγεις, αυτό σημαίνει ότι θα συναντήσεις δυσκολίες τις οποίες δύσκολα θα ξεπεράσεις.

ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ

Αν δεις ότι απόκτησες περιουσία, να περιμένεις μεγάλες οικονομικές δυσχέρειες. Αντιθέτως, αν δεις ότι έχασες την περιουσία σου, σε περιμένουν μεγάλα κέρδη.

ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ

Αν δεις ότι πηγαίνεις μόνος σου για περίπατο, σημαίνει ότι σύντομα θα σε αδικήσουν πολύ κοντινά σου πρόσωπα. Αν όμως πηγαίνεις με γνωστούς σου, έρχονται επιτυχίες στα επαγγελματικά σου.

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

Αν ονειρευτείς ότι κρατάς περιστέρι στα χέρια σου, το ταίρι σου είναι πιστό. Αν δεις σκοτωμένο περιστέρι, θα ζήσεις μια ερωτική απογοήτευση. Αν δεις πολλά περιστέρια να πετούν μαζί, θα έχεις επιτυχία. Αν είναι πολλά μαζί κουρνιασμένα, οι υποθέσεις σου μπορεί να παρουσιάσουν κάποια καθυστέρηση, αλλά θα ευοδωθούν. Αν σκοτώνεις περιστέρι και μάλιστα λευκό, θα βλάψεις έναν αθώο.

ΠΕΣΙΜΟ

Αν δεις στον ύπνο σου ότι έχεις ανέβει σε ψηλό σημείο και πέφτεις, τότε είναι σημάδι ότι κινδυνεύεις ή θα αποτύχεις σε κάτι.

ΠΕΤΑΛΟ

Αν ονειρευτείς πέταλο, θα δώσεις συμβουλές σε κάποιο φίλο που θα τον βοηθήσουν πολύ να βγει από μια στενόχωρη κατάσταση. Αν δεις ότι βρίσκεις πέταλο στο δρόμο, θα ευεργετηθείς από κάποιο άτομο που γνωρίζεις ελάχιστα.

ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ

Οι πεταλούδες στο όνειρό μας δηλώνουν εφήμερες ερωτικές στιγμές με κάποιο επιπόλαιο άτομο.

ΠΕΤΕΙΝΟΣ

Βλέπε ΚΟΚΟΡΑΣ

ΠΕΤΡΑ

Αν δεις πέτρες μέσα στο σπίτι σου, είναι προμήνυμα ότι θα ξεσπάσουν οικογενειακές φασαρίες για κληρονομικά θέματα. Αν δεις πέτρες σε δρόμο, θα έχεις περιπέτειες στη δουλειά σου – όσο μεγαλύτερες οι πέτρες, τόσο μεγαλύτερες οι δυσκολίες. Αν περπατάς και κλωτσήσεις πέτρα έξω από το δρόμο, σημαίνει ότι θα ξεπεράσεις επιτυχώς ένα εμπόδιο που θα παρουσιαστεί. Αν πετάς πέτρες στο νερό, δείχνει αδιαφορία εκ μέρους σου για αυτούς που θα πληγώσεις. Αν πετάς πέτρα σε άνθρωπο, θα τον βλάψεις. Αν πετάνε σε σένα πέτρες, θα επιχειρήσουν να σου κάνουν κακό και, αν οι πέτρες σε χτυπήσουν, θα πετύχουν το σκοπό τους. Αν βλέπεις πέτρες στοιβαγμένες σε σωρό, σημαίνει ότι κάποιος θα προσπαθήσει να βάλει εμπόδια σε κάτι που επιδιώκεις. Αν χτίζεις σπίτι με διάφορες παλιές πέτρες, δείχνει ότι δεν κάνεις καλή προεργασία στις δουλειές σου και αυτό θα έχει συνέπειες. Αν όμως χτίζεις πέτρινο τοίχο με λάσπη, δείχνει ότι είσαι προνοητικό άτομο και οι δουλειές σου θα πάνε καλά.

ΠΕΤΩ

Αν δεις ότι έχεις φτερά και πετάς, θα καταφέρεις πράγματα που δεν περίμενες. Αν πετάς χωρίς φτερά, προσπαθείς να καταφέρεις τα ακατόρθωτα και θα νιώσεις απογοήτευση. Αν βλέπεις να πετά κάποιος άλλος, πρέπει να προσέχεις γιατί θα προσπαθήσουν να σε εξαπατήσουν. Αν δεις πουλί να πετάει, θα έχεις νέα από κάποιο φίλο ή συγγενή που βρίσκεται μακριά. Αν δεις κάποιο άλλο ζώο να πετάει, θα μάθεις ανήκουστα νέα. Αν δεις αγγέλους να πετούν, το σπίτι σου θα γεμίσει ευτυχία.

ΠΕΥΚΟ

Στα όνειρα, το πεύκο δηλώνει θλίψη, στενοχώρια και βάσανα.

ΠΗΓΑΔΙ

Αν ονειρευτείς ένα πηγάδι με νερό, μια δουλειά που σκοπεύεις να κάνεις θα πάει καλά και θα σου αποφέρει κέρδη. Αν το πηγάδι είναι δικό σου και δεν έχει νερό, δείχνει ότι θα έχεις αναποδιές, δυσμένεια και φτώχειες. Αν το πηγάδι είναι ξερό αλλά δεν είναι δικό σου, σημαίνει ότι κάποιος που εμπιστευόσουν θα προδώσει. Αν βγάζεις νερό από το πηγάδι, θα απολαύσεις τους καρπούς των κόπων σου, ενώ αν βγάζει άλλος νερό από το δικό σου πηγάδι, θα σε εκμεταλλευτεί. Αν βγάζεις νερό από πηγάδι και το προσφέρεις σε κάποιον, σημαίνει ότι θα τον ευεργετήσεις, ενώ αν αυτός σου δίνει νερό από το δικό του πηγάδι, θα σε θα βοηθήσει στα δύσκολα. Αν κάποιος βγάζει και σου δίνει νερό από το δικό σου πηγάδι, σημαίνει ότι προσπαθεί να σε καλοπιάσει για κάτι που σου έκανε, αλλά δεν είναι ειλικρινής. Αν είσαι ανύπαντρος άντρας και μια κοπέλα σου δώσει νερό από πηγάδι, σημαίνει ότι θα κάνετε σχέση με προοπτική γάμου, ενώ αν είσαι έγγαμος, θα συνάψεις εξωσυζυγική σχέση. Αν ανοίγεις πηγάδι για να βρεις νερό, θα πετύχεις στο τέλος στο δύσκολο έργο σου. Αν πέφτεις μέσα σε ξερό πηγάδι, να περιμένεις ασθένεια ή απώλεια, αλλά αν πέφτεις σε πηγάδι με νερό, θα σωθείς από κάποιο ατύχημα, σαν από θαύμα. Αν πετάς κάτι άχρηστο στο πηγάδι, θα απαλλαγείς από κάτι που σε βασανίζει. Αν δεις ότι πετάς άνθρωπο σε πηγάδι, θα κάνεις μια κακή πράξη.

ΠΙΑΝΟ

Αν δεις ένα πιάνο στον ύπνο σου, αυτό συμβολίζει την ψυχική ηρεμία που επικρατεί στην οικογένειά σου.

ΠΙΑΤΟ

Το πιάτο είναι συνδεδεμένο με την έννοια του γάμου. Αν δεις βρώμικα πιάτα σημαίνει ότι ο σύντροφός σου σε εξαπατά. Αν δεις καθαρά και αστραφτερά πιάτα, ή ότι αγοράζεις πιάτα προμηνύεται βέβαιος γάμος.

ΠΙΘΗΚΟΣ

Βλέπε ΜΑΪΜΟΥ

ΠΙΚΡΑ

Αν νιώσεις πίκρα μέσα στ’ όνειρό σου, θα πρέπει να προσέχεις ιδιαίτερα αυτά που λες και που τα λες. Αν από κεκτημένη ταχύτητα μιλήσεις κάπου που δεν πρέπει, μπορεί να το εκμεταλλευτούν και να ανακόψουν την πορεία σου.

ΠΙΝΑΚΑΣ

Αν δεις στον ύπνο σου έναν πίνακα ζωγραφικής, προσπάθησε να ερμηνεύσεις τη ζωγραφιά, ώστε να συμπεράνεις τι θα σου συμβεί.

ΠΙΠΕΡΙ

Αν ονειρεύεσαι πιπέρι, σημαίνει ότι λείπει η ζεστασιά από τη ζωή σου. Αν το τρως δείχνει καλή υγεία. Αν το ρίχνεις στο φαγητό, θα βρεις κατανόηση Αν το αλέθεις, θα αναθερμανθούν οι σχέσεις σου.

ΠΙΠΕΡΙΑ

Αν δεις το φυτό πιπεριά με καρπούς, θα ανακαλύψεις ένα δυσάρεστο συμβάν, που έγινε προ πολλού αλλά το αγνοούσες. Αν τρως καυτερή πιπεριά, θα πάθεις μια μεγάλη λαχτάρα που θα τη θυμάσαι για πάντα.

ΠΙΤΑ

Αν δεις ότι τρως πίτα ταψιού, από ότι υλικά κι αν είναι φτιαγμένη, θα μάθεις κάποιο ευχάριστο γεγονός.

ΠΛΑΣΤΙΚΟ

Γενικότερα οτιδήποτε και αν είναι το πλαστικό που θα ονειρευτείς, το όνειρο υποδηλώνει την έλλειψη σταθερότητας και την αβεβαιότητα.

ΠΛΑΣΤΟ

(Νόμισμα). Αν δεις ότι κρατάς ή σου προσφέρουν πλαστά νομίσματα, σημαίνει ότι σε έχουν γεμίσει ψεύτικα λόγια και υποσχέσεις που δεν θα τηρηθούν. Αν εσύ κατασκευάζεις ψεύτικα νομίσματα, θα ατιμαστείς ή θα αποκαλυφθούν παλιές ανέντιμες πράξεις σου, με αποτέλεσμα την κοινωνική απόρριψη.

ΠΛΑΤΑΝΟΣ

Αν δεις στον ύπνο σου πλάτανο, θα αποκτήσεις ένα πολύ αξιόπιστο φίλο ή φίλη. Αν έχεις ξαπλώσει κάτω από πλάτανο, θα ξενοιάσεις για λίγο από τις σκοτούρες σου. Αν κόβεις πλάτανο, μεγάλη συμφορά θα βιώσεις.

ΠΛΑΤΕΙΑ

Αν ονειρευτείς ότι βρίσκεσαι σε πλατεία, να περιμένεις άνοδο και επιτυχίες στα επαγγελματικά σου.

ΠΛΗΓΗ

Αν δεις ότι έχεις κάποια πληγή στο σώμα σου, δυστυχία και πόνος σου έρχεται. Αν κάποιος άλλος περιποιείται την πληγή σου σημαίνει ότι θα τον ευεργετήσεις.

ΠΛΗΜΜΥΡΑ

Η πλημμύρα στα όνειρα, όπως και στην πραγματικότητα, σημαίνει καταστροφή, ζημιές και στενοχώριες. Αν βλέπεις πλημμύρα από μακριά, θα αποφύγεις ένα μεγάλο κίνδυνο. Αν δεις να πνίγονται άνθρωποι σε πλημμύρα, θα ακούσεις για κάποιο θάνατο. Αν δεις άλλους να παρασύρονται από πλημμύρα, θα ακούσεις άσχημα νέα για κάποιο φίλο σου, ενώ αν παρασύρεσαι εσύ, θα μπλεχτείς σε δουλειές που θα είναι η καταστροφή σου.

ΠΛΗΡΩΜΗ

Αν δεις στον ύπνο σου ότι σε πληρώνουν, θα σου έρθουν έσοδα που δεν περίμενες, ενώ αν πληρώνεις εσύ, σημαίνει ότι κάνεις κακή διαχείριση των οικονομικών σου.

ΠΛΟΙΟ

Το πλοίο γενικά στα όνειρα αντιπροσωπεύει τις επιχειρήσεις μας, την οικονομική μας κατάσταση. Αν δεις ότι επιβαίνεις σε πλοίο που πλέει σε γαλήνια θάλασσα, σημαίνει ότι οι δουλειές σου θα πάνε κατ’ ευχήν. Αν όμως βρεθείς σε πλοίο με φουρτούνα, μεγάλες αναποδιές να περιμένεις. Αν είσαι σε προβλήτα και επιβιβάζεσαι σε πλοίο έτοιμο να ταξιδέψει, σημαίνει ότι κάτι καινούριο υπάρχει στον ορίζοντα, αλλά η επιτυχία του εξαρτάται από τους δικούς σου χειρισμούς. Αν όμως ανέβεις σε πλοίο αγκυροβολημένο, κάποια δουλειά σου θα έχει καθυστέρηση. Αν δεις πλοίο να χάνεται στον ορίζοντα, θα χάσεις μια ευκαιρία κι ακόμα χειρότερα αν η θάλασσα είναι φουρτουνιασμένη, γιατί θα χαθεί δια παντός. Αν δεις πλοίο που έρχεται προς το λιμάνι, τα σχέδια που έκανες είναι πετυχημένα. Αν δεις καράβι στην ξηρά κατεστραμμένο ή να καίγεται, να περιμένεις μεγάλη καταστροφή.

ΠΛΥΣΙΜΟ

Αν δεις ότι πλένεις ή πλένεσαι σε νερό διαυγές, δηλώνει τιμιότητα. Πλύσιμο σε θολό νερό, σημαίνει απογοήτευση.

ΠΝΙΓΜΟΣ

Αν δεις πνιγμένο στ’ όνειρό σου, θα κληρονομήσεις κάποιον μακρινό συγγενή.

ΠΟΔΗΛΑΤΟ

Αν ονειρευτείς ότι κάνεις ποδήλατο, είναι καλό σημάδι για τα επαγγελματικά σου. Αν ο δρόμος είναι ανώμαλος ή τρέχεις σημαίνει το αντίθετο για τα επαγγελματικά σου.

ΠΟΛΕΜΟΣ

Αν δεις γενικά πόλεμο ή μάχες, θα περάσεις μεγάλες στενοχώριες. Αν πολεμάς και εσύ, πολύ δύσκολα θα ευοδωθούν οι δουλειές σου.

ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΜΟΣ

Αν δεις στον ύπνο σου ότι κάνεις πολλαπλασιασμό, να περιμένεις πολλά κέρδη.

ΠΟΛΥΕΛΑΙΟΣ

Αν ονειρευτείς πολυέλαιο να έρχεται πάνω σου τότε θα επιστρέψει ένα πρόσωπο που αγαπάς. Αν δεις πολυέλαιο να ανεβαίνει στον ουρανό τότε αυτός/η που αγαπάς θα έρθει για λίγο διάστημα.

ΠΟΛΥΘΡΟΝΑ

Αν είσαι υπάλληλος και δεις πολυθρόνα στον ύπνο σου, θα πάρεις άδεια. Αν δεν είσαι υπάλληλος, θα πας ταξιδάκι αναψυχής.

ΠΟΝΤΙΚΟΣ

Αν δεις ποντίκια μέσα στο σπίτι σου, θα ζήσεις τραγικό ξεπεσμό στα οικονομικά σου, εξαιτίας της σπάταλης και επιπόλαιης ζωής σου. Αν δεις ποντικό να τρώει το φαγητό σου, κάποιος θα εκμεταλλευτεί την καλοσύνη σου. Αν δεις ότι τρως ποντικό, τα άσχημα οικονομικά σου θα σε οδηγήσουν σε πράξεις που ποτέ δεν φανταζόσουν. Αν σκοτώνεις έναν ή περισσότερους ποντικούς, θα ξεφορτωθείς οριστικά κάποιον που σε βλάπτει. Αν δεις πολλά ποντίκια στο δρόμο ή σε σπίτια άλλων, είναι σημάδι κάποιας επιδημίας.

ΠΟΡΤΑ

Αν δεις την πόρτα του σπιτιού σου ανοιχτή, θα δεχτείς μια πολύ ευχάριστη επίσκεψη. Αν είναι κλειστή, πολλά εμπόδια θα έχεις στις δουλειές σου. Αν τη δεις παραβιασμένη, θα έχεις στενοχώριες εξαιτίας κάποιας δικής σου απερισκεψίας. Αν δεις πόρτα μεγάρου ή παλατιού, θα απολαμβάνεις τιμές και εκτίμηση από τον κοινωνικό σου περίγυρο.

ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Αν δεις πορτοκάλια σημαίνει ότι θα έχεις υγεία και καλές σχέσεις. Αν όμως είναι ριγμένα στο έδαφος ή σάπια, κάποια ασθένεια θα παρουσιαστεί.

ΠΟΤΑΜΙ

Αν δεις ποτάμι να είναι καθαρό και να κυλάει ήρεμο, δείχνει νίκη επί των αντιπάλων σου, ευνοϊκές εξελίξεις και ευχαρίστηση. Αν όμως τα νερά του είναι θολά και ταραγμένα, ισχύουν τα αντίθετα. Αν πίνεις νερό από καθαρό ποτάμι, θα νιώσεις ανακούφιση. Αν δεις ποτάμι να πηγαίνει αντίθετα από το κανονικό, θα χάσεις μια υπόθεση σε δίκη, ενώ δεν το περίμενες. Αν κάνεις βουτιά στο ποτάμι με τη θέλησή σου, δείχνει ότι λειτουργείς αλόγιστα και ριψοκίνδυνα. Αν πέφτεις στο ποτάμι κατά λάθος, κάποιος θα σε παραπλανήσει για το συμφέρον του. Αν δεις ότι δεν βράχηκες ή δεν έπαθες κακό, σημαίνει ότι η τύχη είναι μαζί σου. Αν δεις ότι ένα ποτάμι παρασέρνει το σπίτι ή τα υπάρχοντά σου, να περιμένεις μια καταστροφή. (Βλέπε επίσης ΠΛΗΜΜΥΡΑ)

ΠΟΤΗΡΙ

Αν δεις ποτήρι γεμάτο με πόσιμο νερό, θα έχεις κέρδη, ενώ αν είναι άδειο, σημαίνει ότι η σπατάλες σου θα σε φέρουν σε δύσκολη οικονομική θέση. Αν το ποτήρι είναι γεμάτο με κάτι που δεν πίνεται κανονικά, σου δίνουν ψεύτικες υποσχέσεις. Αν το δεις σπασμένο, δείχνει ότι γίνονται πράγματα πίσω από την πλάτη σου χωρίς να παίρνεις είδηση. Αν εσύ σπας ποτήρι, σημαίνει οικογενειακή διχόνοια.

ΠΟΥΛΙΑ

Αν δεις στον ύπνο σου πουλί σε κλουβί, ιδιαίτερα αν τραγουδάει, θα ακούσεις κάποια ευχάριστα επαγγελματικά νέα. Αν δεις πουλιά να πετάνε, θα έχεις απροσδόκητους μπελάδες στις υποθέσεις σου. Αν πιάνεις πουλί που πετάει, θα σου συμβεί κάτι πολύ ευχάριστο. Αν σκοτώνεις πουλί, θα ξεφορτωθείς έναν αντίπαλο που νόμιζες για φίλο σου. Αν τρως κρέας πουλιού, θα μάθεις νέα από μακριά. Αν δεις ψόφιο πουλί, θα ακούσεις δυσάρεστες ειδήσεις. Αν δεις μαύρα πουλιά, απώλεια ανθρώπου δηλώνουν.

ΠΟΥΠΟΥΛΑ

Αν δεις απλώς πούπουλα, δηλώνουν ασθένεια. Αν κοιμάσαι σε πουπουλένια στρώματα, θα περάσεις σοβαρές στενοχώριες, αλλά θα ακολουθήσουν χαρές.

ΠΡΑΣΑ

Αν δεις ότι τρως πράσα, κάποιο ποταπό άτομο θα σε πλησιάσει με σκοπό να σε εξαπατήσει. Αν τα φυτεύεις, εσύ δημιουργείς τα προβλήματα στον εαυτό σου. Αν δεις περιβόλι με πράσα, δείχνει οικογενειακά προβλήματα και καυγάδες.

ΠΡΑΣΙΝΟ

Το χρώμα πράσινο είναι σύμβολο ελπίδας, χαράς, ζεστασιάς, ανανέωσης φιλίας, αμοιβαίων συναισθημάτων, ανάρρωσης, νέα ξεκινήματα, καλοσύνης και ανθρώπινης αγάπης. Συνδέεται επίσης με την άνοιξη και την ανάπτυξη επιχειρήσεων, σχέσεων κα συναισθημάτων. Συνδύασέ το με τα υπόλοιπα σύμβολα του ονείρου για να το ερμηνεύσετε.

ΠΡΟΒΑΤΟ

Βλέπε ΑΡΝΙ

ΠΡΟΓΟΝΟΙ

Αν δεις στον ύπνο σου τους δικούς σου πεθαμένους προγόνους, η ευτυχία σου ανήκει. Αν βλέπεις προγόνους άλλων ανθρώπων, σημαίνουν καλές οικονομικές προοπτικές. Μια άλλη ερμηνεία αυτού του ονείρου είναι να μην εμπιστευτείς αυτούς που σου λένε ότι σε έχουν ερωτευτεί.

ΠΡΟΔΟΤΗΣ

Αν δεις στον ύπνο σου ότι προδίδεις ένα μυστικό ή την πατρίδα σου, θα σε βρουν πολλά κακά εξαιτίας της συμπεριφοράς σου. Αν δεις άλλον προδότη, θα μάθεις ένα μυστικό που θα σου προκαλέσει έκπληξη.

ΠΡΟΣΕΥΧΗ

Αν ονειρευτείς κάποιους άλλους να προσεύχονται αυτό σημαίνει θετικές εξελίξεις για εσένα. Αν όμως είσαι εσύ αυτός που προσεύχεται, να περιμένεις το ακριβώς αντίθετο, διότι θα συναντήσεις πολλά εμπόδια τα οποία θα πρέπει να ξεπεράσεις. Αν είσαι ηλικιωμένος και προσεύχεσαι, αυτό δείχνει ότι έχεις αβεβαιότητα για το μέλλον σου.

ΠΡΟΣΘΕΣΗ

Αν δεις στον ύπνο σου ότι κάνεις πρόσθεση, τα κέρδη σου θα αναπτύσσονται σταδιακά, αλλά σίγουρα.

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ

Αν δεις ότι πηγαίνεις για προσκύνημα σε κάποιον πολιούχο ή στους Αγίους Τόπους, θα έχεις μεγάλη επιτυχία σε κάποιο ταξίδι που θα κάνεις.

ΠΡΟΣΩΠΟ

Αν στον ύπνο σου εμφανιστεί ένα αγαπημένο σου πρόσωπο θα πρέπει να προσέξεις πολύ εκείνη την ημέρα.

ΠΡΟΤΑΣΗ

Αν δεις στον ύπνο σου ότι σου κάνουν πρόταση γάμου, θα χρειαστεί να εξετάσεις πολύ σοβαρά κάποια αντίστοιχη πρόταση, που μπορεί να λάβεις στην πραγματικότητα, πριν πεις το ''ναι''.

ΠΡΩΙ

Αν δεις αυγή με καθαρό πρωινό ουρανό, θα έχεις ερωτική επιτυχία. Αν είναι συννεφιά, ερωτικά πείσματα προβλέπονται.

ΠΤΗΝΑ

Βλέπε ΠΟΥΛΙΑ

ΠΤΩΜΑ

Αν ονειρευτείς ότι είδες ένα πτώμα σημαίνει ότι πρόκειται να συμβεί κάτι αποτρόπαιο το οποίο θα σε στεναχωρήσει πολύ.

ΠΥΡΚΑΓΙΑ

Αν δεις πυρκαγιά, θα ζήσεις ένα ερωτικό δράμα. Αν καίγεται το σπίτι σου, θα χάσεις χρήματα ή κάποια δίκη. Αν όμως δεις ότι σβήνεις πυρκαγιά, θα έχεις επιτυχία στις υποθέσεις σου.

ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΣ

Αν δεις ότι εσύ πυροβολείς, τα κέρδη σου θα είναι πρόσκαιρα και απατηλά. Αν δεις συγγενή σου να πυροβολεί, κάποιο δυστύχημα θα συμβεί στην οικογένειά σου.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved